Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 8th

addikt

válasz Ghoosty #34 üzenetére

"szerintem nagyon alul értékelitek a munkátokat." Máshogy közelítsd meg a dolgot. Először dolgoztunk ennek az embernek ennek tudatában úgy kalkuláltunk, hogy esetleges későbbi megbízások reményében egy nyomottabb áron elvégezzük neki ezt a munkát. Be is jött. Elégedett volt így minket bízott meg a tető cseréjével is és egy kerítést + karámrendszert is ki akar építtetni a telepen. Már az a két munka is a miénk. Megvetettük a lábunkat ezen a helyen is. Elkérhettük volna az első munkára a dupláját is, szó nélkül kifizette volna csak akkor lehet, hogy valaki mást bíz meg a többi munkával. Az eddig a munkáink ~80%-a úgy jött, hogy ajánlottak minket azok akiknél már dolgoztunk. Lekopogom eddig még nem nagyon kellett házalnunk munka után mindig van mit csinálni. A szóban forgó munka tizenkét nap alatt lett a nulláról átadva de úgy, hogy a pusztító nyári kánikula és egyéb befolyásoló tényezők miatt ez csak napi fel napokat tudtunk dolgozni. Az első napon csak helyszíni felmérés történt, megnéztük a kőművesek mit alkottak nekünk milyen felületre kell szerkezetet építeni (ebből voltak már más munkánál bonyodalmak), feljelöltük hová fognak esni a talplemezek, átbeszéltük a kiosztást, akar-e valahová plusz merevítést, akar-e kiállást levegőnek, víznek stb... Vittünk színmintát, hogy a megrendelő ki tudja választani a megfelelő lemezelést. Átbeszéltük a dolgot aztán hazamentünk. Nem voltunk ott két óránál többet. A második napon kitelepültünk a helyszínre elvittük a gépeket, szerszámokat átvettük a vasanyagot, lerendeltük a kiválasztott trapézlemezt, kimértük és lefurkáltuk a talplemezeket. Három órát ha ott lehettünk összesen már sokat mondok és ebben benne volt, hogy fél órát csak álltunk és beszélgettünk a tulajjal mert vártunk a vaskereskedés teherautóját, hogy meghozzák a vas anyagot (ezt a megrendelő intézte nekünk semmi dolgunk nem volt vele). Harmadik napon a helyszínen méretre vágtuk az anyagokat lehegesztettük az oszlopokat és innentől gyorsultak fel a dolgok. Amikor már minden ott volt méretre vágva csak sablonozni kellett meg dobálni felfelé a zártszelvényeket, akkor napi 6 óra munka belement ha "jó idő volt". Ha nem volt 35°C szikrázó napsütés akkor több ha nagyon meleg volt akkor kevesebb. Utolsó nap már csak a sérült festés javítófestékkel való lejavításával telt, munkaterületről levonulás, feltakarítás ilyesmik. Néhány órás nap volt az is. Így kell értelmezni a tizenkét napot. Nem egész napos munkavégzés. Nyolc órás műszakkal számolva 6-7napnak felelne meg kb. még nem számoltam utána de megvan pontosan hány munkaóra ment bele mindenestől. Szóval összességében nem volt ezt olyan rossz sem anyagi értelemben sem munkát nézve. Korábbi munkahelyeim egyikén mezőgazdasági gép alvázakat és felépítményeket kellett hegesztenem. Baromi monoton és unalmas munka volt és még pisilni is dudaszóra lehetett elmenni. Itt írtam róla. itt a magam ura vagyok én osztom be az időmet nem áll a sarkamban senki. Persze a felelősség is az én vállamat nyomja ha bármit elcseszek az az én zsebemre megy, ha bárki megsérül mert én hanyagul dolgoztam engem vesznek elő stb. Nincs 13-. havi fizetés mint sok helyen már itthon is a fémiparban, nincs táppénz mint ha alkalmazott lennék de valamit valamiért. Megvan az előnye is a hátránya is. Ez ilyen. Ezekkel együtt is jobbnak érzem mint másnak dolgozni.

Többieknek: bruttó összegről beszélünk. :K

• icemad

nagyúr

válasz Ghoosty #36 üzenetére

Mégegyszer elolvastam a hozzászólást és valószínűleg neked lesz igazad, ez bruttó lehet.

• icemad

nagyúr

válasz Ghoosty #34 üzenetére

Szerintem elírta és ez már a tiszta nyereség, adózás/levonások után. Mondjuk úgy, nettó. Bruttónak ez nagyon kevés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés