- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.nervus
tag
játékra ilyen vga-t... melyik játék használja ki úgy hogy nem az optimalizálatlansága miatt szükséges , hanem a realisztikussága miatt kell ez a kártya?!
valami komoly "indok" játék is jöhetne már...
-
Ghard
őstag
Azért Xp mert a Windows Xp az egyetlen igazi gémer rendszer. Ezt mindenki tudja
-
VTom
veterán
válasz
kolopele #176 üzenetére
így van.
Sok játéknál pl. az árnyékok beállításaiban annyi a különbség, hogy minél magasabra állítod, annál élesebbek az árnyékok élei. Ultrán már tűéles, tehát a valósághoz kb. semmi köze nincs, oda elég a high vagy a medium, cserébe nyersz 10 fps-t.Szvsz 1440p 60Hz-ig bőven elég a 1080, de G-sync-kel talán még feljebb is.
A 1080Ti 1440p 144hz-re és 4K-ra kell. -
kolopele
nagyúr
Maximálisan egyetértek veled, én sem tudok különbséget tenni a legtöbbször csak amikor olyan videót mutatnak be amelyek specifikusak az adott helyzetre. Pl. minden fokozaton bemutatják az árnyékok közti különbségeket, és ha nagyon figyelsz akkor ultra és high között látsz némi eltérést, de a játék hevében ezt nem veszed észre mert minden a helyén van ill.annyi történik high - on hogy megugrik az fps szám. GTA 5 - nél meg ugye be sem kell kapcsolni az MSAA - t 4k - n, de kisebb felbontás esetén is elég a 2, max. 4x - es, ennyit már egy 1070 is tud. Aztán ott a Mafia 3, ahol mindegy milyen grafikát állítasz be a minőség nem változik, csak a játék lesz játszhatatlan már medium-high - on a szaggatás miatt. A Dishonored 2 esetén is ez van. Mindezektől függetlenül azt mondom, az ember ha megvesz egy ilyen konfigot nem hagyja nyugodni hogy nem ultrán van minden, de ez már amolyan lélektani dolog
-
KAMELOT
titán
Tesztek alapján +4-5fps a TXp részére +600 euroért. Totál megéri!
Ti a legjobb választás. -
Raymond
titán
válasz
kolopele #172 üzenetére
"Persze ha ultra helyett high - ra teszi az ember a grafikát akkor már 60 fps felett van ezzel a játékkal is, de aki ilyen kártyát vesz kétlem hogy nem maxon akar játszani."
Csak az a helyzet hogy ma mar az Ultra nem az ami par eve volt. Gyakorlatilag az osszes jatekban mara az Ultra beallitas csak benchmark cucc. Az igazi performance target az egyel lejebb levo, legyen az Very High vagy High, mindegy hogy hivjak. Ott nez ki a jatek ugy ahogy ki kell neznie. Az Ultra-nal aztan fel van tolva par dolog sok effektnel amit nem latsz jatek kozben, csak az engine jobban van terhelve. Sot, nem is kell full egyel lejebb menni, legtobbszor eleg 1-2-3 effektet lejebb venni egyel. Peldaul az emlitett GTA5-nel ahol 8xMSAA teljesen ertelmetlen es a Reflection Quality is Ultra helyett Very High ad egyenkent +20% FPS-t, de a Frostbite-nal is hasonlo a helyzet, ott is eleg 1-2 dolgot lejebb venni es drasztikusan novekszik az FPS gyakorlatilag lathatatlan valtozasok mellett.
-
kolopele
nagyúr
Ennek a kártyának az igazi hibája az hogy továbbra sem lesz elég egy darab 4k - hoz, viszont kisebb felbontáshoz meg már az 1080 is tökéletes, teljesen felesleges leváltani erre vagy a TI verzióra. A lényeg az hogy aki egy kártyás rendszerben gondolkozik kizárólag és 4k - t szeretne továbbra sem lesz meg a tökéletes megoldás számára. A Titan Xp önmagában 30 fps körül produkál 4k - ban a Mass Effect - el, és ennek a játéknak a motorja elég sok újabb játék alapja lesz a közeljövőben. Persze ha ultra helyett high - ra teszi az ember a grafikát akkor már 60 fps felett van ezzel a játékkal is, de aki ilyen kártyát vesz kétlem hogy nem maxon akar játszani.
-
Morph76
senior tag
Erről a Xp -ről van már valami teszt,hogy mennyire erős is?
Valaki talált már valamit?
KÖszi. -
Sinesol
veterán
A crysis szebb lett ahogy felcsavartad a grafot, szoval nem volt semmi gond, a GTA esetében viszont sok beallitas maxra tolasa elveszi az fps felét, de tökugyanugy nez ki minden mint pl highon.
Egy erőforraszabalo elavult hulladek a motor, nevetseges highend vga kapcsan szoba hozn, hiszen par beallitast kilősz es megvan a kellő fps, a game meg tökugyanugy nez ki.
-
Puma K
nagyúr
A Crysis első részére is ezt mondtad anno?
Annyi mindent kellett megjeleníteni a részletes világából és a rombolható környezetéből adódóan, hogy nem volt anno vas ami tudta futtatni... ebből adódóan ered a "Ezen fut a Crysis maxon?" kérdés ami mostanra elvesztette a lényegi jelentését, mert már van egy jó ideje vas ami tudja hajtani a Crysis-t maxon.
A GTA-nál meg azt kell figyelembe venni, hogy egy open world játékról van szó és nem egy cső FPS-TPS vagy side-scroll játék. Ehhez meg vas kell.
A CPU-t és a VGA-t rendesen pörgeti feltéve ha a kettő hardver párban van teljesítmény tekintetében és a grafikai beállítások és a felbontás is megfelelő. A 2 kártyás rendszereket is szépen terheli. Nincs gond vele még így 2017-ben sem főleg, hogy 2013-ban jelent meg.
Játssz vele és ne youtube videókat nézz ahol tré a videók minősége és nem adja vissza a képminőséget amit játék közben látsz.
-
kolopele
nagyúr
Nem kell hozzá a 8xMSAA, 4k - hoz nem is kell élsimítás, mégis beesik, azaz nem kapcsolja be senki ezt a funkciót bárhogy is lovagol ezen pár ember. Nem tökéletes messziről sem ez a port, ez a lényeg. A Mafia 3 - hoz is lehetne 2 Titan - t is berakni, mégsem lehetne kimaxolni, de a Dishonored 2 is csak most kezd javulni amikor már lassan befejeztem. Hiába a csúcs konfig sok esetben, ha a készítők meg tesznek az optimalizációra. Éppen ez a baj, hogy kártyák terén egyre jobbak jönnek, csak a játékok minősége nem éri el ezt a szintet. Ha így megy tovább elég lesz egy 1070 meg egy 1440p monitor.
-
Felhőtakaró
tag
aztamindenit ! csak ámulok és bámulok
-
kolopele
nagyúr
válasz
#72042496 #151 üzenetére
Viszont ha valakit érdekelnek az új játékok az nem játszhat nagyon régi játékokkal csak azért hogy egy Titan stabilan vigye. Az ember éppen a mai és az elkövetkezendő játékok miatt áldoz sokat egy vga - ra, cserébe pedig nem azt várja hogy a 10. patch majd játszható teszi a játékot fél év múlva.
-
Ragnar_
addikt
Csak meg kell keresni melyik eldugott fűdús szeglete a nagyvárosnyi map-nak..
(csak poén)
-
kolopele
nagyúr
válasz
Scholes9 #146 üzenetére
Azzal nem játszottam, csak elolvastam a tesztjét meg néztem róla videókat, nem győzött meg. Ellenben a Mafia 3 - at akkor is játszom ha mediumon képes tartani csak a 60 fps - t, és nem azért mert annyira szép lenne maga a grafika
Az a baj hogy az ember megveszi az új játékokat, a hibák miatt sokat káromkodva végig viszi, majd mire jön a javítás már be is fejezte. Ilyenkor valóban veszít az értelméből egy több mint 300 ezer forintos kártya.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Dyingsoul #145 üzenetére
"Oké, hogy jelenleg még szárnyal az nVidia de hosszabb távon az AMD sokkal jobb helyzetben van"
Volna, ha nem lenne időnként genváltás amikor nyers erőből az NV megint lenyomja a jövőbiztosabb AMD-t, de ki tudja, lehet pont VEGA-nál áll meg a dolog, dx13 már elvileg nem lesz.
-
kolopele
nagyúr
Én csak azt nem értem miért a GTA 5 még mindig (eleve nem a legjobban sikerült port) sokaknál a mérvadó játék, eleve egy lejárt lemez már. Annyi újabb cím van amivel tesztelték már az 1080 TI - t és sehol nem vérzik el, mint ahogyan valószínűleg nem fog az új Titan sem.
-
Ragnar_
addikt
válasz
#72042496 #137 üzenetére
Hát, ha már volt Titan akkor inkább a 1080Ti-t lehetett volna az alá belőni 10%-al, akinek kell az extra teljesítmény a 1080-on felül, de sok a Titan ára az megvené a Ti-t, akinek meg még az az extra 10% is számít, de az ár nem, az vesz Titant.. (itt jön képbe, hogy lehet, hogy kellett az a1080Ti teljesítmény a VEGA ellen ?)
-
KAMELOT
titán
NV hozza a dolgokat. Szèp kártya! Szemèly szerint nekem a Ti bőven elèg lesz, amit hamarosan megvásárolok.
-
törölt tag
Csak kíváncsi voltam rá, hogy miért ez a véleményed. Illetve Ragnaré, csak éppen nálad kérdeztem rá.
Én azt gondolom, hogy azt a szegmenst, amelyik a legkevésbé árérzékeny, és ahol a legtöbb pénz van, meg kell fejni amennyire csak lehet. Egy cégnek nyilván ez az érdeke, de így fejlesztésekre is több jut (a driveres csapatra rá is férne
), amelyeknek az eredménye a felhasználókhoz csorog vissza. Ez nagyjából a #10 volt kifejtve, én azzal értek egyet.
Teljes GP102 egy ideje elérhető már egyébként, a Quadro P6000-es kártyán. Abból, hogy a linkelt cikk tavaly októberi elérhetőséget ír (nem tudom, valójában mikortól kapható), azt gondolom, nem olyan egyszerű ezt gyártani.
-
törölt tag
"De ,amúgy tényleg ezt kellett volna előszörre kiadniuk.A sima titán helyett."
Miért, ha egyszer úgy látszik, hogy akkor a korábbi Titan kártyát is el lehetett adni, és most az újat is el lehet? Illetve miből gondolod, hogy nyolc hónappal ezelőtt megfelelő kihozatallal tudtak volna ilyen kártyát gyártani?
-
Ragnar_
addikt
Azért azóta van PBR, meg az Unreal4/Cryengine5 is elég durva fotoreal minőséget tud, de a grafika inkább 4K irányba megy, és nem nehéz összeszámolni az UE4/CE5 PC játékokat.. Az AAA PC játékok jó 90% elsődlegesen konzolra készül. Valószínűleg egy Gamer PC soha nem lesz annyira optimalizált, hogy ugyanolyan kategóriájú, számítási teljesítményű komponensekből összeépítve, mint az aktuális konzolgen hozza ugyanazt a teljesítményt.. BÉS valójában örülhetünk, hogy egyáltalán portolják az AAA játékokat PCre, mondjuk ha 'egy kattintás' és digitális disztribúció akkor azért megérheti a kiadónak is. Ha már csak 5-10%-al -is növeli az eladásokat különösebb befektetés nélkül.
-
do3om
addikt
Gondolj bele ha nem lennének a konzolok, ez ugye PC-re lett fejlesztve. A Far-Cry 2 is még ma is szép.
Azóta a hardver többször erősebb lett, a szoftver is fejlődött bár nem sokat. Inkább csak az a fejlődés hogy minél könnyebb legyen a pc-konzol átmenet, ami inkább szar dolog. Lenne valódi PC fejlesztés a konzolosok csak lesnének mit tud, és kicsit visszajönne a PC-gaming értéke. -
do3om
addikt
Egy kicsit sok most a Titan.
Ezt kellet volna az első helyett, majd később ha még kell sebesség engedni az egyedi karikat is.
Az AMD-nek lesz feladata bőven, amint jönne valami az NV egyből előhúz egy VGA-t.
Úgy néz ki semmit nem akar az AMD-nek átengedni, megkockáztatnám hogy amennyiben valamit összehoz az AMD akkor az árazással is képes lesz odavágni, elég agresszív tempót diktál. -
Vesa
veterán
Addig nem érdekel az egész, amig ki nem hozzak az "Asus ROG Titan XP Balck Edition STRIX Turbo Fatality Hyper Gaming G1 Full RGB OC 16G VaporX Ti" verziót.
-
myckey
veterán
A gépigényeskedés az már csak egy ilyen sport, legritkább esetekben igazságos, következetes.
A crysis 3 pl mai napig gyűri a gépeket, nem kicsit....Az általad leírt párhuzamot ( amit egyébként objektívan mérni, így elég nehéz, sőt.... ) pedig sok más játékkal is lehetne vonni.
(#122) VTom
Nekünk a kertünk hasonló.
Kapjuk is a " tiszta udvar, rendes ház" táblát.... -
kolopele
nagyúr
válasz
tegbashar #120 üzenetére
Hidd el, senki sem bánná ha igaz lenne amit leírtál. Azonban az eddig eltelt idő vga - k terén nem azt mutatta hogy az AMD képes lenne többet kihozni mint ami feljebb lenne a középkategóriánál (RX480). Az nVidia pedig kidobott egy 1070 - et, 1080- at, rövidesen pedig az 1080TI - t és a most tárgyalt Titan Xp - t. Az AMD most rukkolna elő hirtelen a semmiből egy 1080 TI - t verő kártyával? Nagyon nem hinném, de ha így lesz megkövetlek, sőt átpártolok
-
tegbashar
tag
AMD fanboy vagyok szóval ahova nem írhatom azt, hogy ryzen, oda szükséges egy vega megjegyzés.
Biztos vagyok abban, hogy az nV tudja milyen lesz a vega és az ellen lép. Nyilván kell, hogy tudják.És bár látom, hogy ez a kártya extrém erős, de a számon csak annyi tud kijönni: majd a vega!
-
kromatika
veterán
Huuhhh.Ezt szivesen elfogadnám.
-
deja vu
addikt
válasz
stratova #114 üzenetére
Jó az hozzá tartozik, hogy én a WQHD 165Hz-es monitorra értettem, hogy kevés ahhoz. Képeket kéne beraknom, de most épp mozizni akarok és csak beírom a számokat.
I7-6700K
REF 1080TI WQHD Ultra Min: 50 Max: 66Ugyan ez a konfig Ultra csak Gaming X 1080 TI
Min: 53 Max: 72Very High: 92
Én arra számítottam, hogy a 165Hz-es IPS WQHD G-Sync monitoroknál legalább 120-140 fps-t kitol magából.
ForRedGlory mérései.
Most jönnek nemsokára a 4K 144Hz-es monitorok, mikor lesz ahhoz VGA? 2020-ban
-
stratova
veterán
NV-n biztosan szépen kell(ene) szaladnia:
Gondolom ezt is szépen megszórták a szem számára alig észlelhető ám gépigényes effektekkel, mint a mai címek jó részét.
Mondjuk látótáv és vegetáció van benne rendesen.
-
Ragnar_
addikt
Azért érdekes, hogy miért adott ki az Nvidia egy kb. +10% Teljesítményű prémium áras csúcs karit alig valamivel a 1080Ti után. Egyik lehetőség, hogy azért, hogy az aktuális Titan mégis gyorsabb legyen a 1080Ti-nél, vagy látták a VEGA-t és minden % jól jön
. Mondjuk májusban kiderül.
-
ribizly
veterán
Persze. Én nem is állítom, hogy ez egy rossz eredmény. Sőt! Ettől még lehet remélni, hogy jobban megszorongatja a nagyokat, nem?
@(#42) stratova
@(#45) Raymond
Erre voltam kíváncsi, de akkor ezek szerint tippeltem, hogy nincs mindenre kapacitás.
Ennek fényében még szebb eredmény, hogy CPU oldalon erősödtek meg bevették a konzolokat. Majd jövőre jöhet a VGA piac is. -
arabus
addikt
az autóipart nagyon nem kéne leirni okoskodók!
Az a valódi aranybánya.
Amugy a kártyával együtt kiadtak még egy Mac drivert.Ami az összes Pascal alapu kártyát
támogatja.És a Mac elég jo piac.Nem a szegényebbek játéktere.Úgy fogják vinni a drága vga-kat
mint a cukrot. -
Sinesol
veterán
Kicsit megugrott a növekedes mértéke.
" In Q3, the company’s automotive revenues increased at 61% on a year-over-year basis to $127 million. "
Na es azota egy tucatnyi ujabb nagyvallalattal kötött szerződeseket, szóval ez a bővüles meg mindig csak a kezdet. Nagyon belenyultak a tutiba, az màr biztos.
-
kolopele
nagyúr
Ezt írtam pont én is, még az 1080 SLI - nél is 40 fps - re esik amikor sok az "alja" növényzet, igaz 4k - ban, de akkor is leesik. Ezért írtam hogy csak ez alapján felesleges a kártya csere. A Mafia 3 - ról meg már ne is beszéljünk, remélhetőleg kevés nagy cím jön ki majd ilyen "remek" grafikai motorral................
-
carl18
addikt
Hát nem azért de a GTA 5 csúcs max grafikán városon kivűl ahol sok a fű 1080P-ben is meg tudja fogni a GTX 1080Ti-t! 40 fps szintjére leesik, szerintem ez se teljesítene sokkal jobban! Minden meg lehet fogni!
Artis nevű srác tesztelte és nála láttam! 8X MSAA Mellet!Ide ez a új kártya se volna elég , ez is beesne max nem 40 fps-re hanem 50-re!
Videó linkje amúgy [link] -
törölt tag
"Csak logikusan kéne gondolkodnod.
Így látatlanba is egy tucat valóban értékes AMD technológiát tudok, (leginkább CPU) ellenben az nVidiával."Hogy mit tudsz, azt már szépen bemutattad. Ennyire vehető komolyan eme állításod is.
Az autóiparból pedig már igen szép profitja van az NV-nek, maximum te nem szeretsz ilyeneket olvasni, így a kis álomvilágodat szépen elkerülte. -
zolee5016
őstag
Hááát de jó hogy mindenki tudja,hogy a Vega milyen lesz....
Én is tudom...bukta mint a gcn,meg a fury meg a többi.....
Azt viszont tudjuk most ,hogy ez a titan milyen most tudjuk...nem majd, meg lehet,meg lesz....meg ha........
Anno belemásztam ebbe a GCN hype -ba is és másodszor is azt mondom azóta..pápá ajemdé..igérgetéssel tele a pupom....
Azért azt ugye nem gondolja senki sem,hogy nincs még valami az NV-tarsolyába ha az pirosak meglepnék őket.... -
Hobbbyt
őstag
válasz
#06658560 #89 üzenetére
Csak logikusan kéne gondolkodnod.
Így látatlanba is egy tucat valóban értékes AMD technológiát tudok, (leginkább CPU) ellenben az nVidiával.Az Autóipar egyelőre fejlesztés alatt. abból megélni egyelőre senki nem fog. Az ARM meg a Shield pedig csak mutatóban van piaci részesedése hiba határon belüli.
"Esetleg a piacnak inkább kell az NV megoldása, mint az AMD-é. OpenCL vs. CUDA, hogy egy példát hozzak."
Hát nem tudom, a CUDA valahogy mégis kezd kopni.
Nőkkel szoktam álmodni, nem az AMD-vel. AMD-csak akkor ha a hostess lányon AMD-s póló van.. volt..
-
carl18
addikt
Hát úgy nézz ki ez lesz a legkeményebb kártya a piacon!
Bár ha nézzük az árat is akkor elég egy GTX 1080Ti is! Ennek az árából már kettőt kifut!
-
törölt tag
Ezt akkor vegyük szép mesének.
Az AMD teljesen eladta a GloFo-t, hogy tudja finanszírozni az ATI felvásárlást.Ráadásul annyira vezető, hogy a legutóbbi node-ra váltást saját erőből és tudásból képtelen volt megvalósítani."Tudtommal az AMD mérnök csapata nagyobb és a CPU-s tapasztalatok miatt erősebb is."
A mondat első felére kéne valami forrás, a második felét meg igazolni kéne. Ugyanis egymástól független dolgokat akarsz összekapcsolni.
"szellemi tőkéje, licensz ereje összemérhetetlenül nagyobb mint az nVidié."
Forrás?
"Az nVidia csak 1 szűkülő piacból él.. ha az rosszul teljesít akkor repül az egész cég. És bizony szűkül mert a piaci trendek az integráció felé mutatnak. Az nVidia pedig nem tud cpu nélkül hadba szállni."
A tények téged ugye nem zavarnak? (Autóipar, ARM, Shield stb.)
"Oké, hogy jelenleg még szárnyal az nVidia de hosszabb távon az AMD sokkal jobb helyzetben van,"
Az elmúlt évek pénzügyi eredményei ezt teljes mértékben alá is támasztják. Oh, wait...
"Nem véletlenül lobbizik az nVidia minden sarkon a saját megoldásaival, mert jól tudja, hogy az általános piacon már bajban lenne."
Esetleg a piacnak inkább kell az NV megoldása, mint az AMD-é. OpenCL vs. CUDA, hogy egy példát hozzak.
"Szóval igen, nagyobb az AMD."
Maximum az álmaidban.
-
kolopele
nagyúr
Meg is érkezett az új nvidia driver ami már a TITAN Xp - re optimalizál ill. a Windows 10 creators update - re is fókuszál.
-
Raymond
titán
Hulyesegeket hordasz ossze sajnos. Ne a wikipediarol idezz, az osszes adat ott van a penzugyi jelentesekben. Amiket ideztem az a ket utolso az AMD-tol is es az NV-tol is, tehat mind a bevetel mind a dolgozok szama aktualis 31.12.2016 (AMD) es 31.01.2017 (NV - naluk Feb - Jan a penzugyi ev).
Az elso bekezdesben levo dolgokhoz szinten ott a ket jelentes. Igy nez ki:
NV - total assets - 9841 mil USD (50. oldal) [link]
AMD - total assets - 3321 mil USD (69. oldal) [link] -
Hobbbyt
őstag
Na okoskodj, nem megy.
Az emlékeim szerint az AMD-nek komoly részesedése van világ egyik vezető (global foundries) gyártósorából, szellemi tőkéje, licensz ereje összemérhetetlenül nagyobb mint az nVidié. Az nVidia csak 1 szűkülő piacból él.. ha az rosszul teljesít akkor repül az egész cég. És bizony szűkül mert a piaci trendek az integráció felé mutatnak. Az nVidia pedig nem tud cpu nélkül hadba szállni.
Tudtommal az AMD mérnök csapata nagyobb és a CPU-s tapasztalatok miatt erősebb is.
Oké, hogy jelenleg még szárnyal az nVidia de hosszabb távon az AMD sokkal jobb helyzetben van,
Nem véletlenül lobbizik az nVidia minden sarkon a saját megoldásaival, mert jól tudja, hogy az általános piacon már bajban lenne.Szóval igen, nagyobb az AMD.
(#66) rodrigez A pillanatnyi érték csak egy dolog. A Dotcom lufiról hallottál már gondolom..
#75) Raymond 2016 Q4-ben már 9100 dolgozója volt.
-
Ez tényleg nagy felhajtás nélkül jött. Lassan a fene sem tudja milyen és mennyi titan jelenik meg.
-
Raymond
titán
Rossz szamokat nezel.
Nvidia:
""As of January 29, 2017 , we had 10,299 employees, 7,282 of whom were engaged in research and development and 3,017 of whom were engaged in sales, marketing, operations and administrative positions
"Record full-year revenue of $6.91 billion, up 38 percent from a year ago"
AMD:
"As of December 31, 2016, we had approximately 8,200 employees."
"Total net revenue ...................................................... $4,272"
-
kenwood
veterán
#29 kerdes,h a 780 volt hibas,vagy az ember hallaskarosult ...
-
Duddi
aktív tag
Hmm lehet igazad van.
Nvidia Number of Employees 8,808 2014 ben [link]
AMD Number of employees 9,100 (Q4 2016) [link]Tehát az AMD nél durván 300 al többen dolgoznak és ugye mind a GPU kat fejleszti vagy annak a marketingese.
Nvidia Revenue for fiscal 2016 was a record $5.01 billion [link]
AMD Revenue ha jól látom $4,27B [link]
ezek jövedelmek ebből jönnek le a kiadások és egyéb költségek
ezekből az év végi nyereség
Nvidia 614 millió
AMD 117 millió
és ugye azt az AMD mind grafikus csipekbe forgatja vissza.Kérlek mesélj még arról hogy mennyivel nagyobb az amd mint az Nvidia
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
CptAdamica #67 üzenetére
Nehez lenne a maximumot kisajtolni egy engineering sample-bol, amire csak ra volt mokolva valami huto, es meg a drivere sem volt kesz.
Majusban jelenik meg amugy.
-
HaZsolt
őstag
Tényleg csendben jött.
-
Raysen623
addikt
Gondolom lesz olyan nem elfogult és nem fanboy aki a biztonság kedvéért ebből is kettőt vesz...
Design-ban nem lehetne egy picit másab mint a többi? Vagy legalább színben...
-
arabus
addikt
Most már találóbb név lenne Vega helyett VEGETA.
-
kolopele
nagyúr
A GTA5 - ben valóban van olyan rész ahol be tud esni az FPS SLI mellett is 4k mellett, de nem 59 - re hanem 40 - re amit már csak az nem vesz észre aki nem lát. Ez miatt azonban nem indokolt kártyát cserélni, a fő indok az egy GPU - ban rejlik sokkal inkább, és amennyiben ez erősebb lesz mint az 1080TI akkor jobban megéri, igaz drágább, meg lehet jöhet a vízhűtés is, de valamit valamiért. Mondjuk elnézve a TDP - t ugyanannyi mint anno a 980TI - nek volt, az is ment nálam egy ideig a saját hűtésével gond nélkül meg még nagyon sok embernél.
-
Lacok
őstag
"Jött valami, ami a GTX 1080 Ti-nél is durvább"
GTX 1080 TITAN-Vega.
-
Bounti
aktív tag
Nem dob semmi újdonságot, fűteni fog mint egy kazán, és draga lesz.
Megnyugodhatsz, nem kell mindenhova leírnod.
-
Duddi
aktív tag
Lemaradás van ez igaz. De mindenki nyugodtan a fejéhez kaphatna végre!
Az AMD kicsi cég! És versenyben van az intellel és az nvidiával még ha nem is tiporja el őket de ez szerintem mindenképpen szép teljesítmény! Az meg hogy a fanok mit mondanak a két oldalon 100% ban irreleváns. Mert mindegy mivel jön ki a másik megkeresik azt az 1-2 dologot amiben jobbak és erre alapozva kijelentik hogy szar! Ryzen 8 magos 16 szálas proci fele annyiért mint az intel és azzal kb megegyező erővel??? HOHÓÓÓ Hát van ám egy 7700K ami játékban 20% al jobb nála = totál selejt hatalmas bukás holott a 7700K minden más intel porcinál jobb játékban és mégsem ugrik senki neki habzó szájjal hogy de szar az a 6900K mert 150 helyett 130 fps-t tud.
Pont így a vega még ki sem jött de már mindenki temeti mert lehet nem veri meg minden lehetséges módon és verzióban a voltat Titan Xpz-t de he meg is tenné valaki megtalálná az 1 gyenge pontját és mögéállna mindenki hogy hát ha így nézzük ez mekkora szemét.Komolyan nem hiszem el hogy milyen elvárásaik vannak az embereknek itt "dööö hát legyen 20 teraflopos minimum 4K 120 fps öö ja igen ha a tdpje 200 fölé megy akkor nem veszem meg mert erdőtüzet okoz. *nyál csorgatás* hogy az ára? ha inte izé akkor azt hiszem mindegy... ehh ja hogy amd hát akkor még 700 is sok érte különben is hogy lehet ennyiért adni egy ilyen fost. "
-
Ragnar_
addikt
-
Raymond
titán
"Aztán lehet ennek a "lemaradásnak" az az oka, hogy az AMD már így is elegendő bevételt szerez, hogy mind a két nagyobb konzolban az Ő cuccaik zakatolnak..."
Az Enterprise, Embedded and Semi-Custom reszlegnel a revenue es az operating income igy nezett ki az utobbi 3 evben (mil USD):
2014 2015 2016
--------------------------
Revenue 2374 2186 2305
Op. Inc. 399 215 283Es ez meg csak az operating income, ebbol meg megy le.
-
RyanGiggs
őstag
Na erősen fel van adva a lecke a Vega-nak!!!
-
stratova
veterán
Aztán lehet ennek a "lemaradásnak" az az oka, hogy az AMD már így is elegendő bevételt szerez, hogy mind a két nagyobb konzolban az Ő cuccaik zakatolnak...
Szerintem nézd meg a két gyártó negyedéves pénzügyi jelentéseit... AMD-nek szvsz kb ennyire van/volt kapacitása. Bár nyilván eltérő divizió dolgozik a GPU és a CPU vonalon, a bűdzsé sokáig közös volt és a Semi Custom + GPU tartotta nullszaladó közelében vagy csak enyhe minuszban a céget, miközben a CPU részleg masszív veszteséggel zárt. Náluk is voltak leépítések, takarékoskodási intézkedések. Ők a konzol mellett (újra) 2 fronton versenyeznek.
-
BlackSoft
addikt
Úgy fogalmaznék ez egy nem megrugdosott, és megkaszabolt 1080Ti...
-
ribizly
veterán
válasz
gyuribácsi88 #36 üzenetére
Ezt írtam már máshol is, hogy gyakorlatilag abból a kis lemaradástól, ami pár éve volt még a két gyártó között, meg a piac bizonyos szegmenseinek a befoglalása most megváltozott. Az nvidia nagyon elhúzott és e mellett volt idejük a nem csak high-end kategóriákban is pozíciót szerezni.
Aztán lehet ennek a "lemaradásnak" az az oka, hogy az AMD már így is elegendő bevételt szerez, hogy mind a két nagyobb konzolban az Ő cuccaik zakatolnak... -
rodrigez
senior tag
válasz
CptAdamica #35 üzenetére
Vegát hónapokkal ezelőtt mutatták meg először, ami egy igen erősen dev board volt ismeretlen órajelekkel és egy preparált Fiji driverrel működött. Ha erre gondoltál.
-
adise
őstag
oszt a fullhd-t viszie?
-
Nem semmi azért az a tempó, amit az nvidia diktál
-
stratova
veterán
Ott a pont 1200$-os Titan X helyzete nem az Titan Xp vagy Vega hanem a 700$-os GTX 1080 Ti miatt lett kellemetlen. ők most csak 2x keresnek ezen a kártyán, bár nem lehet olyan rossz Vega, vagy legalábbis nem annyira hogy teljes értékű Pascalt ne csak a professzionális piac kapjon. Ugyanaz megy mint Kepler - GCN esetében:
2013.02.21 - GTX Titan - GK110-400-A1 - 2688:224:48 - 1000$
2013.05.23 - GTX 780 - GK110-300-A1 - 2304:192:48 - 650$2013.10.24 - R9 290X - Hawaii XT - 2816:176:64 - 550$ ( -> GTX 780 500$)
2013.11.07 - GTX 780 Ti - GK110-400-A1 - 2880:240:48 - 700$
2014.02.18 - GTX Titan Black - GK110-430-B1 - 2880:240:48 - 1000$Ezzel inkább AMD árait szorítják le, ők már hülyére keresték magukat a felső és csúcskategóriával.
-
-
Scholes9
nagyúr
válasz
macilaci78 #26 üzenetére
Arra várhatsz
-
tntmax
aktív tag
Xp nevet onnan kapta hogy eXpensive.
-
törölt tag
És akkor itt is hallgathatjuk azokat az agymenéseket, mint a borosoknál, hogy remek terroir, a gyümölcsös illatokhoz ásványos ízjegyek társulnak, a déli napsütés lágysága jól ellenpontozza az eperfa barrique hordó csersavát, bár egy leheletnyivel túltrágyázták három évvel korábban a tőkét és mintha a birkatrágyába került volna sertés is.
jelen esetben majd a wafer, a levilágító fotonok hullámhossz-szórása, a szilíciumban található szennyezők eloszlási egyenetlensége lesz a bölcselkedés trágya.
-
macilaci78
nagyúr
Óóó, végre! Már csak a passzív LP verzióra várok.
-
DRB
senior tag
Szerintem a TITAN Ti vagy a TITAN X Ti(ez talán még jobb is) elnevezés lenen az igazi.
-
mlinus
őstag
-
Jó lenne majd látni egy statisztikát hányan cserélik az X(P) SLI-t az új Xp SLI-re...
-
Jaja, az nvidia valszleg megszimatolta, mennyi lesz a vega teljesítménye és kidobott rá egy ilyen szörnyet. Tippre mind2 kazán lesz, már a 1080Ti is annyi hőt termel, mint anno az r9 290x (nálam a "kazán" definíciója), ez meg rádob még ~10%-ot, erősen víz alá való kategória, extrém árazással.
Kíváncsi leszek mindenesetre, hogy a Vega hoz-e valami újdonságot energiagazdálkodás-téren. Mert most azért el vannak maradva egy kicsit teljesítmény/fogyasztás-téren, azaz egy ilyen erejű Radeon a jelenlegi szinten 350+W (feltételezve, hogy a Titan XP 300W körül eszik) körül fűtene elméletben, ami már nagyradis tétel.
#17: ha fizeted az áramot, miért ne
-
Raymond
titán
Majd Linus berak nyolcat valami Supermicro 2U szerver hazba es megsul az egesz te meg nezheted a videon ahogy csodalkozik rajta miert nem voltak lehutve rendesen mikozben azt bamulja ahogy a kartyak egymasra vannak passzolva es a ref ventinek nincs honnan szivni a levegot.
-
GAI
senior tag
Az OEM piacon elvárás, hogy a meleg levegőt a házon kívülre juttassák, ezért ilyenek a ref kártyák AMD és NV vonalon is általában. Egyébként egyáltalán nem olyan rosszak ezek a hűtők, mint sokan hiszik, terhelés nélkül nem hallani őket, hiába nem kapcsolja le a ventit, terhelve meg kit zavar ha hangosabb kicsit? Cserébe nem fűti fel a házat.
-
Apollyon
Korrektor
Ki vállal be egy SLI tesztet?
-
.LnB
titán
Majd Vega!...
-
Duck663
őstag
Szerintem, hogy ennyire nyomják ezeket a csúcskártyákat, tudhatnak valamit a VEGA GPU-ról.
-
Plasticbomb
addikt
Nem minden PC ház alkalmas arra, hogy ekkora hőteljesítményt felvegyen és elvezesse, sok olyan van, ahol kritikus, hogy a hő, amit a kártya termel, minél hamarabb kikerüljön a házból, különben a többi alkatrész fog lefőni. Egy másik dolog, hogy jellemzően lehetne még növelni az ilyen hűtők felületének a méretét (pl az ref RX480-on kb egy gyári procihűtő méretű réz/alu darab fekszik, miközben a nem ref kártyákra batár méretű bordákat fabrikáltak.).
-
Manbal
senior tag
az NV nagyon erőlködik, már a xart is kihajtották a pascalból...
ezek szerint a VEGA nem kicsit lesz erős(épp ideje lenne, egy 16GBosra benevezek, ha megjelenik a normális ASUS vagy Sapphire OC verzió)
-
Chaser
legenda
azt hittem egy jeti jött minimum, az durva
_a topik zárható_ -
Jó dolog, ha van rá kereslet, az ilyen vásárlók viszik előre az ipart!
-
SaGaIn
senior tag
Kérdés évek óta és marad még évekig: Miért nem raknak rá értelmes hűtőt? simán benne lenne még 200-300 Mhz összes kártyájukban és nem lenne 96 fokos ha rátennének egy jó, Tri-X hez hasonló hűtőt. Nem fér bele az 1200$-ba? Miért szenvednek ezzel a designal?
Legalább kihozhatnák két féle hűtővel ha valaki mindenképp a roszabbat akarja venni vegye
-
F e Z o
veterán
Elég nehéz követni már a Titan jelölésű kártyákat 3 generáción keresztül. Ezek után mi jöhet még? 1080Tip??
-
assemble
addikt
Vicces, XP-nek hivtak sokan az elozot is, hogy megkulonboztessek a Pascal-os Titan-t a Maxwell-estol. Ezek utan ez megnehezebb lesz..
-
törölt tag
Ez igazából csak prestige kártya nem?
-
stratova
veterán
Nevezhetnénk Titan X Black-nek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- LED világítás a lakásban
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest