- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruan
tag
Köszi, igen a Yatse nekem sem kerülte le a figyelmem, miközben youtube-on nézelődtem
Kíváncsi vagyok már nagyon, de első blikkre kiforottnak, szinte profi cuccnak tűnik.Már csak azt nem tudom, hogy bekapcsolni is be lehet a Yatse-val, mert azt szeretném hogy csak akkor fusson a "málna", amikor filmezünk, vagy épp le-fel tölt.
-
solti_imre
tag
Én http szerverként használom (a régi, BCM2835 chipes verziót) - de az új pi 2 kiverte a biztosítékot! LASSÚ!!!, nem futtatható rajta a chameleon (próbáltam 4,8,16,32 GByte-os micro SD kártyákkal, az eredeti op.rendszer mindegyikkel gond nélkül futott [link], ráadásul ki tudja, mi van még kódolva benne az újrainduláson kívül....
-
bambano
titán
gondolkodtam, hogy a sima pi-t lecserélem erre, de mivel átlátszó tetejű dobozt vettem hozzá, egyrészt a kamera miatt, másrészt, hogy szép legyen, így ez kizáró ok lett...
lehet, hogy nem fogják telibevakuzni soha, de kérdés, hogy mit okoz, ha egy sötét helyiségben felkapcsolnak egy csomó neont egyszerre... lefekszik tőle az ajtónyitó elektronika, akkor gáz van. -
-
fpeter84
senior tag
azért aminek ekkora hibája van, az az ipari vagy nagyobb megbízhatóságot kívánó felhasználásokat azonnal kizárja - ki tudja még mikre érzékeny akkor: hang, rf zaj, rezgés, stb...
valószínűleg elég hamar jön egy javított alverzió, ha tudják azonosítani a hiba pontos okát - csak lehessen majd megkülönböztetni a használtpiacon meg a kínai forrásokból a bugosat a jótól...
-
fpeter84
senior tag
Rendes hw videó és 3D gyorsítás az A20-hoz csak droidra van > ha azon fut az XBMC, akkor tudja használni
Egy RPi B -m is van, nem estem hanyatt a tempójától XBMC-vel, mondhatni zavaróan vontatott volt és inkább hagytam. A BPi-t se HTPC-nek vettem, de szerintem az hogy nem USB-s, ráadásul stabilitási problémákkal küzdő hálókártya van rajta hanem gigabites, az hogy a vinyót se USB-n kell elérni hanem SATA-n, stb stb abból szerintem sokat profitálhat a rendszer és többmindenre lehet használni. Ezenfelül még jópár apróság: a BPi-n van RTC (csak a supercap-ot kell pótolni), képes Li-Ion vagy Li-Po akkuról futni és tölteni, számomra a CANBUS is fontos, stb...
A BPi-R1-re sajnos még nincsen "hivatalos" OpenWrt trunk, de előbb utóbb az is meglesz, dolgoznak a rizsföldiek szépen, és akkor remek router lehet belőle valóban gyors torrent, fájlszerver stb funkciókkal... Sok projekttel találkoztam ahol RPi-t használtak ilyen célokra - ezekre mondom hogy sokan többre próbálják használni mint amire igazából képes, illetve adott célokra van sokkal jobb alternatíva
-
azbest
félisten
BTW van most is kínai gyártás. A bejelentés blogban panaszkodott valaki, hogy az USA-ba made in china gyártmányokat tud csak venni.
Ezen kívül van kifejezetten keleti piacra gyártott kínai verzió, aminél nincs fcc és ce tesztelés / felirat. Onnan lehet megismerni legkönnyebben, hogy piros:
Egoman, Qisda és Sony verziók is voltak. Bár a B+ a táblázat alapján már lehet, hogy csak Sony. [link].
Vagy csak nem lett updatelve, hiszen van piros B+ is [link]. Viszont írja, hogy a piros kínainak is sony rev száma van, szóval inkább terelés megy.
(#177) szabi__memo:
Nem igazán, rev2 B-m is van kínai gyártásból, zöld. Meg lást a fenti linket -
szabi__memo
nagyúr
Az első 10000 darabot gyártatták le kinában kezdésként, aztán egyből áttértek a hazai gyártásra.
Amúgy a gyökerektől kérdeztem egyszer mikor várható új erősebb verzió, ha jól emlékszem '16-ot mondott valamelyik fejes, hogy annál nem előbb mert felesleges. Azóta csak olyan válaszokat láttam ami 16-17re datálták az új Pi-t.
Kíváncsi lennék miért változtattak hirtelen az elképzelésen. -
szabi__memo
nagyúr
Csodás. Igaz tényleg régen (MS) DOS felett futott, most meg akkor "Windows DOS" felett fut. Na jó, tudom, hogy kernel fut már ott nem egy DOS, de az hogy Windowsnak nevezzük a rendszert GUI nélkül számomra vicc.
Egyáltalán mire jó felület nélkül? Arra ott a linux, amihez képest ha jól sejtem labdába sem rúghat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest