Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • scyllarus

  addikt

  Persze. Nem attól ijedtek meg, hogy leelőzik őket (technológiában vagy részesedésben). A fejesek ijedtek meg a piacvesztéstől, részvényeséstől, bevételkieséstől, stb.
  Az a "kevéske" kínai felhasználó nyilván nem állt volna át parancsszóra, függetlenül az OS minőségétől... Azzal mindenki tisztában volt, hogy a kínaiak állítása hmmm erős csúsztatásokat tartalmaz :) De pont ahogy mondod, senkinek sem jó, Trumpnak meg simán be lehet adni bármit, amennyi esze van. És nem a Huawei adta be neki, a saját embereinek jött kapóra, hogy van mire mutogatni, eszük ágában sem volt rávilágítani az igazságra, mivel nekik pont kapóra jött.

  kekedi: Pontosan. Nem akarták, de sikerült. Ilyenek az emberek.

  [ Szerkesztve ]

  "Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  ha butítani kell a cikket, akkor az igaz állítások halmazából elkezdek elhagyni tudnivalókat, és a végén azt írom meg, ami marad. ismétlem: az igaz állítások halmazából.

  az nem helyes irány, hogy fogom az igaz állításokat, elkezdem némelyiket kicserélni hamis állításokra, majd ez alapján írok cikket.

  például az nt mikrokernel szempontjából nem hibrid. max. nyomokban tartalmaz mikrokernelre utaló dolgokat, vagy még úgy sem. nem, a hal az nem mikrokernel. egy rendes mikrokerneles oprendszerben többek között a gdi sem kernel módban fut.

  vagy ott van az a mondat, hogy a mikrokernelnél a sok programra bontott működés növeli a többletterhelést. nyilván komoly erőfeszítés lett volna elmagyarázni, hogy miért, akár 4-5 szót is rá kellett volna pazarolni (a szerverek közötti kommunikáció miatt).

  vagy ott van az a sületlenség, hogy "attól ugyan az adott modul, csúnyán fogalmazva elesik a harcban, de a rendszer maga még védve van.": ha például a fájlrendszer szolgáltatást megtámadtam, akkor le tudom cserélni a jelszó fájl olvasása közben a jelszó hash-t, tehát ha felborították a fájlrendszer szolgáltatást, akkor a *KOMPLETT* rendszer "elesett".

  Meg arról sem szól a fáma, hogy nem a sebesség a monolitikus kernel fő előnye. a legnagyobb előnye a monolitikusnak a mikroval szemben az, hogy előbbi létezik, utóbbi meg nem. linux kernel 27 éve létezik, olyan monolitikus kernel és rá épülő oprendszer, ami legalább stabilitásban hozza a linux szintjét, meg nincs.

  és akkor még ki sem tértem a szokásos nyavalyáimra: a vesszők véletlenszám-generátorral történő elhelyezésére ("akkor attól ugyan az adott modul, csúnyán fogalmazva elesik a harcban,"

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Egon

  nagyúr

  A "kell" alatt azt értettem, hogy
  1. nem lesz alternatíva, az új modellekben sok memória lesz,
  2. azért ha megnézed az Android "gépigényét" folyamatában, nézz már rá arra, hogy mondjuk a 4-es (ICS) meg a mostani verziók között mekkora a különbség (pl. hogy anno hány GB RAM-os készülékek voltak, és működtek...).

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Egon

  nagyúr

  Teljesen mindegy, hogy kinek a sara (marketing vagy technológia szükséglet), a képlet a következő: Androidos teló = sok ram, almás (és amíg volt, Windows Phone-os) teló = kevés ram. Szánalmas. Kéne a konkurencia.
  Mellesleg ha jól tudom, a droid a linuxos alapokon egy VM-ben futtatja az appkat, tehát van rajta egy plusz köztes réteg az oprendszer és az alkalmazások között - ha ez nem lenne, vélhetőleg kevesebb memóriával is beérné (más kérdés, hogy ez nyilván az ezerféle készülék miatt (is van).
  Summa summarum: nagyon nem tetszik a trend, de ez van (a péklapát készülék-trendről nem is beszélve). Annyira nem érint: az elmúlt 20 évben mindössze háromszor kellett saját telót vennem; a mostani céges keretembe a szifon is belefér, és ha nagyon felb*szom az agyam (mert mondjuk nincs értelmes méretű készülék a piacon), majd vetetek magamnak olyat...

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • juuzer

  őstag

  Persze meg a PlebPlus es a kínai csodák miatt akik csak pakolják bele a házba a ramot de optimalizálni már kevésbé tudnak :D

  Egyébkén tetszetős, egy telefont megnzéznék vele. A Samsung Tizenje is asszem 3 db Z szériás telefonban manifesztálódott anno.

  Vamos a la playa.

Hozzászólok Aktív témák