- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
akoska07 #1187 üzenetére
Semmi. Táp kattan power gombra, indulnak a ventik de 1mp múlva (még fel sem pörögnek teljesen) már kapcsol is le a táp megint. Aztán újraindulna magától, kattan ismét.. 1mp múlva katt és kikapcs. Be, ki, be, ki .. ezzel szenved. Szóval ennek RIP. Drága tanulópénz volt, de én hibám. Azért még lehet megpróbálom valahogy, valakinél, de nem hiszem, hogy..
-
törölt tag
válasz
akoska07 #1187 üzenetére
Nincs nagy durva sérülés, pici felszíni. A Giga lapom amúgy elég idióta, mert tudom, hogy háklis az ilyen CPU kivételekre, imádkozni kell neki, hogy beröffenjen.. vagy ha pl. úgy húzom ki a tápból a 220-at, hogy utána egy indítást rányomok, picit felvillannak a ledek, a tápból kikerül a maradék kakaó (a kondikból gondolom) de utána ha visszadugom az áramot, ima megint, hogy sokadjára végre kapcsoljon már be
A tippet köszi, resetelek egyet és jelentkezem.
-
toyone
őstag
válasz
akoska07 #1045 üzenetére
Semmivel sem leszel előrébb, mert ennek az MSI-nek sincsenek meg a határai.
Tudod mit megy BCLK-ban, vagy NB-ben, max órajelben, nem XMP-t hajtva hogy kezeli a ramokat?
Az Asus annyival biztos jobb lesz hogy lesz benne még 4 plusz feszültség opció és rá lehet mondani hogy prémium +40k ért. -
ST05
őstag
válasz
akoska07 #997 üzenetére
én ha felkapocsolom az "asus optimized 4.2-re ott bekapolcsja az EPU-t
ezzel kb 1,8 helyett 1,7 el kezeli ez a VRM !Amit te állitgatsz 1Volt alatt, az nálad : cpu ring voltage- nak nevezett ,
az a cache-nek kapott feszültsége aminek van szorzója is 39 alapon, amit emlitettem viszább
hogy tesztekben egyuttal huzzák 45x re a cpu szorzóval: hol párhuzamban ,hol nem -
ST05
őstag
válasz
akoska07 #994 üzenetére
nem valami mást nézel? a cpu vrm- nek 1.7 -1.8 vkörül a normális értéke .
nálam is ennyi, vagy itt is annyi
nem értem mit találsz Te 1V körül, de az nem a VRM lesz,,
1,8 normál helyzetbe, például power saver be meg 1,7
vagy ha terheled a procit akkor is le tud esni az 1,8 ról( amit te értékekek nézel az vagy cache voltage, vagy "ring voltage, ha nem ugyanaz a kettő )
ez látszik az általad linkelt tesztben is -
toyone
őstag
válasz
akoska07 #992 üzenetére
Elméletileg a hőmérsékletnek nem nagyon kellene változnia, hiszen csak a vezérlő van a prociban. Korábban az alaplapra integrálva sem igényelt hűtést.
Z87 Mpower Max Uefijével barátkozok, egyenlőre még csak screenshotok alapján. De van benne bőven lehetőség. És végre van Offset is. -
gyuszaa
őstag
válasz
akoska07 #967 üzenetére
"Az egy dolog,hogy nyitva hagy kiskapukat. Aki ki akarja használni azokat akkor tegyen érte akármilyen formában és ne szidja."
'Felárat az új cpu-ra az új platformra kér,tehát nem a tuningra.'
Felárat természetesen én a K-s verziókra értettem, meg a z87-es lapokra, mivel nem titkolt mire készült a sima szorzózárashoz képest, és van felár.
"Nem gondolom azt,hogy egy hétköznapi használattól tönkre tudna menni bármely haswell proci."
Nem, ezt én sem gondolom. Ezért mondtam arra, hogy megint más ha throttlingol munka alatt.
-
ST05
őstag
válasz
akoska07 #960 üzenetére
na ennyi,
az állitólagos szakember(ék) meg a procit szidják ,
Enszuke :holott az csak egy hardver amit a lappal vezérelsz..
Fiery ivy i7-re sokkal magasabbat mért( igen a rommá feszelt 3,5-öt aminél szénné disszipál ott már akkor is hüvösebb lenne ha csak felkapcsolod a szórzótezt kellene megérteni
lap ad, amit ad 1,024 et ha nemfixálod vagy valami akkor csak az FPU ra rátol rengeteget még !arrol nem is beszélve, hogy nem láttam hogy lenne tapasztalata a sandy-ivykkal
( még azon is csodálkozott ahogy a hütö nehezen veszi fel ,hogy hideg a procitol,( holott ez ivynál sem volt jobb) na nem akarok belemerülni, mert igy is tökre idegesitettek ott a béna tesztek
az fpu haswell esetében pedig az uj utasitáskészletnek köszönhetöen sokkal keményebben számol ! pont ! -
válasz
akoska07 #960 üzenetére
Ivy-re is kongatták a vészharangokat,hogy majd nyáron.... kiderűűűű
Aztán szépen el hallgattak.
Most itt van nekik a haswell ezzel is el lesznek egy darabig.
Én boldogan használom és fogom is használni akár kupakjavitva lesz akár sem.Aztán nyitok majd egy kupakjavitó mühelyt és leszerződök az Intel-el.
-
ST05
őstag
válasz
akoska07 #950 üzenetére
nyomj egy fpu-s tesztet az aida teszteknél. nyiss coretemp-et
tisztába vagyok veleott a topikban én 2 napig csak teszteltem meg vitáztunk
ez offset -140 itt pedig fixen : [link]én nem vagyok szakember, nem főzhetem 100fok és throttlingig, inkább beállitottam
ugy hogy jó legyen
fixelve meg lehet fogni az fpu-t isde halesz idöd majd olvasgasd végig nem sok, de tanulságos.
-
ST05
őstag
válasz
akoska07 #933 üzenetére
direct-contact-os tehát a bal oldali tipusú hűtésre gondoltam
bocsi elég gázul fogalmazok
, tudtam hogy félreérthető leszek /(félreolvasható lett)
tehát ezek közt esetleg valami a gyakorlati tapasztalat? na kérdem úgy, ér bármit is ez a "trükk" vagy a 2. megoldás nyers tömb hütő hatása van ugyanolyan, mint ahol a höcsövek (2.) kapnák fel?( nekem egy Scythe mini ninja meglepően elegendő volt 3570k -4.4 hez most sem fog kelleni
többmár érzem a gyárival , csak 500g -tól több lesz 800gramm, ennyi,
ezen rég agyaltam hogy milyen lehet ) -
Johni5
őstag
válasz
akoska07 #930 üzenetére
Megmondom őszintén,hogy egy jobb léggel a h50 simán verhető.A hangja viszont nem.Én szétvágtam a h50-et és kapott egy dupla radit az innovatec vizemrő+ egy tartálytl.Ez az átalakítás sem volt olcsó.Van 3 vizem itthon,de a c2d konfigot az Asus Silent knight II-vel használom.A Zalman 9700 LED-et veri,pedig az sokkal nagyobb.A 2600K-val a CM Gemin 2 még elbírt úgy ahogy.
-
Radványi
aktív tag
válasz
akoska07 #909 üzenetére
Termeszetesen inkabb i5 ben gondolkodom es egy 7970 lesz majd mellette.
Abban biztos vagyok, hogy jobb lesz az intel a kerdesem inkabb az melyik eri meg mert a haswell is nekem ugytunik nem eri meg sokkal dragabb mint amennyivel jobb az igp t meg nem nagyon hasznalnam. uilletve milyen alaplapot javasolnatok? -
donw3ga
őstag
válasz
akoska07 #900 üzenetére
Mert nincs rajta kép, ha kiterjesztem rá az asztalt, akkor 2-esen lesz kép, viszont a 3-asról eltűnik és az lesz kicsi. Én sem próbáltam, viszont ezért is vettem ezt a konfigurációt mert több helyen olvastam, hogy 3 monitort tud kezelni (itt is az látszik)
-
Landon
addikt
válasz
akoska07 #839 üzenetére
Akoska07, meg tudhatom hol vetted a G65-öt?
Én itthon nem lelem sehol. UK-ban vetted?
Ha már hűtőkről esett szó: érdeklődtem a 'milyen hűtőt' topicban is de gondoltam megkérdezem az itt jelen lévők véleményét is: 4770K-ra mit vennétek OC mellé? Én ezzel a Tt Water 2.0 Extreme csodával szemeztem idáig de lebeszéltek róla. Pár dolgot tisztáznék: nem azért néztem ezt a compact vízet mert akkor 'fúdejó vízem lesz és még nagyobb tudomány sem kellett hozzá'. Engem csak és kizárólag a teljesítmény érdekel. Hang nem zavar egyáltalán, jelenleg 2db UltraKaze2000 van a gépemben, képzelhetitek.
Jelenleg D14 van a gépemben 2db UK2000-rel rajta. 2 okból szeretném cserélni: 1: több mint 1.5kg a cucc, még ha nem is halálos a dolog engem akkor is zavar kissé. 2: OC mellett azért D14 még a 2db UK2000-el is igen szépen felengedi a hőmérsékletet. Ha jól tudom a 4770K jobban melegszik, ezért keresgélek hűtőt is.
Jelenleg Thermalright SB-E Extreme-nél állapodtam meg, tesztek szerint jobb mint a D14 nem is olyan kevéssel.
Bármilyen javaslatot szívesen fogadok.
Kivéve normál vízhűtés. Sajnos abba nem merek belefogni, hülyére aggódnám magam, hogy elrontok valamit és elkezd szivárogni valahol.
-
ST05
őstag
válasz
akoska07 #781 üzenetére
"1V-al 4GHz ?"
4,4-hez autón 1,125 öt ad terhelve, ugyanugy 55 fokban meg-áll cpu stresszben ,
( egyenlőre nem burning-elek gyári hütővel ) értelmetlennek tartom, nem videovágásra tesztelem
de 80 fokba marad a 4,4 is, intel burn-el ,de érzésre azt mondom 50w felett elhasal a gyári cooler, ennél többet pedig játékok sem fognak kirántani )
tehát olyan marhára nem hatja meg még ez a fesz
4,3 hoz -0,050V
4,0 hoz valahol -0,100V elegendő, tehát szigorubban megkéri a videt, de
annyival stabilabb is,-csináltam ivy-hoz képest memoria összehasonlitást
( azért ilyen buta idözitések , mert csak ilyet találtam az ex3570K-tol ) de mellé állitottam -
törölt tag
válasz
akoska07 #785 üzenetére
Hát nem az biztos, csak az volt az érdekes hogy az elején jó volt, sőt még a CPU meter is behülyült, bármelyik verziót felrakom mindig azt írja hogy idle állapotban maxon ketyeg az órajel.
Ezen már csak az segít ha újra rakom a windowst, de azt meg most nem akarom
Én is le kupaktalanítanám az enyémet, csak nem merek neki állni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest