- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola G86 - majdnem Edge
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Hidd el tisztában vagyok, hogy mi a WP8. Minimális változtatásokkal elfut, mert a kezelőfelület WP8 és WinRT+W8-on más, valamint még bőven van mint egységesíteni hidd, csak egy kis fantázia kell hozzá, ami ha nem tévedek MS-nél meg is van, mert az utat szépen lefektették, és 2év múlva kiderül, hogy jó döntés volt-e vagy sem. -
Misály
addikt
"Amúgy az a poén az egészben, hogy WP8 is két évet fog megélni és utána azt is elsüllyesztik a fenébe és jön az egységes Windows platform " - Nem is tudom, kepes lennel-e nagyobb hulyeseget irni
Mar most azonos a kernel es a metro appok mindenen elfutnak, mi kell ennel egysegesebb?
-
vicze
félisten
Már mint annak tiltása.
Akkor ebben valóban nagyon tévedtem, elnézést.
“Verizon continues to be a key Windows Phone partner going forward.” - 2010, ehhez képest 2011 nyarára sikerült CDMA modelleket kiadni, és jelenleg 1db modell van a szolgáltatók kínálatában (Verizon-nál egy szem), valahogy nem érzem, hogy MS annyira törné magát hogy legyenek telók, meg a gyártókat se nagyon érdekeli valahogy. Még a Lumia 800-at se volt senki se képes forgalmazni. Nem gondolom, hogy az eladások nagyon befolyásolnák, ha a seggükbe dugják a pénzt, lásd 900-as 50$-ért...
Amúgy az a poén az egészben, hogy WP8 is két évet fog megélni és utána azt is elsüllyesztik a fenébe és jön az egységes Windows platform (ha bejön a WinRT/Metro stratégia), mondjuk legalább azzal nem lesznek olyan nagy kompatibilitási gondok.
Ha bukás lesz Win8 egyszerűen nem tudom mi a fenét fog csinálni MS teló fronton. -
Воланд
titán
az osszes szolgaltato rakhat ra sajat programot. ezen resze a mango sdk-nak hivatalosan csak a szolgaltatoknak erheto el (xda "tele" is van az stk korlatozas megkerulesevel, plusz az ms fejlesztoi forumok azzal a keressel, hogy legyen elerheto ez a toolkit a sima fejlesztoknek is). ha meg nem jelent meg tobb keszulek, akkor nem is tudnak tobbet forgalmazni. az elso ev ertekesitesi adatai utan meg gondolom felesleges magyarazni, hogy miert nem torik ossze magukat a szolgaltatok, azert, hogy wp-s keszulekeket forgalmazzanak. az ms egyebkent nincs a szolgaltatok ellen (hulye is lenne), lasd internet megosztas.
-
vicze
félisten
Kösz, legalább tudom hogy miért lett a 900 először AT&T-nél. Elég erős kedvezményeket kaptak ezzel, ahogy T is. Amúgy pont a két szolgáltató által forgalmazott készülékeket sodortad fel, CDMA vonalon összesen 1 szem forgalmazott teló van egész US-ben.
Tehát akkor végső soron az forgalmaz WP7 telót, aki rakhat rá saját programot... -
Maxentius
addikt
A ZTE már a Tania-val belépett a WP-piacra, a Huawei pedig az elsők között fog belépni a WP8-as piacra a MS szerint.
-
margithid
veterán
Remélem azért nem lesznek olyan drágák.
1 magos processzorral is kijöhetnek ha jól tudom, igaz az is frissnek mondható fejlesztés, de mégiscsak egymagos. Használatkor meg szerintem sok dolgot nem vesz észre az ember, wp8nál, játékoknál igen, de másban reméljük nem!
Olcsónak mondható készüléket nem is nokiánál, htcnél ,samsungnál kell keresni, hanem majd a kínai gyártóknál, huawei, zte, és ki tudja talán alcatel is ráfanyalodik. -
Skeper
csendes tag
Az android még sokáig fennmarad mert gyorsan alkalmazkodnak, az apple meg egy komplett ökoszisztémát épit ki. Mert egy idő után egyre kevesebb lesz a forradalmi ötlet. Ha van iPhoneod akkor legyen osx-ed is és akkor csak a legminimálisabb dolgot mondtam, magyarul vedd meg az összes apple cuccot. Nem véletlenül a Microsoft is valami hasonlót probal létrehozni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sok olyan is van, amit nem árul a szolgáltató a szalonjaiban, csak online vásárlással ami szintén csökkentette a forgalmat, hiszen sokan vannak, akik kézbe szeretik venni a telefont, mielőtt megveszik vagy nem akarnak, nem tudnak online vásárolni.
-
Воланд
titán
"Kisujjamból szoptam mint általában."
sejtettem, de gondoltam azert rakerdezek.
wp8: [link]
"Vagy tudsz rá más magyarázatot, hogy miért van összesen 7db WP7-es modell a szolgáltatók kínálatában?"
ize, tul sok mangos keszulek nem is jelent meg a gyartoktol.
nokiaval egyutt pontosan het darab masodik generacios keszulek van, ami az usa-ban megjelent hivatalosan: radar, titan ii, focus s, focus flash, focus 2, lumia 900, lumia 710 (talan elso generaciosok kozul trophyt arul meg a verizon, de most meg nem nezem). es ezek mellett ott van a titan, omnia w, lumia 800, tania meg a fujinak van egy, ami only japan. jah, meg egy acer.
-
vicze
félisten
(Kisujjamból szoptam mint általában.
)
Melyik részét azt hogy WP7-re nem lehet, vagy hogy WP8-ra nem lesz? (csak US-ről beszéltem) Első evidens. A második meg a saját spekulációm MS eddigi magatartásból kiindulva. (Nyilván változhat.)
Vagy tudsz rá más magyarázatot, hogy miért van összesen 7db WP7-es modell a szolgáltatók kínálatában? Ez 4 nagy szolgáltató és mindenkinél más modell van egyedül a AT&T kínál 4 WP7-est ott a legszélesebb a kínálat, és a Lumia 900-ból adódóan ők is vannak legjobban pénzelve a támogatásában. A kicsiknél gyakorlatilag nem létezik WP7. -
tybsen
addikt
válasz
Tigerclaw #106 üzenetére
Pedig van valami izgalmas az asszimetriaban, legalabbis nekem annak idejen a kis asszimetrikus alcatel telefonom billentyuzete nagyon bejott :-)
-
törölt tag
nekem sem az erős hardver kell, hanem a megfelelően erős és nagyon energiatakarékos. amíg telefonnal nem akarok nagyobb eszközt kiváltani, addig nekem oda felesleges a kakaó. viszont a játékokat, amik előbb utóbb hajtják a platformot (mert míg irodai szoftverekben vagy képszerkesztésben egy idő után nehéz újat mutatni, addig játékból rengeteg lehetőség és variáció van) meg kell hajtani valahogy, és ahhoz kelleni fog a fasza gpu meg sok mag.
woland_y2k: nekem nem az aszimmetriával volt bajom, hanem hogy nem voltak kisebb csempék, amikkel lehet egy érintéssel kapcsolni mondjuk a wifi-t, vagy bt-t, vagy fényerőt. ilyenekből egy sort kirakva már egész közel áll a használhatósághoz a felület.
-
-
catroot
veterán
válasz
Plazmacucci #102 üzenetére
Persze. Annyiban jó az új screen, hogy teljesen variálható a csempék méretei, így maga a rácsok nem lesznek "egységesek".
-
-
-
vicze
félisten
Ez miért is számít? Értsd meg ahhoz hogy sikeres legyen nem ártana, ha előbb forgalmaznák is a szolgáltatók (főleg US-ben), és ezután se lesz érdekükben, hogy megtegyék.
Ha nagyom marketing bullshit kell akkor már most le vannak maradva a 2maggal és 1GB RAM-mal, HW-van semmivel se emelkedik ki a WP8, továbbra sincs e-**** növelő faktora, ha már erre akarod elvinni. Ha meg 4magos lesz az új iPhone, akkor a ilyen jelegű paraméterek mutogatását el is lehet felejteni. SW-ben az MS integráltság az előny, az pedig csak a cégeknek számít, sima usert hidegen hagy az AD integráció...
-
Misály
addikt
válasz
#16820480 #94 üzenetére
Ebbol csak az jon le, hogy sok a civil BB felhasznalo. Androidtol egy ertelmes sysadmin sirva menekul.
Vicze
"Nem tudom, hogy ha a teljes forráskód szabadon elérhető, abban mi a halál zárt?" Az oem zartta teszi, ahogy a routeredet is.
A linuxosodast meg erosen vitatnam mivel az egesz win server unix megoldasokat nyul a kezdetek ota lasd LDAP, a powershell viszont mar boven tulmutat rajta, a core meg meg mindig nem a klasszikus gui nelkuli OS, csak ki van gyomlalva az gui. De ez mar nem ide tartozik.
-
törölt tag
igen, az elmélet az volna, hogy csak a wp8 lehet alternatíva, és mégis a statisztikák azt mutatják, hogy a rengeteg BB felhasználó jelenleg sián átmegy ios-re, vagy méginkább Androidra.
egyébként tudom, hogy nem jó a kevés pólulsú piac, de úgy látszik elég nehezen tud bármi is életben maradni jelenleg a két nagyobbon kívül. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #91 üzenetére
Vállalati környezetben akárhogy is nézem egy cégnek a legjobb választás a WP8. De ha BB ősszel tud valami értékelhetőt mutatni, akkor talán életben is maradhat.
Amúgy az 1 vagy kétpólusú piac csak a usernek rossz, illetve nem szeretném, hogy a droid a symbi sorsára jusson hosszútávon. Teló fronton, azért 2-3éven belül elérjük a technológia végét, és jön majd valami új divathullám. -
törölt tag
ne a fórumból indulj ki. tessék megnézni a statisztikákat, pont a múltkor volt valahol egy olyan, hogy a BB és Symbian userek nagy része jelenleg Androidon köt ki, ez az elmúlt egy évben végbement változás. lehet, hogy fog változni, de hamarosan nem lesz több BB felhasználó, aki majd átnyergeljen WP-re.
-
vicze
félisten
Nem a fórum 10db tagja után vonok mintát, hanem a teljes piacot nézem, mivel a hangemberek mindig hangosabbak, mint aki elégedett felhsználó, és a számok alapján sok az elégedett... BB helyett pedig nincs más választás, iOS, Android nehézkesebben managelhető szóval csak WP8 marad majd domain auth és egyéb finomságok, egy cégnek mindent megérnek.
A desktop OS piac már telített, de ott is lehetnek majd érdekességek a köv. 10 évben, pont a mostani elég erős mobil irányba tolódás miatt. Nyilván a routeremen az van.
Nem tudom, hogy ha a teljes forráskód szabadon elérhető, abban mi a halál zárt?
Amúgy szerver fronton ahogy "linuxosodik" (Core verzió, távoli managment PowerShell) a Windows Server úgy nyer egyre nagyobb teret és az olcsóbb fenntartás miatt kiszorítja a linux-ot, ezen a fronton az Oracle a legnagyobb ellenfél lassan. -
Misály
addikt
Eleg vaknak kell lenni ahhoz hogy akar itt a forumon ne lasd a sok droidbol kiabrandult embert. BB helyet tuti atveszi, es aki kiabrandul a droidbol, valoszinuleg a nagyobb valasztek miatt WP-t fog venni iphone helyett ill nagyobb aranyban fognak wp-t venni.
Plusz ott vannak a kikopo symbianosok.En is win admin vagyok (nagyvallalati kornyezetben) es meg shoa nem hallottam rola hogy az android egy linux kernelt hasznalo zart os (nem osszekeverendo a nagybetus linux-al)
, mellesleg a "linux eve" cimu bohozat mindig is a desktopra volt ertetendo, ami valljuk be, igen mulatsagos. Ja kerlek gyere azzal is hogy az otthoni routeremen is linux kernel fut, errol se hallottam meg.
-
vicze
félisten
Minimálisan jobb eladásokat max. US-en kívül fog elérni így is. Ehhez jön , hogy olcsóbb kategóriában végképp nem fog létezni a WP8 a HW követelmény miatt.
Vállalatoknak hoz nagyon sok funkciót a WP8, és az ő köreikben valószínű ez fogja végleg leváltani a BB-t.Elfogadok bármi fogadást, hogy jövőre a még világszinten se lesz 5% felett a részesedése 2013Q4-re. (Bár ez egyeseknek már szárnyalás lesz.
)
@Misály: Amúgy csak halkan jegyzem meg hogy az Android egy linux és az eladott darabszám 2év múlva megelőzi a PC-ket.
(Csak a tisztán látás kévéért win admin vagyok, sőt MS szimpatizáns.
)
-
Ricardo
titán
"Mindegyik oldalon vannak vaskalapos hívők, akkor nem akarják a valóságot látni.
WP7 hívő jelmondata pedig továbbra is "Majd jövőre!"."
Előre is bocsánatot kérek, de nem tudom ezek után kihagyni [link]Azért a WP8 messze túlmutat a 7-s verzión. javítanak egy csomó dolgot, és ott lesz mögötte támogatásként a windows8
-
Misály
addikt
"akkorse fogok kib*szott nyomorult ikonokat nézegetni éveken keresztül..." ezt gondolom az apple-re erted mert arra igaz is
En se ertem hogy tud meg mindig ikonmatrixal operalni.
"Ezt csak az apple fanok hiszik hogy 30widgetet kipakolnak (akik megtehetik) egymás hegyére-hátára az emberek... " - nem is allitottam ilyesmit. Csak hogy a koncepcio mindegyik hudekulonbozo uinal ugyanaz, csak masok a skinek, meg a widgetek. Probalnak kulonbozo arculatokat eledrakni, de ha mogenezel ICS ota ugyanaz mindegyik.
"WP7 hívő jelmondata pedig továbbra is "Majd jövőre!"." - olyasmi mint a 20XX a linux eve
Mellesleg iden ra mernek tenni egy kisebb osszeget, hogy eljon az a hype amire vart az MS.
-
vicze
félisten
válasz
Tigerclaw #83 üzenetére
Mindegyik oldalon vannak vaskalapos hívők, akkor nem akarják a valóságot látni.
WP7 hívő jelmondata pedig továbbra is "Majd jövőre!".A WP7 a 0 szolgáltatói támogatásnak köszönheti eredményét (AT&T-től kapott egy kicsit a 900-zal, de annak adtak egy haláldöfést a WP8-cal.), és ha ezen nem változtatnak WP8-nál és nem nyalnak be a szolgáltatóknál (adnak raklap pénzt...), akkor ugyan olyan lesz a siker ez a gát nem a felület vagy bármi más. Egyszerűen a begyöpösödött üzletpolitika.
Nézd meg hány WP7-es modellt lehet kapni US szolgáltatóknál (nem fog 2 kéz kelleni).
Amúgy azért utálják még a szolgáltatók a WP7-et és majd a 8-at is, mert nem rakhatják ráa saját alkalmazásaikat és bloatwarejüket, így nem érdekli őket. az iPhone is a hájp miatt megtűrt mind se szeretett a szolgáltatók körében. -
Szelley
senior tag
akkorse fogok kib*szott nyomorult ikonokat nézegetni éveken keresztül...
lockscreenre kipakolom az időjárás widgetet, google keresőt valamint egy multifunkcionális kapcsolót, és máris nem kell a menüben kotorásznom az egyszerű dolgok után...
az meg hogy mit használok, had legyen már az én választásom..minél több alternatíva, annál jobb és tágabb körű kiszolgálás! Ezt csak az apple fanok hiszik hogy 30widgetet kipakolnak (akik megtehetik) egymás hegyére-hátára az emberek... -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#16820480 #79 üzenetére
Igen, elég fura látni, hogy sokan mennyire bíznak a WP8-ban. Ha a WP7 is csak ilyen "futottak még..." eredményre volt képes az USA-ban majd 2 év és egy 100 milliós marketingkampány után, akkor miből gondolják, hogy a WP8 sokkal sikeresebb lesz?
Szerintem továbbra is a metro UI a legnagyobb gátja a fejlődésüknek és annak a testreszabhatóságát kellene még jobban továbbfejleszteni.
-
Misály
addikt
Es minek nekem mas terkep, ha ami benne van tokeletesen megfelel a celnak? Minek jobb mailkliens ha a gyari tud mindent? Androidban a fenenagy szabadsag gyenge supportot es out-of-the-box kevesebb funkciot eredmenyezhet egy zart rendszerhez kepest.
A kezelofeluleteidet meg a hajadra kenheted, kiraksz egy hatteret telerakod ikonnal meg egy valag widgettel, ezt meg megtoldod par animacioval es pont. Mindegyik droid felulet ugyanazzal a koncepcioval operal csak a temak masok meg az effektek.
-
Szelley
senior tag
ennyi erővel az ios hamarabb leépül mint a droid. ugyanis kezdetektől ugyanúgy néz ki a kezelőfelület. plusz amcsiba mindenkinek iphoneja van, ezáltal a fiatalok körében már "nem menő" ha papának mamának is ugyanolyan telefonja van.
3 rendszer közül akkoris a droid a leg"nyíltabb". Nem köti meg a kezed hogy márpedig neked csakis ezt a térképet lehet használni, csak így nézhet ki a kezelőfelületed, nem használhatod pendriveként a telefonod, stb stb stb. -
ramrit
tag
Nagyon sajnálom a BB-t, van egy olyan érzésem hogy olyan elenyészö lesz a piaci részesedése rövidesen hogy mérni se lehet majd,kb.mint a Badát.
Külföldön azért félelmetes hogy mennyi közel-keleti figurának van BB-je,talán rejtegetnek valamit?!:-) Ha nem saját szemmel látom,nem hiszem el.Visszatérve a wp-re, szvsz ezzel a 8-as verzióval meg fognak ugrani,nem is kicsit. Épp ma próbálgattam egy lumia 900-at, és valami pazar élményt adott, nagy kijelzö,a rendszer folyik,netezni nagyon kellemesen lehet,szép-informativ csempés megjelenés...ez most megerösitett abban, hogy nem fogok tovább szenvedni a droiddal, a wp megvett engem kilóra,ha a mass store meg lesz oldva és egyéb pár apróság. Hajrá WP!!!
-
Tigerclaw
nagyúr
Bármi megtörténhet és remélhetőleg a végedmény kiegyensúlyozottabb piacot teremt majd. Az Apple az "alsó" szegmenst úgy képzeli, hogy ha nincs pénzed az aktuális modelre, akkor vedd meg a tavalyi, vagy tavalyelőtti verziót kicsivel olcsóbban, szóval arra nem érdemes várni, hogy tényleg leereszkedik az alsó vagy középkategóriába.
-
Ricardo
titán
"de lehet hogy jövőre már egy kegyetlenül fájó problémává növi ki magát. "
Lehet. Ekkor kulcs fontosságú lesz, hogy a google miként reagálja le a problémát. Ha fejleszt és pótolja a felmerülő hiányosságokat, akkor talpon marad, ha csak figyeli a piaci igényeket, és pislog mint a vett malac megy a levesbe. ha ez utóbbi lesz, akkor nem is fogom sajnálni.
Az ios, még egy két évig tuti jól fog menni. Aztán majd (amikor elfogynak a hátrahagyott ötletek) kiderül miként tudnak fejlődni, és reagálni, az igényekre, és a konkurencia váratlan lépéseire.
-
tome.jr
addikt
Igazi semmitmondó és félrevezető marketing hír. Ez mindössze annyit mutat, hogy a két platformon mennyien használták a webet. Mivel a BB elsődlegesen nem web böngészésre van jelenlegi formájában kitalálva ezért a grafikonokon olyan ügyesen meghúzott egyenes vonalak semmi érdemi információt nem árulnak el a két os valós/számszerű viszonyáról.
-
tzsolesz
nagyúr
Higgyétek el, egyszer minden szárnyalásnak vége lesz. ebben az esetben lehet hogy még hamarabb is, mint ahogyan azt sokan hinnék.
Szinte 3 éven belül vált hullócsillaggá a nagy és hatalmas, vérfanok milliói által dicsőített, és oltalmazott NOKIA.
Minden rendszernek, gyártónak vannak gyenge pontjai, amik ma még elkerülik az emberek figyelmét, de lehet hogy jövőre már egy kegyetlenül fájó problémává növi ki magát. Ezt ma még nehéz megjósolni, de bármi előfordulhat.
Most az Android, a Samsung a menő. Amit ezelőtt 2-3 évvel még sírva, a szőnyegen fetrengve kiröhögött volna mindenki. Pedig ma nem röhögünk rajta.
3 év múlva WP8, és Nokia lesz így? vagy a HTC és WP8 (9)? A Samsung meg a süllyesztőben? Ki meri ezt megjósolni ezek után?
Vagy az IOS elkezd kategóriákat felállítani? 50-60k alsó, 60-90k közép, és efölött a csúcsgépek? Mert akkor szívesen kipróbálok én is egyet. -
bagkri01
őstag
Ha ezek mind benne lesznek (USB, HDMI csatlakozó) egy WP8-as mobilban akkor még én is váltok androidról, de ez a veszély még nem igen fenyeget. Egy droidos cuccban hamarabb benne lesznek ezek, mert azért azt ismerjük el, hogy a google reagál a legjobban a felhasználói igényekre, továbbá a gyártók köre is igen széles. A WP le van mindig maradva, az apple pedig el van a maga kis világában.
-
Ricardo
titán
Nagy potencia van a WP-ben. Én is figyelem merre halad.
A Droid akkor fog úgy járni, mint a symbian, ha elkövetik ugyanazokat a hibákat. Ahogy írtad, az igények változnak. A kérdés az, ki hogyan reagál rá. Eddig úgy néz ki jól követi ezeket az igényeket. A többi majd elválik.
-
catroot
veterán
válasz
hallerlaller #64 üzenetére
Szvsz azért, mert az androidra sokszor mondják (epölék), hogy ezt+azt "átvett" az IOS-ból, míg pl. a wp-s metro ui totál egyedi.
Na meg, szintén zártabb rendszer.
-
Xaels
félisten
A jelenlegi helyzetben nem hiszem, hogy attól félni kellene, hogy 2-3éven belül lesüllyed az Android. A másik két nagy OS jelenleg nem nagyon képviselteti magát az alsó szegmensben illetve WP7-el van az az 1-2 telefon amik szimplán sz@r ár/érték aránnyal rendelkeznek. Akkor ott vannak az alkalmazások, a megszokás. Nehezen vált az ember, sokszor még Android és Android között is mert az egyik gyártó megoldását szokta meg. Az Android meg a piac legképlékenyebb rendszere, sokkal könnyebben tudja követni az esetleg megváltozó piaci trendeket mint a másik kettő vagy mint a Symbian.
Ha jön egy Pureview-os WP8 Nokia az nagy durranás lesz, de eleinte nagyon magas árra kell számítani. Nézd meg a 808 sem egy olcsóság pedig ott a hardverből nem is olyan frissel dolgoztak mint a WP8-nál kellene. Lazán 200 vagy afölötti árat tippelek neki amikor megjelenik.
Anyagminőségben sem lesznek jobbak, legalább is a bevételt és a statisztikákat meghatározó piaci szegmensben biztos, hogy nem fognak a gyártók olyan megoldásokat alkalmazni ami kiemelné őket a mezőnyből.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem azt mondom, hogy eltűnik az android, hanem azt, hogy olyan lesz mint a Symbian. Lecsúszik az előkelő helyéről.
A WP8 még okozhat meglepetéseket, ha lezúzza Multimédiás képességekben pl. az androidos készülékeket. Hangzás, fotós képességek, HD videós képességek, kimenetek, bemenetek (gyárilag hdmi kimenet, usb 3.0 csatlakozás, pendrive bemenet, meg mit tudom én.....) Eben a Nokia jó partner lehet, és erős fegyverténnyé generálódhat.
De nem mondtam még a prémium anyaghasználatot, amit az androidos készülékek 90%-ról nem lehet elmondani. Ebben is lehet jobb a a jövőben egy WP8-as teló, illetve bizonyos vásárlóknál lehet döntő tényező is. -
B1T3
addikt
válasz
hallerlaller #64 üzenetére
Lehet, van benne valami. Talán azért lehet némi valóságalapja, mert a HTC és a WP is – bár más-más megközelítésből – hasonlít az Apple-re és az iPhone-okra.
-
-
B1T3
addikt
válasz
suckall88 #20 üzenetére
Jelentem, nem igazán döcög a referenciakészüléken.
Persze nem 100%-osam „smooth”, de még az iOS és a WP sem az, ahogyan egyik rendszer sem. Persze ettől a többi még szaggathat többé-kevésbé, de túlzásokba sem kell esni.
(#24) Lacces
„Minden gyártó más-más kezelőfelületet rak rá, ami miatt szerintem nagyon megköt.”
Jól értem, hogy a gyártói felülethez a zártságot párosítod? Ugye ismersz launchereket?(#61) bagkri01
Az Asha-szérián nem Symbian fut. -
bagkri01
őstag
Arra azért még ne vegyél mérget, hogy 2-3 éven belül annyi lesz az androidnak. Új symbiant meg szerintem ne is várjál, szerény tudásom szerint a nokia levette az op.rendzserről a fejlesztői gárdát, talán még egy két frissítés várható az asha-ra, azt jó éccakát. Szerény véleményem szerint a wp8, iOS, android még nagyon sokáig szereplői lesznek az okostelefon piacnak. Valakinek nagyon-nagyon nagyot kell mutatnia, hogy ez megváltozzon. Ettől függetlenül én drukkolok a MS-nek, egy jól összerakott puriview-os nokia tarolni fog és ebben 100%-ig biztos vagyok.
-
tzsolesz
nagyúr
Én örülök neki. Mégis csak a Windows Mobile az igazi okostelefon. Megérdemli a bronzot.
PDA az egyenlő Windows-al. Kíváncsian várom mikor jár úgy az Android, mint a Szimbián.
Ez természetesen elkerülhetetlen, a piaci igények mindig változnak, az emberek megunnak dolgokat, kimennek divatból dolgok (android?), előbb utóbb változni fog ez is.
Ha pedig ez bekövetkezik, akkor a Windows Phone lesz az aki átveheti a stafétát.
Android szárnyalása nagyjából még 2 maximum 3 év az én véleményem szerint.
Aztán ki tudja. Jöhet egy teljesen új szimbián, vagy beújít a RIM, esetleg IOS . -
attila8812
csendes tag
válasz
errorcode06 #10 üzenetére
Vegre egy korrekt kolega
-
bigkrisz96
tag
Hajrá WP, de Blackberry-m volt és imádtam.
(Picit sajnálom, hogy a világom senki nem fejleszt rá és "döglődik" a platform. -
tybsen
addikt
En is megnyomkodtam, tobbszor is, es nagyon tetszett. Egyedul a szamomra hasznalhatatlanul kis kijelzo, pontosabban kis betuk hasznalata zavart a legjobban. Gyakorlatilag 10 perc nyomkodas utan fajt a szemem az apro betuktol. Majd a wp8 meglatjuk, mit hoz, en nagyon nyitott vagyok a rendszerre.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
erneszt96 #33 üzenetére
Most is akkora mint a Nokia...
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy a Microsoft meetingeken mivel magyarázzák az 1-2%-os piaci részesedést így lassan 2 évvel a WP7 indulása után, mert ez a gyászos szereplés valami nagyon komoly hibára utal, a 100 millió dolláros USA kampány eredményeiről nem is beszélve.
-
vicze
félisten
"nagy frissítést"
(Elég relatíve lehet nálad a nagy fogalma... Bocs.
)
Cikkhez hozzászólva, azért ki kéne emelni, hogy US-ben a 2-3%-kal lesz harmadik, ha a BB őszi kampánya nem jön be és a WP8 igen, akkor lesz US-ben talán 3. 2-3%-os részesedéssel. Világ viszonylatban azért még a "nagyon acélos" Badát is meg kéne előzze előbb utána meg a Symbit és a BB-t... (Bár lehet van még más is a WP előtt...)
@Cyberpunk: Ne hagyd ki hogy nem ingyé van az csak úgy alapból.
(Nálunk céges telóhoz alapból nincs mobilnet, mert levelezni csak BB-vel(meg mocsok drága csomag hozzá) lehet, az meg csak felső vezető kap, még középvezető se...)
-
oO7
őstag
válasz
suckall88 #37 üzenetére
mondtam én egyetlen szóval is, hogy ugyanaz a 7.8 mint a 8.0? azt mondtam, hogy a Lumiák durván az egy éves szülinapjukra még kapni fognak egy nagy frissítést és majd jövőre, a következő frissítési ciklusban lesznek már kihagyva, így durván 2 évre húzva a "támogatottságukat"...
-
oO7
őstag
válasz
margithid #36 üzenetére
a BlackBerry nem egy konzumer piacra szánt telefon... a vállalatok akik meg ezresével-tízezresével veszik nagyon nem fogják értékelni a prémiumosabb érzést... egyénként business-class kategóriában meg sokkal inkább egy igényes fém Nokia vagy HTC és nem az a szerencsétlen gagyi műanyag amorf BlackBerry (remélem nem tiportam bele senkinek a lelkébe)...
-
suckall88
tag
Ömm javíts ki ha tévedek, de én úgy tudom, a 7.8 nagyon nem ugyanaz, mint a 8.0
Alma azért csinálja így, hogy a 3gs is megkapja az update-et, mert figyelünk a vásárlóinkra, de jólenne ha újítanának
meg azért ne felejtsük el, hogy 600 Mhz
, az tulzas hogy csak verzioszamot kap.
-
margithid
veterán
válasz
erneszt96 #33 üzenetére
Szvsz ha nem is lesz már akkora, főleg ha nokia beindul, de lehet jővője BB-nek is.
Főleg ha újabb csak drága készülékeket dobnak piacra! Hasonló profittal kell adniuk a készülékekeiket mint iphone-t az apple, igy a prémiumosabb érzés is megmarad, ráadásul kevesebb készülék eladásával is megfelelő profitot érhetnek el.
Szvsz HTC is erre fázott rá, nyitott az olcsó szegmens felé, nem kellett volna, meg lehet nézni annak is a tőzsdei teljesítményét.
Aki jól csinálja az szerintem a sony, szinte egyféle hardvert pakol a telefonjaiba igy frissítés se olyan mocerás mint más gyártónál. -
oO7
őstag
válasz
suckall88 #31 üzenetére
készüléktámogatás tekintetében azért nem olyan rossz a helyzet mint amilyennek a számok lefestik... ha azt vesszük, hogy egy OS verziónak egy év a "szavatossága" és, hogy a Lumiák az év elején jelentek meg, és az év végén még kapni fognak egy nagy frissítést, akkor lényegében arról beszélhetünk, hogy a készülék ~2 évig támogatva volt és ez nem is olyan rossz...
vagy más szemszöből megközelítve, WP7-nél ugye minden készülék magkap minden frissítést, így az első generációsok is, amiknek meg így a "támogatott ideje" 3 év ami meg már határozottan jó... és itt teljes funkcionalitásról beszélünk minden készülék esetében nem ám úgy, mint az iOS 6, hogy a régi készülékek kb csak a verziószámot kapják meg mint frissítést... -
erneszt96
csendes tag
szegény blackberry
, annóó akkora volt mint a nokia
-
Skeper
csendes tag
Nagyon komoly fejlesztések vannak ios-osx-re, ami nekem személy szerint nagyon tetszik az az apple szerepe az oktatásban. Ez nállunk használhatatlan, de külföldön nagyon komoly dolgok vannak ám. Amilyen visszaesés lesz PC fronton olyan előrehaladás lesz mobiloson a Microsoft részéről.
-
suckall88
tag
válasz
margithid #30 üzenetére
-Meg hogy alapvető dolgokkal küzdenek még mindig.
Nálam kistapsot kapott a Microsoft, hogy az első rendszerük milyen jó lett, a nem ide sorolandó Winmobile után. 1 dolog gyengus még, több alkalmazás kell, többet kell fejleszteni, sok program kell.
Meg ezt a készülék támogatást nem így kell csinálni, mint a lumiák esetében. De szerintem ezt még 1x nem merik majd megcsinálni. -
margithid
veterán
Ez igy van! Nem hiába rezelt már be év elején google és próbálkozott a két oprendszeres táblagépek majdani bevezetésével (android/wp).
Nekem most asztali gépet kell vennem, de ha jővő év elején lesz kedvező árú win8as tablet, vagy wp8as telefon beruházok egyre.
Androidból kezd elegem lenni, hiába igérték a jelly beantől az akadások lassúlások megszünését, sajnos még mindig vannak. (nexus s)
Mielőtt valaki nekem jönne, hogy gyenge a vas, hasonló hardveresn fut a wp7 röcenésmentesen! És remélem lesz wp8as telefon is 1 GHz-es procival és fél GB Rammal.
Játékokon kivül szvsz mindenre elég.
A megvásárolt appok után meg nem sírok, a voodoo soundot és a neutron zenelejátszót vettem meg, mondjuk hangzásban nem is várok wp8on olyat mint ezen, ezért ezt lehet megtartom zenéthallgatniAbban verhetetlen
suckall88
Apple szerintem meg is fogja tartani a részesedését, de androidnak nagyon össze kell kapnia magát, főleg, hogy nincsen elterjedt asztali megfelelője.
-
Skeper
csendes tag
Hát igen, szerintem ez nem mostani történet azoknak a felhasználoknak akik már kellően "belaktak" egy rendszert. De egy kis idővel jó lesz, most úgy érzem h egy jó dolgot hoztak létre mobilos téren ugyanezt a PC-nél nem érzem. Én most váltottam androidról és úgy szolván egy fellélegzés volt.
-
Ricardo
titán
Majd kiderül. Jelenleg droid alá vagyok berendezkedve, és egy csomó olyan dolog van ami kényelmessé teszi a mindennapokat.
Szerk:
Arról nem is beszélve, hogy a baráti körömben, és a családban is elterjedt, így bármi gondom van segítenek, (droid használó létemre sem vagyok nagy szoftverguru
) és ez szintén nagy fegyvertény.
-
oO7
őstag
és itt van előnye a microsoftnak, hogy az övék a PC piac (ami nagyobb, mint az Android ÉS az iOS együttvéve), az övék a játékos piac (Xbox) és az övék a vállalati szegmens úgy általánosságban... el lehet bohóckodni az Androiddal meg az iOS-el, de a komoly fejlesztések Windows-on (-ra) folynak... és ezek a fejlesztések mostmár át fognak kerülni a Windows-os táblákra és telefonokra is...
-
Ricardo
titán
-
Lacces
őstag
Valszeg a droid az első az EU-ban. Mivel az amcsi cégeknek kell a profit és patrióták ezért 1 dollár = 1 euró-val számolnak, így az EU-ban mindig (vámot, adót nem számítva), magasabbak a telók, így az iphone-nak is kisebb a vevő köre.
Skeper, az android mitől szabad oprendszer? Én ahogy használom öcsémét, nekem zártnak tűnik inkább. Gondolok itt a kezelőfelületre. Minden gyártó más-más kezelőfelületet rak rá, ami miatt szerintem nagyon megköt. Én nem érzem annak. Volt kezemben Sony, Samsung, és inkább megkötött volt.
-
Skeper
csendes tag
Szerintem az igazi növekedést a WP8 fogja hozni, most se rossz a rendszer de majd hát ha. Androidot az vesz aki szabadságot és egy töredezett platformot akar. iOS meg az aki szereti a gyorsaságot és képes elviselni a kötöttségeket, bezártságot.
-
Ricardo
titán
Erősödjenek. Legyen csak verseny. Azt a véleményt viszont osztom, hogy a droid, és az iOS is (ahogy a WP is) már túlmutat a telefonon. Aki berendezkedik valamelyik "alá" nehezen vált.
Programok, szolgáltatások és olyan + dolgok, amiket sok macera átvinni egy másik ökoszisztéma alá. -
Hajrá wp.
-
suckall88
tag
Véleményem szerint sokkal életképesebb a Wp mint a droid. Mondom ezt mint Apple fan.
Az omnia 7 megjelenésének idejében próbáltam először,EGYEDI, használható és smoooothmár az első gyerekek... Android most próbálkozik azzal, hogy ugyan csinálja már a telefon rögtön azt, amit a user akar
tudom meglehet magyarázni hogy a google sok telefonra csinal rendszert, nem lehet optimalizalni, csak kerdes az, hogy a ref. keszulekeken miert döcög.
Szóval, hajrá Wp, szemem sarkából figyellek -
pszili8
aktív tag
Ez igen,a BB-t leelőzni nagy teljesítmény ebben a helyzetében
Ezt kb eddig is tudtuk,eu-ra kíváncsi lennék,droid vagy ios az első?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Brutális eb #16 üzenetére
Az jó lesz flasht tudja azt rendelem is elő.
Meg normális multitasking-ot, ablakos megjelenítést.
-
törölt tag
válasz
errorcode06 #10 üzenetére
Persze, mindenki mas a hulye, ostoba sok magos telefonok, meg villogni vagyo felhasznalok. Veletlen semcarrol van szo, hogy egyelore behozhatatlan lepeshatranyban van a rendszer, es aki mar berendezkedett ios-re meg droidra, azok nem fognak csak ugy ugralni. Foleg ha mar bevasaroltak sokat a megfelelo online boltokbol.
Egyebkent ez meg mindig nem feltores, csak egy ujabb konkurens melyrepulesben... -
válasz
Brutális eb #13 üzenetére
Ha úgy vesszük igen, mert legalább ott van
-
Brutális eb
addikt
Lehet.
De Europa igencsak kérdéses.Egyébként jobban belegondolva ez nem érdem hanem állapot lévén kb 3 rendszer van amit jegyzünk mostanában.(Tudom van bada,tizen,simby,BB,stb de ezek nem sok vizet zavarnak jövőre.)
Droid,iOS,wp7/8
Ebből harmadiknak lenni hatalmas teljesítmény.
(#8) =Mentor=
"A sok ostoba amcsi"
Erre nincs is mit írni........ -
errorcode06
őstag
Persze hogy azt nézi. Az emberek 90%-a azt nézi. Ha meg sok pénze van már mindegy, csak drága legyen és tudjak vele villogni.
Egy ideig énis azt néztem, aztán rájöttem hogy nekem sokkal fontosabb az üzemidő és a megbízhatóság, ezért cseréltem vissza a MotoMile2-met az N73-asamra. Most meg egy 6310i-t használok.Egy ilyen tipusú készüléket mint a lumia800 szivesen vennék, de ezt a kis időt már kibirom novemberig...
-
szcsi
tag
Lassú a növekedés, de szerintem még csak a vihar előtti csend.
Jön a WP8, W8 tabletek, meg W8 az asztalon.
Kis kitartás kell az M$nek és gyártóinak, mert most divat az android, de 1-2 éven belül ez fog változni. Nem is kicsit.
Szóval hajrá! -
=Mentor=
őstag
A sok ostoba amcsi is csak azt nézi hogy legyen 2-4 mag , jó sok ram stb pedig a Lumia 800/900 főleg a jelenlegi csökknetett áron egy nagyon jó ár/érték arányú készüléknek mondható.
-
arn
félisten
válasz
errorcode06 #6 üzenetére
ez ok, csak eddig a tobbiek szazalekosan is egy normalisabb reszt haraptak ki (legalabb osszesitve), most gyk mindenki egyket szazalekon marakodik.
-
errorcode06
őstag
Eddig is az volt, lévén eddig sem a winmo, sem a BB nem volt a konzumer piac fő kedvence.
Gondolj csak bele (symbian, droid, ios), ha nem üzleti körökben mozogtál nem sokszor halthattad azt hogy: namost én megyek és veszek pl. egy BB-t.
Gyk, van jópár ismerősöm, ráadásul mostanság már rengeteg helyen megfordulok, és alig-alig láttam/találkoztam BB modellel. -
arn
félisten
1-2%?
boduletes... ez nem azt jelenti, hogy a win barmit is elert, hanem azt, hogy gyk ketszereplos a piac.
-
M3oH
addikt
Nem gondolom, hogy ennek a bronznak annyira orolnenek. De jel.pill.ban ennyire jok. Talan a W8 hoz vmit. Csak iOs es andriod mellett nehez lesz feljebb torni.
-
attila8812
csendes tag
Bizony, feltor a jo kis cucc
-
ESP23
senior tag
Akkor még egyszer,, HAJRÁ WP!
-
Cyberpunk
félisten
Az USA-ban. De világviszonylatban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motoros topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hegesztés topic
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest