Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SLYM

veterán

válasz rudi #98 üzenetére

igaz, erre nem gondoltam, de különbség van azért, nem kevés, itt azért 90%-ban a design-t fizeted meg, míg egy hifinél, vagy egy xenon fényszórónál a funkcionalitás lényeg, egy chiptuningnál ez ugye 100%

(az előző postomban kb 3x írtam gépet a ház helyett :D )

• SLYM

veterán

válasz csomi1977 #48 üzenetére

ne hasonlítsuk a számítógépházakat a motorokhoz, meg az autókhoz, azok státusszimbólumok, ez pedig nem az. arról nem is beszélve, hogy a chiptuning, a xenon, meg a hifi nem hasonlítható össze ezzel, hiszen azok nem csak az esztétikáról szólnak. amire te gondolsz azok a matricák, az extra fényezés, meg a felnik, azoknak nincsen extra funkcionalitásuk, tehát azok hasonlíthatók össze legjobban az ilyen moddokkal

egyébként pedig még a radi8tor1 által leírt 50-80k se sok egy iyen házért, sőt, kifejezetten kevés. ha 100-300 munkaóra megcsinálni egy ilyen gépet akkor az ára is úgy kb 150-350k között mozog reálisan, 1000 forintos órabérrel számolva, ha mondjuk alapból egy 50k-s gépet moddol a modder és még ez a legalja én úgy gondolom. ebbe nem számoltam bele semmit, se az anyagköltségeket, se az áramot, se a szerszámokat amik amortizálódnak idővel, se a vállalkozással kapcsolatos kiadásokat. ezek nem tudom mekkora részét teszik ki a kiadásoknak, de könnyen ott tartunk, hogy fél milla egy ilyen gép ára. még mindig úgy gondolod, hogy van ennek piaca MO-on?

Új hozzászólás Aktív témák