- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
válasz
Tigerclaw #109 üzenetére
"Nálam egy 23 részes 45 perces sorozat 720p-ben csak 7GB"
Az nem tudom milyen lehet mert pont tegnap
töltöttem levásároltam meg a Csillagkapu Atlantisz első évadját és 28,99Gb Angol és Magyar hangcsatornával, feliratokkal. Pedig ez csak 20 részes de részenként 1,4Gb nagyjából. Még nem láttam olyan valóban jó dual-language 720p-t ami ennél kevesebb lett volna."Ha kell az extra tárhely, akkor meg kell venni a nagyobb SD kártyát"
Ezzel nincs is gond, egy marék szotyoláért tudok saját használatra szerezni, de ha a gép nem bír csak 64Gb-ot kezelni max akkor sok választásod nem maradt.
Több kisebbre én is gondoltam mondjuk szerezni 2-3db-ot, felcímkézni és akkor cserélgethetném filmnézéskor. Mondjuk tény hogy elég hülyén is érezném magam közben
Bár a régi DOS-os Mortal Combat feeling meglenne "Kérem helyezze be a 4-es számú floppy lemezt". -
Romvr
őstag
válasz
Tigerclaw #107 üzenetére
Tablet esetében nálam szóba se jöhetnek az USB-s tárhelyek. Telefonomhoz is adtak OTG kábelt, pendriveból meg mindig van nálam egy csokornyi 32Gb-os, mégsem használom. Hülyén néz ki hogy ott lifeg. Hát még egy HDD... Inkább átmásolom kábelen a telefonom SD kártyájára ami kell és csókolom.
32Gb + 64Gb áll rendelkezésre ha a kínálatot nézem. Bár gyakoribb a 32+32 hogy ne szaladjunk messzire. Ez annyit jelent hogy az első esetben van kb 60Gb szabad helyed, hisz a rendszerlemez legalább 10%-át (3Gb) szabadon kell hagynod a második esetben meg kb 36Gb. Ha azt veszem hogy egy 23 részes sorozat 720p-ben 30 giga körül van akkor mind a két lehetőség vérszegény.
Tesztelésnek itt van az a 32bites 8.1-es rendszer amin Word és Excel van csak telepítve Office gyanánt meg kb 500Mb-nyi egyéb program. Csutkára frissítve a 28,1Gb-ból 17,1Gb a foglalt terület. Sajnos a Windows ilyen, rohadt sok helyet foglal alapból. Így mondhatni hogy a belső tárterület az egészben le van nyelve és csak annyi az effektív szabad helyed amivel bővíted. Ebből pedig az a max 58 giga harmatgyenge lehetőség noha kezdésnek már megteszi. A 128Gb már barátságosabban hangzik de szerintem megfizethető árú ($150-180) tabletek esetében ilyenre nincs is lehetőség.
-
Romvr
őstag
válasz
Tigerclaw #103 üzenetére
- Dokkoló jó ötlet. De kétféle kellene. Egy olyan amire csak rápattintod amint hazaértél, van USB3.0 legalább 4db, 2DB HDD/SSD férőhely, Gigabites LAN csatlakozó, HDMI kimenet, meg persze töltő. Így egy mozdulattal asztali géppé válhatna.
Meg egy olyan ami notebooká alakítaná (Lásd T100), csak szintén teljes értékű USB3.0-val, plusz HDD-vel és plusz akkumulátorral.Ha ezeket a kiegészítőket értelmes áron lehetne megvenni egy táblagéphez (ami feltételezi hogy létezik egyáltalán) akkor tényleg betörhetne a piacra.
Mondjuk a Notebook- alakításos részt én igazán csak 10"+ magasságában tudom elképzelni.- Sajnos az olcsóság ára a szűkös tárhely. Míg a mostani laptopomban van 1,5Tb tárhely (500 a gyári + 1Tb HDD Caddy-ben) addig ezek gyárilag max 64Gb (értsd 58Gb)-al jönnek és a microSD foglalat miatt ezt ismét csak 58Gb-al tudod növelni. Azaz ha megszakadsz is csak ~120Gb-ot tudsz belepréselni. Erre lenne megoldás a több microSD foglalat (legalább 3), vagy esetleg más alapértelmezett tárolóra váltás (M.2-es SSD?).
- Nekem iPad Minim volt de eladtam mert inkább a laptopot használtam helyette. Túl sok helyen korlátozták a lehetőségeimet. Egy ilyen Windows8.1 tabletnél viszont megmaradna a szabadság.
- "én biztos olyat vennék amiben több a RAM és a háttértár"
Voyo 2Gb RAM és 32Gb háttértár ~38ezer forintért (+ÁFA = 48ezer )
Hasonló tudásban itthon, 1 év Pickup-and-Return garival az Acer Iconia W4 ~70ezer forint (nagyobb maga a géptest, ami miatt nem tetszik), vagy a Lenovo Miix2 64Gb-al ~80 ezer (nincs HDMI de 2év gari és rohadt jól néz ki szerintem).Ha sikerül eladnom a régi laptopom a közeljövőben akkor azonnal veszek egy Voyo Winpad A1 Mini-t. Ha nem akkor csak a jövő hónapban nevezek be.
-
vimes
senior tag
válasz
Tigerclaw #88 üzenetére
Igen, az emberek 3/4-ének biztosan megfelelne ez a hardver is, akik csak neteznek, néha megír egy doksit wordben, csekkolja a leveleit, stb. Még egy-két régi játék is menne rajta pl. Portal, cs, ilyesmik.
"lejátssza a HD videókat is "
FullHD-t is bírja elméletileg, persze ahhoz a kis tárhely miatt alap egy SD kártya.Nekem is majdnem elég lenne mindenhez, csak két dolog fogna ki a masinán, a DOTA 2, meg a VS 2012. Persze lehet, h a VS 2010 Express C#-ot vinné, az elég is lenne. De ennyi, minden máshoz elég lenne. Aki nem játszik és nem használ speciális programokat, annak ez is fasza kis gép lenne. De 40k körül már vannak 2GB/32GB modellek is.
És az tényleg nem elhanyagolható, h gyakorlatilag a fogyasztásuk egy etióp kisfiúéval vetekszik. Ezek a cuccok komoly konkurenciát jelenthetnek majd az olcsó netbookoknak, nem is olyan soká.
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Tigerclaw #76 üzenetére
A legjobban egy 8.9 incs atmeroju gombkijelzos tablettal vaghatnanak a Ms ala!
szerkesztes: de amugy igazad van, amig aron alul adjak a termekeiket a Ms es az INtel, addig kb ez a legjobb megoldas, talan csak az adatok masolasa tartana sok ideig. Lehet hogy lassabb az USB-je, mint az internet USB-etherneten, de a memkartya irasi olvasasi sebessege se tul nagy. Ez mondjuk nem sok kompromisszum. A masik a keves RAM, ennyi RAM-ra mar egy Ubuntut se szivesen tennek. (nekem boven eleg a negyede, kicsik az igenyeim, de nem ajanlanam senkinek aki azt varja hogy amit csinalni akar, az ertelmes idon belul megtortenjen)
-
-
djculture
félisten
válasz
Tigerclaw #39 üzenetére
Ezeknek a tableteknek a legnagyobb baja a fizikai védelem, mondom egy nagyobb rázkódástól ütéstől tönkremennek. A panelje is már fólia, a kijelző meg már sokszor felbontás után elszinesedik egykét helyen .. Szerintem a minőségük a béka alsó fele alatt található. Hiába használhatóak ha még a 100k feletti darabok is a legótvarabb műanyagból vannak nulla fizikai védelemmel. Telefonokba van legalább merevités meg gorilla edzett üveg stb ezekbe semmi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest