Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
LOL vagy tenyleg az az oruletes osszeg faj amit 1 gigabites uplinkenkent kell fizetni a BIX-nek az adatcsereert? hint egy 40G-s uplink port a BIX-en havi 1 millio korul volt legutobb mikor neztem
Ahogy olvastam mashol, a UPCnek 2db 40 gigas linkje van, amiert o fizet (1000k+800k)+AFAt havonta, a kotelezoen ingyen peeringelo B kategoriasak (800k+600k)+AFAjaval szemben.
Ez havi 400k+AFA kulonbseg.Externetre meg ra akart verni ~1k €+AFAt havonta.
Ha ezt sikerul 4-5 szolgaltatoval eljatszania, akkor gyakorlatilag ingyen lenne nekik a BIX uplink, sot meg keresnenek is a bulin...
Tenyleg, ez az 1.8m+AFA az mennyi is egy elofizetore lebontva? Szerintem messze nincs 100Ft.
Mindenesetre a nagysagrendet elnezve szabad szemmel alig lathato osszegen pitianerkednek.
-
TheSaint
aktív tag
Pont ezt akartam kérdezni, hogy a UPC mit gondolt, mire fogja az előfizető használni a sok 10-100 mbit-es csomagjait? Nem is értem a dolgot a UPC oldaláról, azonkívül, hogy pénzt akart szerezni valahonnan....
A másik dilemmám, hogy mit változtatna a helyzeten, hogy ha az RTL, MTVA saját, házon belüli technikával streamelné a tartalmát? Az már jó lenne az UPC-nek? Nem egyszerűbb ha központokon keresztül tudja megkapni ezeket a tartalmakat? Egyáltalán lehetséges, hogy a UPC külön összeköttetést hozna létra ilyen központokkal így megkerülve a BIX költségeit?
-
Egon
nagyúr
Szerintem meg tobben vesznek akkor jegyet a buszokra valamint mashonnan lehet elvonni eroforrast hiszen az adott utazokozonseg szama allando csak egy adott teruleten osszpontosul nem?
Senki nem vesz "jegyet": mindenkinek "bérlete" van (havidíjat fizet, nem forgalom után - legalábbis a döntő többség). A mondatod második fele hálózatépítés szempontjából értelmezhetetlen (valós állatkerti példa esetén is, hiszen csak a cél közös, az induló állomások, és ezáltal a járatok nem).
Amugy nem erdemes ezen az allatkertes hasonlaton tovabb rugozni mert a ket dolog nem osszehasonlithato.
Így van.
A BIX koltseg ahol az adatot kicserelik elhanyagolhato. A UPC a halozata kiepitesenek koltsegeit akarta az Externetre raverni az alapjan hogy a kicsrelesi ponton mennyi adat jon be ( ettol ugyfel oldalon nem kellett fejlesztenie hiszen ha az elofizeto kapcsolata nem birja a streamet vagy le van terhelve mert nez mast is akkor lehet elofizetni nagyobb csomagra ) ez a legnagyobb problema.
Az Externet plusz szereplő a történetben (ahogy Pali is jelezte a cikkben), én pedig nem is annyira a konkrét esetről szerettem volna eszmét cserélni, hanem az általános problémáról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest