- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
obligat
senior tag
pont az sem érdekelne ha nincs előlapi kamera, sosem használtam.
oda egy mm-es kávában elfér a proxy, meg a fényerősség-mérő, vagy felőlem berakhatják a felső élbe is, vagy a kijelzőbe, de a notch, az valami gyűlöletes ronda dolog.
vagyis ha én raknék össze telefont, nem biztos, hogy venné más is -
somogyib
őstag
Nem értelmezted félre, szerintem lehet így is meg úgy is érteni.
Erről az jut eszembe, hogy amikor gyerekként úszóvizsgát tettem, ez állt az igazoláson: "Igazolom, hogy xy az előírt távot leúszta előttem."
Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy előtte, tehát nézte, hogy úszom; de úgy is, hogy ő utánam úszott. -
.Szaki.
addikt
válasz
ZavaBalazs #42 üzenetére
Ja értem, félreértelmeztem a mondatot, azt hittem lemaradtam valamiről.
-
doooo
veterán
Tab S3 lesz az összehasonlítási alap.
Meg hát anélkül is látszik azért, hogy "hány óra van". S5-ről persze elég előrelépés minden, bár teszi az olvasója a dolgát már 4 éve, fura is elszokni a "lehúzós" mozdulattól.
Egyébként az íriszolvasóra kíváncsibb vagyok, tudom, hogy az sem működik mindig megfelelően, de se szemüvegem, se kontaktlencsém, szóval annyi problémával kevesebb lesz. -
Mr.Silkó
veterán
Úgy legyen!
Egyébként ha a kolléga az aláírása alapján tényleg S5-ről vált, akkor ő ígyis-úgyis drasztikus változást fog tapasztalni (nekem is volt anno S5-öm, tisztában vagyok az ujjlenyomat-olvasójának a korlátaival), de például egy nem is olyan fiatal Huawei P10 mellé téve egyszerűen vicc, hogy mennyivel pontosabb és gyorsabb a kínai cég modellje, gyakorlatilag tévedhetetlen. Itt azért még lenne hova fejlődnie a Samsungnak.
-
<Lacy85>
addikt
Az elhelyezése lehet, hogy nekem is furcsa lenne. Főleg S8+ után. Elég lapát kezeim vannak, és nekem tök jól kézre is áll a kamera mellett. De igazából mindegy, mert mire csere érett lesz, valószínűleg már a kijelzőbe költözik.
(#35) doooo:
S9-en én anno a formáját nehezményeztem, mert maradt az a hosszúkás, ovális kialakítás, csak el lett fektetve.
Az ujjam meg általában függőlegesen áll, amikor oda nyúlok, szóval az S8-é azért praktikusabb volt.
Ha elfektetem a telót, és úgy akarom feloldani, akkor tényleg szinte lelóg róla az ujjam, és ilyenkor kell néha 2-3 próba is, mire összejön.
Érzékeli az ujjamat, mert rezeg egyet a teló, csak nem ismeri fel. Lehet ezért (is) gázos sokaknál.Mondjuk mikor a megjelenése előtt ezt felhoztam, akkor azt mondták, hogy hülye vagyok, mert mindegy, hogy áll az érzékelő.
-
-
doooo
veterán
Kisebb benne. Ez a probléma sokszor. De az érzékenysége attól még nem rosszabb, csak nehezebb jól rárakni az ujjakat, úgy, hogy biztosan feloldja egyből. Legalábbis ilyesmit írtak máshol tesztekben. De holnaptól nekem is lesz egy S9+-om, majd leírom, hogy milyen.
Mr.Silkó: Miért nem a nagyobbik S9-et próbáltad? Abban nem harmatos az akku. Gondoltam a mérete zavarhatott, de most látom, hogy a többi alternatívád sem aprócska.
-
Mr.Silkó
veterán
Azt nem mondom, hogy rosszabb, de az új pozíciója egyrészt nem tette számomra könnyebben elérhetővé, másrészt előfordulhat, hogy valami érzékelő-hibás darabot fogtam ki, de a lényeg, hogy a mostani iPhone 8 Plusom és a feleségem Huawei P10-e mellett is csúnyán elmaradt a Samsung által alkalmazott szenzor. Az írisz-leolvasó nem volna rossz, de a Huawei 2D-s arcazonosítása azt is simán idézőjelbe teszi, ahogy a legújabb iPhone modellek FaceID-ja is.
Az S8-nál is alkalmanként nehezményeztem egyébként a topikjában a konkurenciához képest gyengébb és lassabb szenzort, de valahogy ott még meg bírtam szokni, az S9-nél viszont már elfogadhatatlannak tartottam, ismerve a konkurencia ilyen irányú képességeit, holott sok más dologban meg a Samsung tud a többieken felülemelkedni.
-
<Lacy85>
addikt
Az S9-ben akkor rosszabb az érzékelő, mint az S8-ban? Csak azért kérdezem, mert utóbbit azért egy kicsit tovább használtad, mint 2 hét, de nem láttam a fórumjában, hogy erre panaszkodnál.
Vagy csak elkerülte a figyelmem.Én csak annyit vettem észre ezzel kapcsolatban, hogy kicsit lassú 1-2 konkurenshez képest, de az érzékeléssel eddig nem volt bajom soha.
-
Mr.Silkó
veterán
Az S9-et két hét használat után én is kábé a tré ujjlenyomat-olvasó (és a szörnyen gyenge akku) miatt vittem vissza.
Ami pedig úgy általában a biometrikus azonosítót illeti, a három legnagyobb cég közül a Samsungé messze a leggyengébb változat, az Apple és a Huawei is lényegesen jobb ebben (másban meg épp a Samu a jobb, de ez már részletkérdés és nem tartozik a témához). Éppen ezért lenne jó, ha a Samsung is végre egy komoly biometrikus alternatívát alkalmazna, elfelejtve a lehetetlen helyre pakolt és közepes érzékelésű szenzorait (tudod, hogy miről beszélek, hiszen ismerjük már egymást a Samsung topikokból).
-
<Lacy85>
addikt
Ez sem feltétlenül igaz, mert nem általuk lesz tökéletes. Még csak nem is ők fejlesztik, hanem a Qualcomm.
Azt viszont teljes mértékben meg tudom érteni, hogy nem akarják bele tenni a telóba, ha nem kielégítő a hatásfoka. -
Noukoum
veterán
Azért nem alkalmazzák mert semmi szükségük nincs komoly innovációra ahhoz hogy a piacon maradjanak. Ráérnek később is beletenni hiszen a tudatos felhasználók úgyis ezt mondják mint te hogy eddig még nem volt tökéletes na most mi általunk tökéletes lett. (khmmm ugye apple?)
-
Mr.Silkó
veterán
Egy ekkora cégtől el is várom, hogy ilyen, mindenki mást 'zárójelbe tevő' megoldással rukkoljanak elő a jövőben.
-
enginev3.0
félisten
Na ez megint egy nekem tetsző újítás lenne
-
csorbajeno
veterán
-
Zé.
tag
Miért nem jó az, ha a telefon fölső része íves lenne?
Akkor kulturált módon minden kellék elférne, noch nélkül...
Régebben voltak ilyen megoldások. Vagy rosszul gondolom? -
NumberGuy
tag
Januári hír, ismételve? Itt elérhető egy fordított hír, meg pár kép is a Samsung által benyújtott szabadalomról:Kijelzőbe épített kamerával készül a Samsung
-
Snooker147
tag
Frankó dolog lenne a kijelzőbe épített kamera, de ezzel kapcsolatban az a kérdésem lenne, hogy a védőfólia, vagy üveg nem befolyásoja-e a képminőséget vajon?
-
törölt tag
Nem ártana, mert one+ 6T valami nagyon ocsmány lett. Ez pont ma jutott eszembe, hogy ezt miért nem csinálták még meg. Mennyivel jobban nézne ki.
-
<Lacy85>
addikt
Az ujjlenyomat olvasók sajna ilyenek. Ha vizes a kezed, akkor teljesen lutri, hogy megy-e, vagy sem. De általában inkább nem. Mindegy, hogy iPhone-t veszel, Samut, Huawei-t, stb.
A nedves ujj soha nem volt a leolvasó kedvence.Arcfelismerőről nem igazán tudok nyilatkozni, mert egyszer kipróbáltam, azóta sem volt bekapcsolva. Lövésem nincs, mi változott rajta.
Az írisszel viszont semmi gond nincs. Rendes olvasó távolságból simán felold elsőre. Ezt biztosan tudom, mert néha bekapcsolom pár napra ilyen "miért ne?" alapon.
Ez az egész kijelző alatti leolvasó kb. úgy volt frankó, ahogy a Mate RS-ben csinálták.
"Tessék, van már ilyen is, de amíg nem 100%-os, addig azért ott a hátlapi is".
Mate 20-nál is írták, hogy vastagabb fólia esetén már macerás a feloldás.
Engem mondjuk pont nem érintene, mert abszolút nem használok fóliát, de szerintem én tartozok a kisebbséghez, nem pedig az, aki igen.(#10) YamatoVTEC :
Nem tudom, miért lenne használhatatlan a leolvasó (kb. még senkitől nem hallottam / olvastam ezt), mert az ég világon semmi baja.
-
.Szaki.
addikt
"[...]SamsungMobile.News friss Tweetje, ami szerint a koreai gyártó azon munkálkodik, hogy az ujjlenyomat-olvasó után az előlapi kamera is az AMOLED panel mögött kössön ki, [...]"
Melyik Samsung modellben van kijelzőbe integrált olvasó?
-
törölt tag
Az S9 Plsom ujjlenyomatolvasója kb. használhatatlan volt, emiatt megpróbáltam az írisz + arcfelismerést, gondoltam az jobb lesz.
Tévedtem...tegye távolabb a készüléket, tegye közelebb, stb...10 alkalomból 7-8-szor tuti ez volt.
Ez neked a jó minőség???
Tudnék még mit mesélni, egy hónap után elpasszoltam. -
Aryon87
félisten
Aztán nehogy mégis becsusszanjon a noccs
Bármennyire is ellenszenves, mégis népszerű. És a Samu sem fog kimaradni a buliból, van egy olyan érzésem. Ne legyen igazam.. 2 gyártó meglépte, aki ellene volt (ha jól tudom).Eclipse: Valahol pedig el kell kezdeni, és sajnos a felhasználók a legjobb tesztelőkőr. Laborkörülmények nem valósak. Szerintem. Bár a Samu "okosan" csinálja, megfigyel, és utána cselekszik. Jó példa erre az ujjlenyomatolvasó szenzoruk is. Mai napig nem tökéletes, míg más már kifejlesztette normálisan.
Tudom eltér a témától, de van kapcsolat.
Note 8-am mikor megvolt a nedves ujjamat nem volt hajlandó bevenni, míg a Mate10Pro már röhögve megteszi 10ből 8 alkalommal.
Arcfelismerő sötétben: Note8 nem volt hajlandó (azóta lehet javítottak rajta), míg a Mate azonnal reagál még 30 centis távból a kijelző fényereje mellett is. Próbáltam mindenhogy, 1-2x nam akarta.
nappal a Notenak közel kell tartani (ahogy az íriszest is), míg a mate már karnyujtásnyira is kiold.
Tudom, jó helyen írom ezeket, de tapasztalatok, ami szerintem megfér itt normális hangnemben.Emiatt írtam a kamerára is a dolgokat. Az se lesz tökéletes, de el kell kezdeni, hogy a vásárlói visszajelzésre tudjanak építkezni.
-
<Lacy85>
addikt
Itt is volt pedig cikk róla.
A mostaniak még nem elég hatékonyak, megbízhatóak. Ezért passzolták eddig.
A harmadik generációs viszont már nekik is megfelelő lesz.
Én mondjuk abszolút nem bánom, hogy van olyan gyártó, aki nem "béta tesztelésre" tesz bele dolgokat egy 300+ ezres telefonba, hanem megvárja, amíg valóban kompromisszummentes alternatíva lesz a mostani megoldás helyett.Ha jól rémlik, a Mate 20-ban is Qualcomm leolvasó van, csak az még a második generációs.
-
Crob
tag
Sose voltam Samsung fan, söt, kurvàra szivtam a fogam, mig idén kénytelen voltam megvenni az elsö Galaxymat, de el kell ismerni, manapsàg tudjàk, mivel kell a hozzàm hasonlo noccsfobiàsokat megszolitani
-
Aryon87
félisten
Hogy miért nem alkalmazzák nem tudom. De a Samu úgy tudom azért nem, mert valami akadályba ütköztek. 1-2 éve volt erről iromány, hogy a Note 9 alkalmazná. Sehol semmi. Kínaiak megcsinálták, jövőre már jobb lesz, mivel csak így lehet fejleszteni a témát.
Kb ezt gondolom az előlapi kamerás témáról. -
kbyte1024
veterán
jó duma volt a Samsungtól
-
zozzo72
aktív tag
Nem rossz ötlet.
-
Aryon87
félisten
Ezt is a kínaiak fogják előbb megvalósítani, ahogy a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasót. Elképzelésnek nem rossz, sőt, már aktuális is lenne, kíváncsi leszek a kivitelezésre, akárki is csinálja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Iparági források szerint a jövőben nem csak az ujjlenyomat-olvasó köthet ki a kijelző mögött, a szelfikamera is, mechanikus alkatrészek nélkül garantálva kávamentességet.
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest