Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz
alexandrosz #101 üzenetére
Jé tényleg. Ezekre gondolsz? eneby nézek reviewt róla. Mondjuk az jónak tűnik, hogy itt van hozzá aksi is, de az kivehető, cserélhető.
Az okosságából, ami előny, ahogy értem az a multi room és az, hogy a telefonnal kijöhetek a bluetooth rangeből akkor is szól. Más előnye van?
-
válasz
alexandrosz #93 üzenetére
Egy könyvet tudnék írni erről a témáról lassan, de idő hiányában nagyon ajánlom e helyett inkább a helyi smart home topicot
, több ezer hozzászólást hordtunk ott össze az elmúlt években. A fő csapásirány a valódi home automation és a domotika úgy általában, nem pedig az, hogy a telefonunkról tudjunk kapcsolgatni izzókat és annak örüljünk. Az egyik fő téma általában a Zigbee, és emiatt az IKEA-ás Tradfi cuccok is gyakoriak (főleg mert kb. az egyetlen Zigbee alapú termékcsalád, amit itthon jó áron bármikor le lehet venni a polcról).
A konkrét kérdésre egyébként sajnos nem tudom a választ, de gondolom megtaláod gyorsan, ha már vásároltál, akkor ki tudod próbálni. Amikor utoljára láttam az appot és a gw-t, akkor az egész ökoszisztéma elég korlátolt volt, így én már jó ideje nem használom a gyártói megoldásokat e miatt (nem csak az IKEA-sat, hanem mást sem, és itt csak gateway-ekre, a mobilappokra, és a gyártói cloudokra gondolok). Saját épításű dolgok vannak ezek helyett (opensource Zigbee gateway, Home Assistant, stb...). Jelenleg kb. 50db zigbee eszköz üzemel benne (Philips Hue, IKEA Tradfri és Xiaomi vegyesen).
de abszolút érdekel, mit lehet kihozni a rendszerből az IKEA által ajánlottakon felül
Erre viszont az említett topicban bőven meg fogod találni a válaszokat, vagy ha nem, akkor kérdezz tovább ott nyugodtan.
-
válasz
alexandrosz #91 üzenetére
Mi volt a kérdés? Lehet hogy tudok segíteni, van sok Tradfri cuccom (is). Használtam őket a hivatalos módon is, de egy ideje már inkább alternatív megoldásokkal (saját rendszeres integrálhatóság miatt).
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Xiaomi 120W gyorstöltő, adapter, töltő - Újszerű
- Apple Magsafe töltő eladó
- ÚJ - Power Bank 10600mAh / 22.5W Akció! Csak 4.490 Ft!
- Üvegfólia/Hidrogel fólia iPhone,Samsung,Google Pixel,Honor,Nothing Phone,Sony,Motorola,Vivo
- APPLE IPHONE 13, 14, 15, PRO, PRO MAX Edzett üvegfóliák, felhelyezőkerettel! 1.990Ft!
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest