- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
#98593280 #96 üzenetére
Nem értetted meg, mit akarok mondani. Nézd meg olyan progival, ami direkte 2+ magra készült, ha game pl GTA4, az rendben van, hogy több mag esetén a win oszt ide-oda, de az más téma, amikor az sw úgy lett megcsinálva, hogy 2+ magnál jóval nagyobb teljesítményt kapsz. Ami eleve nem 2+ magra íródott, ott is kaphatsz többletet, de közelében nem annyit.
-
Chaser
legenda
válasz
#98593280 #88 üzenetére
Ezért mondtam, hogy lehet 2 magoson filózni c2d vonalon. Egy e3200 mellé olcsón aztán go, tuning ami belefér ha kell, drágább 2 magost én nem vennék.
*E8200-t x2 240 megszorongathatja ott, ahol 2 magnál többet nem használ az sw, elég nagy órajel előnye van. Mit oszt a win meg mit nem azt nem tudom. Nézz már meg egy krájziszt' 2, illetve 4 magos procival, meg egy gta4-et, majd aztán jelentsd ki ezt újra. Vagy akár egy CAD-ot
De érdemes olyan tesztet megnézni ahol q8200 mellett esetleg van x4 620 is.
Használt -próba garos- cpu-ban annyira minimális a kockázat, hogy aki tart tőle utcára se menjen ki, nehogy fejére essen egy UFO
szerk: *hoppsz, Q8200-re gondoltam
-
Chaser
legenda
válasz
jattila40 #83 üzenetére
Használt árakat ne hasonlítsunk már újhoz...
Nyilván használtan g31-es lap se annyiba kerül mint újan, bár még újan is olcsóbb mint a tied és hát khm...nem rossz az de mellette 3 évig vissza lehet vinni ha gond van.
CsiguszMaxim: DDR3-as zafír 4650-em volt refel, ellenségemnek se kívánom
/ha a burkolatot leveszed már klasszisokkal jobb/, de a GB első szériás hűtői azok ennek is odab@sztak nem kicsit, kb mint egy rakéta porszívó
-
Chaser
legenda
Olyan alkalmazással is nézd meg, amit eleve 2+ szálra optimalizáltak. Még g31-es lapban is 2.8-ra tudtam rántani a q8200-t, mire nem lehet elég? Persze jobb lenne egy q9550, az kb e8400 szint a k_vadok közt, de azt megint csak drágának találom tudásához képest...meg bőven elvagyok e3200-vel is
CsiguszMaxim: Az viszonylagos mi a halk..nekem akkor is hangos a gép, ha csak a tápban megy a venti, pedig a leghalkabbak közül való.
rudi : Nem lehet megpróbálni? Kis hazánk úgyis annyira fontos piac nekik
-
Chaser
legenda
Kitelhet tőlük ez is, de a c2d széria miatt elnézném
De 1ébként van realitása, hogy válaszolnának valami értelmeset?
jattila40 : Az E8400 egy kiváló cpu, kiválóan x@r árazással, elnézést, hogy így fejezem ki magam, de ez van. E3200 kb 3.5x olcsóbb, azonos órajelen talán max 40%-kal marad el alkalmazástól függően. G31-es lappal is 3300-4000mhz elérhető úgy 90%-uknál, ha már tuningról van szó. E8400 árán kapsz Q8200-t, messze nem igaz, hogy sokkal többet fogyasztanak a 45nm-es k_vadok, idle kb ugyanannyit mint bármelyik 45nm-es c2d, load egy e3200-höz képest ugyanaz a gép kb 25W-tal vett fel többet konnektorból. SSE4.1-et az is tudja, VT-t nem. Nézz pár tesztet pl tömörítésnél mennyit számít 4 mag
-
Chaser
legenda
K8/K10-nek azért másabb a felépítése, ott az L1 nagyobb mint intelnél. Túl van misztifikálva az L2, de jó fogás, sokan bedőlnek neki. Ha esetleg néha beszéltek inteles emberkékkel, kérdezzetek már rá pls, hogy definiálják a c2d procikat. E4xxx c2d, VT nincs benne, FSB 200, cache 2 MB, pentium E6300 VT-s, 266 FSB, 2 MB cache, c2d E6300 ugyanolyan paraméterekkel bír, csak 1000mhz-cel alacsonyabb órajelű és 45nm-es...kíváncsi lennék mit halandzsáznak rá össze
szerk: Utasításkészletek meg ugyanazok, kivéve 7-esekben, 8-asokban az SSE4.1, meg esetleges EE fícsőrök k_vadokban, de az teljesítményt nem befolyásol.
-
Chaser
legenda
LoL..csak az első oldalt olvastam
ettől függetlenül az SSE4.1-et előnynek tenném be a 7-esek mellé. EE k_vaddal én se találkoztam, mert nem is kerestem, ha azt mondod nincs nálunk akkor elhiszem. Fogyasztási adatokban semmilyen furcsaságot nem érzek, megadtak egy max értéket, a cpu-k fogyasztása ez alatt van, hol a hiba? 45nm-esek esetében szűkíthettek volna éppen, de inkább mondjanak többet mint kevesebbet. 1ébként sztem a 45 nanosok gyári hűtőjével "dokumentálták" a 65 vs 45 nm-es cpu-k fogyasztásának különbségét
Mért nem tették számszerűsítve? Nekem sajnos nincs rá lehetőségem őket faggatni, talán neked hamarabb adódik majd
-
Chaser
legenda
A cikk maga jó -lenne-, csak kiegészítettem. Mind2 oldalnak vannak előnyei/hátrányai, fikázással' senki nem jut előrébb, én már rájöttem...
Warpig: Más volt a helyzet 1-2 hónapja, amikor a ddr2 olcsó volt, nagyon. Ma már -új gépet és árakat feltételezve- nem éri meg s775-ös platformba fektetni sztem se. AMD, mert az fejleszthető cpu téren is, és akkor már eleve am3 foglalatos lapot kell venni ddr3-mal, időtállóbb történet és jóval olcsóbb mint i5/i7. Ha valaki bespájzolt ddr2-vel akkor meg lehet még c2d procikon filózni, mert választék azért van, bár a k_vadok ára elszállni látszik, nem véletlenül.
szerk: kRoy: Cache az külön történet, nem árt hozzá tudni, hogy c2d alapü cpu-nál a cache magórajelen jár, ha 3.5Ghz-re felrántunk egy e3200-t a cache is jóval gyorsabb lesz, ha gyorsabb kevesebb is kell belőle, elszáll pl egy e8400 alapesetben nagy előnye. Van olyan laklamazás, ami ennek ellneére is gyorsul több cache-sel, de az esetek többségében így már elég korrekt teljesítményt ad egy e3200 is, nem mint ha alapon nem tenné 10k körüli árával. Sokkal jobban tuningolható egy e8400, de drágább lappal -e3200-höz g31 is bőven elég-, és 2.5-3.5x többe kerül, gyorsabb, de közelében se ennyivel..alapon vagy tuningot nézve sem.
-
Chaser
legenda
"Mi a helyzet a fogyasztással? Papíron az összes 45 nm-es csíkszélességgel készült kétmagos, Core 2 architektúrájú Intel processzor 65 wattos TDP értékkel bír; ráadásul ez olvasható a régebbi, 65 nm-es modelleknél is, szóval érdemes fenntartásokkal kezelni." Én meg azt mondom teljesen rendben van ez
Annyi, hogy külön kategóriákat nem csináltak, mint a konkurencia. Egy 65nm-es c2d vagy hasonló architektúrájú cpu nem lépi túl a 65W-ot, a 45nm-es valszeg a max 45-50-et se loadon, értelemszerűen "no tuning" címszóval, tuninggal ez változik. A 3200-seim egyike se lépte túl a 70W-ot prime alatt cfg szinten konnektorból, több fogyasztásmérővel mérve. Cpu mellett ugye NB+SB, ramok, vga, hdd, odd, táp hatásfoka se 100%...ki lehet számolni mennyit ehet loadon pl egy e3200, talán 35W?
A Q8200-esem prime alatt 100W-ot nem éri el cfg szinten
Akinek alapon is zabáló vga-ja meg olyan lapja van, ami külön fogyasztóként működik, az meg ne a cpu-ra fogja a dolgot.
szerk: Intelnek is vannak EE cpu-i, néhány k_vad, írtatok is róla, kicsit alul vannak feszelve és annyival kevesebbet is esznek "normál" társaiknál, de azt kb minden cpu-nál meg lehet oldani, gyári órajel mellett nem olyan drasztikus csökkentő hatása van. Az EE k_vadok is pont azzal a pár W-tal -max 8-10- esznek kevesebbet, amit bármelyiknél be lehet lőni 90+%-os eséllyel...
-
Chaser
legenda
Például a 18 000 forintos Pentium E6300 és a nála éppen 7000 forinttal – kb. 40%-kal – drágább Core 2 Duo E7400 között csupán az L2 cache-ben van különbség, ami minimálisan szól bele a teljesítménybe. De a Core 2 Duo nevet jobban reklámozzák, nagy rá az esély, hogy a vásárló megfizeti a komoly felárat a szinte semmiért. - HAMIS, a 7-esek SSE4.1-et is tudnak
Ettől függetlenül aránytalanul drágábbak.
szerk: "Mára a különböző Celeron, Pentium és Core 2 Duo szériák csak órajelben, a rendszerbusz sebességében, a másodszintű gyorsítótár méretében, és persze árban különböznek." - ez is HAMIS, VT meglétében is különböznek, ha ez teljesítmény szempontjából lényegtelen is, akkor is különbség, főleg ha vkinek feltétlen kell. E3xxx-ben pl van, 5/7-eseknek meg talán már a mostani verziói tudják, de a legkisebbek ha jól emlékszem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest