Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- iPhone topik
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
julius666
üzenetére
Miért, szerinted kihasználják a 64 bitet? Az op.rendszerek jelentős hányada még mindig 32 bites (csak a Microsoft egy statisztikája - nem épp erre készült, de látszik egy eloszlás), emellett még mindig nem váltotta le visszafelé kompatibilitás nélküli 64 bites chip az x86_64-eseket, mert egy halom programból nem is létezik 64 bites verzió. A Firefox a legjobb példa, egy elég elterjedt böngésző, mégis a mai napig csak 32 bites verziót adnak ki a stabil ágról. Hogy szerveren mi a helyzet nem tudom, amit tudok, hogy az Itanium nem lett épp sikeres termékvonal a Xeonhoz képest.
Amúgy az architektúra "okosságai" nem a regiszterek max. méretétől és az utasítások hosszúságától függnek, csak több lehetőséget adnak feltéve, hogy valami használja is.
Én nem vagyok és nem is leszek a fejlesztések ellen, csak nem értem hogy lehet a szoftvereknek ennyire lassan kullogni és látszólag egyre jobban lemaradni a hardverek képességei után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Windows 11
- Horgász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Google Pixel 10 Pro 256GB, fekete + Pixel Watch 4 45mm LTE + Ajándék: Google Pixel Buds Pro 2
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Iphone 13 PRO MAX 128GB GOLD 91% Akku! CSODASZÉP, DOBOZBAN MINT AZ ÚJ!
- Iphone SE 2022 64gb Új akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest