- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Olvastam az Abus cikkekben, hogy jön a WDDM 2.0, ami gondolom a felület hardveres gyorsításáért felel, de továbbra sem értem, hogy ez miért váltaná meg a világot GPGPU fronton. A Dx 12 talán segítene az IGP hasznosításában (fizika számolása), bár kérdéses, hogy mennyire fog elterjedni ez a megoldás, és hogy hogy lesz megoldva a széleskörű hw támogatása.
Én továbbra is azt mondom, hogy tegyék ezeket a "bika" IGP-ket az i3-akba, esetleg legyen 1-2 i5/i7 modell, hogy vehesse, aki nem akar ott sem külső videokártyát. Aztán lehet, hogy 1-2 év múlva rá kell jönnöm, hogy tévedtem, de jelen állás szerint én legkorábban az évtized végére tenném a nagy IGP-s GPGPU-s forradalmat. -
Kékes525
félisten
Igenis számít a magok száma. Pontosabban csak olyan esetben, amikor a program kihasználja. Persze kevés dolog van, ahol a feladatokat 4, vagy akár nyolc részre is szét lehet osztani a párhuzamos futáshoz. A teszt amivel nézték ezek szerint rossz. Abban az értelemben, hogy a feladatokat nem tudja, vagy nem is lehet 4-nél több felé osztani. A sokmagos processzorokat csak akkor lehet kihasználni, akkor jelentenek sebesség növekedést, ha a program ki is tudja a magokat párhuzamosan használni, azaz olyan a probléma, amit meg kell oldania, hogy szétosztható akár nyolc felé is párhuzamosan.
-
Interceptor
addikt
"Viszont a Skylake lehet szerintem az új Sandy Bridge, minden megvan benne hogy 4-5 évre elég legyen, ahogy a Sandy is bőven elég ma is."
Elvileg az APU fejlesztések most fognak igazán beindulni, én logikusan azt várnám, hogy innentől számítva minden évben nagy ugrások lesznek APU fronton. Persze lehet csak én nem értek valamit. -
mekker
őstag
Nem vagyok semmi jónak az elrontója, de mi a tökre jó manapság egy IGP egy dedikált VGA-s rendszerben? Talán majd 4-5 év múlva lesz valami halovány haszna. Manapság ott tartunk, hogy Youtube HTML5 lejátszó sem rendelkezik rendes hardveres gyorsítással, és a munka programok is gyérül állnak a GPU-gyorsítással. Szóval nem jött még el a GPGPU éve.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy ne legyen feleslegesen túlárazva a Skylake emiatt (persze lehet rossz ötlet a Broadwellből kiindulnom). Van ez a közhely, hogy az Internet Explorert csak egyszer nyitják meg - amikor letöltenek vele egy másik böngészőt. Na, a dVGA mellett is ez a helyzet. Éspedig egy i5/i7 mellett jellemzően van valami.A notiknál ez nagyon jól jön persze, de én most kizárólag PC-ről beszélek, azon belül is csak a felső-közép kategóriáról.
@Solten
Köszönöm, és akkor a GT4 az "Irises" IGP, a GT2 pedig a nem Irises HD xxxx lesz? -
Sinesol
veterán
Mondjuk ugy tűnik nemsokat számit a magok száma, szal azt kihúzhatjuk, viszont az az i5 akkor is 3.1ghz-en megy, míg a 4790k 4ghz-en.
Az i7 Broadwell meg szerintem a magasabb órajel miatt biztosan kifuthatott a Tdp limitből, gondolom azért maradhatott le. Vagy csak a Cad nem szereti a Ht-t?
-
ddaydome
senior tag
-
Bander78
tag
Ez azért elég erős túlzás. Napi használatban nem érzem azt a hatalmas különbséget a munkahelyi i5 2500K + 5750 vga és az itthoni a10-6800K + igp közt, cad-ben sem. Persze vásárlás előtt tisztázni kell az igényeket.
A játékokról meg az a véleményem, hogy annyira jó már mindkét oldalon az igp teljesítmény, hogy erre is lehetne optimalizálni, lassan már nem érdemes gyorsan avuló, drága videókártyával szarakodni. -
Szerintem a Broadwell sima DDR3-at támogat, mivel a Haswell-el azonos alaplapokba lehet rakni.
A Skylake az (bizonyos változatai, ha jó emlékszem) ami a DDR3L-t is támogatja, mert alapból DDR4.
Persze lehet, hogy már képzavarban vagyok, mert ezt már lassan nem lehet követni. -
-
sb
veterán
Ha nincs IGP akkor nehezen lehet vele gond...
De egyébként sem az IGP-vel van gond a leírás szerint, hanem a vga wddm 2.0-val, tehát gyanítom akkor jön elő, ha hw-sen nem illeszkedik ehhez.Mindenesetre elég sz*rul hangzik a Haswellnél ez az egész.
Én olyan szempontból nem bánom, hogy így talán év végére, jövő év elejére lehet Skylake-es notit venni.seolwon
Ez jó kérdés. Nem tudom milyen driver lesz Sandyhez, mert ugye win10-től eltekintve sincs már évek óta hozzá új driver pár javítón kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest