Hirdetés
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
2-3 cím van ami megy full hd-ben. Több meg nem is lesz már, mert nem bírja el ez a konzolgeneráció, tehát magára játékra teljesen értelmetlen a full hd. Ps3-hoz azért írható oda megjegyzésként pl, mert abban van blu ray olvasó. Xboxnál meg azért, mert jövőre/idén már elég olcsó lesz a blu ray hogy külön lejátszóként is számításba jöjjön, így ha már lcd tv-t vesz valaki akkor érdemes fontolóra venni. De ilyen szempontból pc-hez is ajánlható az lcd tv, mert nagyon szépek egy hd readyn is a 720p-s anyagok és teljesen más élmény mint egy 22-es monitoron.
Amúgy igen, nekem kb ennyi volt a problémám. A többiről, ha nem igaz nem tehetsz róla, pl az xboxban a grafikus mag elvileg erősebb, de tök mindegy, mert nagyjából egy szint a kettő. A másik meg, hogy a játékkínálat miatt tényleg nem lehet összehasonlítani a kettőt normálisan. Ez is tiszta sor. Így talán az igények alapján lehet mondani hogy melyik éri meg jobban, kinek mi a fontosabb.
-
Gordiann
őstag
Nem tetszik a cikk.
Aki azt állítja, hogy egy konzolhoz hdtv kell, az inkább ne írjon cikket.
Bocsiszerk: Én pl baromi jól elvagyok egy 20"-os monitoron. Aki nem, annak olyan igényei vannak, amik tudatában nem szabad véleményt kifejteni bővebben, mert az átlagember azt hiszi, hogy ez az össznépi gondolkodás.
szerk2: Nagyon eltúlozva olyan ez, mintha vki mondogatná, hogy BMV jobb mint a Mercedes, mert....xyz. Szóval aki autót szeretne venni, az vegyen mindenképpen BMV-t.
-
raczger
őstag
1. Nem tudom, mivel a GTA IV volt az összehasonlítási alapom.
2. Már írtam egyszer, hogy bevallom, talán tényleg túlzás volt fullhd, de egy értelmesebb hd tv is kb 100k, ha gondolod írok még egy rövid cikket így, hogy ne legyen túlzás.
3.Soha, mivel nincs is rá szükségem, nem fog meg engem sok játék, ami igen az van pc-n.Tehát az elsővel nem voltam tisztában, így van. Remélem kielégítő válaszokat kaptál.
-
Peat;)
veterán
Válaszolj az alábbi kérdésekre légyszíves:
Hány olyan konzoljáték van a piacon ami kihasználja a full hd felbontást?
Ha kikerested a választ, akkor miért kell full hd?
Volt már konzolod?
Mert ha ezeket nem tudod akkor elmondjuk, megbeszéljük. De ha cikket írsz erről a témáról akkor alapból úgy állunk neki hogy ezekkel már tisztában vagy, így jelezned kell, utána kell(ett volna) nézned.
-
raczger
őstag
Elégnek elég, tudodmit? Lehet ingyen is kijelző, múltkor találtam lomtalanításon működő 15 colos crt-t, szerintem veszek használtan xboxot és arra rákötöm, biztos nagyon király lesz...
Bocs a kis túlzásért, de szerinted aki konzolt vesz, annak hány százaléka játszik monitor előtt, pláne kontorllerrel?
Meg a másik, van, aki megteheti, hogy legyen jó pc-je, laptopja meg 2 konzolja, emellett jó tv-je, de átlag magyar bőven nem, ennek ellenére szeretne új játékokkal is játszani, és ebben a cikkben azt próbáltam bontogatni, melyik érheti meg. Szerintem jelenleg, ahogy a cikkben is szerepel, egy pc jobban megéri, de ha már a közeljövőben gondolkodunk, mondjuk egy évre előre, akkor a PS3, mivel annak van olyan hardveres háttere, ami szerintem jobban elbírja a játékokat, mint az xbox, ami viszont szerintem 1-2 éven belül oda jut, hogy nem lehet normálisan megcsinálni rá az új játékokat, tehát el fog maradni a PS3 tudásától. Ez megint egy vélemény, lehet nem így lesz, akárhogy történhet a jövő, de az én realitásom ez. -
Peat;)
veterán
Sokan ezt mondják, aztán a gta4 topik mégis pörög mint a bp-i taxis órák. Pedig úgy indult, hogy nem lesz átirat (ahogy láttam ez meg is látszik rajta, mondjuk az eredeti konzolos is el volt programozva, lehet nem is az átíró céget kellene kritizálni).
Mass Effect is később jött ki pc-re asszem, az is tipikusan agyrohasztó
, meg forza2 is pl. ami nem jött ki pc-re, így pc-n nincs is normális autós játék ami a szimulátor és arcade szint között helyezkedik el. Ps3 oldalról meg ott a little big planet, az is tipikusan agyrohasztó lehet.
vagy mgs4.De ettől függetlenül elismerem ha te ezt tapasztaltad, neked pc 100x jobb, csak a megjegyzésed után akkor biggyeszd oda hogy számodra. Szerintem mindkettőnek megvan a maga csoportja és nem ezen kár veszekedni vagy ilyen szánalmas megjegyzéseket tenni. Sokan mindkét vonalt nyomják (konzol ás erős pc), talán nem véletlenül.
-
bwoay
nagyúr
Azért azt magyarázzátok már el nekem, hogy ha az ember egy íróasztalnál,
monitor előtt görnyed, fog a kezében egy Microsoft (sic!) wireless kontrollert
és játszik mondjuk a Lost Planettel,
akkor miért nem mindegy, hogy mindezt egy PC
vagy egy konzol pakolja ki neki a megjelenítőre. Mi a különbség
az élmény szempontjából?
Mert az igaz, hogy én sem kötném rá egyik konzolomat sem monitorra,
de ennek nem az az oka, hogy szerintem egy konzolhoz TV illik,
hanem az, hogy én eleve nem akarok monitoron játszani
semmilyen hw-rel, PC-vel sem.Def:
majd védem, ha lesz annyi, meg olyan játékom, hogy megérdemelje.
de amíg a Skate fejlesztői is olyanokat nyilatkoznak,
hogy a játék 2. része már nem lesz olyan gyenge PS3-on,
mint az első volt a box verzióhoz képest...
addig nálam PS3-on csak exkluzív címek jöhetnek szóba. -
Zsoccc
senior tag
Na picit tegyük helyre a dolgokat!
1. A cikk egy magánvéleményt tükröz melyre lehet reagálni, lehet kritizálni, de azért adjuk meg a tiszteletet, nektek is ugyanolyan jogotok van másképpen vélekedni de lehetőleg kulturált körülmények között.
2. A cikk kimondottan az ár jellegű összehasonlításra ment rá, kimaradt a játékok belekalkulálása mivel onnantól kezdve már rögtön eldönthetetlen a kérdés. Hisz minden platformnak megvannak a maga exkluzív játékai.
3. Az, hogy ki szerint milyen megjelenítőn érdemes játszani megint csak egy egyéni szubjektív dolog. Tény én se tudnám elképzelni a konzolokat egy monitoron fél méter távolságból. Ettől függetlenül nem biztos, hogy kell hozzá a 200ezres tv.
Kérlek benneteket ez alapján folytassátok a beszélgetést!
-
válasz
Tomika1981
üzenetére
Hát tudod, a konzol only játékok nélkül simán megvagyok, többségük csak agyrohasztásra jó. Viszont a PC only játékok nélkül nem.
-
edward2
addikt
Szerintem ezt a forumot le kéne zárnia valami moderátornak, mert okádja a baromságot.
-
elit_hun
őstag
jaj ne, már megint a : konzolhoz 46"-os TV kell 300k-ért, míg PC-nek elég a 22"-os...Nemá gyerekek, ha PC-s gamekhoz elég a 22"-os monitor, miért ne lenne elég a konzolhoz is? Sugárzik belőled, hogy a "cikk" megírása elött már eldöntötted, hogy a PC éri meg jobban...Szerintem meg tök mind1 ki mit vesz, nincs akkora árbeli különbség a kettő között, hogy azt lehessen mondani: Ez jobban megéri mint az! Nekem a kedvenc játékaim között van a MGS és a LPB, valami a Killzone sorozat, így nekem a PS3 a jobb választás, de a GoW1-2-t is szeretem, így azt is végigtoltam haver xboxján. MMO-ra meg ott a PC-m, az RTS-ket meg csak utazáskor tolok, így azok kizáróan a laptopon találhatóak meg.
csóri: tényleg nem akarom is más korát firtatni, hisz a 16 évemmel én vagyok az egyik, ha nem is a legfiatalabb prohardveres, de te:
-vagy funkcionális analfabéta, 8 általánost végzet ember vagy
-12 éves vagy
Ja amúgy a PS3 játékaim 99%-át 10 ezerért vettem, és 10 ezerért adtam el, akkor most mi van? Ja és van amin kerestem is 500-1000ft-t eladás után
Jó persze a nagy címeket (MGS pl) előrendelem, de a kedvenc játékaimat xboxra is megvettem volna.bocs a hibákért, kissé másnapos vagy...
-
mad1
veterán
A ps3 miota erossebb a boxnal?
Max a proci.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Black-Ghost
üzenetére
Ok, nem mondjuk, hogy nem kell Full HD,
majd TE megmondod, hogy mihez, konkrétan mely játékokhoz kell.
Hagyok helyett, ahová beírhatod a választ
ehhez kell: .............
meg ehhez: .............
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gép átlagár: 70 rugó. Aha. És ennél mennyivel nyújt kevesebbet megjelenítésben
a legolcsóbban, 45e. Ft-ért beszerezhető masina?
Hiszen pont ezt a lényeg. A hw adott, minden esetben.
Te leszorítod a PC-t 200-ra, mert az a minimum konfig.
Konzolnál meg az, amit a legolcsóbban megkapsz, hiszen abban is ugyanaz a vas.
PC-nél miért nem átlagárat számoltál? Mondjuk olyan 300 rugót.... -
csóri
csendes tag
Na mekkora marhaság ez a cikk.
Vesz az ember Xbox 360 at ,egy sima tv re ,vagy egy 82 cmes Samsung Lcd re rárakja,"kicsippeli". Ez az egész nemtöbb mint 44+82+10. 136 ezer forint.
És játszik annyit amennyi a bőre alá fér.
Ps3 at csak a hülye vesz
Drága a szoftver+ a gép is,még másolni is drága a gamet(lehet?
Az hogy erősebb mit számít !?!játékok készülnek rá ugyis, és majd egyforma a ps3 és box game.
Sok game sokkal élvezetesebb Boxon mint pcn, Gta4 ,(játszhatóbb), Colin Dirt, (ez is játszhatóbb) Nekem is Q6600+8800gt vasam van,de boxon multizni élvezetesebb gyorsabb flottab.
Sorrend Box,Pc,Ps3(bár ez ingyé se nagyon kéne) AZ hogy más országokban mik a viszonyok, megveszi a szoftvert ilyenek ,ki nem sz*ja le!? Mi ittvagyunk itt élünk, ez van ezt kell szeretni ,magyar ember boldogul ahogy tud ,az meg külön örvendetes ha valaki teheti hogy megveszi a 18.000 forintos gameket eredetiben. Tegye vegye hajrá
Tévedés ne essék,nemvagyok megrögzött warezos,mert ami megtetszik megveszem eredetiben ,hátrapillantva a polcra közel 500.000 Ft értékű jogtiszta szoftverem van. De nem teljesáron veszem hanem mikor olcsóbb "budget" +"platinum" kiadásokat. Az ilyen sógoros hozzászólások + Usában igyveszik meg ugyveszik a szoftvert meg a konzolokat még kár leírni is.Kicsit más gazdasági tényezők uralkodnak arrafelé.
Kivételesen egy konzolforgalmazó cégnél dolgozom.Éshát itt kishazánkban 20 Box után kel el 10 Ps2(Tudatlanok,dehát vegyék), 2 Wii,és 1 PS3!!!!!
Psp+Ds más kategória azt nem is sorolnám ide...És a 20 Box vásárlóból kapásból kérdi meg 5 hogy "csippelik itt a konzolt" Természetesen nem, de az arány akkor is durva.Ja nemvagyok egyik platform elkötelezett híve sem, Pcn wow+Startégia ezen ez jobb,Boxon haverokkal gyerkőccel frankó kis multis gamek ,Pgr4, Mk, Halo3,és nincs flame csak hátradőlős kikapcsolódós gamek
Ja nekem a pc is lcd tvn van szóval nemsok a különbség az játékélvezetek között ,főleg hogy a Box kontrollerét simán átdugom a pcbe és kezeli is szépen. Na peace........ 
-
bwoay
nagyúr
Ez az érvelés nálam is erősen sántít.
Azt sugallja, hogy a multiplatform játékok PC-s verziója élvezhetetlen,
mivel egy Assassin's Creedet, egy Biohazardot, Gears of Wart
vagy akár a korábban említett Mirror's Edge-et
csak és kizárólag TV-n, kanapéról, fotelból, kontrollerrel lehet
élvezettel játszani, monitor előtt görnyedve elvérzenek
A képcsöves monitorra történt utalás sem tiszta,
mi az, hogy a maga felbontásával?szmissz kollegának meg a stílusát nem értem.
Ha valaki nem képes kultúráltan hozzászólni, akkor miért postol? -
Peat;)
veterán
Én csak beleolvastam a cikkbe, de ordít róla a flame szag
200.000-es tv a mai konzolokhoz
ot kezdődik, hogy már kapni 82 cm-es hd ready tv-t 100e körül ami tökéletes a mai konzolokhoz. Ugyanakkor monitorra is ráköthető. De valahogy ki kellett hozni a flame szagú árakat. 
Egy olcsó netezős notit/asztali kellett volna a tv helyett odabiggyeszteni, mivel a pc-t nem váltja ki a konzol természetesen. Ugyanakkor ezek ára ugyancsak nem 200 rongy, így nem felelt meg a cikkíró céljainak.
Békésebb új évet.
-
Inv1sus
addikt
Nem értem. Mi különbség van a pc-s és a konzolos játékok között, hogy változtatni kelljen a távolságot? A konzolos Edge mirror-nál miért kellene hátra ülni? én ha beröffentem a ps1 emulatort, akkor itt ülök a gép előtt ugyanúgy, de sokkal kényelmesebben eltudok helyezkedni a ps féle gamepadomnak köszönhetően, mert nem vagyok a hosszú keybordhoz meg az egérhez kötve. De mindenki, akinek van gamepadja, vegyen egy hdfull tv-t?

-
tiv83us
veterán
Mac OS X vs Vista
Konzol vs PC
Mortal Kombat vs Street Fighter
MSZP vs Fidesz
Lego vs Nebulo
Kb ennyi az ertelme ennek az egesznek.
-
válasz
Tomika1981
üzenetére
Akkor játszál normális stratégia programmal konzolon.

-
Tomika1981
tag
válasz
Black-Ghost
üzenetére
Ez a lényeg amit itt írtál! Márciusban vetted 3x annyiért mint egy PS3 és már most van olyan játék ami nem megy fullon. A PCfanok azt nem értik meg hogy most is min. 250ezret kell egy gépre költeni hogy 1,5 évet kibírjon játékok terén. Ne azt nézd hogy xbox meg PS3 szintű graf hanem azt hogy vajon találsz-e 1 év múlva fiss játékot ami elindul a gépeden! Nézd meg hogy az xbox360 mióta létezik és mikor fog kifutni. A friss játékok pedig pont úgy futnak rajta most mint a tavaj kiadottak.
Amiről még sokan megfeledkeznek!!! A fejlesztők egyre kevesebb játékot feljesztenek PC-re. (GTA4 kivétel) A legtöbben kimondottan a konzolokra figyelnek majd azt alakítgatják úgy hogy PC-n is ki lehessen adni. Ezekből lesznek az olyan kukábavalók mint 2004 óta nem fejlődött FIFA, vicces NFS stb.
Nekem sajnos csak PC-m van de idén biztos hogy nem fejlesztgetem tovább. Inkább veszek 1 konzolt hogy melyiket azt még nem tudom! Az xboxnak vonzó az ára, a PS3-at hosszabb távú befektetésnek tartom, a wii pedig egy gyönygyszem!
-
anjani182
őstag
Igen, általában van egy PC vagy egy laptop a konzol mellett, nekem az utóbbi!
De hogy teljes legyen a kép, a PC-hez sem árt egy 5.1, ugyanígy a PS3-hoz!
Akkor, hogy egál legyen a PC-re kellenek (kellenének legális!!!) szoftverek is, plusz egy jó gamepad is!
A TV - monitor kérdése szerintem nem kérdés, mindkettőhöz lehet venni ezt is, azt is, így ez nem meghatározó az ár szempontjából, a pénztárca szerint dönt az ember.
Viszont, amit nem tudnak megfizetni a PC-sek az a különleges játékok konzolra, hónapokkal előbb jelennek már meg a címek konzolra, pl. Mirror's Edge, GTA4, Assasin's Creed stb.
A GTA4 4870X2-vel is akad, tehát fölösleges full beállításokkal hasonlítgatni, akinek konzolja van remélhetőleg csak azzal kell törődni, hogy a játékokból kihozzák az adott hardverre a maximumot és elégedettnek kell lenni ezzel!
Beteszi az ember a lemezt és megy, nincs sz@rakodás...Ki akar még munka után a PC előtt görnyedni (én egész nap azt csinálom), beül az ember a kanapéra, betolja a lemezt, beröffentem az 5.1-et és hadd szóljon

-
raczger
őstag
Hát akkor írd meg mikben tévedtem, hogy jobban informálva legyek

Más: Lehet, hogy a tv dolgot kicsit eltúloztam, de számomra a cikk írásakor így tűnt logikusnak. Konzollal vagy PC-vel játszani, teljesen más, most te komolyan beleülnél a forgószékbe a joypaddal és 20 centiről a monitortól nyomkodnád azt? Én ezt nem bírnám elképzelni, hogy élvezetes is legyen, nem úgy, mint egy szép 80 vagy 100 centis lcd tv-n kint a nappaliban. Továbbá egy képcsöves monitor, a maga felbontásával: hát azzal sohasem lesznek élvezhetőek a játékok, minthogy gondolom te se élveznéd a 22-es monitorodon a játékokat 640*480-ban.
-
Sundesz
addikt
Szerintem ma egy konzol szintű grafikát bőven elvisz egy 4 magos proci (az is csak a GTA IV miatt kellhet) egy 4670-es VGA-val és 2GB memóriával.
Egy hónapja vettem egy PS3-at és napokban hozzá egy MoH Airborne játékot 4K-ért. Nos, kipróbáltam és az első pályán (tovább nem próbáltam még) sokat szaggat. Lehet sokaknak nem tűnik fel, de 10 év PC-s játék után nagyon megérzem, ha belassul valami, és bizony szerintem 20 fps alá is gyakran beszökött. Én eddig azt hittem, hogy konzolon nincs ilyen, így kicsit meglepődtem. Mindez PC-n egy 4670-en és egy E2160-al simítással 1280*1024-ben rezzenéstelenül fut. (Mondjuk ez a játék nem szerette PC-n sem a 7-es GF szériát, 7600 GT-n játszhatatlan volt szinte.)
-
szmissz
senior tag
Ha nem értesz a témához, minek írsz róla cikket?
Egy szaros 22 colos monitort írsz a Pc-hez konzolhoz pedig LCD -tvt? Miért? Az a nyomorult monitor ugyanazt az élményt nyújtja mint egy óriási Tv?
Továbbá SIMÁN köthetőek a konzolok is monitorra. Ugyanúgy ahogy a Pc.
A többi tévedés és tudományosnak szánt fejtegegtés is a hozzánemértésből és az inkompetenciából származik.
Fingod nincs a dologról.

-
Black-Ghost
csendes tag
Először is ha nem ismersz ne ítélkezz. Miből gondolod hogy profi Pc-s vagyok, az alant leírt konfig az első gépem és egy munkatársam segitségével állítotuk össze (hát Miska ezt megkaptad). 1,5 éve még azt sem tudtam hogy mit csinál a Ctrl+Alt+Del kombo. Én még csak most okosodom (remélem), és igazad van a lentebb irtaknál lehet költséghatékonyabban is gépet venni. Bár ez még inkább igazat ad nekem hogy még egy "hülye" is tud 200 000-ből vasat venni.
A 800W tápot le se merem írni mennyiért vettem az alaplap mellé kaptam 5000-ért , plusz azóta két 1 Tb-os HDD is rá van kötve, meg még egy 8800 gt videókari is került a gépbe.
Az alaplap tényleg nem az igazi tavasszal megy a háztól és gigabyte jön helyette, a proci dettó csere.
A gravirozós dvd-t minden nap használom, és 80 Ft-ért veszem a gravirlemezt. Hogy miért ennyi az titok marad. -
kovsol
titán
válasz
Black-Ghost
üzenetére
"C2D E6850 -(E8400-et akartam, de a megrendelőn elirták, én meg nem figyeltem)"
én tuti else hoztam volna így...más: olvastam, hogy írják a PC vel több dolgot lehet csinálni, de igazából itt nincs olyan ember akinek ne lenne már valami régebbi gépe és ha a játékot leszámítjuk akkor nem hiszem, hogy a többség netezésen és zene hallgatás vagy ilyesmin túlmutató tevékenységet végezne. Akinek meg munkára kell a gép ha irodai munka akkor megint csak nem kell nagy teljesítmény, ha meg grafikai akkor meg amiatt ugyis kell fejleszteni a gépet elöbb utobb és nem direkt játék miatt.
talán a legtisztább dolog ha az embernek van PC és konzol is
elönyben vannak azok akiknek van már HD -s tv je de ha nem 100+ cm -t veszel hanem beéred 70-80cm -el akkor jóval jobban kijösz és ha neagy isten valaki kicsi szobában lakik oda nem is jó egy hatalmas TV bár lehet velem van a gond, hogy így gondolom. -
Puma K
nagyúr
válasz
Black-Ghost
üzenetére
Magad állítottad össze vagy boltos segitett?
Mert megbocsáss, de ez a gép ennyiért elég szar.
Kapásból cserélném az:
-alaplapot
-procit (az általad említett E8400-re aki meg nem figyel az magára vessen)
-Zalman gondolom a proci hűtő... abból is lehet ugyan olyan teljesítményűt vagy jobbat is venni pl CoolerMaster
-Asus gravírozós dvd író... teljesen felesleges, haveromnak van nagy dvd írógató és baromira nem használja 1x írt egy dvd-t hogy jujj de jó pofa de drága hozzá a dvd aminek olyan a felülete hogy gravirozni lehessen rá
-800W-os táp?!
ebbe a gépbe?
pff 
Ha már ennyi pénzt szánsz gépre... akkor legalább nézz körül itt PH!-n minimúm, hogy mit merre mennyiért érdemes...
Pár éve én még olyan hülye voltam a gépekhez, hogy csak na...
Ha szabadidőd engedi olvasd el ezt amit magam írtam a PC-s kezdeteimtől a jelenkorig
Klikk! -
muszeresz
csendes tag
egy full hd-s tv-re a pc is rá köthető (pl:hdmi)
+egy csomó mindent lehet kezdeni a pc-vel, mig egy konzol csak játékra meg esetleg netre jó -
Black-Ghost
csendes tag
válasz
Tomika1981
üzenetére
"a leirt konfig nem bír ki fél évet sem, nem hogy 2 évet"

Idén márciusban vettem új gépet.
a konfig:
Asus P5N32-E SLI
C2D E6850 -(E8400-et akartam, de a megrendelőn elirták, én meg nem figyeltem)
NV 8800Gt 512
4 Gb ram
Zalman hűtő
Asus iró gravírozós
Táp 800W
WD 320Gb vinyó 2db
Colorsite ház egy felső és egy oldal ventivel.
20" samsung monitor (2ms 1650×1080))
Hangfal, egér, bill, LogitechÖsszesen 380 000-be fájt ez nekem, ugyanez most 270 000-ből megvan. A Cryzis, GTA4-en kívűl szinte minden fullon megy,nem piszkáltam bele semmibe.
Tehát most csak az nem tud kétszázból kihozni egy X360 szintű gépet aki nem akar.
Kiváncsi vagyok hogy 2009 augsztusában (ekkor már közel 1,5 éves lesz a rendszer) mekkora összeget kell rákölteni hogy pariba legyek egy konzollal.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Inv1sus
addikt
Igy is lehet tolni.
De különben sztem már ps3 és xboxra is megoldották, hogy lehessen egérrel illetve billel játszani nem? Vagy rosszul tudom?
Ebbe elbizonytalanodtam tekintve, hogy mindig ezt a kifogást hozzák fel. 
-
Inv1sus
addikt
Fps-t nem lehet konzolon irányítani blablabla. Ennek ellenére kissrác koromba a Sony egyik üzletében minden délután ott nyomattam a quake 2-őt több sráccal is, otthon meg a Duke Nukemet. Egy perc játék után ne várd, hogy megtudod szokni a gamepadot. Édesanyámnak még a klikkelés is nehéz egérrel, ti is ezen a szinten lehettek gamepados fps terén.
Különben az a titka, hogy az oldalazás gombokkal is rá kell segíteni. Két gombbal máris könnyebben célozhatsz.Buék

-
athomi
veterán
Mivel elég erősen FPS kedvelő vagyok, így a konzol nálam nem jöhet szóba.
-
raczger
őstag
válasz
Tomika1981
üzenetére
Szerintem ha egy 8800gt-nél felnyomod 100-ra a látótávolságot nem a lassú betöltődéssel lesz gondod, hanem az fps-el. Mivel konzollal kb azonos szintű beállítást írtam a cikkben, ha jól emlékszem az olyan 20-30 lehet, azt pedig szerintem simán jól hozza a kártya.
-
Black-Ghost
csendes tag
válasz
Tomika1981
üzenetére
Egy 9800Gt 1Gb GDDR3 50 000 Ft
260GTX 896Mb GDDR3 67 000 Ft
ez már megfelelő teljesítményt ad?
Mellesleg a 200 000 már tartalmaz egy videókarit a 130 000 csak plusz pénz.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tomika1981
tag
Végigolvastam. Elnéztem (az ár egész alacsony :-) )
512-es kártyával nem is lehet 1024x768 fölé húzni medium szinten csak ha buherálod az indítófilet! Na mindegy nem vitázom. A látványról meg csak annyit hogy a részleteket mindíg utólag tölti be egy ilyen videokártyánál. Ezt érdemes megnézni: http://tv.gamestar.hu/video/gta-iv-512-768-1gb-kartya-latotavolsag-teszt#
Remélem nem gond hogy belinkeltem.
Szóval a lényeg hogy egy 512-es kártyán a látótávolság szánalmasan lassan töltődik be és rövid.
-
mad1
veterán
Sok jatek elvezhetetlenul szaggat konzolokon.Pcn meg ugyanaz a jatek ugyanabban a felbontasban dupla fps.
Assassin s creed es turok.most csak ez a 2 jutott eszembe. -
remington2
senior tag
Nem értem, minek ezt a témát rágni. Családi egyterűeket motorokkal és sportkocsikkal összehasonlítani, mindezt megspékelni egy végső, traktor vs. sportkocsi teszttel, szerintem ennek semmi értelme nincs . . . ezerszer le lett rágva, hogy mindkét platformnak (pc/konzol, vs nélkül) megvan az élettere, a létjogosultsága, a piaca, a cikk kedvéért csak a játékok terén maradva is. Igen, nyugaton másképpen van, de keletet nem csak mi jelentjük egyedül, máshol is virít a pc, esetleg éppen konzol mellett. Van, ahol máshogy élnek, mint "sógoréknál", és nem azonnal az anyagi körülményekre gondolok, hanem kultúrális és egyéb örökségekre. Az meg, hogy haldoklik, egyenesen vicc. Hullámvölgyben van, amelyet a konzolok (is) okoztak, meg a fogyasztói társadalom tömegtermelése is, meg a warez is. Végső konzekvenciát meg nem írok, mert nem vagyok látnok, majd a jövő eldönti, mi merre tovább

-
Black-Ghost
csendes tag
válasz
Tomika1981
üzenetére
Már megbocsáss de a Vista 30 000, a 8800gt pedig 35 000 hol van ez 130 000 és ugye nem fogsz évente Op rendszert venni. Amúgy pedig konzol szintű grafikáról beszéltem nem PC very hight beállításról. A konzol konfigja adot ezt a szintet má most lehet hozni. De mennyünk vissza az időben, 2 éve neked mennyibe került volna a gépfejlesztés hogy a Ps2-s grafikát tudd hozni, szerinem zéro-nulla. Az már csak hab a tortán hogy amennyiben régóta van PC-d akkor magát a konzol árat is megspórolod.
Ui: Nekem 8800 gt 512-sem van simán hozom a GTA4 konzolos szintjét.

-
raczger
őstag
válasz
Tomika1981
üzenetére
[link]
Döcög, mi?
Meg a cikkben szerepel a gép konfigurációnál blu-ray olvasó, nem ártana valóban elolvasni a cikket, nem csak átfutni. -
Xaels
félisten
válasz
Black-Ghost
üzenetére
Már pedig nem kell full HD meg 100cm. 1 jó játékot a története és a benne lévő megoldások kell, hogy élvezetessé tegyenek. Co-oP-ban Army Of Two, Gears Of War 2 hidd el a sima képcsőves tévénken is bőven élvezhető, ezeken kívül 1-2 verekedős szösszenet mint pl Soul Calibur4, MK vs DC, DBZ na és Guitar Hero széria meg Rock Band. Eddig senki sem panaszkodott, hogy csúnya lenne, pedig elég sokan megnézték már... Igaz nem 50cm-es hanem olyan 75körül van a tv wide-ban...
Amúgy a Full HD-t kb 40 000 Ft-ból meg lehet oldani 22" Wide BenQ [Hivatalos oldal] monitor meg 1monitor kábel a boxhoz... (Mondjuk karácsonyra felment az ára sajnos mert elkapkodták a legtöbb helyről)
-
kovsol
titán
nem tudom, de nálam pl még az is számít, hogy egy konzolon lehet játszani mondjuk két embernek egyszerre is míg pc nél ez nem igazán megszokott dolog
és nekem a kedvencem még mindig a Halo2 cooperativ modban tolva sima Xbox on

PS3 hoz nem volt szerencsém csak xbox és xbox360 hoz és jelenleg Laptomom van mint PC hordozható és a wow meg a war3 megy rajt
mással nem játszok
xbox360 játékok meg ha ebayről rendeled sokkal olcsobban jönnek ki mint az a 15-16k -
Tomika1981
tag
válasz
Black-Ghost
üzenetére
BUÉK!!!
A 130ezer ami megmarad éppen elég arra hogy vegyél egy Vista-t mert ugye dx10!!! Meg egy tisztességes VGA-t mert az író kiválasztott egy olyan kártyát amin a GTA4 éppen csak elkocog! (8800gt 512mb gddr3) Az már csak hab a tortán hogy a leírt konfig nem bír ki fél évet sem, nem hogy 2 évet!
-
Black-Ghost
csendes tag
Sziasztok
Azt veszem észre hogy az árak tekintetében nem vagytok naprakészek vagy nem tudjátok hogy mi mennyibe kerül.
Tennék egy kis összehasonlítási próbát, szigorúan a legalitást illetve minőséget szemelött tartva (pl: no warez)Konzol:
Gép átlagár: 70 000 Ft
FullHD tv 100 cm felett: 200 000 Ft
TOP játékok: 15-17 000 ft × 10db átlag: 160 000 FtÖsszesen: 430 000 Ft
Nos ahoz hogy konzol minőségű grafikát álltsuk elő PC-n elég 200 000 Ft és ebben már benne van a monitor, egér, hangfal, billentyüzet minden. A TOP gamek PC-re 8-12 000 Ft 10 db átlag ára 100 000 Ft. Öszesen 300 000 Ft maradt itt 130 000Ft, aki ebből az összegből nem tudja szinten tartani a gépét 2-3 évig az béna.
Kérlek ne mondjátok hogy nem kell Full HD meg 100cm, mert az olyan lenne mint ha a Mozit hasonlítanák össze a Házimozival az élmény nem ugyan az. A konzolnak ez része hogy a kép szép, az efektek élethübbek, szimulátorban a kormány pedig akkora mint a buszkerék nem mint a teniszlabda.
-
PHM
addikt
"meg bárki bármit mond konzolra nem való fps játék, hiába próbálgattam eleve bukta ezvan, írta egy begyepesedett PCs
"
Pedig bizony konzolon is lehet jókat FPS-ezni.
Igaz, joystickkal nem olyan hatékony az irányítás, mint bill+egér kombóval,
és netes játék sincs, vagy csak korlátozottan.
Ezzel együt jókat szórakoztunk a Quake első 2 részével N64-en anno.
Analóg TV-n, 25 FPS mellett, osztott képernyőn...
Egy jó kis JRPG élvezetéhez pedig tökéletesen elég akár egy PS1, vagy
PSP, vagy uram bocsá, még egy GBA is.
De persze kinek a pap, kinek a papné. -
tcp
tag
érdekes gondolatok, de a konzol vs pc témát nem idehaza fogják eldönteni, és nem is egy olyan szűk közösségen belül, aki valamennyit ért a számítógéphez, és hajlandó bütykölgetni, tuningolni, fejlesztgetni a gépén (mint amilyen a gamepod lássuk be az átlagnál sokkal érdeklődőbb, és hozzáértőbb közönsége).
Nem vagyok nagy játékos, de idén nyáron kint voltam egy barátomnál nyugat europában, ő nagy sportjáték rajongó, megfordultunk egy két ismerősnél is, meg beszélgettem vele a témáról.Ezzel kapcsolatban egy pár észrevétel (amit írok az az átlagra vonatkozik, tehát amikor azt mondom, hogy warez nincs, akkor nem úgy értem, hogy senki nem warezol, de az átlag bizony megveszi a játékokat a bótban vagy a neten megrendeli. Szóval:
- warez nincs
- kézzel, alkatrészekből összerakosgatott, meg "garázs kategóriás pc" nincs (az árak így kicsit mások, mint a számításokban).
- a gépet nem nyitogatják (pedig megtehetnék, semmi garancia matrica), a szervíz óradíjak meg brutálisak, egy mezei memória bővítés simán többe kerülhet, mint maguk a memória modulok. Mindenféle windows telepítgetéssel is simán beviszik a gépet szervízbe
- sokkal kevésbé van meg az mint nálunk, hogy a spórolás miatt egy kicsit mindenki informatikus, mindenki tud windowst telepíteni, wifit konfolni, etc, innentől kezdve sokkal egyszerűbbnek érzik, hogy power on gomb - cd konzolba - start game.
- pc-ből amúgy is inkább notikat vesznek mint desktop gépeket, azokon meg egyre gyakrabban nem windows fut (persze a többség még midnig win), mivel úgyis szinte mindenki csak az internetet tolja rajtuk, ott meg tök mindegy, hogy a Firefox osx-en, winen vagy linuxon gurul e.Valószínűleg a hatalmas számú konzol eladás mögött is főleg azok az emberek vannak már most is, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mi az az FPS, mi az a videokártya, gigaflops, Ati+NV, egyszerűen szeretnek játszani, a piac meg tökéletesen ki tudja őket szolgálni egy bármilyen eszközzel.
-
g@bo
nagyúr
Wii kimaradt a buliból. Tény, hogy teljesítményben, grafikailag alulmarad a másik két versenyzőhöz képest, de pl nekem ez az első ketyere, ami mellett az asszon órákat kotlik...
Szal tessék már a grafika mellet, egy kicsit a játékélményre is fókuszálni.
Nincs valakinek egy zx spectruma eladó?

-
tibor72
tag
Hali Mindenkinek! Csak egy apró gondolat erejéig-XBOX360 LIVE! Havonta ez mennyi ?.....
Nem kifejezetten WOW-ra gondoltam.... -
illusiON
őstag
az összes okos papol hogy így meg úgy 30 fps fölött úgyse látod mivagy te superman, pedig de
látni különbséget, csak anélkül hogy kipróbálnád vagy előnyét élveznéd nem fogod elismerni... meg nagyban engine függő is egyébként, a játék motorja mennyire érzékeny rá...
az meg, hogy konzol vagy PC mindenki eldönti maga, nekem PCben van a feeling nem érdekel a kanapé meg a wireless kontroller szerintem az ratyi
meg bárki bármit mond konzolra nem való fps játék, hiába próbálgattam eleve bukta ezvan, írta egy begyepesedett PCs 
jjameg raczger csak így tovább

-
Huma
addikt
Én nem akarok okoskodni, de egy átlag, normális ember nem igazán képes különbséget tenni 30fps és 60fps között. Ha mégis van valami különbség az a játék sajátossága. Szóval szerintem a Q3 nem mérvadó. A 30 feletti fps már a többség érzékelése fölötti tartomány. Legalább is én így tudom.
-
Xaels
félisten
Ezen a cikken mekkorát nevettem már elnézést. Rögtön ott elásta magát a dolog, hogy azzal kezdi az író, hogy pc párti és az írásból sajnos teljesen egyértelmű, hogy nem tudja a dolgokat elvonatkoztatni ettől. Egy ilyen írást nem szabad így megírni.
Nekem van 1 komolyabb pc-m ami többe volt mint 200 000 Ft, jelenleg a GTA4-en kívűl minden játékhoz elég a monitorom natívjára FuLL beállításoknál, mégis vettem egy X360-at a gépem "értékének" töredékéért. Nincs HD képes tv-nk, csak egy szélesvásznú képcsöves Orionunk amin piszkosul élvezzük még így is a játékokat és csak sajnálni tudom azokat akik fullHD nélkül nem képesek erre.
Visszatérve a cikkre, kimaradt sztem a legfontosabb szempont, méghozzá a játék felhozatal és a játékok minősége. Ez az ami miatt személyem x360-at vett. Az említett EA például konzolra egy csomó innovatív és kimagasló minőségű címmel áll elő, pc-n meg inkább hagyjuk... Megmondom őszintén a PS3 nekem kicsit szimpatikusabb, de jelenleg stagnál a piacon exklúzív címekben vagy amik be vannak jelentve és kimondottan érdekelnének azokra még lehet éveket kell várni addig meg elvagyok az X-el amire rengeteg játék van és mire ezt a felhozatalt eléri a PS3 addigra azt is be lehet majd jó árban szerezni.
A warez témát direkt kerülöm. Bár nem volt említve a cikkben az is érezhető, hogy az író attól sem tudott elvonatkoztatni teljes egészében... Amúgy díjazandó, hogy ehhez az eléggé kényes témához hozzá mert nyúlni és kiteszi magát a keresztűznek

-
xmaas
őstag
Mar megint ez a orok hulye konzol vs pc vita ,miert kell ezen vitazni a szamitogep egy multifunkcionalis dolog amin jatszani is lehet, a konzol csak 1 sima jatekra valo gepecske .Nah meg a melyiken futnak jobban a jatekok azt egy hulye is tudja hogy mivel a konzolban van 1 adot hardwer arra ezerszer konyebb fejleszteni szoval egyertelmuen jobban futnak rajta a jatekok .Akinek csak jatszani akar annak boven eleg a konzol es olcsobb is ,mig akinek komolyabb gep kell nem csak jatekra az egyertelmuen pc-t fog venni .Az teny es valo pc-t allandoan kell fejleszteni tobb penzt kell bele fektetni es vannak jatekok ami szarul futnak rajta de az csakis a fejlesztok hibaja nem a hardwere es barki barmit mondjon akkor is a pc-a nyero mert nem csak konzol amin csak jatszani vagy megnezni 1 filmet tudsz ,amedig fog pc letezni jatekok is lesznek pc-re
-
tiv83us
veterán
Bocsanat, de a PC-n OP-rendszer nelkul kicsit nehez jatszani;
Szoval csak ha a legolcsobb Vista Home Premium-ot hozza adjuk, akkor +30K+AFA es akkor mar ott is vagyunk az altalad kiszamitott X360 aranal.
Plusz szamoma feeling megfizethetetlen, nem mindegy, hogy a szekben gornyedsz a gep elott, vagy egy 110 centis tv elott a kanapen elterulve tolod a wireless controllerrel.
-
sasha007
tag
Szerintem venni kell egy konzolt is és egy pc-t is és a kérdés meg van oldva

-
Inv1sus
addikt
Engem, ami zavarhat konzol esetébe, az a 30 fps. Quake 3-as koromba megszoktam az állandó 125 fps-t. Már 60-ra is húzom a számat, hát még 30-ra. :/ Bár előbb-utóbb biztos hozzászoknék.
-
Egon
nagyúr
Én másképp közelíteném meg a témát.
Az a kérdés, hogy ki mire használja a gépet (avagy a konzolt). Konkrétabban: ki mivel játszik? Aki körökre osztott stratégiában gondolkodik (mint pl. én), a büdös életbe' nem fog konzolt venni (és akkor még a kontrollerről, mint szubjektíve megszokhatatlan, egyszerre vicces és idétlen irányítási eszközről nem is szóltam...
). -
Kobe
veterán
válasz
Shadowkiller
üzenetére
azért azt leszögezném, hogy az árösszehasonlításnak akkor volna alapja, ha ugyanolyan kijelző társítunk hozzá.
Maga a gép ára - a konzolé - annyit is tud, mint amennyit fizetsz érte. Szomorú, de az újabb játékok igenis szebben néznek ki PC-n, ezen vitázni felesleges. Szép lassan elérkeztünk oda, hogy a 360 kezd kifutni a ciklusából, a PS3-mal meg szerintem ugyanez fog megtörténni, anélkül, hogy bármi érdemleges fejlesztés történt volna. Gondoljunk bele, a PS3 2006ban debütált, mint működőképes konzol, az igazi PS húzónevekre meg még akár 2évet is kell várni - lásd GT Prologue. 4 évbe telik, hogy nagy dolgokkal rukkoljanak elő, egy átlagosan 5 éves ciklussal rendelkező platformra ? Mire a PS hasznot kezd el termelni, addigra jöhetne a PS4. -
joey04
titán
Én PC pártiként mondom, hogy érdemesebb konzolt venni, anyagilag mindenféleképpen, mert azt én sem nagyon értem miért muszáj fullHD egy xbox mellé.
Ettől függetlenül a PC más, és akármennyibe is kerül, akármilyen "rossz vétel" is lesz soha nem cserélem le konzolra, nekem az nem tudja azt az élményt adni.
ha olyan borzasztóan magas ára lesz egy középkategóriás gépnek hogy számomra megfizetetlen lesz akkor inkább lemondok a játékokról, mert konzolon nem élvezhető számomra. -
Shadowkiller
csendes tag
Megelőztél!
a színtónussal!
Én is idebigyeszteném véleményem. Az árösszehasonlítás kissé mosolyra fakasztott. Az lehet, hogy egy PS3 vagy XB360 +a tv 200000 forint feletti összegre rúg viszont azt belekalkulálnám, hogy pc-t nem egy játékra építünk. Elképzelhető, hogy a GTA IV szépen elduruzsol majd azon a közel 200000 forintos masinán de mi lesz 4-5 hónap múlva amikor kijön egy új játék? Konzoloknál ott az adott hardver amire fejlesztenek, most abba nem mennék bele melyiknél milyen problémákkal küzdenek/küzdöttek. De pc-n nincs egy fix pont ami mindenkinek van, így a portolt játékok vagy akár amik kifejezetten PC-s címek (Crysis) lehet, hogy új konfigurációt vagy részben újat igényelnek. És akkor már nem áll a számítás, mert én még 3 év múlva is azon a tv-n fogok játszani azzal a konzollal ami van, neked viszont lehet, hogy a 3. gépet kell majd tervezgetned, hogy 30 FPS-el tudj játszani illetve, hogy ki is nézzen valahogy a játék.
Visszatérve az összehasonlító videóra nem fogom oltani nagyon, mert még az lesz, hogy konzolos vagyok és azért mondom. Nem. De az tényleg nekem is szemetszúrt egyből, hogy ott bizony a színbeállítások nem megegyezőek. Volt alkalmam PS3-on és XB360-on összehasonlítani a játékot egy tv-n egy beállítással és nincsenek ilyen különbségek. Élsimítás terén és a játék folyamatosságában látható különbség van de színekben nem ennyire észrevehető a dolog.
Egyébként jó ötlet ez a cikk csak nagyon egy játékra koncentrál.
Következtetés: GTA IV-re olcsóbban jössz ki ha a pc-t állítod össze

-
bwoay
nagyúr
kétszer olyan gyorsan nem,
de néhány játéknál már láthattunk olyat,
hogy PS3-on jobban ingadozik a framerate,
vagy olyan v-sync hibák adódnak, amiket boxon nem látsz.
Ez nyilván nem a Ps3 hw-re vezethető vissza,
de a kész termék szempontjából tök mindegy.
Ezért is van az, hogy én a multiplatform játékokat
sokkal szívesebben veszem meg boxra,
pláne, ha eleve a Microsoft gépre megjelent demo jobb minőségű
(ld Skate, GRID) -
Tomika1981
tag
Értelmezhetnénk úgy is hogy ha veszel egy PS3-at akkor már csak egy erősítő és egy hangfalszett kell a komplett házimozihoz. (ha már vettél hozzá egy full HD TV-t) Vagyis kivonhatod egy Blue-ray lejátszó árát ami jelenleg 60ezer!
A Számítógépről meg csak annyit hogy egy olyan videokártyát választottál ami médiumon a GTA4-et max 1024x768-ban futtatja! Sőt úgy lett volna fair ha nem egy sima dvd-írót veszel bele hanem egy Blue-ray lejátszót. A monitort meg már nem is említem mert a közelében sincs egy 200ezer Ft-os full HD TV-hez!
Amit még hozzátennék hogy aki ma 190ezret ad PC-re annak bizony otthon van minimum egy HDready TV! Illetve egy 190-ezer Ft-os PC max 1 évig viszi a játékokat medium grafikán. A PS3 még 2-3 évig menni fog!
Az xboxról azért nem szólok mert jelenleg olyan olcsó hogy mindenképpen megéri beszerezni ha valaki játszani akar!
Én PC párti vagyok de sajnos el kell ismerni hogy a konzolok megeszik a PC-t reggelire ha játékról van szó. Főként mert a fejlesztők sem figyelnek már úgy a PC-re mint egykor! (Lásd: EA sports, EA games, EA....)
-
Kobe
veterán
a gtaIV pc vs xbox 360 videónál azért jót mosolyogtam. A vak is látja, hogy a konzolon készített videónál a tvt hideg színtónusra állítva vették fel - másképp ekkora tónuskülönbségek csak kiégett crt panelnél lehetnének, szóval ez a része erősen parasztvakítás. A kijelzőt belevenni nem teljesen volt korrekt az áralakításnál, mert ugye méretbeli különbségek is vannak no meg vica versa használható a 200ezres tv a konzollal géppel ugyanúgy...és akkor egyből változik az ár

-
Inv1sus
addikt
"jobb teljesítményt ad le mint a PS3"
Miért? Kétszer olyan gyorsan fut?
"A PS3-nak még 7-8 éves ciklust szántak."
Aztán jön a ps4...ps3 plusz magjaihoz szvsz majd akkor fognak jobban hozzányúlni, ha a játékok megfogják követelni. Ez pedig akkor lesz, ha kijön az új xbox, mert a fejlesztők jelenleg a gyengébb platformra, az xboxra optimalizálnak mindent.
-
Boorgi
csendes tag
ha ps3 nem hal meg, sokkel tovább fogja húzni mint az xbox360 szvsz, amikor már újat csinálnak microsofték akkor lesz a ps3 virágkora. de ezt lehet csak én egyedül gondolom igy.
-
VS461
tag
Üdv!
Nem mindenkinek alternatíva a konzol játékra. Én repülőszimulátorozom: DCS: Black Shark, Lock On meg néha FS2004. Ilyen konzolra asszem, nincs, szóval evidens...
Boldog új évet! -
Cythyel
senior tag
Én nem kiégésnek, hanem könnyebb programozhatóságnak nevezném.
De bármelyik irányt is nézzük, egy valami biztos, az X360 jobb teljesítményt ad le mint a PS3. Sztem sok idő lesz mire a PS3-at megfelelően fel tudják programozni. Addigra meg jön az új XBOX fejlettebb gyártástechnológiával és új hardverrel. A PS3-nak még 7-8 éves ciklust szántak. -
Cythyel
senior tag
Méghogy 1800GFlops a PS3 GPU-ja. Röhej, nem tud az csak 180GFlops-ot. Az nVidia RSX gpu-ja gyenge ahhoz képest ami az X360-ban levő ATI képes.
A 7 mag ami a PS3-ban van, még évekig nem lesznek képesek felprogramozni. X360-ban már létezik game amelyik hozz-hozzá nyúlogat a 3. maghoz is. PS3-ban még 2-t is bajosan hajtanak meg. Szal hiába a nagy teljesítmény ha ki sem tudják hajtani.
Az egész cikkre visszatérve, én most állok PC és Konzol vétel előtt, és mindkettőt be fogom szerezni. Van amit jobb PC-n tolni, de belátom fanatikus pc-s létemre, hogy konzol is kell. -
Inv1sus
addikt
Én azt se értem (a full hd tv-n kívül, amit itt már emlegetettek
), hogy minek nézik egyesek annyira hardware részét. Konzoloknál. Topikokon keresztül arról beszélgetnek, hogy hű de gyenge a kártya van ebbe, abba mien jó proci van stb. Ennek ellenére minden játék elfut mindkettőn jelen esetben... akkor meg kit érdekel, milyen hardware van benne...
Az meg kimaradt a leírásból, hogy a ps-re linuxot is fel lehet rakni aztán gépezhetsz...
-
Raymond
titán
1) A GFLOPS-okat felejtsetek mar el, csak marketinre hasznaljak a szamokat. A 2TF a PS3 eseteben peldaul valami orult NV-s agymenesenek koszonhetoen jott ki. De ezek regi (3 eves) dolgok, nem kene ra visszaterni.
2) Ad GTA4 PC vs. konzol. Itt van a hivatalos Rockstar readme-bol par szosszenet:"Render Quality
Render quality is the texture filter quality used on most things in the world rendering. Most people would know this as anisotropic filtering. Medium settings are recommended for most users and will provide filtering beyond what the console versions can execute.""View Distance
View distance scales the distance in which different objects in the world such as building and cars are seen......A setting of 22 or more will provide PC users an enhanced experience over the console versions.""Detail Distance
Detail distance scales aspects of the environment that the View Distance setting does not including vegetation, trash and other moveable objects. A setting of 10 would be the equivalent to the performance on a console. This setting has little effect on memory.""Shadow Density
Shadow Density controls the number of shadows generated for positional lights in exterior environments. These shadows are exclusive to the PC version and can have a major impact on CPU and GPU performance."Tehat a PC verzional azt kell megnezni mit tud a gep a kiemelt beallitasok mellett mondjuk a cikkben is emlitett 22" monitor 1680x1050 felbontasaban. Nem hinnem hogy gond lenne a 30+ FPS betartasa jobb minoseg mellett es nagyobb felbontasban mint amit a konzolok adnak. A konzoloknak egyebkent gond a 25-30 FPS betartasa, ha suru az akcio akkor esik az FPS.
-
bwoay
nagyúr
Vitus:
így van
hát ami a GTA-t illeti, az egyik legrosszabb példa.
1920x1024-et amúgy mindegyik játék tud, de ezek felskálázott felbontások.
A Grand Theft Auto történetesen 720p-n fut, PS3-on meg szerény 640p-n.
Meg aztán ahogy Vitus is mondja,
mi akadálya annak, hogy monitorra kösd a konzolokat?
(mármint azon kívül, hogy borul az egész kalkuláció...
) -
Dr. Romano
veterán
"Ami biztos, hogy egy régi P4-es 2 GHz körüli processzor olyan 1 GFlopsot tud..."
Akkor hogy lehet hogy az Xboxban szereplő CPU 1,5GFlopsot tud, mikor az lényegében nem más mint egy 733MHz-s csonkított P3-as proci?

-
WD40
aktív tag
Végre, ilyen írást kerestem régóta.
Amit én tenni fogok, az az Xbox360 megvétele. A 60Gb Premium 56ezer HUF, míg gépfejlesztésre több mint kétszer, talán háromszor ennyit kéne költenem.
Ez meg, hogy fullhd tv-t kéne venni a konzol mellé, baromság szerintem. Nekem jó a mostani monitor, eddig is ezen játszottam, full hd-t ugyan nem tud, de játékra nekem nem kell 108 centi. -
törölt tag
Mitől van a PS3-ban lévő nVidia RSX-nek olyan számolási teljesítménye? Mert elviekben az architektúrája megyezik a G70/G71-nel, vagyis a 7900 GTX-ével, és az ~270 GFLOPs-ot tud.
-
raczger
őstag
Jogos, én igazából játékból a gta-t nézegettem, ott meg ha jól tudom van fullhd. A tv az még aránytalanul drága, mert egy olyan tv-n igazán élvezhető a játék, míg egy asztalinál 22-es elég. A PC-nél a szemed a képernyőtől 30-40 centire van, tv-nél általában meg szerintem 2-3 méterre legalább, így oda kell a nagyobb kijelző. De ha egy normálisabb HD TV-t néztem volna, az is lett volna szerintem legalább 100k (egyébként meg az a legolcsóbb 22-es monitor nagyon jó, olyan van tesómnak csak 19-esbe).
eddie17: ez sajnos nem esett le nekem sehogyan sem, viszont így az Xbox360 még messze van saját magától
-
eddie17
addikt
A 2.0TFlops nem a cpu-ra vonatkozik, hanem az egész ps3 rendszerre. De ha megnézted 1.8+0.2 pont ki is adja.
-
bwoay
nagyúr
Érdekes írás, bár már sokan próbálkoztak hasonlóval.
Többé kevésbé sikerült is objektív módon megközelíteni a témát,
bár amikor PC-hez jótékonyan egy olcsó 22"-es monitor járt,
konzolhoz meg Full HD LCD, méret megadása nélkül kétszázezeré'
(mindezt úgy, hogy van a teljes kínálatban kb 3 játék,
ami natív 1920x1080-ban fut), akkor azért elmosolyodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 7 5700X GAMER MAX PC 16-32Gb RAM 512GB SSD EVGA RTX 3070 8GB 2ÉV GAR!
- Chieftec iArena GPC 600S 600W tápegység
- MSI B250M Gaming Pro alaplap
- CORE I5 14400F B760 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 6000 RAM 1.0TB NVME SSD MSI RTX 5070 12GB DDR7 1ÉV GAR!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, meg forza2 is pl. ami nem jött ki pc-re, így pc-n nincs is normális autós játék ami a szimulátor és arcade szint között helyezkedik el. Ps3 oldalról meg ott a little big planet, az is tipikusan agyrohasztó lehet.
vagy mgs4.

Mond meg neki milyen fasza kis gépünk van... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Drága a szoftver+ a gép is,még másolni is drága a gamet(lehet?
Psp+Ds más kategória azt nem is sorolnám ide...És a 20 Box vásárlóból kapásból kérdi meg 5 hogy "csippelik itt a konzolt" Természetesen nem, de az arány akkor is durva.Ja nemvagyok egyik platform elkötelezett híve sem, Pcn wow+Startégia ezen ez jobb,Boxon haverokkal gyerkőccel frankó kis multis gamek ,Pgr4, Mk, Halo3,és nincs flame csak hátradőlős kikapcsolódós gamek 
ot kezdődik, hogy már kapni 82 cm-es hd ready tv-t 100e körül ami tökéletes a mai konzolokhoz. Ugyanakkor monitorra is ráköthető. De valahogy ki kellett hozni a flame szagú árakat.
Beteszi az ember a lemezt és megy, nincs sz@rakodás...

.
látni különbséget, csak anélkül hogy kipróbálnád vagy előnyét élveznéd nem fogod elismerni... meg nagyban engine függő is egyébként, a játék motorja mennyire érzékeny rá...