- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
"Ezek a cuccok komoly konkurenciát jelenthetnek majd az olcsó netbookoknak, nem is olyan soká."
Lényegében egy 10,1" tablet olyan billentyűzetes dokkolóval amiben van egy 1Tb-os HDD (vagy egy 256-os SSD a gyorsaság miatt) plusz egy másik 5000-es akksi szerintem sokaknak okozna kellemes pillanatokat. Egy ilyen cuccal én is meg tudnék békélni. Bár én a pótakksit úgy képzelném el hogy ha a tablet mondjuk 20%-ra merül akkor újratölti a dokkolóban lévő, nem pedig összeadódnak. Töltésnél meg ha a tablet 100%-ra töltődött akkor kezdi el a dokkolót tölteni.
Egy ilyen cuccért már szívesen adnék 90-100 ezret is [/skót-mód]Más: Most telepítettem egy 1Gb RAM-al szerelt Virtuális Win 8.1-et és 1GB lapozófájlt hagyva, alapjáraton 500-600Mb RAM-ot eszik. 16 ablakot megnyitva Chrome-al is még csak 700 nál járunk. Háttérben közben megy a frissítés. A 15Gb-os VHD-n maradt még 7GB telepítés után. Office még nincs rajta, de előbb felfrissítem a rendszert aztán megy rá.
Csak kíváncsi voltam hogy mennyire használható egy ilyen "csökkentett" gép és eddig úgy néz ki hogy ez sem vészes. Persze az eMMC tároló is sokat dob a sebességen. Az Acer amit nyüstöltem meglepően gyors volt.Egyre jobban győzöm meg magam hogy a Kingsing W8 is megfelel. Abba meg lehet majd tenni 128-as SDXC-t is így a tárhellyel se lenne többé gond. Utazgatós, filmnézős, netezős gépnek szerintem bőven elég lenne. Amire meg az nem elég arra ott az i5-ös laptop vagy legvégső esetben a Gamer gép.
Persze előbb megvárok egy-két tesztet róla hogy milyen az anyagminősége. Addig a Voyo A1 mini-t is talonban tartom. Tudom hogy az jobb (2gb/32gb) és kb 6 ezer forint a különbség de a max 32gb microSD foglalatától szívom a fogam. -
Tigerclaw
nagyúr
Én a windowsos gépeimen (W7) a gyári ingyenes microsoftos víruskeresőt (security essentials) használom és sosem érzem, hogy megakasztaná a gépem. A defenderrel mondjuk volt már ilyen gondom, de azzal is csak XP-n, régi gépen. W8.1-en nem tudom melyik van, de ha SE akkor az nem lehet túl nagy erőforrás igényű.
Amúgy persze nem biztos, hogy épp egy ilyen noname gépet vennék, de ez is jó, mert viszi le az árakat. A lényeg az, hogy kb. 4W-ot fogyaszt, lehet rajta netezni, levelezni futnak rajta az office szoftverek, gondolom lejátssza a HD videókat is, vagyis gyakorlatilag 10 emberből 9-nek tökéletesen megfelel PC-ként is külső monitorral, perifériákkal. Évente több ezer forintot takarít meg az energiaszámlában, nem zúg, nem foglalja a helyet a 10 kilós csúnya gép, sokkal olcsóbb megvenni és ugye egyben ultrahordozható tablet.
-
-
vimes
senior tag
Most nézem, a max. támogatott felbontás 2500x1600.
Más: látom sokak azt mondják, h nem elég ide az 1 GB RAM. Szerintem facebookoló p*csáknak tökéletes választás lenne. Vindózos, tablet és még olcsó is. Még magamnak is el tudnám képzelni Office-ozgatni, vagy néhanapján cs-zni. Nem tűnik ez rossznak.
Egy antivírus program mennyire foghatná vajon vissza a táblát? -
Romvr
őstag
Ez csak a beetető ár. Erre még mindenki rárakja a költségeit meg a hasznát és máris 40-50$-nál járunk. Plusz ÁFA és már ott is vagyunk hogy kifizettél 200$-t egy 100$-osként reklámozott cuccért.
szerk.: Mondjuk magyar boltban ez így nézne ki:
99$ eredeti ár -> 99€-val szorozzák fel így lesz 32ezer forint. Erre jön a haszon + szállítás míg eljut hozzánk, 45 ezer, plusz áfa azaz 58 ezer. Erre még rámegy egy kis árrés is, ha nem közvetlen a forgalmazótól veszed azaz 60-65 ezerért vetted meg azt ami eredetileg csak 23 ezer forintnak hirdettek (99$). [/ROSSZINDULAT]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Azonnali fotós kérdések órája
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SkyShowtime
- PICO PSU kérdések
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest