- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Stauffenberg #26 üzenetére
Lehet, félreértés volt köztünk, vagy én voltam félreérthető.
Az újabban megjelent ISO végértékeket meglehetősen f@52méricskélésnek láttam az utóbbi 1-2 évben, mert egyre-másra jelentek meg a gépek használhatatlan képminőséggel az érzékenységi terület végén.
Pontosan nem figyeltem meg, hogy alacsonyabb ISO értéken mit csinálnak ezek a gépek, de hogy sokszor már 3200 fölött is használhatatlan volt, az biztos. Itt viszont még a 12800-at is bevállalhatónak nézem, főleg a 6 éves kis kompaktomhoz viszonyítva (Canon PowerShot A620, az ISO400 inkább csak van, mint használható...). Röviden: Itt már látom értelmét a legmagasabb beállításnak, viszont volt jó pár korábbi gép, amin inkább néztem marketing fogásnak, mint használható technikának.Mondjuk ma kicsit nézelődtem, és hasonlóan kissé zajos gép már júniusban is volt ... közel kétszer ennyiért
Amúgy ez a kiterjesztett ISO mi is? Csinál mondjuk ISO 6400-on egy képet, majd átszámolja olyanra, amilyen ISO 12800-on lenne?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #29 üzenetére
Ohh fcku, az előzőből csak az X-A1 tesztfotók linkje maradt le. Szóval ide kattints.
-
FEDman
addikt
válasz
Stauffenberg #26 üzenetére
Pontosan, az újabb Fuji gépek nem azért vannak Raw-ban iso6400-nál lekorlátozva, mert olyan sok zajt termelnek.
Példának itt van a Fuji X-Pro1, ez a gép Raw-ban szintén "csak" iso6400-ig tolható és ennek ellenére nem rosszabb zajban a konkurenciánál, sőt!
Itt van két iso6400-as Raw konverzió 0 zajszűrés mellett:
Ez persze egy X-Trans szenzoros gép, de azt mindenesetre jól mutatja, hogy a max iso önmagában nem mond semmit.
A Fuji X-A1 X-Trans technológia nélkül biztos picit több zajt fog mutatni az X-Pro1-nél, de a D5100 szintjét lazán hozni fogja.
Ezt most persze elsősorban nem neked mutatom. Csak már kezdtem unni, hogy itt kell megtudnom, hogy ez a Fuji tuti egy zajgyár lesz az "alacsony" max iso-ja miatt.
Gondoltam bedobok ide egy ilyet, hátha így a kevésbé tájékozottak is be tudják lőni, hogy nagyjából mire is lehet itt számítani.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Stauffenberg #11 üzenetére
Nekem erről a nex3n jutott eszembe hasonló 16-50-es átfogású kit obival. Most 100k körül megy. Fuji biztosan "lezúzza".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bluetooth hangszórók
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
- iPhone topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest