- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
csigabig
tag
sziasztok
Én még tervezek egy vga vásárlását.
Gondolkodom hogy használt vagy új legyen pénz függö.
De kb max 20.000 - 25.000 amit erre szánok.
Egy Geforce GTS450 nekem bőven elegendő lenne szerintem egy i3 550 hez még
paszolna.De azért nézelödök és elfogadok minden jó tanácsot.
Nekem elég lenne egy prociba épülö gfx is mert én szinte csak netre használom a gépem.
De vannak gyerekek akik néha azért játszanak gépen.Ezért van szükség egy vga karira is
külön de sokat nem akarok bele ölni.De valóban szerintem sok embernek cégnek elég az alaplapi vga vagy a cpu ba integrált gfx is.üdv csigabig
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nagysandor88 #95 üzenetére
Előfordulhat, hogy valamelyik notebookgyártó engedélyezi a támogatást. Tekintve, hogy a support havi frissítés mellett igen drága nem ez az általános szokás.
-
Mercutio_
félisten
Hopp, ilyen igény nálam is lenne
, van HD anyag a PC-n, de a család LCD-n akar filmet nézni, és nem fogok 20m HDMI kábelt áthúzni a pecón, így marad a Phillips DVP3360 ami tud ffelskálázást, és pl. a 480p-s BDRip-ek sokkal jobban néznek ki mint a gyári DVD-lemezek
Szóval egy kis infó, hogy is megy ez és mi kell hozzá jól jönne
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy a jelenlegi árak úgy vannak kalibrálva, hogy negyedévenként hozható legyen a nullszaldó. Ha árat csökkentesz, akkor veszteség, ha kevesebb eladás lesz, akkor szintén veszteség. Az egyetlen mód a veszteség elkerülésére az áremelés, és a gyártás visszafogása.
-
kerelo
aktív tag
szerintem a 40-45%-ok vissza esés volt várhat,nem a 10-15%-os
.a helyzet világos.A Sandy Bridge integrált cucc ,a felhasználók 70-80%-ak elég.És az Ivy megjelenésével ez még jobban igaz lesz.Na már most ha drágulnak a vga-k ,akkor ez még ront a helyzeten,föleg hogy a bélészíntű kártyáknak már semmi értelme nem lesz. plusz 30-ért meg senki nem fog venni közép kategóriát,mert nem arányos az árral,a teljesítmény növekedés.Szerintem az egyedüli megoldás a jelentős árcsökkenés a közép kategóriában,vagy rajtuk marad a cuc
És kivárják a 28 nm-es gyártástechnológiát,ami jelentősen csökkentheti a termékek előállítási költségét.
-
TaS1kaaa
tag
Legyen egér és billentyűzet konzolokhoz és onnantól kezdve nem érdekel ez az egész
-
LeG3Nd
tag
Logout címlapon: "Kína: nagyott zuhantak a VGA-k"
-
Srodney
senior tag
"A piac láthatóan jelentős átalakuláson megy át. A PC most már nem a monitor mellett álló nagy fémdobozt jelenti"
hát igen,sokak számára véget ér egy korszak,mert az olcsó kis teljesítményű cuccok már mind integrtak lesznek,aki továbbra is legózni akar,annak többet kell szánni erre a célra.
sokak említették a belépő szintű vga-t.hát olyan nem lesz mivel be lesznek építve az alaplapokba.komoly cucc majd komoly árral fog kezdődni... -
Boxi88
őstag
Nem lepődtem meg a híren... várható volt ez az eredmény!
-
kpal
nagyúr
Játékra csak a dedikált vga a tuti
-
Pikari
veterán
Hát, az iparág 10 évvel ezelőtti legjelentősebb gyártójának szép lassan lecsúszni a harmadosztályú kínai klóncégek kategóriájába nem olyan rossz...
-
Tikakukac
titán
Nettop meg laptop, ugyan. A gépházam összesen 46kiló a külső radim újabb 12kiló. Plusz monitor és egyebek. Nekem a PC még az a PC
-
Georg17
tag
A VGA piacot az elmúlt néhány évben csupán néhány a játékosokra "erőltetett", "sztárolt" játék tarotta életben. Lásd Pl.: Crysis. A játékok éltek a kártyákból és a kártyák a játékokból. Ezt mindenki tudja. Én el vagyok az Age of Epires II-vel, meg a LEGO Racers-zel is ha épp csak játszani szeretnék valamit. Egy jó játékot nem az határoz meg, hogy hány Stream processzor kell hozzá a GPU-ban, hogy az jól menjen.
Lényeg a lényeg. Egyrészt az elmúlt 2-3 évben már mindenki beszerezte magának a maga kis VGA-ját, amivel el van. És nincs ok vásárolni. Nekem nincs ugyan IGP-m, de llítólag az izmosabb játékon és videókódoláson kívül bőven elég mindenre.
A marketing gépezet is kifulladt egy kicsit. Gondolom a vásárlók is jobban átlátják a dolgokat
és már nem vesznek minden két hónapban új VGA-t mert azon jobb a hűtés, vagy mert az 5%-kal gyorsabb.
Pangás van. Ennyi. Amúgy meg ez az elemzős munka is érdekes. Előre jeleznek valamit, aztán nem az történik és igazából mindenki a 15% helyett a 45%-on búslakodik. Ők meg sunnyognak egy ideig. Hát istenem ez most nem jött be! Aztán az elemzők legközelebb is előre jeleznek valamit, s vagy bejön vagy nem. Én ha egyszer hibázok a munkám során, holnap már nem kell többet mennem. Valószínüleg rossz szakmát választottam. -
Joachim21
őstag
A trendeket elnézve, a kiutat az jelentené, ha adott méretű chip teljesítményét sikerülne 4x, 5x magasabbra emelni. Sokan csak netezésre vásárolnak gépet, meg szövegszerkeszteni, arra meg elég az Intel megoldása is most már, nem sok értelme van egy 96 CUDA magos vackot beépíteni mellé.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Még a MediaConverter 7 kiadásakor kérdeztünk rá. Mondjuk azt mindenképpen meg kell említeni, hogy a kérdésünkre a marketinges kontakt reagált. Ez mondjuk lehetséges, hogy egy hibaforrás, amennyiben nem kérdezett meg egy tényleges fejlesztőt.
Talán a legjobb lenne megkérdezni valaki mást is. Na majd erről írok fejleményt. Addig jegelve. -
lenox
veterán
Egyébként ez elvileg azért van így, mert a transzkódolt videó+SimHD sorrend jobb minőséget biztosít a SimHD+transzkódolt videó sorrendhez képest.
Nekem ez azert furan hangzik, hogy a ketszer enkodolt kep jobb lesz, mint az egyszer enkodolt, meg ketszer enkodolni lassabb is, mint egyszer, erre tudsz valamilyen hivatkozast adni?
Amugy nekem az tunik valoszinunek, hogy gpu-ban simhd-zik, es akkor mar nem tolti le gpu-bol a felnagyitott kepet, hanem ott enkodolja is. Nem azert, mert quick sync-kel nem lehetne megcsinalni, csak nem ugy implementaltak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lényegében igen. Annyi, hogy a középső fájlt nem írja ki, csak magának, a user csak a végső fájlt látja, mert a programon belül egy folyamatnak jelenik meg a SimHD-s transzkódolás. Egyébként ez elvileg azért van így, mert a transzkódolt videó+SimHD sorrend jobb minőséget biztosít a SimHD+transzkódolt videó sorrendhez képest.
-
mrhitoshi
veterán
Szerintem a PC-s VGA piac közvetlen összeköttetésben van a konzol piaccal. Míg nem jön ki a következő generáció addig, nem kell a népnek jobb grafika stb...
De amúgy is. 2011, haladjunk csak a mobil irányba szerintem. Nem mindenkinek van szüksége külön álló VGA-ra, főleg mikor általános feladatokat teljes mértékben kielégít egy integrált cucc is, konzoloknál ugyan ez a helyzet oda is inkább integrált egységeket tesznek ugyebár. Szerintem egy 10-15 éven belül teljesen kihal ez a piac. Ami már ma sem fényes, attól mit vár az ember 10 év múlva. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A MediaConverter nem így csinálja. Előbb enkódol, majd utána skáláz fel SimHD-vel és az lesz a végleges output. Ennek elvileg annyi az értelme, hogy ha van egy gép, ahol nincs lehetőség SimHD-re, ott már eleve az előre "beégetett" SimHD-s tartalmat nézed.
Egyébként az is megoldható amit te mondasz, csak akkor azt kell csinálni, hogy a forrást előbb CPU-val (vagy GPU-val) SimHD-zni kell, majd a SimHD-s forrást kell enkódolni quick sync mellett. Ez ugyan két menet, de kivitelezhető. -
gabor85
őstag
az átállás kisebb nanométerre, mindíg csökkenti a költségeket, de nem a vásárlókét...:/
-
lenox
veterán
Nem ertem, mit csinalsz ezzel pontosan? En eddig azt hittem, hogy sd videot felskalazol hd-re, majd enkodolod. Szoval hamarabb van a SimHD, mint a quick sync. Eloszor quick sync, vagyis enkodolt adat, es azon SimHD-zni, ennek mi ertelme? Ilyet lejatszaskor kellene csinalni, nem? De lejatszaskor minek quick syncezni, hd videot quick sync nelkul is lejatszik majdnem barmi. Mindenesetre az quick sync egy apin keresztul elerheto, tudsz neki adogatni pl. rgb kepeket, o meg visszaadogatja a tomoritett verziot, kozben nem tudom mit kene filterelni, max elotte, szoval nem latom tovabbra sem, hogy minek lenne a quick sync a korlatja.
-
Pikari
veterán
De, van nekik. És ha nem lenne nekik, akkor sem ez lenne az akadály, mint ahogy a Transmetának se volt.
Az nVidiánál egyszerűen 4 év alatt nem bírták feltolni az x86 alapú procijukat még 300 mhz-re sem. Egy processzor kifejlesztése azért egy kicsit komplexebb dolog, mint egy GPU, ahol csak összevarázsolnak valamit az elképzeléseiknek megfelelően, és alárittyentenek egy drivert.
Na ez nem megy az nVidiának, ezért aztán csak a lényegesen egyszerűbb ARM arhitektúrát tudták megvalósítani gazdaságosan, szép lassan kiszorulva így az x86 platformról.
-
Tomcat
őstag
Nem csodálom. A Fusion mellett ma már értelmetlen a belépő szintbe pénzt fektetni, és ez adja (adta) az eladások zömét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A MediaConverterben úgy működik a dolog, hogy kiválasztod a videót és a beállított paraméterekkel kéred a transzkódolást. Ez ideáig nem is gond a Quick Sync számára. A transzkódoláshoz azonban kérhetsz SimHD-t, ami felskálázza a videó minőségét transzkódolás közben. Quick Sync alkalmazása mellett ez a funkció nem érhető el, vagy OpenCL-t használsz hozzá, vagy CPU-s kódot. Asszem még a korábbi verziókban elérhető hozzá még a CUDA is, de az újakban már nem. Ez mondjuk annyira nem fontos.
A SimHD egyébként mindig utoljára kerül fel. Nem az eredeti videó képkockáit skálázza fel, hanem az outputot. Valószínű, hogy meg lehet egyébként oldani, mert technikailag a feldolgozás menetébe beleillik, hogy a Quick Sync konvertál, majd a CPU felskáláz. Kérdés, hogy az Intel mennyire engedi az IGP dedikált transzkódolójának direkt elérését. Elvileg a programok úgy működnek, hogy a Quick Sync-es driver beépített transzkódolóját hívják meg, ami elvégzi a munkát. Ebből az is kikövetkeztethető, hogy a program fejlesztőjének a Quick Sync működésébe kvázi semmi beleszólása. Ahogy a driver csinálja, úgy lesz meg az eredmény. -
andras87
tag
Szerint APU-k ide vagy oda a játékra alkalmas videókártyák mindig drágák lesznek, ugyanis a gyártók szerint egy videókártya, amivel játszani is lehet az "luxus"
Én csak azt nem értem hogy akkor ezzel bevallják hogy az ilyen hd 5450 vagy gt210 csak népbutitás és inkább ne is vegyél akkor kártyát jó az ami az alapra lett integrálva?
[ Módosította: Ndruu ]
-
Ééés ennyi. Köszönjük az eddigi figyelmet, mostantól egybekockák lesznek... Megyek is és veszek egy PS3-at, az is pont ennyire modularis.
-
lenox
veterán
Nem biztos, hogy ertem. A SimHD csak annyit csinal, hogy a HD kep, ami az inputja az enkodolasnak, szebb lesz tole. Szoval lehet, hogy a MediaConverter programod nincs felkeszitve, hogy igy hasznalja, de ez nem a Quick Sync korlatja, annak tok mindegy, hogy milyen feldolgozott kepet adsz neki, abbol is enkodol, nem?
Cpu temaban azert nem mindegy, hogy nullarol x86-ot epitenek, vagy arm-ot licenszelnek, amihez szepen elerhetok a feljesztesek. Azt nem is irom le. X86-ban viszont egy most ujonnan beszallo akkora hatrannyal indulna, hogy azt viszont leirom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Például én az Arcsoft MediaConverter 7 esetében mindig adok az output videóra SimHD-t. Ha így transzkódolod a kiválasztott videót, akkor a Quick Sync Video használata lehetetlen, mert az egy fix futószalag, és a SimHD szolgáltatás nem része. CPU-val persze megcsinálja, de annál a GPU transzkód+SimHD gyorsabb.
Jó dolog a fix funkciós futószalag addig, amíg nincs valami extra igény.(#35) madgie: Itt jönnek be az egyéni igények. Ha megfelel a Quick Sync Video szolgáltatása, akkor minden jó.
(#44) Pikari: Nincs nekik x86 licencük. Minden más szabadalmuk megvan az Inteltől, de az utasításkészleteket nem szerezték meg.Az AMD-től sem kapták meg az x86-64-et. Persze ezekre nincs is szükség, mert a [link] Denver CPU ARM architektúra.
(#50) lenox: Itt nem feltétlenül fontos, hogy elég jó-e a hardvered. A semminél a gyengébb teljesítményű platform is jobb. Láthatod, hogy az Intel a konkurensekhez mérten milyen harmatos képességű GPU-kkal uralja a GPU-piacot.
Az NV CPU-ját ne írjuk le előre. Majd ha tudunk róla konkrét adatot, akkor lehet temetni, vagy isteníteni. Egyelőre csak annyit tudunk, hogy ott lesz a saját tervezésű Denver CPU-mag a Maxwell lapkákban.(#52) CimbiX: Azért nem tudod a CCC-ből vezérelni a dedikált GPU-t, mert Intel processzor van mellette. Teljesen AMD platformmal van lekapcsolós funkció. Amennyiben az Intel szállítja a CPU-t a laptopba, úgy a termék gyártója gondoskodik a Switchable Graphics funkció támogatásáról. Ez azt jelenti, hogy a Lenovo driverét kell használnod, mert az AMD a gyári driverben csak a saját hardvereit támogatja, és az Intelét nem.
-
CimbiX
aktív tag
Hja, meg ha drivert is tudnanak hozza jot irni, de jo lenne! Az en lapimban Switchable Graphics 5730 van, mindent tud, csak valtani nem. Legalabbis nem zökkenömentesen es nem a CCC-böl, csak akkor tudok valtani az integralt kartyara, ha az eszközkezelöben kikapcsolom az ATI-t. Minden honapban felpakolom szorgalmasan az uj drivert, de meg mindig nem oldottak meg. Ezert nem sok remenyt vetek ebbe CF megoldasba sem, es akkor meg a kis szaggatasokrol meg nem is beszeltünk, ami az AMD kartyaknal meg mindig nagyobb problema, de ebben mar vegkepp nem szeretnek elmerülni
-
Devid_81
félisten
Két elű, ha kiszórják a belépőszintet akkor a középkategória lesz az "olcsó"
Pedig azok általában 30.000+ tól vannak, ezt szerintem ők sem akarhatják, mivel minden bevétel bevétel.
Gyanítom (remélem) , hogy megéljük azt amikor a belépő kártyák erősebbek lesznek, és még mindig olcsók és jó alternatívák a cserére/váltásra. -
DrJános
aktív tag
Én mondjuk látatlanba is merek ara fogadni, hogy a Llano a belépőszint kb felét ( de lehet, hogy többet is) simán a kukába küldi.
Amúgy van már pontos dátum a Llano megjelenésére?
-
robyeger
addikt
Már említették előttem a Hybrid Crossfire lehetőségét, ez lehet a legfőbb mencsvára az AMD-nek és az (OEM forgalmazóknak is), hogy kiszórják a belépőszintű Radeon VGA-kat. A napokon belül megjelenő Liano APU-knak ez lesz az erőségge a hasonló árszegmensben lévő Intel Sandy vagy Nvidia vga-kal szemben.
(Személy szerint én nem tudom elképzelni a játékot DDR3 videó rammal, szóval nálam az IGP a fizikai számítások jövőben lehetőségét rejti kizárólag) -
Zolee11
senior tag
Teljesen egyet értek Integra-val, a kígyó most érte utol a farkát. A piac telítődött, eljött a pillanat, amikor, már nincs hová száguldani, mert, elfogyott az autópálya. Olyan teljesítményeket értek el a kártyák, amik nagyon sok tartalékkal rendelkeznek, 500 dolláros kártyákat nem fognak az emberek félévente cserélgetni, és ennek a piacnak még inkább korlátozott a felvevő képessége. A közép kategória, nem annyira erős, de ott sem jellemző, az, hogy évente cserélgetni kellene a kártyát, ha elégedettek vagyunk a közepes teljesítménnyel. Gondolom a használt-piac is nagyon jelentőssé vált, így ha jobbat szeretnék nem kell ahhoz újat vásárolnom.
Az IGP-kel erős öngólt lőttek a belépőszintnek, de ha jól tudom ez volt a cél, csak azzal nem terveztek, hogy majd a közép- feslőkategória is megtorpan ilyen mértékben. A felhasználóknál válság is visszafogta a gondolkodás nélküli fejlesztéseket. Meg ugye ott a konzolpiac, egyre több fiatalt látok inkább azzal játszani mint PC-vel, szerintem ez is változtat az arányokon.
Remélem ennek az lesz az eredménye, hogy lelassulnak fejlesztések, tartósabb kártyákat gyártanak, és megpróbálnak valami egyensúlyt elérni, mert hamar túlfújják azt a lufit és akkor nagy durranás lesz. -
Pikari
veterán
Kezdődik. Vártam már ezt a pillanatot.
Az nVidia pedig egyszerűen sötét, hogy nem hozott össze egy x86-s cpu-t integrált vga-val.
-
csib41
aktív tag
Ilyen híreket mindig rossz olvasni.(Ha ennél is drágább lesz minden sose lesz egy normális gépem
)
-
Devid_81
félisten
Majd ha megérkezik végre az AMD az ígért CPU-kkal akkor majd lehet gondolkodni, hogy kell-e a belépőszint.
-
Angel1981
veterán
"le fog lassulni a külső vga fejlesztés"
Ez már amúgy is érezhető, mert már ott is csak 2 évente várható a csíkszélesség csökkentés, és a teljesítménynövelésnek az a legfontosabb tényezője"lassulni fog a grafikai fejlődés"
Ez is érezhető, mivel már a konzolok a legfontosabb fejlesztési tényezők, és mivel 5-6 éves hardverek, nem látható jelentős elmozdulás grafika terén - majd ha a nextgen kijön, akkor lesz nemulass!"felmennek az árak és kevesebb tipus lesz a piacon"
Ettől valóban lehet tartani - viszont öröm az ürömben, hogy valószínűleg sokkal tartósabbak lesznek (mármint ritkábban kell majd elavulás miatt cserélni) és jobban fogják tartani az árukat, még használtan is -
Mercutio_
félisten
"A piac láthatóan jelentős átalakuláson megy át. A PC most már nem a monitor mellett álló nagy fémdobozt jelenti, hanem sokkal inkább a vékony notebookokat és netbookokat, míg az asztali megoldások esetében az eladások zömét a nettopokok és az egybegépek teszik ki."
-
ElEvEn11
senior tag
-
atti_2010
nagyúr
A lényeg hogy ezt mi fogjuk a legjobban megszívni akik erősebb kártyákat vásárolunk mert az így is drága vas még drágább lesz, az meg hogy az APU elég legyen igényesebb játékosoknak még távol van, valami olyan procit kellene fejleszteni amihez az APU-k modulokban kapcsolódnak és mindenki annyit csatol hozza ahányra szüksége van, na jó bilibe ért a kezem!
-
Integra
titán
le fog lassulni a külső vga fejlesztés, lassulni fog a grafikai fejlődés, felmennek az árak és kevesebb tipus lesz a piacon. ebből látszik, hogy hányan használnak pc-t, de milyen kevesen játszanak valójában. illetve ha játszanak, akkor is jó a fapados integrált gpu, mint hogy komolyabb összeget kiadjanak komoly vga-ra. ami valahol érthető, főleg ma. és ez ugye globális tendencia.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ mire használod. Ha akarsz egy speciális szűrőt a transzkódolásba bevinni, akkor a QSync azzal nem birkózik meg, míg a GPGPU-s megvalósítás igen, hiszen általánosan programozható. Azt csinálja amit a program mond neki, és nem azt, ami a hardverben fixálva van.
OpenCL-es videoszerkesztők:
ArcSoft, ShowBiz
Corel Digital Studio
Corel VideoStudio® Pro
Cyberlink PowerDirector
Sony, Vegas Movie Studio HD
Sony, Vegas Pro
OpenCL-es transzkódolók:
ArcSoft, MediaConverter
Rovi, MainConcept® Transcoding PlatformTekintve, hogy mindegyik megoldás általánosan programozott a szolgáltatások tekintetében mindegyik lekörözi a fix funkciós hardvert. Az Intel ugyanezt fogja támgatni az Ivy Bridge mellett, mert a fix funkció csak addig előny, amíg megfelelnek a szolgáltatásai, ha van olyan dolog ami kell, és a hardver nem tudja, akkor onnantól kezdve nem tudod használni a rendszert.
-
ElEvEn11
senior tag
"Bye-bye koprocesszor és bye-bye hangkártya után most bye-bye VGA effektus áll elő."
Megvan még az az időszak, amikor egy gépet a proci órajelével és a bele rakott memória mennyiségével mértünk?
Akkoriban még ezen múlott, hogy megy-e az adott játék, vagy program (többnyire játék volt a lényeg) a gépeden. Most valóban újra ez az érzésem kezd lenni, csak talán sokkal általánosabb a jelenség. Ha jól emlékszem, néhány hónappal ezelőtt írtatok is egy cikket a DirecX jövőjével kapcsolatban is és ott is valami olyasmi rémlik, hogy a számítást végző futószalagok is inkább az általános felé mennek el. Sorry, ha kicsit bénán fogalmaznék! Ehhez nem igazán konyítok, meg a cikk is csak rémlik.
-
Angel1981
veterán
-
poci76
aktív tag
"de a vállalat kihangsúlyozza, hogy az APU-k IGP-je nem olyan erős, mint a drágább VGA-k."
Nem, viszont a legtöbb játék elfut rajtuk alacsony részletességgel, és ez a felhasználók többségének, a nem hardcore játékosoknak teljesen megfelelő. Számomra pl. nincs érdemi különbség egy 10 évvel ezelőtti és egy mai játék látványában: egyik sem valósághű. Tegnap néztem a Rage-ről készült in game videót, és az emberek mozgása is teljesen valószerűtlen. Ha pedig a látvány alapból rossz, akkor oly mindegy, hogy mennyire részletes.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudni semmilyen állami támogatásról. Ez az IGP-t erősődésének hatása. Várható volt, hiszen minden elemző piacvesztéssel számolt, csak nem 40-45%-kal.
A megjelölt cikk azért koncentrál az NV-re, mert nekik a bevételük 35%-a Kínából származik. Az AMD bevételének kisebb részét adja Kína, meg az AMD kínál PC-s platformot, és nem konkrétan a VGA-k eladásából élnek.
Ezt a PH-s cikkre nem vette át, mert általánosan gyengül a VGA-piac, vagyis nem csak az NV-t érinti. -
ElEvEn11
senior tag
-
smkb
őstag
Ez ugyanúgy fáj az AMD-nek is, mert rengeteg gpu-t adott el Intel proci mellé, főleg a notebookokban (itt az Intelek mellé több ment el, mint saját procijai mellé). Itt korábban rettenetesen nagyszámban mentek a HD45xx/HD54xx diszkrét gpu-k az inteles notebookokba. Mivel noti szinten 60-40-re állnak az NV-vel szemben, így nekik tán még fontosabb bevételi forrás ez a piac, és a 14%-os cpu részesedésükkel szemben gpu részesedésük ennél jóval nagyobb volt. A mobil SB-kbe kerülő HD 3000 meg nagyon közel van a HD5470 teljesítményéhez, így biza valóban felesleges. Tudott, hogy a mobil diszkrét gpu biznisz elég jó bevételt termel. Ahhoz, hogy az AMD ezt a kiesést az AM APU-kkal pótolni tudja, notebook szegmensben is fel kellene tornásznia magát 28-30% környékére, ami irdatlan nagy szám lenne, elég sci-fi a közeljövőre nézve.
-
ElEvEn11
senior tag
Ebben a piaci felmérésben nem hinném, hogy szerepelnek a kínai belpiacot befolyásoló tényezők. Értem ezt úgy, hogy el tudok képzelni valami helyi ösztönző intézkedést, ami az IGP-s számítógépek forgalmának kedvez. Pont úgy, mint a múlt évben az autóiparban, amikor állami támogatást kaptak az új autók eladásai. Egyből a kínai lett a legnagyobb autópiac. Szóval nem lehetséges, hogy ilyenek is közrejátszottak a drasztikus csökkenésben a dedikált GPU-k forgalmában???
Jó lenne látni az eredeti forrásokat (nem a jelzett cikket) is! A cikk is említi és a megjelölt angol nyelvű forrás is csak a nVidia-ra koncentrál. Ezért is sántít nekem egy picit, még ha sejthető, hogy az egész VGA piacot érinti az ilyen változás.
-
-
madgie
titán
Azzal együtt, hogy egyetértek (csak a Brazos járt a fejemben), azért a SB beépített megjelenítője sem csak egyszerű 3D-t számol. Elég megnézni, hogy pisili körbe röhögve az összes elérhető árú CPU-s megoldást az Intel-féle Quick Sync.
#19: Brazos olcsó, de eladod, mert eleged lesz, hogy bizonyos alkalmazási területnél használhatatlan, Sandy drága, de bármire használható. Számomra nem volt kérdés, melyik marad, mindkettő volt (van). Brazos megevett 30 wattot, SB negyvenet, akár HD konvertálás közben is. HTPC-re a Brazos is csak normálisabb pico táppal ajánlott ,ami nem fűti el az áramfelvétel felét és akkor talán csak kétszer-háromszor annyit eszik, mint egy Popcorn Hour/Dune Lite/Venice HD
-
Angel1981
veterán
"A 28 nm-ig nem lehet semmit csinálni, csak nézni, ahogy a VGA-piac hónapról hónapra zsugorodik."
Hosszú távon az sem oldja meg a dolgokat, mert a CPU-k, és így a bennük lévő IGP-k is csíkszélesség csökkentésen esnek át, ergo, idővel azok is egyre gyorsabbak lesznek ugyanolyan árazás mellett, vagyis a dedikált GPU-k alsó része viszonylag gyors, a középső része meg lassú halálra van ítélve.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyilvánvaló, de az árban hibázik a dolog. Az IGP-nél annyival nem gyorsabb a teljesítményben legközelebb álló VGA, amennyivel drágább kiépíteni neki a PCI Express portot, és nyilván magának a VGA-nak is van ára. Az IGP-t pedig a galád Intel és a szintén galád AMD is kifizetteti.
-
buzus
aktív tag
Erre meg azt mondtam, hogy azért még mindig van egy rés IGP és tegyük fel egy közép kategóriás VGA között. Még mindig nincs akkora potenciál egy apuban, hogy lehessen vele normálisan játszani pl. Viszont ha ezt az APU-t most beraknánk egy consoleba, mindjárt más lenne a leányzó fekvése mert egy olcsón előállítható terméket kapnánk.
-
buzus
aktív tag
Én csak madgie állásponjával hadakoztam, de mindketten más dologra gondoltunk. Ő brazosra én meg már a Llanora fókuszáltam. A lényeg az volt, hogy egy APU még jobb is lehet példaként tömörítésben mint egy SB, mert az APU videóvezérlője mint mondtad más felataokban is felhasználható.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A probléma gyökere abban van, hogy túl gyorsak az IGP-k. Persze ezt úgy is fel lehet fogni, hogy túl lassúak a VGA-k, vagy ha nem nézzük azt, hogy lassúak, akkor drága őket előállítani.
Minden csak nézőpont kérdése.
A megoldás egyszerű gyorsabb VGA-k kellenek olcsóbban. Ez az ami most lehetetlen. Ha olcsóbbak lennének a jelenlegi VGA-k, akkor nem lenne rajtuk haszon. Ha meg marad az aktuális árazás, akkor az OEM-ek nem fogják őket beépíteni. Tökéletes patthelyzet. A 28 nm-ig nem lehet semmit csinálni, csak nézni, ahogy a VGA-piac hónapról hónapra zsugorodik. -
-
T_Stark
őstag
"A dedikált GPU-k iránti kereslet drasztikus visszaesése könnyen eredményezhet áremelkedést is"
Ezaz! Ha még drágábban adják akkor biztosan sokkal többen fogják venni! Gratulálok az ötletgazdának!
-
madgie
titán
Hát aki nem akar játszani, annak pont elég integrált cucc is, nem?
Egyébként szép, meg jó ez a szoftvertámogatósdi, meg vegyük le a terhet a CPU válláról, de ha olyan formátumba/kódolásba botlik az ember, amivel nem tud mit kezdeni az APU, akkor cumi. Míg mondjuk egy négy szálon dolgozó proci röhögve elviszi izomból. Na jó, nem röhögve, megszenved azért vele
-
Televan74
nagyúr
50-60k lesz a legolcsóbb videokártya.
De majd meglátjuk mit hoz a nem is oly távoli jövő.Ha az APU jól teljesít akkor senki nem fogja vissza sírni a belépő szintű kártyákat. -
buzus
aktív tag
Azért egy közép kategóriás vgahoz képest az apu még mindig sehol sincs. A problémát abban látom hogy telítődött a piac, olyan gyorsan dobják ki az újabb termékeket hogy a piac nem tud hozzá alkalmazkodni. Pl. Egy 2-3 generációval ezelőtti kártyán is remekül futnak a mai játékok.
AMD helyében most kidobnék egy új konzolt Llano APU-val.
-
Paul119
addikt
hát ebből szerintem a vásárlók semmit nem fognak érezni a maximum a belépőszintű vgaknal a közép és a csúcs kategória ugyan úgy relatív horror áron fognak menni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest