- Google Pixel topik
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
enonlui
tag
Hali mindenki!
Él még ez a topik. Azt látom hogy régen volt aktivitás. De van itt admin vagy gazda? Tudna esetleg valaki segíteni?
-
eferenc
csendes tag
Persze alin...
Valamikor meg is érkezik, egy ganyolt vacak.
Ez minőség! Ennyi pénzért abszolút megéri! -
agyhalal
aktív tag
válasz agyhalal #109 üzenetére
Röpke két óra alatt meg is találtam a megoldást, ha esetleg valakit érintene.
Az Androidos telefonon is bejelentkeztünk a Sonos appba a saját accountommal és hozzáadtuk a kezelt alkalmazásokhoz még egyszer az Apple Music-ot, de most már a lányom Apple ID-jával. Így jelenleg az ő telefonján a Sonos appban már ki tudja választani az enyém mellett a saját fiókját és látja végre az ahhoz tartozó zenéit.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
agyhalal
aktív tag
Én is bedobok egy kérdést, hátha valaki hasonló környezetben használja. Apple Music családi előfizetést használunk. Apple telefonokon nincs vele semmi gond, de a lányom Android telefonjára telepített Apple Music app nem tudja kitolni a zenét a Symfonisk-ra. Ez még talán nem is akkora probléma, bár jó lenne azzal használni.
Helyette a Sonos saját appját használja (regisztráció nélkül), a Böngészés pontban az Apple Music forrást kiválasztva. Viszont itt a My Music-ban nem a saját zenéi jelennek meg, hanem az enyémek. Ráadásul valószínűnek tartom, hogy az így hallgatott zenéi megjelennek majd az én előzményeimben és zavarna kissé, ha Rage Against the Machine után bedobna nálam egy Katy Perry-tNézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
krysn95
csendes tag
Van, aki windows 10-el használ ilyet? Egyáltalán össze lehet kötni őket, hogy a média hangját erre tolja a win?
-
Andre1234
aktív tag
Sziasztok.
Valaki tesztelte már Samung Smarththings alkalmazással Samsung okostévével? Multiroom youtube opcióra gondolok hogy működik e? Köszi
Ha x tart végtelenbe, akkor a prímek reciprok szorzatának negáltja 0-hoz tart...
-
szecska24
tag
válasz stickermajom #96 üzenetére
Be, 2db-ot egy Sonos Beam társaságában. Satelitként üzemelnek TV használata közben, sztereoként zenehallgatás közben. Alexa támogatást kis trükkel megoldottam, így hangvezérléssel is működik szépen (ez a Beam funkciója). Hanggal meg vagyok elégedve.
-
alexandrosz
aktív tag
Tegnap óta tulaj vagyok én is.
Nagyon korrekt hang ennyi pénzért. -
alexandrosz
aktív tag
-
moma
őstag
válasz alexandrosz #101 üzenetére
Jé tényleg. Ezekre gondolsz? eneby nézek reviewt róla. Mondjuk az jónak tűnik, hogy itt van hozzá aksi is, de az kivehető, cserélhető.
Az okosságából, ami előny, ahogy értem az a multi room és az, hogy a telefonnal kijöhetek a bluetooth rangeből akkor is szól. Más előnye van?
we all deserve a bit of luck.
-
Salo
tag
válasz stickermajom #96 üzenetére
Be bizony... szépen muzsikál, szinte hangra pontosan úgy, mint egy Sonos One.
-
Salo
tag
Ha csak mobilnetet használok otthon, tehát telefonról van wifi, akkor ez egy értelmes eszköz azért?
- nem igazán ennek az eszkoznek Internetre kell kapcsolódni, vagy kábel, vagy wifi segítségével (nálam pl dedikált SonosNet hálózatot alkotnak a különböző szobában lévő hangszórók)Igazából nem annyira értem, hogy miért van arra kihegyezve, hogy ne mobilról kapja a zenét. Nem mindegy?
- felhasználói szokás és igény kérdése. én pont azt szeretem benne, hogy elindítok egy Spotify listát, majd a telefont akár ki is kapcsolhatomJah meg akkor azt jól értem, hogy laptopról nézek egy letöltött filmet, akkor ez nem használható hozzá?
és youtubehoz se?
- Airplay 2 segítségével ki lehet rá rakni a hangot bármilyen támogatott eszközről -
moma
őstag
Ha csak mobilnetet használok otthon, tehát telefonról van wifi, akkor ez egy értelmes eszköz azért?
Igazából nem annyira értem, hogy miért van arra kihegyezve, hogy ne mobilról kapja a zenét. Nem mindegy?
Jah meg akkor azt jól értem, hogy laptopról nézek egy letöltött filmet, akkor ez nem használható hozzá?
és youtubehoz se?
-
stickermajom
addikt
Na beüzemelte már otthon valaki?
-
addikt
válasz alexandrosz #93 üzenetére
Egy könyvet tudnék írni erről a témáról lassan, de idő hiányában nagyon ajánlom e helyett inkább a helyi smart home topicot , több ezer hozzászólást hordtunk ott össze az elmúlt években. A fő csapásirány a valódi home automation és a domotika úgy általában, nem pedig az, hogy a telefonunkról tudjunk kapcsolgatni izzókat és annak örüljünk. Az egyik fő téma általában a Zigbee, és emiatt az IKEA-ás Tradfi cuccok is gyakoriak (főleg mert kb. az egyetlen Zigbee alapú termékcsalád, amit itthon jó áron bármikor le lehet venni a polcról).
A konkrét kérdésre egyébként sajnos nem tudom a választ, de gondolom megtaláod gyorsan, ha már vásároltál, akkor ki tudod próbálni. Amikor utoljára láttam az appot és a gw-t, akkor az egész ökoszisztéma elég korlátolt volt, így én már jó ideje nem használom a gyártói megoldásokat e miatt (nem csak az IKEA-sat, hanem mást sem, és itt csak gateway-ekre, a mobilappokra, és a gyártói cloudokra gondolok). Saját épításű dolgok vannak ezek helyett (opensource Zigbee gateway, Home Assistant, stb...). Jelenleg kb. 50db zigbee eszköz üzemel benne (Philips Hue, IKEA Tradfri és Xiaomi vegyesen).
de abszolút érdekel, mit lehet kihozni a rendszerből az IKEA által ajánlottakon felül
Erre viszont az említett topicban bőven meg fogod találni a válaszokat, vagy ha nem, akkor kérdezz tovább ott nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
alexandrosz
aktív tag
Megannyi kérdés
(majd lehet, hogy privátban érdemes folytatni)
Azt kérdeztem, hogy a mozgásérzékelő alkalmazásánál meg lehet-e azt csinálni, hogy éjszaka csak épp derengősen kapcsol fel a villany, ha belépek a konyhába, de mondjuk este 7-kor nagy fényerőn teszi ugyanezt? De egyetlen kérdésemre sem tudtak kapásból válaszolni.
Amúgy megvettem a kezdő szettet és hozzá még konnektort, pár izzót, szóval, belevágtam, de abszolút érdekel, mit lehet kihozni a rendszerből az IKEA által ajánlottakon felül.
Ha nem terhes, pár ötlet jöhet, én egyelőre a nappali -konyha okosítását tervezem, de érdekel az elő- és fürdőszoba is. Hátha okosodom -
addikt
válasz alexandrosz #91 üzenetére
Mi volt a kérdés? Lehet hogy tudok segíteni, van sok Tradfri cuccom (is). Használtam őket a hivatalos módon is, de egy ideje már inkább alternatív megoldásokkal (saját rendszeres integrálhatóság miatt).
-
pontazire
csendes tag
Weben már kapható.
-
addikt
Ma megkérdeztem egy eladót a budaörsi IKEA-ban, azt mondta hogy már raktáron állnak a Symfoniskek, jelenleg tesztelik és tanulják, hogy majd tudjanak segíteni a vásárlóknak. Kérdeztem, hogy ezek szerint napok kérdése e már csak, hogy kikerüljön a polcra? Azt mondta, hogy szerinte inkább hetek, de elég közel van már
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
válasz Hieronymus #87 üzenetére
Erről beszélek én is. Nálam a BT HK Onyx Studio egy Amazon Echo dot 3-on keresztül megy, ami a spotify-t streameli.
-
Attól függ, melyik adatkapcsolatot és szoftvert használod a kapcsolathoz.
Ha hálózati kapcsolatot átadható szolgáltatást használsz, akkor nem szükséges a telefon folyamatos jelenléte.
Ha BT kapcsolaton tolja át a telefon a hanganyagot, akkor elhallgathat.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
contaxg
veterán
Némi félreértést érzek pár hozzászólásnál.
Egy BT hangszóró fixen össze van kötve a telóval és onnan játszod át a zenét. Ennél a telefon egy távirányító (ez lehet PC, stb) és gyakorlatilag csak a megmondod, hogy mit streameljen. Utána a telót ki is kapcsolhatod. Ezerszer praktikusabb és jobb minőségű mint egy BT eszköz.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
NGA
addikt
Meg ha jól tudom airplay compatibilisek, igy macos alól is mennek.
-
dabadab
titán
válasz silentkiller #81 üzenetére
Wifin.
Letöltöd a Sonos Desktop Controllert és azzal, de ez nem BT hangfal, vagyis egyáltalán nem arra való, hogy a gépen lejátszott hangok onnan szóljanak.DRM is theft
-
NGA
addikt
válasz silentkiller #81 üzenetére
Ezeket mobilokhoz tervezték elsősorban.
-
silentkiller
senior tag
Windows 10 alól hogy oldható meg ezeknek a hangszóróknak a meghajtása ha nincs BT moduljuk?
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
Aprósólyom
addikt
válasz i8910user #75 üzenetére
Azt az ÁFA-t, lehet utak felújítására, közterület takarításra, vagy éppen tömegközlekedésre vagy mentőszolgálatra, tűzoltókra költik. Igaz, hogy tényleg sokat eltapsol belőle a mindenkori (értsd.: mindegyik) re*kes banda, de ettől még sajna az adózás kultúra (pl szürke foglalkoztatás) miatt, a gyenge gazdaság miatt szükség van a magas ÁFA-ra, ahogy én látom, de lehet tévedek.
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
Ráadásul a belépő Edifierről beszélünk. Én halottam már Példának okáért Sonos Play 1-t. Jól szól és nem csak a méretéhez képest. Ha jól láttam az IKEA SIMFONISK szétszereléses videóját, akkor erősen hajaz a Sonos Play 1-re.
A kínai olcsóság sem feltétlen igaz: Én 32K HUF-nak megfelelő 1000SEK-ért vettem svéd Media Marktban egy bizonyos Sandstrøm Constellation Hercules-t. (Igaz most már 1400SEK az elgiganten.se szerint.) Persze a linkelt videóban szereplő Go Play sokkal jobb, de ha ár érték arány nézzük, versenyképes. Német alteregóját lehetett kapni az amazon.de-n valahol 30K HUF alatt régebben, csak más néven. Most nem tudom, hogy elérhető-e még. "Kínai" változata pedig nincsen. Szóval ahogy írta valahol fentebb valaki: Nagyon nem mindegy, hogy egy Nyugati cég tervez és gyártat kínában, vagy full kínai eszközről beszélünk. Természetesen vannak kivételek, mert jönnek fel a kínaiak mint a talajvíz...[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
veterán
válasz Aprósólyom #77 üzenetére
mErT KíNáBa sOkKaL OlCsÓbBaK A BlÚtÚsZ HaNgFaLaK!!
hanyas vagy, te disznó?
-
i8910user
csendes tag
basszus ez 100 euro...alin harmadáért kapni hasonlót...és az Áfát nem a rablóbanda tapsolja el...
-
NGA
addikt
válasz Jeanne d'Arc #71 üzenetére
Én nem bántam meg. Vettem hozzá 13-ért egy amazon echo dot 3-at, azzal összekötöttem BT-n, és az alexáról simán megy a spotify. Nekem a 2-es van, annak a legjobb a hangja. Tényleg mindig leesik az áll, mikor meghallják.
-
addikt
Mert sajnos IOS esetén nincs más streaming lehetőséged, és jellemzően drágább cuccokban van csak airplay támogatás, tudtommal nem volt még arra példa, hogy ~100 USD vagy az alatti eszközben benne lenne. Amúgy van rá opensource hack, amit fel lehet dobni valamire (pl. egy RPI-re), de elég esetleges a működése.
[ Szerkesztve ]
-
morzsa
aktív tag
Szerintem nem az a funkciója, hogy vájtfülű hifistákat szolgáljon, akik 50k-ért vesznek egy félméteres tápkábelt az erősítőjükhöz. Ezért számon kérni, sőt, szóba hozni a sztereó hangzást nettó baromság egy ilyen eszköznél.
A cikkíró fogott ilyet a kezében? Mert valójában nincs rajta bekapcsoló gomb. Meddig fogja bírni "always on" és mennyit eszik? Épp ezért felesleges lenne rá egyetlen led is.
...és minek kellene rá kijelző, ha a telefonon keresztül vezérled?
Más rendszerbe is illeszthető, vagy csak a Sonos-ba?Végezetül, én csóró, akinek egyszer volt csak Ipodja, Iphone-t meg csak mások kezében láttam... Miért is olyan nagy szó ez az Airplay, hogy ki kell hangsúlyozni?
https://linktr.ee/wbteam21
-
addikt
-
-
.:Ádám:.
tag
No ez már valami!!!!
-
addikt
Hehe, na igen, erről beszéltem Megnéztem most a fent említett RPI+DAC hat hazai kisker (csak hogy korrekt legyen az összehasonlítás) árakat. A hat-ból direkt olyan verziót kerestem, amin ugyanaz a DAC chip van mint ami a Symfonisk-ben. A végső ár így 28eFt lett (rpi3+dac+sd kártya + táp). Mindezért cserébe van egy kupac alkatrészünk az asztalon, doboz, hangszóró, végfok, na meg persze szoftver nélkül. Oké, ezen az "izom" RPI-n nézhetünk akár 4K videót is, úgy, hogy konyhából, vagy a teraszról behúzzuk róla a HDMI kábelt, ez vitán felül áll. Ezért nagyvonalúan vonjunk le mondjuk 6eFt-t a végösszegből, és a kupac alkatrész ára legyen 22eFt bruttó. Mennyivel jobb a helyzet, micsoda szakadék tátong így már a Symfonisk és az alkatrészkupac ára között!
Szóval fenti "átbaszás, lehúzás, túlárazás" véleményeket megfogalmazóktól továbbra várom a jobb és olcsóbb alternatívákat, most már nagyon kíváncsi vagyok. Ha mindez megvan, akkor kérnék tippet Sonos és airplay kompatibilis szoftverre és hozzá való mobilappra is, mert ennek kapcsán is el vagyok akadva. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Egyébként nem lennék meglepve ha rövidesen kialakulna a barkácsközössége ennek a terméknek, azaz: hogyan nyerjünk ki 99 USD-ért Sonos kontrollert az IKEA-ból, majd hogyan építsük be azt a *mindenki helyettesítse be ide a kedvenc hangsugárzómárkáját* dobozába
-
khron78
senior tag
Számotokra hülyeség, amit írkálok. Nem is folytatom. Van jobb dolgom, mint oldalakon át veletek vitázni. Van aki érti mit mondtam, van, aki meg nem, vagy pedig félremagyarázza. További szép napot!
-
addikt
Az a baj, hogy képtelen vagy elfogadni mások igényeit. Ha neked nem kell multiroom, akkor másnak sem, és ha egy cég netán elfogadható hangzással kínál ilyen megoldást nagyon baráti áron, akkor elkezded olyan rendszerekhez hasonlítani amik teljesen másra valók. Egy Edifier biztosan jó dolog, de ha neked IP alapú, rendszerbe illeszthető megoldás kell, akkor a hajadra kenheted. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani mintha a "milyen teherautót vegyek?" topicba akarnád téríteni a népet Tesla Model 3-al.
Ez a hangszóró wifivel, ethernettel, a Sonos API-jával 35eFt bruttó lesz, ami kb. 27.000Ft nettó. Mégis mennyiért kellene adniuk hogy szerinted rendben legyen? 2eFt-ért?
Ha valaha foglalkoztál ezzel a témával, akkor talán tudod, hogy a Sonos piacvezető, az általuk kínált API egy csomó rendszerbe integrálható (ezért tudja a fent említett google home is, de otthonautomatizálási szoftverek is támogatják, lásd Home Assistant vagy Domoticz, sőt, akár magad is írhatsz szoftvereket hozzá, ha akarsz). Nagy játékos még az általad is említett Denon, de ha tényleg képben vagy, akkor azt is tudod, hogy ennyi pénzből házibarkács multiroom megoldást SEM lehet építeni, az előbb felsorolt két márkánál 35eFt-ért max wallmountot kapsz, vagy még az se... A legtöbben RPI + DAC hat alapon szokták csinálni, ahol a PI+DAC+táp+doboz árával már el is érkezünk a SYMFONISK árához kb,, és akkor abban még egy rohadt hangszóró sincs, a szoftvert hegesztheted rá napestig, és Sonos integráció se lesz hozzá soha a büdös életbe.
Szóval légyszi mondj már egy példát, hogy ha valaki wifi vagy ethernet alapú multiroom megoldást szeretne, akkor mi a jó élet az a tuti vétel, ami ennél olcsóbb, és még jobb is, engem tényleg érdekelne, nem szeretném ha ennyire hülyének nézne mindenkit a geci IKEA, jobban képbe akarok kerülni!
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Bocs, de te írsz folyamatosan nyilvánvaló hülyeségeket. Ez pont nem az a kategória, ahol olyan diagrammokat mellékelnének a cucc mellé, mint mondjuk egy Klein + Hummel monitornál, és mivel teljesen nyilvánvalóan nem olyan cucc, amihez 16 amperes kismegszakító kell, ezért attól se kell tartani, hogy leesik az, amit ráraksz, és nem, harmadáron nem találsz ehhez konkurrenciát.
Van még valami?DRM is theft
-
khron78
senior tag
A képed alatt a félisten megnevezés teljesen találó. De annyit is mondhattál volna, hogy nem, ez nem rezeg kicsit se, mert nincs benne kraft. Szóval Mester, kérlek taníts és áruld el pontosan mit is tud a kis kedvenced! Mert specifikációkat nem látok sehol, pedig ezt fontos volna tudni egy audió eszköznél.
-
veterán
akkor neked nincs szükséged terepjáróra, nem kell kidobnod semmit semmire. a világon semmi gond nincs azzal, hogy erre nincs igényed, csak nem kell megmagyarázni, hogy mennyire értelmetlen dolog terepjárót venni. én se járok az okosórás cikkek alá elmagyarázni, hogy de az okosórának semmi értelme, mert ugyanazt látom a telefonon is nagyban.
van, aki nem akar akksit tölteni és hangfalad vinni magával, esetleg nem egyedül van a lakásban, vagy jön-megy a háló, nappali, konyha között, és nem akar ide-oda kapcsolódni bluetoothon.hanyas vagy, te disznó?
-
khron78
senior tag
Sonos, le van írva.. És akkor mi van? Ez a Sonos valami nagy múltú cég és Capxon kondikkal szerelik?! Vicc.
Tudod miben van ilyen? A Genius hangszórókban... Konkurencia van dögivel, csak ti bele fogtok kötni, mert nem használható a konyhába polcnak. Érdekes egyébként, hogy a rezgéstől nem esnek le róla a cuccok? Nekem egy sztereo Edifier van, amin kb. 5 bemenet is elérhető, igaz az 60eFt volt. De van olcsóbban is:
[link]
Tudom, nem a harmada az ára, hanem annyi. Viszont látatlanba jobban szól, mint ez az IKEA csoda, több bemenettel.
Nem szokásom termlkeket fikázni. Viszont szervizben dolgozom és messziről megismerem, mikor valamit erősen felülskáláznak, mint ami valójában.
A név a dizájn meg a hype elviszi.
Ja! És ne felejtsük a fizetett reklámokat se, amikben azért sokszor ott van az igazság is szépen megfogalmazva.
Olvassatok teszteket, ott se írnak mást. A JBL is szerintem egy felülárazott márka. -
.:Ádám:.
tag
"a terepjáró hülyeség, hát mindenhova oda tudok menni aszfalton is."
Pont hogy részemről a multiroom az amikor terepjáróval aszfalton városban.Multiroom egy rendszer nem? Ha már ennyire tájékozott vagy csak össze tudod foglalni ezt a bonyolult dolgot röviden érthetően miért jobb kidobnom 200k+ csak hogy mindenhol legyen a lakásban "ambiance", még a wc-n is.
-
Alg
veterán
Mert így lehet belekötni.
Amúgy én komolyan elgondolkodtam hogy veszek egyet, konyha/nappaliba háttérzenének tökéletes főzés/takarítás/stb. közben. Ha meg tényleg zenét akarok hallgatni ara van két rendes aktív hangfal a másik szobában, egy Sennheiser Momentum, meg legalább 3-4 különböző alsóközepes IEM, nekem ez elég minőség a Spotify premiumhoz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
Alg
veterán
Biztos van, csak azt meg kell találni, megrendelni messziről, kivárni az 1-2 hónapot mire ideér hogy azán kiderüljön hogy nem is olyan mint aminek gondoltad, meg nem úgy szól, fél év után tönkremegy stb. Egyébként ilyen kijelentéseknél légyszíves linkeld is mert így nem nagyon segítesz senkinek.
Miért kell mostanában ezen a fórumon mindenbe belekötni amúgy? Gyakorlatilag 100%-ban szarozás megy az összes hír alatt, tök mindegy miről van szó.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
NGA
addikt
Azért amikor barátok jönnek hozzánk, és meghallják ezt, akkor az álluk leesik rendesen.
Sajnos az alin nincs olyan hangcucc, ami megközelítené ezeket. Az IKEA az Sonos, le van írva, nem olvastad a cikket?
Nagyon nem mindegy, hogy kinában gyártják, vagy kinában gyártatják.Ezek a BT hangfalak nem sztereo zene hallgatásra vannak.
[ Szerkesztve ]
-
khron78
senior tag
Hangminőség? "persze a minőséginek mondható zenehallgatáshoz rögtön kettő kéne belőle"
Igen, amúgy biztos frankó, meg jobban szól mint egy Trust. Viszont szerintem ez is kínai csoda szép IKEA felirattal. Alin körbe kell nézni, biztos van konkurencia harmadáron. Na mindegy.Igen. Ha meg otthon kell, akkor valami minőségibb cucc. Denon Multiroom, vagy akármi más.
[ Szerkesztve ]
-
khron78
senior tag
"persze a minőséginek mondható zenehallgatáshoz rögtön kettő kéne belőle, ebben a formában pedig valószínűleg sokan örülnének a hordozhatóságnak egy beépített akkumulátorral és Bluetooth-modullal."
Igen, ez aztán hatalmas innováció. Ja, hogy ezt a kínai bazári cuccok is tudják? Bocs.
-
khron78
senior tag
Ez mitől akkora szám, főleg ilyen áron?
-
NGA
addikt
válasz AirunAlMarem #37 üzenetére
Aki ilyet vesz vagy BT-n átküldi a zenét a telefonjáról, vagy streamel valamilyen zenei szolgáltatást.
Nekem pl ez van a munkahelyemen az asztalon:
Ez rá van csatlakoztatva BT-on a Macbook Pro-ra, és azon meg megy a spotify. Mono, és teljesen megteszi munka mellé zenének. (bolti ára kb 2x annyi, mint az Ikea hangszórónak, de pl jó volt a balcsin is a strandon, mikor lent volt a család, és zenét hallgattunk)
(Mielőtt igénytelennek tűnök, van egy pár Linn Nexus LS250 hangdobozom, erősítőm, lemezjátszóm - a tárolómban, mert gyermek mellett esélytelen leülni és zenét hallgatni. Ha mégis, arra van egy komolyabb fejhallgatóm)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz AirunAlMarem #37 üzenetére
ha neked elég az, hogy egy helyről szól, akkor valóban felesleges egy multiroom rendszer.
edifiernek pl van ilyenje nem vészes áron: bt, optikai, koax és két analóg bejárata van.
hanyas vagy, te disznó?
-
AirunAlMarem
csendes tag
oké, így már érthetőbb, de még kevésbé érzem úgy, hogy nekem találták ki.
bár manapság a legtöbb lakásban kb. a közepén van egy nagy nappali, ahol elhelyezve egy hangforrást az egész lakásban jól hallani. ezért nekem érthetetlen minek vennék minden helyiségbe külön. lehet, hogy túl kicsi a lakásom?egyébként én pont a tv alá keresek, de jó lenne ha sokféle forrást tudna kezelni mint bt, optika, uram bocsá' analóg. stream az pont nem érdekel. ez az app-os kezelés is nekem zavaros. pl. mi lesz ha már nem lesz rá támogatás 5 android verzió múlva. akkor kidobom? a jbl ilyen szempontokból jobbnak tűnik. miért ne tehetném a konyhába vagy a hálóba? bt-al bármit lejátszik. az ára meg kb. ugyanott van ha 2x +10k konzollal/szerelvénnyel számolok. de miért gondolod, hogy "a sztereó hangkép ugyancsak érdekes lesz rajta"?
"...Viháncos kedvünkre bólintana / Darton felettünk, mint jó apa..." R.I.P. Gáspár András
-
RetepNyaraB
veterán
Egyrészt jó, hogy van és wifi, meg 220V meg minden (42).
Másrészt én nyilván túl oldszkúl vagyok egy ilyen kis foshoz. Marketing ide, vagy oda, méretileg lehetetlen értelmezhető mélyhangokat kihozni egy ekkora műanyag dobozból és 3 collos sugárzókból. 100Hz alatt elvérzik, pont. A fizikát nem lehet hülyére venni, mint a vásárlókat. Ha viszont eléggé leviszik az ingerküszöböt, bármit el lehet adni innovációként. 70 rugó aprópénz egyfelől (azért nézd meg a használtpiacot is, horribile dictu), másfelől meg dedikált szegénységi bizonyítvány és emellett hosszan tudok érvelni (de nem fogok).
Kedvencem talán nem régről egy találkozón az arc, aki nagy hangon hirdette az igét, hogy zenét a vágódeszkán is lehet és kell hallgatni; ő már túl van ezen a highend bohóságon. Igaz, hogy a találkozón csak a cucca tápkábele annyiba került, mint a fél lakásom, de erről csitt.[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
AirunAlMarem
csendes tag
-
AirunAlMarem
csendes tag
válasz Hieronymus #29 üzenetére
"A sztereó hangzás, csak mesterségesen felkeltett igény. (Volt.)"
bocs, ezt úgy értettem, hogy a te véleményed.
a többiben amúgy teljesen igazad van sajnos."...Viháncos kedvünkre bólintana / Darton felettünk, mint jó apa..." R.I.P. Gáspár András
-
addikt
válasz AirunAlMarem #32 üzenetére
Az összes ilyen megoldás ilyen a piacon, mert ez a termékkategória ezt kívánja meg. Ha multiroomora akarnád venni (amire való), akkor meg az lenne a baj, hogy mi az hogy nem lehet venni 3db-ot (csak 2x2-őt), 3 külön táppal, hiszen te három különálló helyiségbe akarod őket elhelyezni. Na a legtöbb vásárló így gondolkodik, azért ilyen.
JBL bar TV alá való, se a konyhába, se a hálóba, se máshova nem fogod feltenni magában, nem erre való. Ráadásul szintén nem multiroom, és a sztereó hangkép ugyancsak érdekes lesz rajta. Ugyanakkor ajánlom figyelmedbe az árát.
Egyébként a középkategóriától felfelé az összes aktív hangfalban is önálló táp és végfok van, és egyesével tudod venni őket.
[ Szerkesztve ]
-
AirunAlMarem
csendes tag
abban igazad van, hogy az aksis otthonra nem túl jó, de van anélküli bt. hangfal is (pl. jbl bar 2.1). de az azért elég idétlen, hogy ennél mind a 2-őt be kell külön dugni 2 konnektorba!
"...Viháncos kedvünkre bólintana / Darton felettünk, mint jó apa..." R.I.P. Gáspár András
-
moma
őstag
nekem tetszik, hogy 220-ról megy. a bluetoothos aksis hangfalakkal az a gond, mint a telókkal, hogy kipurcan az aksi egy idő után. hiába kényelmes.
-
válasz AirunAlMarem #26 üzenetére
"már megbocsáss, de aki nem hallja a különbséget sztereó meg monó között, az botfülű."
Meg van bocsájtva. Ráadásul én ezzel kapcsolatban nem írtam semmit.
Azt írtam, hogy nincs rá igény.
Elég csak az üzletekben szétnézni. Mini és kompakt berendezésekkel vannak A többségükről már a hangszórókat sem lehet lecsatolni. Hiába szól sztereóban, félméterről már csak monó hangzás.
Gondolom megveszik, ha nem, miért lenne hatalmas kínálat belőlük.
Vannak még a drága HIFI eszközök.
Közöttük szinte nincs kínálat a hordozható és monó BT-s eszközökön kívül.
Gondolom több normális méretű és hangminőségű hangrendszert gyártanának és forgalmaznának, ha lenne rá igény.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
NGA
addikt
válasz AirunAlMarem #26 üzenetére
Nem érted a felhasználást. Nekem pl van egy Harman Kardon Onyx 2 ami szintén mono. Tökéletes otthon háttérzenének, reggel ébresztésre, kávé mellé lazulós zenére, ruha hajtogatáshoz, kertbe partihoz akksiról stb. Spotify-ról megy a zene egy Amazon dot 3-ról, amire BT-n van rákötve. És 50e Ft volt.
Ezek nem hifire valók, hanem streamelt zene hallgatásra. És arra tökéletes.
-
addikt
válasz AirunAlMarem #25 üzenetére
láttad te, hogy mostanában miket árulnak nem hogy 100, hanem 200eFt alatt? Mi az amiben van wifi, ethernet, ilyen széles a szoftveres támogatása (include airplay!) és megkapod 70-ért a sztereó párt? Bazári, semmit nem tudó, doboz hangú soundbarok vannak ennyiért, amiknél ugyancsak esetleges a sztereó hangkép.
Illetve ami esetleg hasonló áron van (és nagyon remélem hogy nem ebbe az értelmetlen utcába akarod bevinni a threadet), elfogadhatóan szól, és sztereó is, azok a kínai aktív speakerek (pl. Edifier vagy hasonló kategória), de azokon sima analóg bemenet van, kár is idekeverni, nem egy termékkategória. Ahogy ezekből nem csinálsz multiroomot, úgy az IKEA/Sonost se fogod a PC/TV/mini hifi mellé állítani, nem arra való.
Én sajnos még nem hallottam, de ha csak fele annyira szól jól mint ahogy az itteni és külföldi/youtube review-okban mondják, még akkor is több mint korrekt ár érte a 35kHUF.
[ Szerkesztve ]
-
AirunAlMarem
csendes tag
válasz Hieronymus #23 üzenetére
már megbocsáss, de aki nem hallja a különbséget sztereó meg monó között, az botfülű.
aki meg hallja, de nem érdekli, az igénytelen. persze nem a top10-es slágereknél jön ki, az biztos. ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs létjogosultsága pl. a konyhában monóban hallgatni (az kb. ugyanaz, mintha a szobában szóló sztereót a konyhából hallgatnám, feltéve, hogy azért a 2 csatornát legalább rendesen összemixelték és nem csak a bal oldali szól mondjuk.) én se tennék a konyhába 7.1-es rendszert. (még a szobába is túlzásnak érzem.) de a jó ár/érték arány erős túlzás. a tápegységet 2x fizeted meg feleslegesen 2 db-nál és 2x annyit is fogyaszt."...Viháncos kedvünkre bólintana / Darton felettünk, mint jó apa..." R.I.P. Gáspár András
-
AirunAlMarem
csendes tag
hát ez az, 2019-ben 35000-ért egy monó(!) hangszórót árulni úgy, hogy még a szerelvény sincs benne, ezt én nem mondanám jó ár/érték aránynak, vagy akkor tényleg nagyon jó hangjának kell lennie. (értem én, hogy 2 kell belőle a sztereóhoz, meg 2 szerelvény is, de akkor már úgy 100000 felé járhatunk a végén.) leglább valahol meg lehet hallgatni? zsákbamacskának nem olcsó.
-
Gusztáv
addikt
Amikor először hallottam, hogy az Ikea összeáll a Sonos-al, már sejtettem, hogy nagyon jó kis termék születik. Kicsit féltem az árától, de sikerült teljesen elfogadható sávban tartani. És ez a rögzítési mód, meg a szokásos Ikeás okos megoldás. Épp a konyhába keresek hangszórót, amin lehet zenét és rádiót is hallgatni. Van egy Mi Network speaker-em és Amazon Echo-m is, de egyiken sem jó ez a funkció (a Xiaomi csak kínai csatornákat talál, az Echo meg a magyarokkal áll hadilábon). Plusz a polc már megvan .
Laci
-
-
igori
tag
Ajánlott mert mono.... LoL
-
silentkiller
senior tag
Érdemes lenne lecserélnem az SRS-X99-et és X88-at kettő/négy ilyenre? Windows 10 alól hogy oldható meg ezeknek a hangszóróknak a meghajtása ha nincs BT moduljuk?
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
-
Draun01
tag
Akkor elmondom amit a cikkek valamiért nem mondanak:
aki egy bluetooth hangszororol tér át egy ilyenre, a hangélmény sokkal jobb lesz, aztán idovel rájossz hogy ez tényleg csak egy hangszoró, KIZÀRÒLAG zenehallgatásra. Ergo sem a Netflixed, sem a youtubeod nem tudod ezen keresztul hallgatni, se nem tudod TV-re kotni (csak AirPlay 2-vel). A laptopodról is csak a Sonos alkalmazáson keresztul fogod tudni megosztani a zenét. Próbáltam 3rd party appokat is, de iszonyatosan csúszik a hang pl youtubeon.
Szóval aki ilyet vesz, az annak a tudatában vegye hogy CSAK zenehallgatásra van. Így például egy bluetooth hangszóró tobbet tud nyujtani funkcionalitásban.
De természetesen vannak jó oldalai is, sokszor nem is kell a telefon hozzá csak megnyomom a play gombot és a legutóbb játszott rádió, vagy lejátszási lista folytatódik. Jó hogy van benne ébreszto és reggel a kedvenc spotify lejátszási listádra ébredhetsz stb.Pixel 6a
-
addikt
Gondolom (remélem) a cikkben megjelölt hazai ár hivatalos forrásból származik, és nem csak EUR-HUF váltás eredménye. Ez alapján vélhetően eléggé közel van már a hazai megjelenés ideje. Egyébként az ikea.hu -n is van róla cikk, abban azt írják, hogy még idén megvásárolható lesz itthon is.
[ Szerkesztve ]
-
ruan
tag
tök jó, itthon nem kapható? Akkor hogy lett ajánlott? Jó nem mintha probléma lenne kimenni érte Bécsbe
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
h-yle
addikt
Abban, hogy nem kell hozzá telefon.
Nem szakad meg a jel ha mászkálsz a telefonoddal, és bármilyen hálózati eszközről vezérelhető.
Ha elmész valahova bulikázni akkor viszed a bluetooth-t, otthonra meg ott a WiFi. Így.Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
hekmi
tag
Ez mivel nyújt többet mint egy mezei bluetooth hangszóró amellett, hogy
A hagyományos Bluetooth-hangszórókhoz képest előny, hogy a mobil értesítési hangjai már át sem jönnek a hangszóróra ?[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz Hieronymus #10 üzenetére
az jóóóó, habár nem igazán hordozni kellene, inkább a rusnya vezetéket eltüntetni
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Ha valaki hordozni is akarja, talál hozzá videót, az akkumulátor beépítéséről. Meg van a helyve, csak be kell tenni. némi dobozbontogatás után.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ezen én is jót röhögtem először... aztán másodjára is, mert a gyártó valóban úgy írja a használatiban, hogy "Speaker as a shelf"
Hát ilyen felhasználásban, úgy kellett, mint egy falat kenyér, mondjuk valószínűleg eredeti felhasználásban is annyira kellene.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
dabadab
titán
"Könyvespolc-hangszórónak mondják, de valódi polcként használni csak a külön megvásárolható fali konzoljával lehet"
Lécci, mondjátok, hogy ez csak vicc volt, ugye?...DRM is theft
-
Drakk
tag
A lámpába épített változat még jobban szól. Én is az előző héten hallgattam meg egy bécsi Ikeában.
Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.
-
Alg
veterán
Pont most hétvégén hallgattam a bécsi áruházban, nagyon kerestem hogy miből jön ennyi hang mert nem akartam elhinni hogy ez a kis izé ilyen jól szól
[ Szerkesztve ]
-
Derrewyn
senior tag
A bookshelf speaker nem azt jelenti, hogy maga a hangszóró a polc, amire lehet pakolni...
-
atike
nagyúr
Jónak tűnik... Mekkora a súlya amúgy?
-
wierra
senior tag
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
celofanker
csendes tag
Shut up and take my money!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hyundai, Kia topik
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest