- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
mambacs
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvasarlas elott allok es ajanlottak ezt a (mar kifuto) termeket. Mik a tapasztalatok igy 1+ evvel kesobb? Sokat segitenetek, ha megosztanatok esetleg!
-
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de nem volt ötletem hova írjak.
Szóval kinéztem egy Dell 7559-et, de megérkezett a 7566. Mit javasoltok, megéri az újabb?
Amit kinéztem: 4k kijelzo, 16gb ram, i7 6700, gtx960m.Köszi
-
nbware
senior tag
válasz
#45553408 #93 üzenetére
Szerintem nem fogod megbánni, nekem i7es van 16 giga rammal és 480as ssdvel. Nincs bajom se a játékokkal, se semmivel. Ha dolgozom csak akksival simán elmegy 4-5 órát, lehet bírna többet is, de 25%nál már töltőre szoktam rakni. Nálam csak laptop van és bőven kiszolgál szerintem még 4 év múlva is.
-
kisza25
félisten
válasz
#45553408 #89 üzenetére
Az i5 6300HQ és az i7 is elég lesz arra amit írtál vagy 10 évig, a gép elöbb fog behalni
I7 az munkára való, vagy hc gamereknek, de ahhoz ez a VGA kevés
Filmezni, irodai munkára egy i3 +ssd + hdd is elég.
Nem akarlak lebeszélni, mert amúgy jó kis gép, de arra amit írsz egy HP probook 200eFt-ért is elég -
kisza25
félisten
-
törölt tag
A közeljövőben tervezek laptopot venni, úgyhogy örülök, hogy rátaláltam erre a bejegyzésre.
Először Asus ROG-ot akartam, aztán visszaállt az eredeti ára(280 volt MM akcióban i7 6700HQ, 960M 4 GB, 8 GB RAM, 128 SSD + 1 TB HDD), így lemondtam róla. Aztán képbe jött két másik gép a Lenovo Y700 és a Dell 7559. Tesztekben a Lenovo jobban szerepel általában, de a hazai szerviz(Telemax...) miatt valószínűleg a Dell lesz a végleges.
-
AnTomySm
tag
Szia!
Kicsit én is keveslem az FPS-t, de akkor ezek szerint ez a megoldás. + 8gb ram. Milyet vettél bele?
-
Genda
csendes tag
A Dell 7559-be szeretnék M.2 SSD-t tenni a rendszer számára. Melyik típus javasolt?
Ezt néztem ki:
http://a4team.hu/hattertarolo/ssd-c18176/kingston/120gb_m_2_sata_-_sm2280s3_120g-p82671#specifikacioKöszönöm!
-
Genda
csendes tag
Végül maradok a 7559 mellett. Noha a billentyűzet, fémház és a hangszórók miatt a lenovo tetszik, de a gyatra hazai szervizelés miatt a Dell megbízható. Abban meg nem lehetek biztos, hogy tuti semmi baja nem lesz a gépnek, sajna ma már nem a tartósságra mennek.
-
nbware
senior tag
én teljesen meg vagyok elégedve vele, jól bírja, szerintem erős, nálam a lenovo y580at váltotta le és nem bántam meg. Jó anyagból készült, bár eléggé szedi az ujjlenyomatot. Én sokat cipelem magammal és eddig tökéletes, akksija is jó, 4-6 órát nálam simán visz, még lehet többet is, ha visszafognám magam
-
Genda
csendes tag
Üdvözletem!
Mennyire strapabíró a 7559 háza? Hőmérséklet, hűtési zaj? Néhány vélemény tudnátok írni, így tartós használat után? Ez és az Y700 között gondolkodom. Köszönöm!
-
nbware
senior tag
de csönd van a topicban
-
AnTomySm
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen gépet, de valamit elszúrhattam a driverezés közben. 3d mark 11-en full hd teszten 10-15 fpst produkál. Mit ronthattam el van ötlet? (az első dual vga-s gépem) win 10 pro 64 bit UEFI-ben telepítve. fent van az intel vga drivere és az nvdida oldaláról a legfrissebb driver a gtx960-nak is.
Van valami ajánlott telepítési sorrend a driverek között?
Előre is köszi!
-
vottokar
senior tag
-
nbware
senior tag
Most vettem észre, hogy néha a kép ki-be kapcsol, ez nálatok is van, vagy nálam szar valami? Mintha kikapcsolná a monitort, aztán vissza, de ez tized másodperc alatt történik és csak akkor, ha épp nem csinál semmit a gép. Lehet a windows szaraxik az engergia takarítás végett? Kikapcsoltam pedig, hogy soha nem kapcsolja ki a képernyőt.
-
vottokar
senior tag
Itt nálunk úgy van, hogy megmondják, hogy honnan kérj árajánlatokat és milyen értékben teheted meg. Hiába mondtam meg, hogy mit szeretnék (már az is valami, hogy egyáltalán megkérdezték) több kört kellett futni, hogy egyáltalán ez a DELL bennlegyen a listában. Mivel már az is külön kérés, hogy legyen hozzá külső optikai meghajtó is, az SSD már nem fért bele a keretbe. Ez már saját zsebes project lesz. Ez van ezt kell szeretnem. Így is sokkal jobb lehetőséget (magyarul összegkeretet) kaptam a cégtől, mint amire számítottam.
Nem azt írtam, hogy nem értek a számítógépekhez, hanem hogy win10-et még nemigen használtam. Azért az elmúlt 30 évben egykét oprendszert és jó pár programot ki kellett ismernem a munkám és a hobbim miatt. Mivel nem vagyok fanatikus, és az általam mai napig használt programok még a jó öreg XP-n is elfutnak, ezzel ügyködtem eddig, ha kellett. Most majd, ráfekszem a Win10 kiismerésére is, mert szükséges lesz, ha nem akarok mindenért segítségért kuncsorogni. Nem akarom megváltani a világot ezért inkább most kérdezek, és utána próbálok kevesebbet szenvedni a hibáimért.
Azt hogy miként is megy ez a hivatalos Win vesztése, ha előre telepített a gép, nem tudom. Ilyenem még soha sem volt.De valahogy józan paraszti ésszel, jobban bízom, hogy esetlegesen az adott gépre szabott Win-el kevesebb baj lesz, mint egy alapkiadással és későbbi plusz feldriverezettel, belakottal. Anno a HP-nél nagyon nem lett volna egyszerű dolgom, ha előtte nem olvasgatok pár hetet pont itt a ph fórumon.
A legnagyobb érv e gép mellett úgyis a 3 év garancia volt és a dell jóhírű magyar szervíze. (Tudom, hogy ez csak egy Inspiron, de tisztában vagyok a gyenge pontokkal és a korrekt hűtés nagy pozitívum. Az egyetlen játék, amit nagyritkán futtatni szeretnék rajt, a jogtiszta Fallout3 lesz. Azt meg azért röhögve kéne vinnie..) -
-
dugo_
veterán
"ha elszáll a vinyó akkor buktad a windowst is"
Ezt így hogy? Ha géppel jött a Win, akkor van matrica az alján, utólagos telepítést is be tudsz vele aktiválni.
Illetve ha gariban cserélnek HDD-t, akkor azzal a rendszerrel jön vissza, amivel vetted (plusz elvileg Win-es visszaállító lemezt is tudsz igényelni utólag, ha szükséges). -
nbware
senior tag
itt igazából lehet ott fogsz szívni, hogy rendszerrel vetted, így az a vinyón van és nem az ssd-n. Tehát először át kell tenned egy programmal, ami megint csak nem egyszerű, ha nem értesz a géphez... ilyen esetben külön vettem volna inkább az oprendszert. Egyébként is drágábban adják a géphez, mint ha külön vetted volna. ja arról nem is beszélve, ha elszáll a vinyó akkor buktad a windowst is, míg ha külön veszed akkor nem
-
vottokar
senior tag
Köszönöm válaszod.
-Mivel céges vásárlás, nem akartam operációs rendszer külön választással is bajlódni. Ha valami nem klappol, akkor meg mehetek keményen a szőnyeg szélére. (Nincs céges informatikai bázisunk és a külsős segítség elég khmm..). Egy pénzkeretbe kellett beleférnem, ezen belül "választhattam" eszközt.
Én szoftver oldalon maradi vagyok több okból is. Ezért a win10-hez nem igazán értek. Viszont windows only az az egyedi program, ami miatt végül is a gépet kapom.
-Én is a 850EVO-t néztem egyik variánsnak. Akkor körülnézek, hogy a környéken hol tudok a beszerezni egy példányt reális áron... -
kisza25
félisten
én külön vettem OP rendszert, de az angolhoz is le lehet tölteni a magyar nyelvet (ha nem tartalmazná alapból) és akkor minden magyarul lesz
az SSD-re a válasz -
vottokar
senior tag
Sziasztok! Elméletileg kapok egy ilyen DELL7559-es notebookot céges használatra.
Érdeklődnék, hogy tényleg angol nyelvű win10 Home van hozzá (oprendszerest rendeltünk), és ha az, ez okoz-e gondot valamiben. (Magyar nyelvű programok telepítése, használja-e egyáltalán a magyar billentyűzetet?)
Valamint szeretnék bele egy M2-es ssd-t. Milyen típust és mekkorát ajánlatok? Nem sebességrekordokat akarok döntögetni, a megbízhatóság és az ár a fontos tényező ez esetben. Főleg csak oprendszernek és a pár általam használt programnak kellene, adatoknak maradna a gyári merevlemez (Ez saját zsebes akció már!) -
nbware
senior tag
nekem valahogy sötét a képe, kell valami külön program, hogy nagyobb legyen a fényerő, vagy ennyit tud max? Hiába tekerem fel teljesen, akkor is sötétnek látom a lenovohoz képest.
-
nbware
senior tag
Na megvan a gep. Eddig tetszik, bar jatek alatt mintha egy hiperhajtomu lenne, ugy porog a venti. Genyo hangos az eddigi lenovohoz kepest, de teljesitmenyben durvan nyomja, siman 50% felett van. Ja es 16 giga rammal vettem
-
nbware
senior tag
Én jövőhéten veszek egyet, csak az i7es procival 258ért. Remélem jó gép lesz! A Lenovo y580at fogom lecserélni
-
kisza25
félisten
Frissítettem a bejegyzést, a követhetőség kedvéért, a végéhez írtam hozzá.
-
Dogengar
aktív tag
Jó írás lett!
Egy ideje nézegetem a laposokat, ez eléggé megtetszett, csak ha ennyire vigyázni kell rá... -
-
Chaser
legenda
annak nem sok értelme van, dellnél lehet gar bővítést venni +2évet
sőt, az alap szerviz gart - ami bár akár jó is lehet de akár nem is -, ki lehet váltani nbd-re, aminél bejelentéstől számítva 95%-ban másnap már házhoz megy a szerviz és meg is oldja a gondot - kivéve ha olyan amiért be kell vinniük a gépet -
ha veszel +1év nbd gart az kiváltja az alap 3 év szervizt 4 év nbd-re - ennek ára függ a géptől és árfolyamtól, hasra ütésre kb 25k lehet +/-5k -, simán megérijó gép ez ennyiért, sokkal hitványabbak is vannak drágábban rosszabb supporttal
-
kmisi99
addikt
De ettől függetlenül szerintem jó gép. Legalábbis kb ledöbbentem az adatokon, hűtés veszett profi, IPS kijelző csillagos ötös. Pont ez a két dolog szokott sokszor még a 200k+ ft os gépeknél is csapnivaló lenni. Szerintem tökéletes gép nincs. Nem érdekük a gyártóknak olyat csinálni. Csinálnak mindegyikbe kis hibát, hogy az ember ne legyen elégedett.
-
kmisi99
addikt
Én ezt néztem meg. [link] Ez alapján siralmas. De ha azt nézzük konzumer noti akkor átlagos. A kijelző úgy tekeredik mint a budiajtó, a palmrest és a billentyűzet meg tejfölös pohárból készült úgy hajlik. Legalábbis a videó alapján. Persze a legtöbb konzumer gép ilyen szóval azok se halnak bele csak tényleg nem kell rápakolni meg jó laptop táska kell.
-
mokus1
addikt
Ez a laptopszalonos gari úgy van hogy évente 15ér ki kell takarítattni?
-
ovics
aktív tag
mennyire vészes az a kijelző? már hogy merevítés szempontjából. csak hogy pl egyetem mellett szeretnék játszani is, de ugye vannak időszakok mikor hurcolnom kell, szóval ezzel a géppel szemezgetek.
illetve néztem videót, ahogy pötyögnek rajta már attól is nagyon hajlik a billentyűzet, ez mennyire valós?
mert hát oké, hogy műanyag és hogy vigyáz az ember a gépére (főleg ugye ennyiért) de azért merjek már hozzányúlni -
kisza25
félisten
kicsit frissítettem a bejegyzést
-
kisza25
félisten
válasz
AllTheBest #9 üzenetére
nem, de ezt ki lehet venni szerintem, mondjuk nem próbáltam.
Van olyan program ami 60-70% tartja az aksit, de én minden nap használom aksiról, szóval nekem ezzel nem kell foglalkozni
Párom gépe több, mint 2 éves, sose volt kivéve az asija és csak néha jut eszébe, hogy 1x-1x arról használja és még 100%-os
Amit most adtam el gépet, heti 4-5 nap volt használva aksiról és le is merítve 15-20%-ra, így 1év után még 90%-os volt az aksi. -
kisza25
félisten
Szia én egy 2,5" SSD-t raktam be a HDD helyére, mert ez volt itthon, a windows 10-et külön vettem és azt raktam rá
Amúgy be lehet állítani bármit biosban, hogy miről bootoljon, win10-et is usb3.0 pendriveról telepítettem.
Az SSD-s változat, ha jól tudom akkor alapból m.2-es -
AllTheBest
őstag
Egy kérdés:
Ezeknél az új laposoknál nem tesz kárt az akksiban hogyha sokat megy töltőről? Mostanában elég kevés lapost látok, ami cserélhető akksival van ellátva(Persze itt most a komolyabb, játékra is alkalmas laposokra gondolok) -
perovics
csendes tag
Szia, én is ezen a gépen gondolkodom, kösz az írást. Az SSD-re hogy tetted át a HDD levő oprendszert (ha egyáltalán windows-os verziót vettél)? M2-es SSD-t vettél? Megy úgy, hogy az M2-es SSD-ről bootol, de benne van a 2.5-ös HDD is?
-
kisza25
félisten
én is pont azon gondolkoztam, hogy kellene neki valami tok, mint a telefonoknak, ami használat közben megvédi, mert a teljesítménye és hűtése rendben van
Maga a gépház merev, de a kijelző aljánál kispórolták a merevítést, egy pici anyagot/ merevítést raktak volna még bele és eljárnám az esőtáncot
Így is jó gép, de nagyon vigyázva hurcolom, hogy a kijelző ne sérüljön
darky@: THX -
kmisi99
addikt
Nem szeretem az efféle gépeket, de ez ennyi pénzért ennyi garanciával ilyen kijelzővel és ráadásként ilyen jó hűtéssel.
Már csak egy masszív ház kéne neki, de így is impozáns. Azt nem értem sok üzleti gépben amibe erős VGA-t raknak pl 3D tervezéshez, egy kis nyamvadt ventilátort raknak, és a gép 90 fokon szenved hogy próbálja lehűteni, ráadásként még egy jobb kijelző is 50 000ft felár minimum. Itt meg -100 000ft ból megoldották mindezt.
-
->Raizen<-
veterán
Jó gép!
-
kisza25
félisten
Szia 286eFt volt 3év gyártói+2év Laptopszalon garanciával, tehát nem.
A lenovo y700 4GB RAM-al és 2év garival 265eFt aki szeret rulettezni a garival annak jó választás lehet
Volt Lenovo y510p-m és végig azon paráztam, hogy baja ne legyen, mert nagyon rossz az itthoni garanciás háttér alkatrész ellátottsága, és az játék alatt egy sokkal gyengébb vassal 85-95 fokos volt (i5-4200m+ 1db gtx 755m)
köszi -
kentucky
őstag
Ilyen árkategóriában nem jártál volna jobban egy Lenovo Idepad Y700-zal? Egyébként gratula a géphez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged