Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
LENOVO A7000 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jammalan
tag
válasz
sanyi722 #896 üzenetére
Én leszedtem a HTCnek ezt a boost+ nevű progiját reménykedve abban, hogy lemezterületet nyerek a tisztogatásával, de nem így történt. Igazából szerintem semmit nem csinál mivel "kitörlöm" vele a felesleges tartalmat átvizsgálás után, majd rögtön utána megint lefuttatom érdekes módon megint ugyanannyi letörlendőt talál.
-
sanyi722
tag
Üdv!
Ti milyen memória tisztító, gyorsító illetve vírusirtó appot használtok? Próbáltam a CM security-t és a Clean master-t, de túl sok memóriát használnak és eszik is az akksit.
A play-ről szedtem még le pár appot, de egyik sem tűnt jónak.
Segítségeteket előre köszönöm. -
ubul23
senior tag
Elérhető a cm13 rom a facebookon a lenovo a7000 blog oldalán. Hiba nincs hang. Fülhallgatón keresztül jó.
-
Smish
tag
Úgy néz ki megjavult. Csináltam egy rendszerváltást és most van rajta hely.
Úgy sejtem az android 6.0 telepítője maradhatott fent, az volt olyan 1,7 gb + még ha ki is csomagolta.
De valamiért nem látta semelyik program, pedig engedélyeztem a rejtett fájlokat is.
Na mind1 most jó az a lényeg. Ha valaki még hasonlóan jár, a frisítések után csináljon egy gyári adatok visszaállítását. -
Smish
tag
Sziasztok.
Ma vettem egy ilyen telefont és most végeztem a frissítésekkel. Felment az android 6.0 meg utána még pár dolog. Majd telepítettem pár progit. Skype, viber, zenelejátszó meg 1-2 apróság, nincs az egész 300 mega.
De azt látom hogy a 4,86Gb tárból összvissz 974 MB szabad. Találkozott már valaki ezzel? -
Shirko
tag
válasz
férfiállat #881 üzenetére
-
siva
aktív tag
válasz
férfiállat #879 üzenetére
Hát a Waze pont megy külsőn is (nekem ott van), nézegesd át.
-
siva
aktív tag
válasz
férfiállat #876 üzenetére
Hát ha belsőre van formázva, alapba nem látszik mint külső tároló.
Persze egyes alkalmazások pl Total Commander, ES File Manager el meg lehet találni, mi a külső, és mi a belső.
Ha fájl-t akarsz másolni ezekkel, ha appot áthelyeztni Beállítások -> Tárhely és USB -> Belső tárhely -> Alkalmazások -> kiválasztasz egyet -> Felhasznált tárhely Módosítás (Ez sok, döntően alap, beépített alkalmazásnál nem jelenik meg, majd ha átnézegeted látni fogod) -
kalmanahos
tag
válasz
férfiállat #876 üzenetére
alkalmazása válogatja, valóban még csak kevés alkalmazás támogatja
-
férfiállat
tag
hogy tudok fájlokat áthelyezni belső tárhelyről sd-re??
akárhogy nézem az alkalmazásközpontban akármelyik alkalmazásnál sehol nincs ilyen opció hogy áthelyezés külső tárhelyre. -
zanal
csendes tag
Sziasztok!
3 hete vettem a telefonom. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Navinak igo-t használok, fut is szépen de az SD-ről indítva újra kell a beállításokat végrehajtani minden indításkor. Nem menti el azokat. Viszont belső tárhelyről futtatva tökéletes. Így viszont elfoglal minden helyet. Van egy 8GB os SD-m, amit ha megformáztatok vele belső tárhelyként, más eszközzel nem tudom használni. Később ha lecserélem az SD-t nagyobbra van e lehetőség a 8 GB SD-t visszaformázni vagy kuka? -
KION3524
tag
válasz
Lacika85 #870 üzenetére
Szia.
Már azóta frissült a TWRP, most már támogatja a külső SD kártyát, így nem kell szenvedned a sideloaddal.
Csak rámásolod a SuperSU.zipet a memóriakártyádra, és az install zip from sd card-al telepíted. Csak az első TWRP verzió nem támogatta a SD kártya olvasást, ezért kellett a sideloaddal szórakozni. A leírást frissítjük. -
Lacika85
csendes tag
Sziasztok!
Ráadtam a fejem, hogy rootolom a telefonomat - még soha nem csináltam -, de elakadtam (Android 6.0).
A TWRP sikeresen felment, most már csak az ADB sideload-os megoldással küzdök.
A gépen az adb devices parancsra meg se jeleníti - eszközkezelőben "Egyéb - Lenovo" néven sárga felkiáltójellel jelenik meg, ha recovery módban van a telefon. ha meg simán el van indítva a telefon, akkor látja a gépen az ADB, de ekkor a telefonon nem tudom adb sideload módba kapcsolni.
Próbálgattam már sok mindent a driverrel is, frisssebb drivert is, de kifogytam az ötletekből.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, vagy van ötlete, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy fel tudjam tenni a memóriába a SuperSU.zip-et, akkor azt nagyon megköszönném. -
KION3524
tag
válasz
zolya1973 #864 üzenetére
Azért, mert azok a programok az SD kártyán vannak. Bekapcsoláskor az eszköz az SD kártyát később észleli, ilyenkor már az SD kártyás appok csak bizonyos idő után jelennek meg a mappákban. Nézd meg, hogy amelyik alkalmazás később töltődik be, az az app az SD kártyára van áthelyezve.
-
zolya1973
aktív tag
Az mitöl lehet,hogy kikapcsoláskor vagy újraindításkor néhány app kiszökik a mappákból.Az az érdekes,hogy nem mind csak néhány.
-
Hegezoo
tag
Sziasztok. Fantasztikus több mint 2 hét várakozás után, végre vissza kaptam a telefont! A Telemax szerint nem volt semmi gond a készülékkel
Frissítették a rendszert és csókolom.Tegnap óta nyúzom, letöltöttem az utolsó frissítést, eddig minden OK
Remélem már így is marad.
-
dani999
csendes tag
Sziasztok, lehet írtátok már korábban ,de nem találom a választ arra,hogy lehet beállítani,hogy az új alkalmazásokat egyből az sd kártyára tegye. Előre is köszi a választ.
-
zolya1973
aktív tag
A telefonom minden újraindításkor vagy frissítéskor kiírja,hogy a system folyamat nem válaszol.Szerintetek mit kezdjek vele?Van,hogy be sem akar kapcsolni vagy 10 percig világít a lenovo(zöld) felirat aztán kikapcsol.
-
LK
addikt
-
LK
addikt
válasz
Trk.Adam87 #854 üzenetére
Köszönjük az infót.
Ha valaki észrevett egyéb különbséget,kérjük írja le.
Nem tudom ki hogy van vele,de eddig lekopogom, semmi bajom a 6.0-val. Egy mégis van: újraindítás után összevissza rakja az ikonokat a gép.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Ami változott az új frissítéssel, hogy visszakerült a gyári alkalmazások letiltása funkció.
-
LK
addikt
Új rendszerfrissítés érkezett. Aki feltette az lát bármi különbséget? Én nem.
-
bzoley
veterán
Végre megjött az Ipaky tok. Pár nappal korábban pedig a fekete hátlap, szóval nem virít helyenként a fehér. Mondhatni fasza. Passzol rendesen, nem lötyög. A hosszabbik oldal közepén kicsit laza a tartás, de ilyen puha anyag mellett ez természetes. Majd megpróbálom kétoldalas ragasztóval ottmarasztalni. Levételkor vitte magával a hátlapot is
Nehezen tudtam választani, végül az ezüst keretesre szavaztam. Lehet, hogy a fekete jobb lett volna.
Viszont jó nagy nikecell dobozban érkezett -
KalmarEva
újonc
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani, hogy a fényképező milyen beállításokkal tud jó képeket csinálni? Nem túlzottan értek hozzá, csak azt látom, hogy nem túl minőségesek a készített képek (az előző 5 megapixeles mobiljaimhoz képest...)
-
SamSem58
aktív tag
6-os Androidról újra: én vissza flasheltem az 5-ös Androidot, mert nálam a 6-os.... "aprócska hibákban" szenvedett. 1, az isten tárhelye sem lett volna neki elég, hiába formáztam az SD kártyát belső tárhelyre, rá se bagózott! Ugyan úgy a 8 gigás "gyári" belső tárhelyre rakta az appokat és a SOHA oda nem rakott fotókat is
, aztán riasztott, hogy nincs elég tárhely.
2, Az intelligens hívásfogadás hol működött - hol nem. 3, 6-os Android esetén a szokásos napi használattal totálra lemerült az akcsi - ami azonos használattal 5-ös Android esetén legalább 2 napig bírta és bírja!
A fentieket tanulságul tettem közzé, mert látom, hogy nem én voltam az egyetlen aki a 6-os Androiddal szenvedett. Az én véleményem és tapasztalatom az, hogy megéri 6-os Androidról - 5-ösre visszaváltani, illetve NEM éri meg az 5-ös Androidot, 6-osra cserélni!
-
zolem
aktív tag
jött valami frissítés ,asszem 25MB....
-
SamSem58
aktív tag
válasz
SamSem58 #839 üzenetére
Az előző tárgytalan, megoldottam.
Viszont azt nem értem, hogy a Mobile Assistant miért nem telepíti a gépre lementett appokat a telcsimre... Az A850+-nál nem volt ilyen, ott a Mobbile Assistanttal tudtam telepíteni a gépre lementett appokat. Muszáj újra Googleznom ehhez?
-
SamSem58
aktív tag
Sziasztok, Vissza flasheltem a telcsimre az 5-ös Androidot, majdnem minden oké, egy gondom van, a MagicPlust (Mobile Assistant) nem tudom elindítani, újra és újra azt dobja, hogy illesztőprogram nincs telepítve. Korábban működött a MagicPlus.. Milyen illesztőprogi kell ennek? USB driver fent van, még mi amanó kell??
-
Hegezoo
tag
válasz
szemmelver #828 üzenetére
Nekem 2-3 naponta fagyott le.Aksi ki-be, majd 20 perc szenvedés után el is indult.Ment is a szervizbe.Most várom a fejleményeket.
-
ntamas97
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek kérlek!
Van egy ilyen telefonom, az elején nem volt semmi probléma.
Aztán frissítettem Android 6-ra és azóta a Messenger és a Snapchat borzalmasan lassú, fagy, akad!
Csak ennél a kettőnél, a többinél jól működik. Tudnátok segíteni,, hogy miért lehet csak ennél a kettőnél?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
zolya1973
aktív tag
válasz
szemmelver #832 üzenetére
Én most le is szedtem róla mert kész katasztrófa.Ha volt valami frissítés abba mindíg belefagyott.
-
bzoley
veterán
Feldobtam egy Daredevil kernelt, hogy legyen S2W. Működik, de sajnos a S2S még hiányzik.
Mivel nem találtam megfelelő Vibe Ui témát, az Apexet bolondítottam meg egy MM témával.
Végül, mivel már nagyon unatkoztam, az egészet lecseréltem a DareAosp romra, abban ezek mind megvannak. Sajnos túl Aosp. Mintha baltával dizájnolták volna, elnagyolt, túl letisztult, és akadt egy-két FC is. Így ment is vissza az előző felállás. -
bzoley
veterán
válasz
Nálam egyelőre minden rendben.
-
zolya1973
aktív tag
válasz
Nekem a fényképezőnél fagyott le tegnap.Csináltam 3 képet és utána tök sötét lett.
Meg a messenger tudja lefagyasztani elég rendesen. -
szemmelver
aktív tag
Fagyott mar le valakinek a telefon? Ugy h csak akksi ki-be segitett?
Illetve nektek is neha lassuscska? Van h fokepernyon megnyomom a memoria torlese lehetoseget, es kell egy kis ido mire beadja. Persze ez olyan par nap utan jelentkezik. Friss ujrainditasnal nincs gond -
lorinho
tag
Sziasztok!
Egy kis probléma adódott a mobilommal. Ha a beállítások-->megjelenés-->háttékép menüpontba lépek ezt írja ki a telefon: "Sajnos a com.android.settings alkalmazás leállt." Majd utána kidob a megjelenés pontból. Járt már valaki így? Van rá gyógymmód, vagy csak HR segítene? :/ Android 5.0
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
bzoley
veterán
Nagy mellénnyel mondogattam magamnak, hogy nekem 8GB örök életre elég, de mára alig 1GB helyem maradt. Beugrottam a helyi boltba(ebay-re nem volt kedvem várni), csak egy 64GB-os Sandisk Ultra volt a választék, azt elhoztam.
Olvastam itt dolgokat formázásról, egyebekről, de egyéb eszköz hijján csak beraktam a telefonba. Az egyből megkérdezte, mire akarom használni, a belsőt választottam. Jó sokáig töprengett, aztán kiírta, hogy nem tudja formázni, majd az sd is eltűnt a rendszerből. Újraindítás után úgy csinált, mint ami jelen van, és működik. Volt egy lehetőség, hogy adatok áthelyezése a kártyára, azzal 4-500MB ez+az átkerült. Próbáltam fényképezni, videózni, azokat látszólag az sd-re menti, szóval valószínűleg működik. Programokkal nem tudom mi a helyzet, még nem találtam velük kapcsolatos lehetőségeket.zolya1973:
Amit én rendeltem, az is alig drágább egy ezresnél. Sajnos még mindig nem jött meg. Valószínűleg fel sem adta időben, mert az első tracking dátum azután született, hogy ráírtam az eladóra.
Én a következő szállítmány TG-re leszek kíváncsi. Tartalékba rendeltem még párat, és ezúttal megkerestem a legolcsóbbat, csak a kaland kedvéért. Pofára hasonlít erre a jobb fajtára, de a két darab másfél dodó volt -
zolya1973
aktív tag
Sajnos nekem cserés lett az ebay-ről rendelt ipaky tok.Valami hamisítvány lehetett.Felírat sem volt rajta és a teló is lötyögött benne.Arról nem is beszélve,hogy az oldalát vagy fél centire kihúzhattam.Reklamáció után szó nélkül visszaadták az árát.Vettem egy másikat most azt várom.
-
bzoley
veterán
Megjött a Jammalam által nemrég linkelt TG. Soha nem használtam ilyesmit, szóval nem sokkal ezelőttig azt sem tudtam, hogy a fólia mellett üveg is létezik. Most viszont inkább használom, mert az A7k kijelzője nem tűnik túl ellenállónak.
De ahogy fogdostam, nem igazán tűnt üvegnek, inkább polikarbonátnak. Egyelőre nem állok neki letesztelni, majd selejtezéskor, mindenesetre a gyanút fenntartom. A lényeg, hogy tegye a dolgát. És nem ártana, ha már az Ipaky is ideérne -
SamSem58
aktív tag
válasz
KION3524 #808 üzenetére
Kösz, a telepítést megértettem. De most tényleg nincs időm az 5.0-ra való visszatérésre. Azért kérdeztem, hogy hogy a manóban kerülnek az 1, eredetileg nem is a belső tárolóra fényképezett képek, 2, az meg már tényleg nonszensz, hogy a törölt, illetve áttelepített képek újra ott legyenek!
-
KION3524
tag
válasz
SamSem58 #807 üzenetére
Most Te mit is szeretnél valójában?
#799-es hozzászólás: "Visszatenném a telcsimre az 5-ös Androidot..." Akkor miért a recoveryvel bajlódsz. Le van írva a topik tetején levő leírásba, hogy Root és recovery (ez a rootra és a recovery-re vonatkozik), aztán kicsit lejjebb tekersz, és van ott egy olyan is, hogy Rom telepítés és újratelepítés (ez a rendszer "visszaflashelésére" vonatkozik). Szóval neked a második kell, nem a rootolós módszer. Még ha ezt a módszert is használnád....Miért akartad felrakni az 5.0-ára való CWM recoveryt a 6.0-ás rendszeredre?
#800-as hozzászólás válasz: itt már legalább a TWRP-t (android 6.0 alá való recovery) akartad felrakni, de még mindig a rootolós módszerrel. Nem tűnt fel, hogy a zip, amit letöltesz, csak 40mb körüli?Teljes, neked megfelelő válasz: Ha az android 6.0-át le szeretnéd cserélni az 5.0-ára, akkor görgess le a Rom telepítés/újratelepítés android 5.0 részhez, töltsd le az 1,5gb-os zipet, és bontsd ki az asztalra. Szerintem a telepítés leírása érthető, ha elakadnál segítséget nyújt a videó, amit készítettem. Ha nem szeretnél belefogni (a rendszer letöltése milyen nehezen ment, inkább bele sem merek gondolni, mi történik majd a driver telepítésnél mondjuk win8.1/10 alatt, ahol még a gépeden is ki kell kapcsolni a driver-aláírás ellenőrzést), akkor hagyd még most abba, mert ha a flash-módban akadsz el valahol, akkor nincs visszaút...
-
SamSem58
aktív tag
Hali, Mivel nincs időm most kínlódni azzal, hogy az 5-öst tegyem fel (ami késik nem múlik!) gondoltam átrakom a képeket (rejtély, hogy kerültek a belső tárolóba, ugyanis mindig SD kártyára fényképeztem!
) a belső tárolóból az SD kártyára, mert folyton riaszt, hogy kevés a tárhely. Nos, elvileg átrakott 622 MB-ot, de semmi nyoma, ugyanis ugyanúgy hozza a képeket a belső tárolóban!
Ráadásul tegnap este a Mobile Assistant-tal töröltem az összes képet a belső tárolóból... Mondja már meg valaki, hogy akkor itt most mi van, honnét kerülnek vissza a letörölt, áthelyezett képek a belső tárolóba??
Kutya legyek, ha ezt értem...
-
SamSem58
aktív tag
Kösz, de én maradok agyárinál, az 5-össel semmi gondom nem volt. Most már csak az a kérdésem, hogy mivel tudok biztonsági mentés csinálni a telcsimről? MtkDroidTools v2.5.3, illetve MtkDroidTools 2.4.8 progiim vannak, de ezeknek nem akaródzik mentést csinálni az A7000-ről...
-
kerekx
csendes tag
válasz
SamSem58 #804 üzenetére
needrom.com ott van a gyári rom
Ha tudsz angolul, szerintem a MIUI-val jobban jársz. Szinte valamennyi elérhetőt kipróbáltam, messze ez a legjobb.
https://cloud.mail.ru/public/GMZC/wXiwovdmG
MIUI 7.5.10.20 (nincs magyar nyelv benne)
Nem kell flashtool, twrp-ből fel tudod tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Középkategóriás, 5,5 hüvelykes kijelzővel szerelt phablettel próbálkozik a Lenovo, és bár sok pozitív tulajdonsága van az A7000-nek, az a kevés probléma lehúzza az összképet.
- Mozilla Firefox
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen videókártyát?
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest