Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Aki meg király játékélményre vágyik, az vegyen egy C64-et, vagy óccsó kicsi PC-t, és játsszon a múlt idők (amikor még nem csak kizárólag a dollárjel lebegett a programozók/kiadók szeme előtt a játék készítésekor) normális játékaival, amik többszörös játékélményt képesek nyújtani a mai idők csilivili sz*rjaihoz képest (mindegy, hogy konzolról vagy PC-ről beszélünk). A grafika nem minden (sőt), a játékélményt meg az esetek 99%-ában hiába keressük a jelen első-, másod- és harmadsorban is profitorientált "csodái" között.
Uff.Szerk.: megyek is a Master of Magic-es topicba...

-
Egon
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ezt nem értem nálad sem, meg Tiv érvelésében sem: a faszér' kellene görnyedni a gép/monitor előtt?!? Normális széket+asztal kell venni, ennyi a titok. A PC-s székem sokkal kényelmesebb mint a kanapé, és - mivel jó odahúzom az asztalhoz, amin nem mellesleg kihúzható, 90 cm széles bill+egértartó van, _hátradőlve_ tudok játszani... Erről ennyit.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Tomika1981
üzenetére
Ebből most megtudtuk hogy a stratégia játékok az értelmes játékok és minden más ostoba!
Ezt csak most tudtad meg?!?
Amúgy nem pejoratív szándékkal írtam, csak példaként az értelmetlen flémre.Ember ezt komolyan mondod??? Ha azt írod hogy vannak ismeretterjesztő, nyelvtanulós, történelmi programok PC-re és ezért jobb, akkor azt mondom ok igazad van.
Látod, ez speciel eszembe sem jutott (nyilván azért, mert nemigen szoktam ilyeneket nézegetni), de mindenesetre remek érv a PC mellett...

Szerintem a lényeg hogy te ostoba stratégia játékokkal tolod más meg autós játékokat szeret. Hozzáteszem hogy én is a Red Alertet kedvelem meg Age of-t de azért mert ezekkel játszom még nem lettem okosabb annál aki NFS-el tolja! Sőt focizni sem tudok jobban meg golfozni sem, pedig eljátszogatok a Tiger W.-val meg a Fifával is!!!
Röhögni fogsz, időnként mégiscsak tud hasznos lenni az innen származó ismeret. Munkámból kifolyólag katonai angolt tanulok, és míg a többiek szívnak, én magyarázom a padtársaknak, hogy mi a Destroyer, a Cruiser, a Carrier stb.
Szerintem mindenki döntse el maga hogy mivel jár jobban.
Ezt pofázom 100 éve, és az általam említett 50-es hozzászólás is ezt fogalmazza meg, csak cizelláltabban.
-
Egon
nagyúr
Amíg van olyan topic (pl. CS kapcsán), hogy idézem "Felbontás és célkereszt: ki mire esküszik", addig úgy tűnik van jelentősége ezen paraméter testre szabhatóságának (nem vagyok HC FPS gamer, tehát túl sokat nem tudok a témáról, csak amit olvasok). Nem játék közbeni állítgatásról van szó természetesen, csak arról, hogy az ideális felbontás egyénileg eltérhet.
A másik kérdésre, valami játéklapban említették, hogy nem teljesen problémamentes a bill+egér használata konzolon (pontosabban bizonyos problémákat emlegettek, de sajna a részletekre nem emlékszem).
Szerk.: én még embert nem láttam kis hazánkban, aki használt volna (megelégedéssel vagy elégedetlenül) konzolhoz bill-t... -
Egon
nagyúr
Öcsém a PC mellett tart X-et is (most már 360-at). Játszott pár FPS-sel, de szerinte is PC-n az igazi. Szerintem azok a milliók, akiről te beszélsz, kizárólag konzolon próbálják ki, úgy meg elég nehéz összehasonlítani.
Amúgy RTS még csak-csak akad konzolon is, de ami szinte abszolút nincs, az a körökre osztott strat. Márpedig pl. én az időm 80%-ában TBS-sel nyomulok (szóval tőlem lehetne akár 20K is a PS3, akkor se vennék). Mondjuk ha már a játékoknál tartunk, és anyagi alapon hasonlítjuk össze a platformokat, akkor azért megjegyezném, hogy a lövöldözős marhaságok döntő többsége max. 10 órán belül végignyomható, míg a sokszor kevésbé népszerűbb stílusok akár 80-100 játékórával kecsegtetnek...
De asszem ez volt az uccsó posztom ebben a topicban: mint már többször is mondottam, tök fölösleges a szájtépés. -
Egon
nagyúr
OMG. Egyrészt baromira nem csak az irányításról van szó (az a kifejezés, hogy az igényeknek megfelelően változtatható felbontás, mond valamit?), másrészt kíváncsi lennék, hogy pölö neked van-é billentyűzet-egér kombód konzolhoz? Vagy láttál-e már valakit, aki _megelégedéssel_ használt volna ilyen eszközöket konzolra...

-
Egon
nagyúr
Sok igazság van abban amit írsz, de - egy régebbi felmérés szerint legalábbis - a két legnépszerűbb játékstílus az FPS és az RTS, amit érdekes mód kihagytál (és ami sztem a gémerek 90%-a szerint PC-n játszható leginkább).
Ha meg a casual gamereket nézzük, ott a Sims tarol (tudtommal megintcsak PC-n, de bevallom fogalmam sincs, hogy létezik-e konzolra). -
Egon
nagyúr
"Hát figy, mivel pc-n gyakorlatilag alapból nincs olyan műfaj, hogy verekedéses játék."
Na ja. Nem is hiányzik (nekem legalábbis). Aki arra izgul, az vegyen konzolt. Amúgy konzolra meg körökre osztott strat nincs.
"Az a meglátásom, hogy konzolokra emlékezetes játékok is kijönnek, pc-re meg jönnek az öld ahol éred, telivan zombival a pálya és én is elkaptam egy virust de van ellenszérium szegény emberek hogy néznek ki *jaj*."
LOL. Vegyél konzolt (remélem arról írod ezeket a postokat...
). Amúgy ebből is látszik, hogy mivel mindenkinek más a fontos, mennyire másképp éljük meg a konzol és a PC viszonyát, létjogosultságát. -
Egon
nagyúr
Sikerült leszűrnöm a lényeget: abszolút baromira fölösleges vita, az almát hasonlítani körtével meg barackkal (nem Obamával), mivel nincs abszolút értelemben "jobb" megoldás (azaz hogy konzolt vagy PC-t venni érdemesebb-e). Szubjektíve lehet jobb vétel egyik vagy másik, de mivel baromira nem vagyunk egyformák, baromira nem ugyanazzal és nem ugyanúgy játszunk, így ami az egyiknek komoly érv az adott platform mellett, az a másiknak huszadrangú, piszlicsáré apróság.
-
Egon
nagyúr
Az 50-es hozzászólásban le van írva a tuti, de még mindig tépitek a szátokat.
A kategorikus kijelentések helyett azt (is) fel kellene fogni, hogy nem mindenkit hatnak meg a konzol exkluzív progik; illetve az sem nagyon érv, ha olyan programokkal jöttök, ami később jön ki PC-re: ez a két érv bukik azon, hogy mindkét vezető konzolnak vannak exkluzív progijai, így meg kellene venni mindkettőt...
Ha nagyon flémelni akarnék, azt is leírhatnám, hogy az vesz konzolt, aki leragad az ostoba verekedős programok mellett, meg nem elég neki az a féltucat autós program ami PC-re évente megjelenik, és kéttucat kell neki; aki ellenben továbbfejlődik, és kvázi értelmes progikkal akar szórakozni (stratégiák), az PC-t vesz...

-
Egon
nagyúr
Én másképp közelíteném meg a témát.
Az a kérdés, hogy ki mire használja a gépet (avagy a konzolt). Konkrétabban: ki mivel játszik? Aki körökre osztott stratégiában gondolkodik (mint pl. én), a büdös életbe' nem fog konzolt venni (és akkor még a kontrollerről, mint szubjektíve megszokhatatlan, egyszerre vicces és idétlen irányítási eszközről nem is szóltam...
).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy nem pejoratív szándékkal írtam, csak példaként az értelmetlen flémre.