- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
julius666 #31 üzenetére
Desktop vonalon (sajnos) nem nagyon van jelentősége, hogy a Linux disztribúciók (ebben is) előrébb járnak, a szerverek és a beágyazott rendszerek túl sokat nem számítanak a felhasználók szemszögéből. Persze, Linuxszal akár teljesen 64 bites rendszered is lehet asztalon is, de ha ez mérvadó lenne, már új architektúrákat használnánk, nem x86 alapúakat.
-
Rickazoid
addikt
válasz
julius666 #21 üzenetére
Miért, szerinted kihasználják a 64 bitet? Az op.rendszerek jelentős hányada még mindig 32 bites (csak a Microsoft egy statisztikája - nem épp erre készült, de látszik egy eloszlás), emellett még mindig nem váltotta le visszafelé kompatibilitás nélküli 64 bites chip az x86_64-eseket, mert egy halom programból nem is létezik 64 bites verzió. A Firefox a legjobb példa, egy elég elterjedt böngésző, mégis a mai napig csak 32 bites verziót adnak ki a stabil ágról. Hogy szerveren mi a helyzet nem tudom, amit tudok, hogy az Itanium nem lett épp sikeres termékvonal a Xeonhoz képest.
Amúgy az architektúra "okosságai" nem a regiszterek max. méretétől és az utasítások hosszúságától függnek, csak több lehetőséget adnak feltéve, hogy valami használja is.
Én nem vagyok és nem is leszek a fejlesztések ellen, csak nem értem hogy lehet a szoftvereknek ennyire lassan kullogni és látszólag egyre jobban lemaradni a hardverek képességei után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Revolut
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest