- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
JuliusCaesar #59 üzenetére
Ha megengeded, csavarnék még egyet a dolgon.
Akad, aki skrupulusok nélkül megölne valakit, akit sosem látott, sosem ismert. Talán családanya az illető, talán jóságos nagymami, talán családját eltartó férfi. Mindegy, nem ismerjük, nem számít.
Akad-e olyan, aki elvállalná az ítéletvégrehajtó munkát?
Gyilkosokat, a társadalom söpredékét, hányadékát kéne villamosszékbe ültetni, és ráengedni az áramot. Égjen a hús, rángatózzon elektromos görcsben a bűnös.
Avagy az elítélt nyakára kéne hurkolni a kötelet, és megnyitni az alatta lévő padozatot. Hadd zuhanjon, hadd nyögjön egyet, ha tud egyáltalán.
Avagy felemelni a bárdot, és lesújtani vele az elítélt tarkójára, hadd hulljon a feje a kosárba, hadd mocskolja be vére a deszkát.Ehhez bizony testi kontaktusba kell kerülni az elítélttel, akinek bűnei ugyan megbocsájthatatlanok, de ember, és a szemébe kell nézni.
Na, ki meri vállalni?
-
máyköl
veterán
válasz
JuliusCaesar #16 üzenetére
"Figyelj, ha 100% lenne, hogy utána tejjel-mézzel folyó kánaán lenne itt, miért ne?"
Ne haragudj, honnan tudod, hogy ide jutsz? Ez azért bátor kijelentés. Képes lennél ölni, de úgy gondolod, hogy a mennybe jutsz. Érdekes.
"A halál után ilyen áldozat után csak jó sors várhat. Ha meg nem..."
Ezzel azt akarod mondani, hogy ha ezt a dolgot elvégzed, hogy egy embert megölsz hogy 100 élhessen (eleve nem tudom, hogy pár millióból hogy mentesz meg 100 embert, mindegy, legyél boldog), akkor csak is ilyen hely várhat téged a halál után? Húha, ne haragudj, nagyon el vagy tévedve...
Nem attól jut valaki a mennybe (más szóval mennyországba, ha nem esne le), mert sokat adományozott. Sőt, lehet, hogy valaki minden évben milliárdokat adományoz, nem jut a mennybe. Sőt, semmi köze nincs az adománynak a menny-hez. -
törölt tag
válasz
JuliusCaesar #12 üzenetére
Kifejtenéd, hogyan "mentenél meg" több száz embert abból a sok pénzből? A gondolatmenetet én is elítélem, az viszont érdekel, mik az elképzeléseid.
-
moha21
veterán
válasz
Szerintem ezt nem lehet csak matematikailag megközelíteni a dolgot.
Nem, nem hagynám bárkiről lenne is szó. ( Vallásba nincs kedvem belemenni az az én dolgom. )
-
máyköl
veterán
válasz
Ha valaki meghalt, hogyan tud téged utána gyűlölni?
Nyilván ez egy más dolog, de szerintem ezt ne te intézd el, hagyd másra az adományt, mellyel embereket megmentenek.
És ennek ellenére azt mondom, én így sem tenném meg a dolgot. Egyszerűen embertelenség. Lehet, hogy egy ember miatt 20 ember megmenekül. De könyörgöm... Az az ember m rosszat tett?
Szerintem te sem örülnél ha megölnének, mert így sok embert megmenthetnek. -
máyköl
veterán
válasz
JuliusCaesar #5 üzenetére
Várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest