Hirdetés
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
-
allnickused
tag
Ujranyitom a topicot.
-
x360elite
őstag
Sziasztok.
Szerintem a konzolnak és a PC-nek is vannak előnyei és hátrányai. 4 éve még szó nélkül rávágtam volna, hogy a PC jobb (természetesen az irányítás miatt.) Azonban az előbb említett 4 éve vettem egy xbox360-at és nagyon megtetszett. Most már nem tudnám eldönteni. Nem is gondolkodom rajta, mert elmegyek végtelen ciklusba
. -
dilipok
veterán
nekem van 1 kozepkategorias PC-m, boxom es ps-em is. Azt kell mondjam h mindegy melyikkel jatszol. A PC-t kategoriakkal dragabb volt osszerakni, viszont csak stategiara, FPS-re, MMO-ra hasznalom mar, illetve bongeszes/filmek/stb. Minden mas jatekot amit erdemesnek tartok megvenni azt konzolon jatszom
-
Silentfrog
veterán
Eltelt egy kis idő az irás megjelenése ota,és szerintem teljesen hibás lett a végkövetkeztetés...
-
Jacant
csendes tag
válasz
remington2
üzenetére
Nekem van egy ps3-am de én nem hiszem hogy jobb a grafikája mint a pc nek azt szeretném megtudni hogy méknek jobb a grafikája elöreis köszönöm a válaszokat.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Ja igen. Akkor még nem fedeztem fel, hogy a topikhoz tartozik írás is.

-
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Vagy SC2-t, vagy bármi FPS-t. Egyedül a cheaterek zavarnak PC-n.
-
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Nincs kanál. Izé, egér.
Meg kellett volna venni egy plazma TV-t is, mert PC után monitoron állítólag nagyon gyenge.
-
válasz
yakuza.tora
üzenetére
Én gondolkoztam konzolon, de a konzoltulajok meggyőztek, hogy ne.

MOD: Jéé, a topikhoz írás is van.

-
yakuza.tora
addikt
Az utóbbi időben sok ilyen topik volt...

A felhasználási terület vonatkozásában összehasonlíthatatlan a két cucc.
Én a magam részéről nem veszek konzolt. Nincs előítéletem. Azok a játékok, amiket szeretek, pc-n elérhetők, a gépet pedig játékon kívül még ezer más dologra is használom.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Mire gondolsz?
-
Jéé, van ilyen topik is?

Egyébként a PC sokkal többet nyújt, a konzol meg céleszköz.
Mind a kettőnek megvan a maga területe. -
Slade92
aktív tag
Játékra csak konzol!
Én azt vetem észre hogy konzolon szebbek a játékok valamennyire (saját tapasztalat)
PC-re meg mindig kell költeni ha játszin akarsz vele és maxgrafikán!
Szerintem játékra csak konzol
-
kokobe
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Nem is kell hogy hozza én 1680X1050-be boxon vinyóval eljátszok bármelyik gammel és nagyon nagyon szép mindenén még most is meg vagyok elégedve a konzolokkal ps3 és x360 utobbival jobban,el nem tudom képzelni milyen komoly lesza következő generáció és hogy miylen komoly grafikát fog majd mutatni nekünk.Emlékszem boxon mikor megjelent a gears of war és áhh mindent ütött isteni volt...
rem eza következő generációval se lesz másképp és az is nagyon ütni fog... -
M@trixfan
addikt
A konzolokkal csak az az egy baj van, hogy megfizethetővé kell tenni már startkor is. Emiatt kompromisszumokat kötnek a hardverben az időtállóság rovására. Mostani generáció egész jó, de a rengeteg a sub 720P játék amit ennél a generációnál álmomban sem gondoltam volna. Különösen a PS3-at herélték ki a kevés rammal meg azzal, hogy jól le volt rögzítve a G70-es RSX az egy éves csúszás előtt.
Az sem mindegy milyen időpillanatban hasonlítjuk a PC-hez mert kezdetben a 160 ezres kezdő áron is fele annyiba került az Xbox 360 mint a paritásban lévő PC. Most meg 90 ezerből összerak az ember egy olyan gépet ami megeszi a 360-at reggelire és a legtöbb játékot 1280x720 felett viszi. Ha nem feltétlen kell az 5.1 játékok alatt akkor 70-ből is megvan.
Játéka válogatja hol mennyi fps az élvezhetőség minimális szintje. Csakhogy ennek semmi köze ahhoz, hogy a szem mit lát folytonosnak, hanem a játék inputokra való reagálásától és a visszacsatolástól függ. (Az már régen rossz ha az fps 24 alá megy egy játékban) Az interakció minősége miatt lehet érezni a 40 és a 60 közti különbséget. Személy szerint a V-lock melletti 60 fps-t várnám el a konzoloktól, de sajnos messze nem hozzák. Ezt bizony PC-n megkapom a 4870-nel 1080P felbontásban. Mirror's Edge vagy Burnout Paradise ég és föld a PC javára. Igazi játékterem érzés.
Kontroller fps-ben egyszerűen szar, nincs mit szépíteni rajta. Olyan mint pálcikával enni a levest. Megszoktam, jó vagyok vele és továbbra is szar... Viszont egyértelműen "játékvezérlőbb" a billentyűzetnél és az egérnél az fps és az rts kivételével. Marha kényelmes, hogy vezeték nélküli és nem macerás elővenni mint a kormányt sokszor.
Egyenlőre van játék PC a családban, de nem szeretem maradéktalanul. A jobb grafikáért, jobb irányításért és az olcsóbb játékokért cserébe ott vannak a Windows hülyeségei, a Catalyst driverek heppjei, a települő másolásvédelmek, a gép elkerülhetetlen időnlénti, noszogatása, stb... Én már ezt időrablónak és nyűgnek élem meg a kikapcsolódás rovására, meg egyszerűen nem érek rá. Fentebb valaki ezeket kihívásként jellemezte, hát ki kell ábrándítsam ez a fajta tuningolásnak, piszkálgatásnak semmi köze sincs az informatikához vagy a mérnökséghez.
A konzol mint játékközpont nagyon jó és itt is megvannak a rétegjátékok. Hosszú távon valószínű olcsóbb mint PC-n játszani de ez korántsem olyan egyértelmű. Ez marhára szubjektív mert mindenkinek másak az anyagi lehetőségei, játékstílusa, cserélgetési hajlandósága, stb. Nálam PC+PS3 felállás van. PS3-ra kizárólag az exkluzív tartalmakat és az osztott képernyős mókákat szerzem be. Multiplatform címek kizárva, eddig szinte mindegyik gyengébb 360 verziónál, PC-hez képest meg pláne. Munkához mindig lesz erős gépem, de ha következő PS/Box hozza az 1080P-t minimum 30 fps mellett akkor számomra ott lesz vége a PC-s játéknak a kényelem miatt.
-
kokobe
őstag
Nekem alaból egy 24"-os acer moncsim volt pc-hez aztán kibaszottul berágtam a pc-s fejlesztgetésekről és ezután vettem meg a boxot cakk pack kiütve 55k-ba 60gb-os vinyóval és most full hd-ba tolok amit csak lehet és gyönyörű és nem bántam meg hogy váltottam pc-ről.Persze van pc-m de csak netezésre és egyebek filmezésre de már nem játékra arra vettem a boxot.Ha meg nem megy az adot game full hd-ba leveszem a felbontást 1680X1050-re ezért is használok a boxhoz monitort mert sokkal jobban be lehet állitani a felbontásokat ellenben lcd tv-nél ott van 420p,720p,1080i és 1080p ellenben monitortnál ha full hd-d van ,de ha nincs az se gond 22"-os monitornál csak full hd-t nem lehet beállitani 1680X1050-be még simán lehet nyomni.Tehát Monitornál a felbontások: 640X480,848X480,1024X768,1280X720,1280X768,1280X1024,1360X768,1440X900,1680X1050,és full hd...Ezért is azt mondom hogy nem kell lcd főleg a kis szobámba ahol lehet el se férne és ha a az asztalnál ülök ez a 24"-os moncsi is bőven megfelelő méretű és hihetetlen jól néz ki rajta minden gyönyörű képe van sőt még a 22"-os moncsi is böven elég és egyre több gyártó csinál full hd-ba is...
-
Igazán sok pc-s játszadozás után most vettem egy x360-at. Kb 20 játékot próbáltam ki igy gyorsba x360-on. Nos a tapasztalataim a következők voltak. Grafika terén vannak játékok amik egészen gyönyörűen mutatnak, viszont az tény, hogy egy komoly pc szebb grafikát nyújt már csak az élsimítás miatt is! Ez ugyanis konzolon sajnos nincs. De nem ez a lényeg, hanem a hangulat. A játszhatóság! Pl. autós játékok közül a Project Gotham racing 4-et emelném ki, az valami brutálisan komoly cucc. Nem mondom, hogy szimulátor de rendkívül élethű mozgásokkal találkoztam benne, pláne a motorozás. Hát az annyira bejön hogy nem találok rá szavakat. Egy pc-s moto gp ami ugye eleve a motorra van kihegyezve na szóval ez egy említésre sem méltó valami a pgr4 motoros száguldozásaihoz képest. Ilyen pc-n egyszerűen sajnos nincs. És jöhet akármilyen brutális grafika, itt a feeling a lényeg. És abban nagyon ott van. Amúgy a Forza 2 is nagyon jó, az is fényévekre van a legtöbb pc-s autósokhoz képest. Nos az fps hát szó ami szó nekem igencsak furcsa ezzel a kontroler-el.
A halo 3 amúgy egy szuper jó játék de azért hiányzik egy egér és billentyű kombo hozzá.
Viszont pl a Dead Space egész jól irányítható, hamar megszoktam. Akárcsak a Gears of War 2 vagy a Mirrors Edge. Összegezve amit mondani akarok az az, hogy rengeteg sok előnye van ennek a konzolnak a pc-vel szemben. Nem azt mondom , hogy pc-t elfelejtem ezek után. De én azt mondom, hogy akinek van pénze a pc-t fejlesztgetni annak biztos akad pénz egy x360-ra is és jól meglesz a pc mellett. Sok olyan játék van rá ami sajnos pc-re nincs és kár lenne őket kihagyni. Az sem elhanyagolható hogy könnyedén átviszed egy haverhoz és már lehet is csapatni pl a Dead or alive 4-el. Én semmiképpen nem bántam meg a vásárlást és ha belegondolok egy jó vga áráért meg lehet venni. Ennyit igazán meg ér. -
PHM
addikt
Hé! És a Phoenix hol marad?
Volt, hogy 20 percet kellett sorban állni előtte.
(De megérte, mert aztán 1-2 óráig le sem szálltam róla.
Egy érmével persze.)
Meg a Super locomotive, Dig dug, Arkanoid, Galaxian, Galaga,
később Vanguard, Super pang, Savanna, és a kedvenc "festőgépem",
ami a Déli pályaudvarnál "Pac and point" kabinetben volt.
Pár rekordot beleraktam. Abba is... -
X@b3e
addikt
Még egy gondolat, a mai "gamerek", akik már a COD, Stalker és Crysis az alap, már nem is tudják, milyen volt napokat eltölteni anno egy játékteremben Afterburner, SF2, MK Double Dragon és hasonló gépeket bámulva. Akkor még a Sega MegaDrive és a Super Nintendo volt konzol téren az atyaúristen, otthon meg C64 vgay legfeljebb egy Amiga volt játszani, mondanom sem kell, hogy meg sem közelítette a konzolokat grafikailag és játékélmény szintjén. Nekem ezért is kell a PC mellé egy next gen konzol, mert ezek és a hasonló gammák nincsenek PC-re, nem is lesznek, egy-két porttól eltekintve.. Aki nem ebben "nőtt fel", máshogy áll a dolgokhoz.
-
dezz
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Miért olyan érdekes, amikor a mozifilmek (nagy többsége) 24 fps-es, és a Blu-ray lemezekre nagyrészt ezek kerülnek? De pl. 720p-ben kerülhet rá 50 fps-es anyag is, vagy 1080i-ben 50/60 mozgásfázis/sec-es is.
"Az PAL 50Hz pedig interlaced jel, 25 teljes képet állít elő másodpercenként."
Erről már írtam a #257-esben, de látom, nem értetted. A 25 (logikai) frame 2-2 félképet tartalmaz (páros/páratlan sorok), de koránt sem kötelező, hogy ez a két félkép (amik 1/50 mp-es eltéréssel jelennek meg normális esetben) egyazon pillanathoz, illetve forrás-képkockához tartozzanak. Mozis anyagnál ugyanahhoz tartoznak, viszont videokamerával készített felvételeknál általában 1/50 mp-es különbség van közöttük (állóképként megjelenítve az egész logikai frame-et ezért "szőrös", stb.), ezáltal 50 mozgásfázis/mp-et tartalmaznak (egyiknek páros, másiknak páratlan sorait).
-
PuMbA
titán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Mert pl. 60fps-nél már iszonyat adatmennyiség kell.3-4BD-s filmek lennének.És az sem mindegy ,hogy ezt egyálatalán mi játszaná le folyamatosan.
-
zoltanz
nagyúr
Azért az, hogy lehet használni a konzolokat Linux -al és ezért nincs szükségük számítógépre kicsit erős, ha nagy átlagot veszem akik ezeket használják értelmiszint + életkor akkor nem hiszem, hogy sokan angol nyelvű Linux os használnának (inkább anyanyelvű Windows)

Amúgy a játék nálam másodlagos, mivel szeretem a minőséget és régóta vágyom rá és már nem számít sznobságnak sem mo -on
benevezek egy Apple notebook -ra. -
eddie17
addikt
válasz
killer7612
üzenetére
Ez már az elején is kiderült.
-
dezz
nagyúr
Amit írsz, motion blurnak hívják. Lágyít, de úgy sem "elég" a 24 fps, attól még nem lesz teljesen lágyan mozgó. A 30 fps sem. (Ahhoz olyan motion blur kellene, hogy az egész kép egy paca lenne.)
Vagy ti tényleg teljesen lágy mozgásúnak látjátok a mozifilmeket a moziban? Még azt is, amikor pl. pásztáz a kamera? Vagy amikor sötét, álló háttér előtt egy nagy fehér (v. fordítva) test oldal irányban mozog? Hát nekem, és sokaknak inkább diavetítés.
Mint írtam, a 24 fps egyfajta álomszerű hatást kelt, azért alkalmazzák még mindig, és nem térnek át magasabb fps-re, holott a technika lehetővé tenné. Ugyanaz a felvétel 50-60 fps-sel sokkal "hétköznapibbá" válik, ugyanakkor jobb a szemnek.
Mint írtam, a videokamerával felvett tévés műsorok többsége 50 (NTSC-ben 60) mozgásfázis/sec-es (pedig ez azzal jár, hogy a logikai frame-ek nem valós, egész képkockák, hanem az egyik félkép 1/50 másodperccel későbbi, szóval még ezt a "bonyolítást" is vállalják, csak hogy ne 25 fázisos legyen a mozgás, mert az egész nap már nagyon zavaró lenne).
-
törölt tag
Mostanában nyakra-főre próbálgattam a játékokat, de az istenadta Stalker - SOC hangulatát egyik sem közelítette meg, pedig nem egy újdonság és a grafikája sem egy csoda.
Egyébként, a legjobb játék az 1984-ben megjelent Firebird játék, az ELITE! Játékélményben simán lemos mindent! :-) -
dezz
nagyúr
válasz
Tomika1981
üzenetére
"A 32FPS már folyamaztos mozgóképet jelent. Vagyis a szemednek bőven sok a 40!!!"
Ez nem igaz. A ~24 fps-t (kisbetűvel! nagybetű a játékstílus) már mozgóképnek látjuk, csakhogy egyátalán nem mindegy, mennyire folyamatosnak vagy éppen darabosnak. A 30 fps eléggé darabos, a 24-ről (mozifilmek) nem is beszélve (a 24 fps az álomszerű hatása miatt lett bevett gyakorlat mozifilmeknél), a 60 már elég jó, a 120 meg még jobb, lágyabb, siklóbb. Akár hiszed, akár nem (most nem megyek bele a részletekbe), de a legtöbb tévéműsor (kiv. pl. mozifilmek) PAL övezetben 50 mozgásfázis/mp-es!
Azzal egyetértek, hogy maximálni kellett volna PC-n már régen az fps-t játékokban (de nem 30-ra, hanem jóval többre), azonban ez üzletileg senkinek sem az érdeke...
Egyébként kizártnak tartom, hogy akár konzolon tilos lenne a 60 fps.
ps. itt végig "valódi" fps-ről beszéltem, ami meg is jelenik, nem arról, amikor VSYNC=OFF-nál csak pörög a GPU magában.
ps2. a cikkhez is gondoltam, hogy hozzászólok (ami még nem hangzott el), de talán inkább majd holnap.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
kétségkívül, ezt nem is vitatom,
pl a Skate (demo) annyira szaggatott PS3-on,
hogy majd kifolyt a szemem, nem is erre a konzolra vettem meg végül![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bwoay
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
kurva mindegy, ki írta, én a te tolladból olvastam,
hogy konzolon azért elég a 30 frame/sec, mert nincs több,
és ez akkor is ökörség, ha nem tőled származik.
Azt már csak halkan teszem hozzá,
hogy a framerate ugye leginkább FPS-nél kritikus,
arra meg úgyis kapásból rányomjátok a bilogot,
hogy kontrollerrel nem lehet játszani,
tehát kissé morbidnak érzem a vitát, ami ezen folyik... -
Peat;)
veterán
Neked nem, akarod mondani
mindenkinek más/más irányultságú az igénye. Én nem csak kipróbáltam 3 féle gyökeresen eltérő irányítást, hanem mind a hármat megtanultam, a számomra legnehezebb a wiimote-al volt pontos célzást leadni, ami leginkább visszaadja a realitást (ha valamit akkor ezt gondolom már nem vitatod). Ennek ellenére nekem az jön be, rohadtul tetszik ahogy visszaadta az élményt.Logitech is csinál(t) valami hasonlót pc-re, csak nincs nagy érdeklődés. Pc-nél ez a gond, lehet bármennyire is jó egy kontroller fps-re, az egeret hatékonyságban nem fogják megverni soha. Neked ha jól érzékelem akkor ez számít leginkább.
De valakinek ez már sok, az egy másodperc alatt fordulj 360 fokot a nagy távcsöves puskával és lőj egy fejest a 2 km-re a lépcsőn ugráló játékosnak

Én itt le is zárom, szerintem értelmetlen a vita, egyértelmű hogy minden mai játékgép tudd valamiben többet mint a többi.
-
mad1
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jaja ha nem is 1000 de jo par van ami oruljunk ha meg van a 30fps.
Armored Core: For Answer
Asterix at the Olympic Games
Alone in the Dark
Army of Two
Ace Combat 6: Fires of Liberation
Assassin's CreedCsakhogy parat emlitsek,es meg csak az A betunel jarok
.Nagy reszt koszonhetjuk a v.syncnek.
Az a durva ha pcn nyomom az assassins creedet pl.,a v-sync 60 fps re optimalizalja,nem 30 ra.
Szoval ,konzol fuck.Nekem mind2van, van tapasztalatom is,es neked van igazad. -
athomi
veterán
Elmondom megint. A kontroller egy fikarcnyival sem ad vissza több élethűséget, mint az egér. Az egér meg sokkal pontosabb, és kényelmesebben használható egy FPS játéknál. Ezen nincs mit túlmagyarázni.
Lehet, hogy az egér hamarabb volt, mint a játék, de miért cseréltek volna le egy eszközt, ami kiválóan használható egy adott területen, ráadásul mindenki rendelkezik vele? -
bwoay
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Áruljátok már el, honnan szedtek ekkora ökörségeket,
hogy konzolon nincs több 30 FPS-nél? Milyen konzolon?
Wipeout HD hány FPS? GT5P mennyi? -
tiv83us
veterán
Hidd el, en vagom mi a dorges, 10 evig PC-n toltam en is, hanem tobb ideig.
Egy kenyelmes office chair, vagy mittomen milyen kenyelmes szekben korulbelul 3 poziciot veszel fel; elore dolsz, hatra dolsz, torokulsz. Nekem kurvara kenyelmetlen volt.Most kezembe veszem a kontrollert es ha ugy adodik, akkor a konyhabol melegszendo keszites kozben apritok. Ha kell felbaszom a labam a dohanyzo asztalra, jobbra dolok, lefekszek...stb /a tobbi a dirt fantasy
/.
Nekem igy kenyelmesebb. Nem vagyok elfogult, mint mondtam 10+ evig en is PC-n toltam.Nekem igy jobb, masnak nem. Ugysem fogja meggyozni az egyik tabor a masikat. Foleg, hogy egyik taborhoz sem tartozom, mert neha en is jatszom computeren /meg ha nem is PC-n/. Felkapom a headset-et, beletolom a kontrollerbe, elterulok, tolom a sort, mogyorot zabalok...stb.
Egyedul a macska rohangaszik a kanapen neha, de ot meg seggberugom.
Objektiv, nem erdemes rajta vitatkozni, kinek mi a jo. -
Inv1sus
addikt
Baz, kicsit gyakorolnom kell a fogalmazást, mert gáz, hogy háromszor ugrok neki kijavítani a hibáimat és még így is marad benne szóismétlés. Damn...

-
Inv1sus
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ja, 40fps valóban kevés. Ilyen értéknél egy futó enemyt sokkal kevesebbszer talál el az ember. Multis játékoknál a kiakadt 125 a minimum sztem, az már folyik. Már a 80fps-en futó cod4 nem volt élvezhető...
De most már abbahagytam az úgymond "komolyabb" multizást. Rengeteg ember elmondhatja magáról, hogy "komolyabban" játszik valamelyik multis játékkal, de gyakorlatilag senki nem mondhatja azt, hogy valamit el is ért benne. Úgyhogy én inkább leálltam a hajszás játszással, inkább próbálok minél jobbat szórakozni és pisztollyal meg késsel küldöm neki
. -
Peat;)
veterán
Részemről végig odaírtam, hogy szerintem. Meg a lényeget: egy eszköz nem jó mindenre. Márpedig a konzolon mindenféle játék van, így az arany középutat keresik, ami minden műfajban sosem lesz mindenkinek megfelelő. Ennyi. Fps-re meg befogták az egeret anno, mert excelezni kattingatni, meg modellezni hű de kurva pontos. Ennyi. Semmi köze magához a játékhoz az egérnek, egér előbb volt mint hozzá való játék. Ez az igazság. Aztán ha valakinek az valósághű akkor azt defibrillálni kellene...ettől még mint írtam, ez a legeredményesebb eszköz. Csak köze nincs a valósághoz, miközben grafikailag és hanghatásilag már elvárjuk a realizmust.
Ahogy siránkoztok az Fps részről mi ugyanúgy visszavághatnánk az autós részéről a dolgoknak. De nekünk nem cseszi a csőrünket a dolog
mindenkinek van választási lehetősége, így sima ügy, részemről meg wiimote a nyerő fps-re és kész, egér meg szánalom. E mellett elismerem, hogy valakinek csak az egér jó= mert eredményre törekszik, 90%-ban. Írtam is hogy offlineban nekem semmi bajom kontrollerrel, pc-n sem lenne gond. De remlem jön majd valami komoly wiimote féle dolog, azt ajánlanám kipróbálni, kicsit más a 3d-s célzás....ravasz és rezgés... wiim már nincs is ráadásul jó ideje, így elég nehéz mondani hogy elfogult vagyok.Autós, mászkálós=x360 kontroller
Stratégia=Egér
Fps=WiimoteNálam. Ezek szubjektív dolog, de érdekes hogy 3 platform eszköze nyerte el a tetszésemet. Elgondolkodtató.
No üdv
-
Sirandrish
legenda
válasz
Tomika1981
üzenetére
ember...másfél éve tolom ugyanazt a gamet..had tudjam már hogy 40fps kevés...elég ha olyat nézek akinek 40fps-e van..a gépfegyver ugy lövi a skulót mintha épp döglene befele..kevés és kész...konzolon is csak azért elég mert nincs több...
-
Egon
nagyúr
Aki meg király játékélményre vágyik, az vegyen egy C64-et, vagy óccsó kicsi PC-t, és játsszon a múlt idők (amikor még nem csak kizárólag a dollárjel lebegett a programozók/kiadók szeme előtt a játék készítésekor) normális játékaival, amik többszörös játékélményt képesek nyújtani a mai idők csilivili sz*rjaihoz képest (mindegy, hogy konzolról vagy PC-ről beszélünk). A grafika nem minden (sőt), a játékélményt meg az esetek 99%-ában hiába keressük a jelen első-, másod- és harmadsorban is profitorientált "csodái" között.
Uff.Szerk.: megyek is a Master of Magic-es topicba...

-
r-chee
őstag
Akik a konzol mellett annyira kiállnak, PC-n myomják amit konzolon nem tudnának. Főleg, akik legtöbbet dumálnak
. Az igényesebbje meg nem áll oda egyik térfélresem , hogy saját platformját nyálcsurgatás közepette védje, istenítse.
Én csak egy "ez erre jó, amaz meg arra" hsz-szel kezdtem, de sajnálom, hogy idáig jutottam. És most helyes útra térek: átmegyek nézelődőbe
. További jó vitát
. -
Tomika1981
tag
Tudod a 40FPS az 40 FPS konzolon is meg pc-n is! Pc-n pedig azért nem elég (SZERINTED és FPS függőknek) mert a legtöbb ember min grafon tolja 100Fps felett amihez képest a 40 valóban kevés. Persze én nem azt mondtam hogy a war-okhoz elég hanem a játékélményhez! A 32FPS már folyamaztos mozgóképet jelent. Vagyis a szemednek bőven sok a 40!!! A tiszességes az lenne ha mindenkinél maximazilálhatnák egy normális étéken ami a szemedhez van igazítva és nem a war-okhoz!
-
Egon
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ezt nem értem nálad sem, meg Tiv érvelésében sem: a faszér' kellene görnyedni a gép/monitor előtt?!? Normális széket+asztal kell venni, ennyi a titok. A PC-s székem sokkal kényelmesebb mint a kanapé, és - mivel jó odahúzom az asztalhoz, amin nem mellesleg kihúzható, 90 cm széles bill+egértartó van, _hátradőlve_ tudok játszani... Erről ennyit.
-
bwoay
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
wi-fi catchert próbáld ki rajta, kemény meneteket szoktam lenyomni rajta

-
r-chee
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Te is ugyanúgy nyomsz FPS-t a gépeden a konzolon való játszás mellette, ez tutibiztos, szal miről is beszélsz
?? -
athomi
veterán
Én kikapcsolódás gyanánt játszok, ennek ellenére nekem a pubolás unalmas és lassú. Arról nem is beszélve, hogy a pub szervereken nem találok túl sok kihívást.
A PB-t be lehet konfigurálni a grafikai butítások ellen.
Peat;) Fikarcnyival sem kapod jobban vissza az élethűséget egy kontrollerrel, mint egy billentyűzet + egérrel, ráadásul kevésbé használható profi módon.
(Kolombusz): Nem kell olvasni a szövegmezőt, ráadásul ki is kapcsolható, de ezt már elmondtam.
-
Sirandrish
legenda
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Még jó me akkor már lenne belőle 40féle limitált kiadás

Mondjuk az Igaz..de a goW-ban szvsz még mindig könyebb célozni mint az átlagFPS-ekben..legalábbis nekem jobban kézreállt anno mikor Boxom volt...bár én akkor is Inkább a PGRt nyomattam mint hülye

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
El se adtak annyit bazze.

Gow-ban is célozni és lőni kell, teljesen lényegtelen most az irányítás szempontjából, hogy a hátát nézed-e, vagy sem.
-
r-chee
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Valósághű= valósághoz közeli, nem pedig azzal megegyező
. Valóban nem ránt a vállamon a fegyver, és nem is dőlök hátra a visszalökésétől játék közben, de kontroller sem fogja azt a hatást hozni. Gondolom arcade játék közben egy ütközéskor nem törik be az LCD TV-d képernyője, és úthibánaál nem ugrál alattad a fotel... Namind1. -
Sirandrish
legenda
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
És szerinted PC-n hányan nyomják esténként pl a CoDot? nem 150K ember az tuti...
De most megint az van hogy nagyon elkanyarodtunk a témától...a kérdés illetve amit elkezdtem feszegetni az az volt hogy min könnyebb/jobb fps játékot játszani...márpedig ez a pc...ha konzolon 20milióan játszanák is a pc lenne...
amugy meg még szerencse hogy nem rinyálnak az irányitás miatt mikor ők döntöttek amelett hogy konzolon tolják...nem hinném hogy bárkit is kényszeritettek arra hogy márpedig te most konzolon fogsz FPS-el játszani...
+ a Gow messze nem FPS..
#218: az mennyivel jobb hogy egy müanyag gombát rángatsz a fejlövés érdekében?

Mindezt persze AutoAim segitésgével..gondolom a valóságban is repked valami a katonák felett aki elvégzi a célzás 40%át helyettük.

-
tiv83us
veterán
Ezt ugy is beallithatnank, hogy az egerrel torteno jatek egy hiper-szuper host szimulal, aki egy ezred masodperc alatt megfordul 360 fokban es 500 meterrol pontosan szetlovi Jancsika fejet. Kontrollerrel ez nem igy mukodik, joval kozelebb all az "emberek" mozgasa a valosaghoz es mindenki egyenlo a multiban, nincs senkinek 17 gombos 50k-s egere, aminek minden gombjara be van love egy funkcio es a labanal figyel a fel millas PC, amin 120fps-el daral, meg Tobias az 5k-s Logitech-jen lebutitott grafikaval csapkodja a Hiroshaki billentyuzetet.
-
Sirandrish
legenda
de most ez hogy? én hazajövök..leűlök a fotalomba..hátradölők és ugyanugy nyomom mint te csak én egérrel vagy billel..mármint FPS-t...szerintem másképp nem is lehet igazán

Platform/kaland játékokra mindenképp Konzolt javaslok énis...sőt..sportjátékokat esetleg autós játékokat is jobb konzolon nyomatni..én ezt elismerem...és imádom is a konzolt emiatt..de az FPS-ről volt szó..ami számomra és szerintem sok ember számára egyenlő a bill+egér kombóval..

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Lehet, csak ott az emberek vállalják a hangjukat, és így már nem akkora a szájuk.
És, ha mi élvezzük így a játékot? Azért nem kell téríteni az embereket, hogy így nem lehet játszani. Érdekes, sok-sok millió tud és esténként is folyamatosan online van 150-200 ezer ember csak a codwaw-ban, még több gow-ban, nem sírnak az irányítás végett.
-
r-chee
őstag
Hát, neharagudjál már, de bill+egér kombinációval lehet csak visszadani FPS-ben a valósághű élményt, mert kontrollerrel legfeljebb egy mozgássérült, nyomorék katonát tudsz szimulálni játék közben
. Játszottam én már konzolon FPs-t. Siralom. Nem arra való. Viszont játszottam arcade játékot is konzolon, konkrétan az NFS: Carbon-t, és hihetetlenül valóságos irányítás vált lehetővé kontroller jóvoltából, nem volt a PC-re jellemző rángat az autó kanyarodás közben effekt stb. Tehát minden műfajnak megvan a maga tökéletes platformja
. -
tiv83us
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
No, hat ez a kulonbseg.
A konzolosok kikapcsolodni "jarnak" a netre vagy egymas koze jatszani, nem geometriai pontossaggal elvegzett rocket jumpokkal ugralva sziklarol-sziklara headshot-okert harcolni.
En csinaltam tizeneves koromban a Quake-kel, sot sok cfg-m jelent is meg a PC GURU CD mellekleteiben is, almomban tudtam az osszes map-et es gepszeruen nyomultam. Na ez szamomra tobbe nem jatekelmeny.
A jatekelmeny az, hogy kibontok egy sort, leulok a szofamra, kezembe veszem a kontrollert, betolom a lemezt es kikapcsolok
Ez nem lealacsonyitas a PC-sekre es nem is magasztalas a konzolosakra, csak az en gondolatmenetem a jatekokkal kapcsolatban.
Ez a hsz valasz a #211-es hsz-re is.
-
Sirandrish
legenda
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Hát gratulálok...akkor már kb olyan othonosan mozogsz mint egy PC-n játszó 5 óra játék után...
Mert kb annyira lehet pontosan és gyorsan játszani Joy-al...akárki akármit mond..evan...a másik..kb 1000warral a hátam mögött soha nem láttam még FPS miatt rinyáló szövegeket...anyázni meg boxon is lehet gondolom...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Tomika1981
üzenetére
ugy értem hogy pl én megjelenés óta tolom a cod4et...rengeteg warra mentem már és kizárt dolognak tartom hogy konzolon tudnék ennyit játszani...sőt..bármilyen FPS-el tudnék-e játszani annyit konzolon..kétlem.
a másik..40FPS max konzolon elég..PC-n édeskevés..Ráadásul PC-n pl a modok pontosan ezért készülnek..többek között a war modnál ki van véve az árnyék..kb 50-80FPS-t számit ha be illetve ki van kapcsolva ...ezt nem engedheti meg magának mindenki mert eszi a gépet viszont nagy előny a falra vetődő árnyék..ezért ki is lett véve...amivel én mondjuk nem értek egyet..de ez már egy másik kérdés..
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
5 hónap alatt 25 nap tiszta játékidő elég komolynak számít nálad?
Na, én ennyit öltem a COD4 multiba, már vagy 2-3 napot a CODWAW-ba is.
Kontrollerrel. És marhára élvezem, sokkal jobban mint a pc-s görnyedést és kattintgatást, mint egy idióta, aztán meg az anyázást, mert nekem 250fps-el megy, neki meg csak 75-tel.Mi az, hogy nem csak hobbi szinten? Ebből él, vagy mi?
-
Tomika1981
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem fura hogy valaki nem csak hobbi szinten játszik!!! (Na mindegy! Még a végén olimpiai játék lesz a COD
)Nekem abból van elegem a PC-s játékoknál hogy kihasználható a vas teljesítménye az online játék alatt! Szerintem úgy lenne fair ha pl max 40FPS-t engednének a játékoknak hogy mindenki azonos esélyekkel induljon. Függetlenül attól hogy valaki csúcsgéppel min grafikán játszik vagy max-on!
Arról ne nyisson most senki vitát hogy elég-e a 40FPS vagy sem! BŐVEN elég a játékélmény szempontjából.
-
adalbert1
veterán
Szerintem meg a legjobb ha mindkettőből van otthon.
Pc-n eljátszok a szokásos játékokkal (FPS, RTS, TBS, egyebek), haveromnál meg jól el szoktunk lenni Fight Night-al, Mortal vs. DC-vel, Pes-sel, stb.-vel. -
Peat;)
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem meg az egér a legszerencsétlenebb dolog élmény szempontjából fps-nél, mivel egy 2d lapon húzogatsz egy darab műanyagot ami általában nem is rezeg. Pontos és irreálisan gyors irányítást varázsol elő ez tény, marhára természetellenesen, ha van külső nézet akkor a játék szereplője egy hero lesz azonnal ha rángatod az egeret. Ugyanakkor amennyire nincs meg az élménye szerintem, annyira meg van a hatásossága.
Az egeret én stratégiához tudom leginkább elképzelni, ott természetesnek hat. A kontroller-t meg rts-re egyáltalán nem tudom elképzelni. A wiimote-ot viszont simán.
Fps-re a kontroller is vitatható, bár az hogy van ravasz rajta és rezeg (x360-ról beszélek részemről) számomra már ad egy kis pluszt egérhez képest élményben. Pontosságban soha nem lesz ott, pár érdekes az összehasonlítás, mert én nem tudok konzol és pc közös multiról. De még csak arról sem hogy használható egér jött ki volna konzolhoz.A legjobban nekem a wiimote jött be fps-re azóta nálam élmény szempontjából: wiimote, x360 kontroller és bill+egér (nem rezgősöm van, valami gamer logitech) szigorúan offline játék esetén. Wii-m csak rövid ideig volt, azóta is csak reménykedek, hogy xbox és ps majd lemásolja egy szép napon.
Online, ahogy jön a versenyszellem az ember sokat képes leadni, anno amikor ut-ztam pl emlékszem, hogy sokan butították a grafikát amennyire lehet, vették a 20k egér (enyémé is 13k volt...) +15k egérpad kombót meg ilyenek. Döntse el mindenki melyik a természetesebb, az biztos hogy ilyen nagy technikai minőségbeli különbségek nincsenek a konzolos online játékosok között, de sajnos itt is jön már az egér+bill. Ha nem jönne akkor a konzol lenne a legtisztább dolog, ahol mindenki egy adott háttérrel indul, ez sokaknak azért szimpatikus dolog.Végül is mászkálós, rpg, autóshoz okés a kontroller, fps-ben headshotokat csak fél év után tudok csinálni és azt sem mozgó emberkékre általában, ez van. Engem leginkább az autós élmény fogott meg, pc-re visszaállnék egyszer akkor kontroller/kormányvásárlással kezdeném az tuti. Billentyűzet sajnos szánalom rá, de a nagy kedvencem a wiimote is elég gagyi lehet (wii-n nem volt autós játékom).
Szóval ennyit az irányításról, szerintem nincs olyan eszköz ami az összes játékstílusnak megfelel. A konzolhoz a leguniverzálisabbat kellett adni, ahol a lényeg hogy az emberke élvezze a dolgot, ez ilyen egyszerű. Egyébként ha egy hanyattegeret raknának egy kontrollerbe akkor az is jó lenne fps-re, csak az megint fura, hogy egy gömböt kéne forgatni...Semmi sem jó!

-
-
mad1
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Na ezt pont jotol kerdezed,mert eloszor x-en nyomtam vegig
Sokall jobb egerrel,mert rafordolni egy falra sokkal gyorsabb ,es mar maszik is.
A space gomb meg legalabb annyira kezre esik mint a joyon a B gomb. -
törölt tag
Úgy nézem, volt értelme ennek a cikknek. Úgyis elfogyott itthon az olvasnivaló, ez meg elég szórakoztató, hogy egymás torkának esnek a pc kontra konzol pártiak! :-)
Miért nem lehet felfogni, hogy valakinek a pap, valakinek a papné, valakinek a lánya?
:-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Sweet.tv - internetes TV
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

benevezek egy Apple notebook -ra.

mindenkinek van választási lehetősége, így sima ügy, részemről meg wiimote a nyerő fps-re és kész, egér meg szánalom. E mellett elismerem, hogy valakinek csak az egér jó= mert eredményre törekszik, 90%-ban. Írtam is hogy offlineban nekem semmi bajom kontrollerrel, pc-n sem lenne gond. De remlem jön majd valami komoly wiimote féle dolog, azt ajánlanám kipróbálni, kicsit más a 3d-s célzás....ravasz és rezgés... wiim már nincs is ráadásul jó ideje, így elég nehéz mondani hogy elfogult vagyok.
. Az igényesebbje meg nem áll oda egyik térfélresem , hogy saját platformját nyálcsurgatás közepette védje, istenítse.