- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hrabanc
tag
Csak azért írom le, hogy másnak ne kelljen ezzel szívnia!
Hetekig, hónapokig jól működött az AA a telefonommal, vezetékkel összedugva.
Egyre gyakrabban szakadt meg a kapcsolat a telefon és az autó fejegysége között.
Teltek a napok, hetek, mígnem egyszer csak annyit írt ki, hogy cseréljem ki a vezetéket, mert ez nem jó. Kipróbáltam több vezetékkel is, de ugyanazt írta, sőt egy idő után már nem írt ki semmit, viszont tölteni töltötte a telefon. Már épp rendelni készültem új vezetéket, mikor a telefon újraindítása megoldotta a problémát! Azóta is működik rendesen!
Hátha valakinek segít! -
keccsa
aktív tag
-
lacentos
tag
Az AA telefonról kábellel csatlakoztatva a fej egységhez működik.
(létezik már olyan ami blútuszon keresztül kommunikál,csak nem nálunk.)
Ez a navigáció miatt van jelenleg kábelen. Amit linkeltél mágneses csatlakozó sajnos nem használható navigálásnál. Már írtam róla egyszerűen lefagy bizonyos idő után az autó fejegysége megáll a térkép.
Viszont visszarakom a sima kábelt semmi gond.
Ez hasonló jelenség mint az almás telóknál a mágnes záras tok vagy tartó meghülyíti a kép stabilizátorát a készüléknek.
Természetesen 3 féle márkát próbáltam és az eredmény ugyan az volt.
Ettől függetlenül előfordulhat,hogy más autónál nem áll fenn ez a probléma új Vitara Bosch fejegységen viszont igen. -
nfsu17
veterán
félmegoldásnak nem jó egy ilyen?
valamivel mégis könnyebb ezzel "kábelezni", mint dugdosni.
[link]
gőzöm sincs, hogy működne-e, meg felelősséget sem vállalok a cuccértamúgy mit tud az AA-s zenelejátszás, amit nem tud a kocsi BT-on?
Nekem van egy playlistem, benne mondjuk 30 szám, randomra téve és játsza a zenét BT-on minden indításkor. Hozzá sem kell nyúlni a telóhoz -
lacentos
tag
válasz
supershape #92 üzenetére
A Waze alkalmazásnál iktasd ki az akku kímélőt.
-
supershape
csendes tag
Sziasztok, tudna valaki segiteni? Az én problémám a következő: Még korábban, amikor megrendeltem a SYNC3-as Fordomat, letöltöttem az Android Auto appot a Play áruházból. Amikor megkaptam az autót rádugtam és azt irta ki, hogy frissiteni kell a programot, rábökve, az ön országában nem elérhető hibaüzenetet kaptam. Na mindegy a legfrissebb verziót letöltöttem az apkmirrorról, hurrá működik. De mégse. Amit nagyon szeretnék az az, hogy a Waze működjön az nem megy. Az utolsó ismert wifi pozició alapján betölti a térképet és útvonalt is tervez, de a GPS jelét nem veszi, igy használhatatlan. Érdekes a Google Térkép navigációja viszont tökéletesen működik. Mi lehet a gond? (Spotify se működik, de az nem olyan fontos.)
-
Uzi74
senior tag
Én is hasonló problémával szívok, fixen betett androidos telefon zenelejátszásra (android auto módban), de a saját teló ha beszállok nem kapcsolódik BT-n - és nem is hagyja az autó, hogy bemenjek a bluetooth menube, amíg be van dugva a másik teló. Ha rádugom a saját telefonom is egyidőben a másik telefonnal, nem tudok váltani a 2 android auto telefon között... (van erre megoldás?) Android auto és carplay között elvileg tudok viszont váltani, azon gondolkozom kipróbálok egy iphone-t fixen és mellédugott saját andoidos telefont, akkor talán tudok majd váltani..
-
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Note9 és Ford C-Max Sync3-mal. Már egy ideje én is kísérletezem az AA-val. Jól működik, ha USB-csatlakozom, de ez duplán szívás. Egyrészt ősidők óta QI töltőt használok, amibe beszálláskor csak bedobom a telót, az meg BT-n felcsatlakozik az autóra, és más dolgom nincs ahhoz, hogy prímán működjön akár HD hanggal is a teló kihangosítása. Viszont így az AA kilőve, mert hiába van WiFi az autóban, nem megy a wireless AA (nem tudja a Sync3). Ha AA-t akarok használni, rá kell dugnom a telót USB-n az autóra, és mivel az USB meg a könyöklő alatti rekeszben van, így a telót is kénytelen vagyok odatenni, ami meg nem igazán jó.
Azt gondoltam, hogy megoldás lehet az, ha beteszek fixen egy, az autó mobilnetes WiFi-jére és az autó USB-jére csatlakozó SIM nélküli másik telefont a könyöklő alá, és azon fut az AA, így egyszerre tudom majd használni a rendes telefonomat kihangosítva, a másik telefon segítségével meg az AA-t a két általam használt funkciójával (Waze és TuneIn).
Hát, nem jött össze...
Az az egyetlen probléma, hogy a nyűves AA-ra használt telefon is (erőszakosan) csatlakozik BT-n az autó fedélzeti rendszeréhez, így hiába van a Note9 elsődleges telefonnak kijelölve a fedélzeti rádió BT beállításaiban, indításkor mindig az AA-s telefon kerül az első helyre! Így megint csak ott vagyok, ahol a part szakad, mert ezzel megint csak nem értem el a vágyott célt, vagyis hogy beszállok az autóba, bedobom a Note-ot a QI tartóba, az felcsatlakozik BT-n a kihangosítóra, és ezzel egyidejűleg elindul az AA, amin működik a Waze vagy a TuneIn!
Ezt a kombinációt csak úgy tudom elérni, hogy az AA beindulása után kilépek belőle, belépek az autó BT menüjébe, ott átváltok az AA-s telefonról a Note-ra, majd utána ismét belépek az AA-ba...
Ez így még talán macerásabb, mint ha minden alkalommal mégis csak rádugnám a Note-ot az USB-reMár minden beállítást próbáltam az AA-s telefonon, magában az AA-ban, illetve az autó fedélzeti rendszerében, de soha nem tudtam elérni, hogy annak ellenére, hogy a Note van kijelölve elsődleges telefonnak a fedélzeti rendszerben, az csatlakozzon automatikusan kihangosítottként az autó fedélzeti rendszeréhez. Az sem megoldás, hogy megpróbáltam az AA-s telefon és az autó fedélzeti rendszere közötti BT-s kapcsolatot kiírtani, mert hiába felejtettem el az autóval az AA-s telefont, meg azon is hiába tiltottam le az autót, ha rádugtam az USB-re, mindig magától párosította BT-vel az autó az AA-s telefont!
Esetleg valakinek van erre valami ötlete?
-
mgy
senior tag
Hogy ne csak a panaszkodás legyen (részemről legalábbis)...
Pixel 3a, Android 10, a kezdeti bizonytalankodás után pontosan úgy működik, ahogy az ember elvárja, nem kell balettozni minden egyes indítás előtt, kábé hibátlan. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Az androidos kocsival csak a térképet, telefont és valamilyen zenelejátszón kívül ki lehet pakolni a kocsira?
Hozzá kapcsolni valamit.? -
hrabanc
tag
Sziasztok!
Az AA-ban milyen magyar hangutasítással tudok például telefonhívást indítani?
Abból gondolom, hogy tud magyarul, mivel magyarul szól a csaj, hogy nem tudja, hogyan segíthet nekem ebben. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Az Android Auto csak kábelesen működik?
Csak Bluetooth összekapcsolással nem és nem is fog működni? (a közeljövőben) -
Bazsa87
újonc
Sziasztok! Új Dacia Dusterem Media Nav Evolutionját szeretném összekötni a Huawei P10 telefonommal gyári USB-kábelen keresztül. A fejegység és a telefon is tudja az AA progit. Azonban ahogy rádugom a telót, az USB-kapcsolat 2 mp után szétbontódik, majd újra próbálkozik. Újraraktam a telefon rendszerét, semmit sem segített. Régi Honor 7 lite telóm viszont simán csatlakozott, csak mivel régi, már erősen szaggat az AA-fejegység kapcsolat közben. Egyszerűen mindent megvizsgáltam, semmi sem segített. Ja és úgy is próbáltam, hogy a honor sima (nem usb c) kábelét egy átalakítóval dugtam rá a huawei-re. Úgy sem volt jó.
Lehet kábel hiba vagy valami beállítás akadályt állít a kapcsolat között?
Köszi a választ! -
Mp3Pintyo
HÁZIGAZDA
Tudnátok valamilyen jó utólagos fejegységet ajánlani? Nissan Note. Ha elhet kapható legyen az Amazonon
Néztem már többet is de elég nagy a szórás az értékelésekben, hogy mennyire használhatóak. -
Nekem még egy 2015-ös van benne amit akkor vettünk mikor az autót. Ritkán használom, de egyébként nem vészes Pesten mutatja a sávokat is, bár ott jobban szeretem az AA-t. Neten 20 körül lehet kapni, meg az index saját fórumján érdeklődj ott tudnak segíteni, én már nem járok oda.
-
laca891
aktív tag
Ha teszek a Suzuki fejegységbe egy navi kártyát az mennyire használható? Milyen benne a sáv asszisztens? Vagy nagyon gagyi. Eddig többnyire a sygic futott Wayteq 955-ön, ehhez vagyok szokva.
-
mati12
senior tag
A Kia/Hyndai autókban gyárilag egy 4.4 alapokon nyugvó Androidos rendszer van. Ezen fut gyárilag az Android autó illetve a Carplay vezetékes megoldással. Viszont nagyon ügyes Orosz gyerekek rájöttek arra,hogy hogyan lehet hozzáférni közvetlenül az Android rendszerhez root és mindenféle hókusz-pókusz nélkül.
Ez a közvetlen hozzáférés pedig lehetővé teszi,hogy szinte bármilyen apk fájlt telepíthessünk a rendszerre. Így tud futni vezeték nélkül szinte bármelyik online vagy offline navigáció a Youtube az Hbo Go vagy bármilyen nekünk tetsző média lejátszó stb. -
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #68 üzenetére
Nem is kellene új szereplő, de az offline navigáció nem hátrány, és ebben a Sygic egyáltalán nem rossz.
A Wazeről már azt olvastam, hogy pl. Németországban igen hiányos a térképe. A Google Mapsből meg jónéhány funkció hiányzik. Arról nem beszélve, hogy nem mindenhol száz százalékos a mobil net lefedettsége (illetve ha kimész az EU-ból még a Roaming is problémás). Napi navigációra persze értelemszerűen ez a kettő a legjobb, illetve ott van még az autókban lévő gyári navigáció is, ettől még nem lenne rossz, ha működne a Sygic Android Auto alatt is, és megkockáztatom, hogy sokan navigálnak még mindig iGO-val, ami leszámítva az elavult és lassú felületet, egyáltalán nem rossz.
-
"Navit nem lehet hozzá fejleszteni"
Sok értelme nem lenne. Ma már az A-ból B pontba jutás leggyorsabb útvonaláról szól a navigáció.Ehhez hatalmas mennyiségű online forgalom adatra van szükség és naprakész térképekre. Ezt a két nagy okostelefon tervező cég és talán a Waze tudja biztosítani.
A navigációs eszközöket gyártó vállalatok, mint például a Tomtom, már csak speciális navigációs területeken rúgnak labdába. A kamionosoknak gyártott eszközök még jól eladathatók. De még tmc használat mellet is könnyen benavigálnak egy közlekedési dugóba. Nagyon nagy az információ késés.
Új szereplő csak nagy többletszolgáltatással tudna betörni a piacra.
Nagy dobás lenne, ha az adott településen közlekedő összes jármű pontos helye és az út céjánakl ismerete alapján előre tervezné a járművek útvonalát, egyenletesen terhelve az utakat. -
fatal`
titán
Egyik se. AA-val a Waze és a Google Maps működik, Navit nem lehet hozzá fejleszteni, nincs SDK. Ezen is változtathatnák.
Fordokon az AppLink-kel megy a Sygic, de csak az újabb (nem tudom melyik, melyik).
A telefon BT-n keresztül megy, nekem semmi probléma vele, nem hallják vissza magukat és senki nem panaszkodik a minőségre. Persze az valószínűleg hallatszik, hogy kihangosító.
-
laca891
aktív tag
OK!
-
Több autóban használok BT alapú kihangosítást. A gyári eszközöket és a hozzátartozó mikrofon
okat úgy helyezik el, hogy ne legyen visszhangos a partner számára. (Az egy másik kérdés, hogy a jármű zajából mennyit hall a másik fél.)A beépítendő egység esetében neked kell az optimális mikrofon elhelyezést megtalálni, amennyiben az eszköz engedi.
A Ford Tranzitok esetében a partner azonnal tudja, hogy útközben vagyok. A saját Mitsubishim esetében az utazáshoz tartozó zajok sem hallhatóak a másik oldalon.
-
laca891
aktív tag
A hónap végén lesz android fejegységes autóm, ezerét tájékozódok.
Hol lehet megnézi, hogy az android autó melyik appokat támogatja.
Csak Sygic Car fut az android autón a Sygic Gps az nem? -
kelly416
veterán
A döntés a Tiéd, én csak tippet adtam, ultimate mőködő tippet. Ez még az 1995-ös 1.9d Cióban is működik, kivéve a jack, de rádió és hangszóró sincs benne, úgyhogy errearad a teló kihangosítva, ha telefonálni kell. GPS meg nekem elég vizuálisan is, az S-Cross-ban is mindig néma.
-
ati888
senior tag
Hello!
Nekem egy Pioneer SPH-DA230dab 7"-os fejegységem van Note 9 telefonnal, de a Waze annyira rosszul néz ki rajta, hogy inkább nem is használom. Kis felbontás, minden utcanevet kiír, átláthatatlan az egész. Telefonon tökéletes.
Gondolom a fejegység felbontása miatt lehet főleg, arról nem is beszélve, hogy nappal alig látni.
-
kelly416
veterán
Telefontartó, telefon, usb-s szivargyújtós töltő. Mind saját, mint megbízható, és ennyi. Az mk2 Fókával (2006) úgy használom a telefont, hogy tartóba teszem szellőzőre, ami QI-s, a tartó bedugva, a telefonon meg ugyanúgy meg tudom nyomni a mikrofon gombocskát. (De még csatlakozás nélkül is működik az AA, ha esetleg úgy könnyebb, akkor a telefon kijelzőjén megy.) Max. a telefont bedugom az aux csatlakozóba és minden ok.
-
mati12
senior tag
Android autó...??? Vezetékkel! A Kiámban vezeték nélkül tudok videókat nézni,Youtube-ot nézni,tv-t nézni,szinte bármilyen navigációt futtatni stb. Akár menet közben is.
-
kelly416
veterán
Én szoktam autózni, és menet közben akár navigációt kapcsolni, mivel hangvezérlésre tökéletesen keres, talál és navigál. Nagyon remélem, hogy nem behúzott kézifékkel tettem mindezt idáig.
Tökéletesen működik, de Samu esetében tényleg háklis a kábelre, ha nem Samu kábel van, nem látja a telefon és a fejegység egymást csak tölt. Más gyártó esetében nem tudom, hogy van ez.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google bemutatta a frissített autós felületét, ami még egyszerűbb és látványosabb lesz, várhatóan nyáron érkezik.
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest