- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Annak nincs kultúrája, de a józan észnek, a körültekintésnek, az őszinte, vizsgálódó, érdeklődni meg nem szűnő hozzáállásnak és érzületnek igazán lehetne.
Valaha volt az embernek valamiféle folyton kutató, játékos, barátságos szelleme, amitől az élet csupa csoda volt. Hol van ez manapság?
-
Akheron
senior tag
tildy, igyál egy csésze teát.
Apropó, a teafogyasztási kultúra hiányáról is írhatna valaki, mert egészen abszurd, hogy megvesszük agyoncsomagolva a legsilányabb minőségű teát, aminek az árát javarészt a marketing- és csomagolási költségek teszik ki, majd túlázatatva, túlízesítve fogyasztjuk. És tesszük mindezt úgy, hogy közben a valóban kiváló minőségű, valóban élvezhető teák sem sokkal drágábbak.
[link] -
Akheron
senior tag
válasz
knifemaster #67 üzenetére
Ez a mai nap legbonyolultabb kérdése eddig. Igazából nem tudom; a saját látásmódom alappillérei által diktált magatartás ez, így azt gondolnám, hogy a halálom napjáig kitart. De ha eljutok oda, ahol sem célok, sem akadályok nincsenek, talán mégis megváltozik.
(Nem kell semmi szélsőségre vagy megnyomorodásra gondolni; egyszerűen csak távol vagyok attól, amitől távol érzem jól magam.) -
Akheron
senior tag
válasz
knifemaster #65 üzenetére
Én remete vagyok.
-
Akheron
senior tag
Én is hasonló körülmények között „nevelkedtem”.
Az mindenképpen pozitív, hogy nem követed a családban látott negatív példákat, de ha a másik véglethez (az italkerüléshez) a lelki traumák okozta belső feszültség köt, az ugyanúgy komoly gondokhoz vezethet - arról nem beszélve, hogy egy fájdalmas életesemény hatására akár át is fordulhatsz egyik végletből a másikba.
Ha békés megfontoltság és félelmektől mentes döntéshozás alapján cselekszel, akkor jó úton jársz. Szerintem legalábbis. -
Akheron
senior tag
Gondolom kevéssé, de ugye senki előtt sem titok, hogy a zsenialitás vagy megszállottság sem feltétlenül egészséges jelenség vagy folyamat. Bár azt nem tudom, hogy milyen ''típusú'' nagyokra gondoltál.
Szerk.: Azt hozzátenném még, hogy én nem az embert minősítettem, hanem inkább a megnyilvánulást. Bevallom, volt már konfliktusom abból, hogy lehülyéztem valakit; akkor is hasonlóképpen az aktuális cselekvésre reagálva, de másként értette.
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
A lexikális tudás szintjének és a személyiség összetettségének a kérdése gyakorta két külön kérdés. Az alkoholfogyasztással kapcsolatos problémákat én elsősorban az utóbbihoz kötném; hisz a mértéktartás, a kulturált viselkedés és a belső feszültségek egészséges feloldása főként kellő mértékű érzelmi gazdagságból és stabilitásból, illetve egy bizonyos kiterjedt funkcionalitású élet- és énkép meglétéből származtatható, nem pedig adott ismeretek birtoklásának függvénye. A problémát persze bonyolítja, hogy a két tényező bizonyos szinten mindig együtt jár, és az egyéni képességek mércéje szerint egyik a másikból fejlődik ki...
Amit írni akartam tulajdonképpen: Szerintem ők sem úgy gondolták, hogy pusztán üres tudás szükséges az efféle devianciák elkerüléséhez; inkább egy összetett kulturális befolyásra gondolhatott Divot. -
Akheron
senior tag
Én azon a véleményen vagyok, hogy a legjobb az volna, ha mindenfajta kulturális hatás nélkül is megmutatkozna az igényesség iránti igény, mint alapvető emberi jelleg. De igazad van, a legtöbb egyed legfejlebb a kultúra-társadalom sodrában képes kifogni valamiféle szebb örvényt, a saját szellemi utuk járása pedig rettenetesen távol áll tőlük.
-
Akheron
senior tag
Ha már feltétlenül definiálni akarjuk, akkor én úgy definiálnám, hogy: A szeszes ital önnön magából fakadó élvezeti értékén túlmenő vagy attól eltérő célú fogyasztás.
Mert a kérdés itt az véleményem szerint, hogy az adott személy kis fejecskéjében milyen szerepet tölt be az alkohol. Ha a gátlásait oldja vele, ha a problémáiról próbál megfeledkezni, ha a mindennapos élet szürkeségétől igyekszik szabadulni, azt én alkoholistának nevezem.
Azt meg, aki a környezetére és a társadalmi kötelezettségeire tekintet nélkül éjjel az utcán ordibál, köcsögparasztnak.
Itt jelzem a kalandos kedvűeknek: A Visegrádi és a Victor Hugo sarkánál záp tojással szoktam dobálni a hatodikról az éjjel hangoskodókat.
[Szerkesztve] -
-
Akheron
senior tag
Mit ad isten, ebből is kimaradtam. Félévente egyszer ha iszom, és akkor sem túlzással.
Alkoholista nagybátyából és ''mostohaapából'' viszont jutott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest