Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ghoosty
őstag
" Bruttó 425k/fő 12nap munkáért."
Én tök örülök, hogy vannak ilyenek, mint te, de nagyon furcsállom, hogy te ezt jó fizetésnek találod.
2024-ben 262 munkanap van/lesz. Fizetett ünnep 11 nap. Éves szabadság függ 1-2 dologtól, de ha 27 nappal számolunk, nem lövünk nagyon mellé. Ez alapján egy évben 222 napot dolgozik egy átlagos alkalmazott.
Egy hónapban ez 18,5 munkanapot jelent.
Tehát ha felarányosítjuk az általad írt számot, akkor 655k a havi béred, de mivel vállalkozásban vagy ez szuperbruttót jelent. Ha ezt teljes egészében bérként fizeted ki magadnak, mintha alkalmazott lennél, akkor bizony ez csak havi bruttó 552k HUF. Összehasonlításképpen: az átlagfizetés Magyarországon 600k felett van kicsivel, a medián bér 500k körül.
Viszont:
-ha alkalmazott vagy és beteg leszel, akkor a cég fizet betegszabadságot, vállalkozóként ha nem tudsz dolgozni, nem kapsz semmit. (A cég ahol dolgozom, egy főre jutóan átlagosan 15 nap.)
-vállalkozóként neked a munka megszerzéséért is dolgoznod kell, nem tudom a 12 napban ez benne van-e.
-Nem tudom, hogy az általad írt anyagköltség tartalmazza-e az egyéb költségeket, mint gépeitek amortizációja, védőfelszerelések, könyvelési költségek, telephely fenntartási költségei stb. Ezeket is illik levonni, mielőtt nyereséget számolunk.Szóval így kiszámolva nem csodálom, hogy a legolcsóbb ajánlatot tudtátok tenni, de szerintem nagyon alul értékelitek a munkátokat.
-
Ismerős hegesztőként ment külföldre, szembe szomszéd meg burkolóként 4-5 napozik kint, komoly jövedelemmel , nem irigylem őket mert nehéz , de szeretik , gyerekkel dolgoznak jó helyen.
Hegesztő ismerős egész rokonsága kiment, de a családján kívül sajnos ott nem sok élete van... Jó autó, közös nagy családi ház, de ők kint fognak ragadni...
-
Unalmas már ez a duma. Attól, hogy burkolónak tanulsz még nem lesz belőled burkoló mert annyira a béka segge alatt van a magyar szakképzés, hogy tapasztalat nélkül nem fog senki alkalmazni, ugyanez igaz a többi szakmunkára is. A másik meg, hogy pont nem itthon lennék akkor már burkoló ha fizikai munkára adnám a fejem. Az meg, hogy itthon mennyit keres egy burkoló vagy klíma szerelő, szerintem még keveset is, mindkettő nehéz fizikai munka, folyamatos egészségkárosító hatással. Hegesztgessél csak a haveroddal, ha te ezt szereted csinálni akkor jó neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1 humoros
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Formula-1
- PR-Telecom
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged