- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
orionstar #15 üzenetére
A legismertebb hibaja, hogy nem inicializalja az iptables-t, ha nem lat mukodo halozati interfacet. Ezt ki lehet verni konnyeden a fejebol. Amugy szerintem kicsit elbonyolitja a beallitasokat.
Hcl: Script irasra nincs nagy szukseg fokent otthoni hasznalatnal. az if-up-hoz kell egy iptables-restore <config es kesz. (RedHat-nel megfel services es kesz) Ha allit valamit az ember, akkor siman le kell menteni a configot az iptables-save segitsegevel. Otthoni konfigolas alap szinten nem rocket science, ip alapismeretek kellenek hozza:
net mask, port, protok, state es masquarade. Esetleg meg lehet berakni flood elenni limitaciot.
Nagyon logikus a felepitese. Egy jo howto
-
-
orionstar
csendes tag
Kicsit olvasgattam, több hiba is található benne, melyek főként 64 bites rendszereken jönnek elő... nem vagyok egy nagy linux guru én sem... sokak nem tudnak mit kezdeni az iptableszel, szóval ők teljesen megbíznak egy ilyen alkalmazás által használt beállításokban...
Mint mondtam, én sem vagyok képben a témában 100%-ékban, ezért rám is rám férne egy kis infó szerzés.
-
-
orionstar
csendes tag
-
-
Kephamos
addikt
Huhh. Tömény, de remek írás.
-
Huhh! Ez hasznos!
Én sem értem még rá régóta elkezdeni bekonfigolni a tűzfalat, pedig kellene hozzá értenem. Most nekem is csak egy masq van rajta, hogy routoljon a gép.De mindenképp hasznos a kis script!
@frescho : Igen, pont azért nagyobb kockázat. Nem látsz bele, mit állít be és hogyan, hagy-e rést.
Persze, amíg nem vagy vérprofi, addig nyilván jobb tűzfelet generál, mint te.
Én sem vagyok vérprofi, így nekem is valami ilyet kéne... -
orionstar
csendes tag
Én Firestart használok a tűzfal gyors beállítására... ugyan nagyobb a biztonsági kockázat, de otthoni gépre bőven megengedhető, hisz egy remek grafikus felületet nyújt!
-
Vladi
nagyúr
Jó kis cikk! Ezzel így gyorsan lehet váltogatni a szabály profilok között. Előveszem majd.
-
Tolkarius
tag
Áh ez nagyon jó köszi! Hasznos kis dolog ez, át is nézegetem kicsit alaposabban.
-
5h4rK
tag
Koszonjuk!
-
-
Nem rossz.
Azon nem gondolkoztal, hogy a tuzfal beallitasait egy configbol olvassa fel? Melle lehetne egy save opcio is, amivel iptables-save -t hivnad meg es automatikusan generalna a configot.
-
DarkByte
addikt
Hasznos írás. A mobilnetes gépemen kellene egyszer rendesen belőni a tűzfalat, mert mikor még csináltam nem volt kedvem tökölni vele és keresztbe engedtem mindent és csak a MASQUERADE -t állítottam be.
Igaz, mivel nem publikus IP-jű net így nem is igazán fontos, de jobb a békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 3
- Elektromos autók - motorok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest