Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #148 üzenetére
Egyetértek.
Bár a múltkor egy másik cikknél ki lett fejtve, hogy notiba is befér 70-90W ha a régebbi, nagyobb fogyasztású cpu+dvga párosokat nézzük. De ez nekem azért erősnek tűnik. Főleg a mai, "mindenbe 15W-os U-s procit teszünk" világban. Persze némi visszakorrigálásból nincs gond ha nem a legvékonyabb notikat nézem.Egy 25-35W közötti TDP sáv még kényelmes lehet. Viszont ebből a sávból meg valóban hiányoznak a beígért erős GPU-s procik. Van 1db 4mag+GT2, 2mag+GT2 és egy 2mag+GT3e. Utóbbi az egyetlen előremutató proci szvsz. (ill. van még egy 15W 2+GT3e, de szvsz annak már sok értelme nincs.)
ÉS az is kérdés ezekből mi kerül be valójában a notikba. Gyanítom Latitude-ba majd landol egy 15W 2+GT2 'azt kész. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Akula #138 üzenetére
De jobb lesz architekturálisan, viszont mivel változik valamennyire, így ehhez is szükséges specifikus optimalizálás, amit az első DX12 programokban nem biztos, hogy megkap. A Skylake mindenképp jobb lesz DX12 alatt, mert már TIER_2-es a bekötés, ami jóval kisebb többletterheléssel jár. A Broadwell még TIER_1-es bekötésű, ami rengeteg emulációt igényel.
-
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #114 üzenetére
Valszeg az eddig beharangozott két asztaliban akkor nem ez lesz.
Bár értelme nem sok lenne, mert eléggé csúcsmodellek.
Vagy Abu tévedett a cikkben, hogy a Broadwellek lesznek a gyorsabb IGP-sek. Bár ez ugye csak átvett hír tehát elrontani nehéz....Én is mobilba várom bár asztaliba sem rossz, ha +50%. Egy GTX750-et hoz ami sokaknak elég.
A mobil felhozatalról annyi látszik ami már Broadwellnél is volt: A GT3(e) lemegy i5 U sorozatig ami már szerintem nem rossz. Régebbi szériákból emlékeim szerint max GT2 volt elérhető emberi árú i5-ökben.t72killer
Amúgy jogos, erős dVGA mellett nem sok értelmét látom az igp-nek, még teljesen jól implementált DX12 mellett se - hacsak nem tud valami spéci dolgot az az igp, amire a dVGA vagy az x86-os magok nem képesek...Szerintem compute-ra nem rossz, ha külön van a dgpu-tól. Egyszerűen be lehetne fogni és ugye előny is compute-ra, ha integrálva van a cpu-val a közös címtér és egyebek miatt. Plussz teljesítményben sem rossz az. Nem mindenki nyomja 6-8tflops dvga-kkal. Egy átlagos 3-4tflops mellé meg egy közel 1tflops igp nem rossz.
-
törölt tag
válasz
Dr. Akula #116 üzenetére
Mert nem arra való, amit eddig hatékonyan tudtak számolni GPU-n azt eddig is azon számoltak.
Eddig minden komolyabb technológia a Xeon-ból származott le desktopra, ha nagyon hatékony lenne, ez a megoldás, "azokra a feladatokra" már egy éve lenne IGP a xeonokban.Arra lesz "jó" ez a forradalom hogy sokkal, de sokkal gyorsabban el lehet avultatni egy CPU-t.
Ugye most még egy 2600K-val "bármit meg lehet csinálni" x év után is, bár 30-40% lassabb mint a csúcs cpu, de kiszámolja.
De ha nem lesz az "öregedő" IGP-re támogatás az új program részéről, akkor már lehet beszélni tervezett élavulásról... Ha megcsinálták Haswell/Skylake között akkor miért ne lehetne ugyan ezt ismételgetni 1-2 évente -
válasz
Dr. Akula #120 üzenetére
Akad 4+magot megmozgatni képes játék, ez igaz. A többi processz meg fogja be a száját: amikor játék van, akkor ne víruskeressen, töredezettségmentesítsen, akármi - bár ez modern rendszernél már nem annyira gond. Anno emlékszem, hogy ki kellett lőnöm a Norton AV-t, ha nem akartam, hogy nagyon akadjon a heroesV
.
Amúgy jogos, erős dVGA mellett nem sok értelmét látom az igp-nek, még teljesen jól implementált DX12 mellett se - hacsak nem tud valami spéci dolgot az az igp, amire a dVGA vagy az x86-os magok nem képesek...
-
válasz
Dr. Akula #116 üzenetére
s2011-en nemigen játszol, a munkaállomást igénylő progik "picit" másak, mint egy GTA55.
#119: mondjuk a "tucatjaegyszázas" Bay Trail-nél, még a Pentiumoknál is, jobb a Beema, de ha nem kapható, akkor hiába ábrándozik róla az ember. A másik meg, ha véletlen akad is AMD-s megoldás, akkor irreális árat kérnek érte, nem fogják fel, hogy a CPU-teljesítmény a mérvadó, hiába a bika IGP, ha egy i3-tól is elmarad a proci.
-
-
sb
veterán
válasz
Dr. Akula #60 üzenetére
Meglátjuk mi lesz mert eddig amit láttunk az erősen ellentmondásos, ezt tárgyaltuk már a másik topicban is:
1. Broadwell asztaliból van két brutál erős GT3 igp-s, 4 magos. Ráadásul 65W-tal.
2. Skylake-ból két asztali 4 magosról szóltak eddig a hírek amire azt írták gyengébb az IGP és erősebb a proci. 95W.
3. Az említett nagyon erős GT3 egy rakás mobil Broadwell prociban is megjelenik elvileg. Nem nagyon értem a Haswellnél alig jobb nézetet. Eleve jobb és szélesebb körben tömik tele asztalin/mobilban is a nagyobb igp-kkel a cpu-kat. (A cpu részét sem mert energiahatékonyságban igen sokat hozott a Broadwell a Haswellhez képest.)@Sinesol:
„Viszont a Skylake lehet szerintem az új Sandy Bridge, minden megvan benne hogy 4-5 évre elég legyen, ahogy a Sandy is bőven elég ma is.”
Egyetértek. Feltéve, ha nem baltázzák el ilyen „mégis legyen inkább cpu-ban erősebb” döntésekkel. Persze ettől még jobb lehet a fentebb említett nagyobb igp-k kiosztásával a helyzet. Ha lehoznák i3-ig (Legalábbis desktopon, mobilon elég lenne ha a GT3-as 2 magos i5-ök emberi árban lennének, listaáron mondjuk már Broadwellnél is ezt láttam, ami jó jel.) és valóban elkezdik a compute-ot támogatni akkor mindenképpen ütős lenne a dolog. Az említett „eddigi semmire se jó” intel igp-k is lenyomnak a francba egy asztali i5-i7-et úgy, hogy a kanyarban sincs.
Ilyen szempontból lehet a Skylake sokáig jó. Ha ez a minőségi ugrás végre megtörténne (ami az AMD-nek ne jött be) akkor bármire elég lenne egy középkategóriás gép. Arra leszek kíváncsi a fejlesztések merre mennek majd, mert így rohadt nehéz lesz új cpu-t eladni. De gyakorlatilag mindkét állítás már ma is áll. Átlagfelhasználóknak már bármi megteszi az alsó régióból is és nehéz egy i5-i7 létjogosultságát megmagyarázni.
Ezzel pedig új szintet lépünk majd az „átlagban”.
(Persze van tippem a fejlesztés merre menjen, amit már rég kellene: sw-be ölni és a nagyrészt 20 éves, foltozgatott x86 kódokat kidobni végre a p*csába.)szerk: Az időzítés meg nem véletlenül jó a Skylakenél. Nem a csík tolta a repülőt most sem.
Mondjuk én a fentieket tekintve, hogy az sw-kre és a compute-ra helyezik a hangsúlyt, még mindig nem fogadnék. Pedig egyszerűen nincs más út előrelépni. De ezt már én is 2 éve írom aztán mégse lépnek sehova.szerk2:
Egy elég sokatmondó tábla a noteebokcheck-ről. Szépen feljöttek az azonos kategóriájú igp-k. És ugye egyre erősebbek is kaphatók gyengébb cpu-kkal.
HD Graphics 5600 24 @ 300 - 1050 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 6000 48 @ 300 - 1000 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 4600 20 @ 200 - 1350 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 5500 24 @ 300 - 950 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 5000 40 @ 200 - 1100 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 4400 20 @ 200 - 1100 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 5300 24 @ 100 - 900 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 4000 16 @ 350 - 1350 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Broadwell) 12 @ 100 - 850 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 4200 20 @ 200 - 850 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Braswell) 16 @ 320 - 700 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Haswell) 10 @ 200 - 1000 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Cherry Trail) 16 @ 200 - 600 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 3000 12 @ 350 - 1350 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 2500 6 @ 650 - 1150 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Ivy Bridge) 6 @ 350 - 1100 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics 2000 6 @ 850/1100 - 1350 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Sandy Bridge) 6 @ 350 - 1100 (Boost) MHz 64/128 Bit
HD Graphics (Bay Trail) 4 @ 311 - 896 (Boost) MHz 32/64/128 Bit -
Sinesol
veterán
válasz
Dr. Akula #60 üzenetére
Hát ha ez az ami csak cpu-ban erős, akkor a Skylake elég veszélyesen durva lesz igp-ben.
M5Norbi: A 7770 -et azt még talán megéri berakni, bár határeset.
A Broadwell olyan közel van már, hogy ezen a szinten szerintem kényelmesebb vga nélkül. Legalábbis a minimális pluszért én már nem adnék pénzt. -
válasz
Dr. Akula #55 üzenetére
Mondtam én hogy szar? Nem az. Kifejezetten alacsony fogyasztáshoz optimalizálták. Talán az sem véletlen, hogy "C" jelölésűek a "K"-s procik. Egész egyszerűen nem erre való. Kvázi az Intel is elismerte azzal, hogy a Skylake megint 95W-os.
Nagy kérdés számomra, hogy mennyire lesz tuningolható a BW, mert szerintem az emberek még képen sem nagyon látták, nem hogy birtokolnának egyet.(#56) AusWolf: Én a Broadwell-re biztos, hogy nem alapoznék. Hiába az alacsonyabb TDP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest