Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz Huma #7 üzenetére

Naszályon ismerős vagy? :D Egyszer elrándultam magamban, hogy megkeressek annyi barlangot az északi oldalon, amennyit csak lehet, hogy aztán majd a kisöcséméknek rendes túravezetőjük lehessek. Az idő szorított, ezért a sietve fölérés után egy föl-le futkározás várt rám az északi, igen meredek (átlag. 50-70°-os) hegyoldalon, hogy végigpásztázzam, hasadékok után kutatva. (A barlangokról csak homályos szöveges leírás volt, térképen nem jelölték őket, némelyiket egészen másutt találtam meg, mint számítottam. A meredekségről meg annyit, hogy két botot kihegyeztem magamnak, azzal húztam föl magam, mert néhol tök merőleges is volt, meg sziklák. Naszály északi oldala kellemes terep :D) Később Google Earth-el lemérve az egész kiruccanás légvonalban egy olyan 35 km-t jelentett, de ötven-száz méteres szintkülönbség volt. Pedig maratonon még sosem próbáltam indulni. Igaz, vizet és ételt nem vittem, azzal gondom nem volt, és a nap vége felé egyre sűrűbben terültem el félholt formában. :D A Zsömle-barlangban szerintem el is bóbiskoltam. Szóval persze nem mondtam, hogy végigfutni, csak futkosni, ahol a terep megengedi. :)

• Crystalheart

őstag

válasz Huma #5 üzenetére

Enyim 12 ledes. :D Mondjuk ez nem mond semmit, led és led között is sok különbség van. Három darab AAA elemmel működik, szal ilyen hiperkompakt kiszerelés, és fél évig bírta a rendszeres éjszakai használatot, úgyhogy nagyon takarékos. :D De egyebet nem tudok mondani róla, mert a csomagolásán nem volt semmi konkrét adat föltüntetve. Anyám csak úgy vette valamikor, hogy majd csak jó lesz sötétben szereléshez, vagy kecskékből kullancskiszedéshez éjjel. Tényleg elég szórt a fénye, úgy 10 méterig ellátni vele, úgyhogy hagyományos izzóhoz képest haloványnak tűnik, de hozzászokva egészen használható. Mondom, szaladni lehetne vele az erdőben - ha ösvény van, akkor meg pláne.

Na, mennyibe került a tied? Szerintem nem néznénk hülyének :)

Amúgy ja, rendes futásra gondoltam :D Amikor egyedül megyek túrázni, én mindig futok, hogy minél többet bejárhassak. Közelsége miatt a Naszályt részesítem előnyben, és Vác belvárosából a csúcsig általában, már ha megyek, futni szoktam. Jó, 20 km után már én sem nagyon bírom, de ha lejtő van, akkor mégis nyomás, visz a gravitáció... (Megjegyzem, nagyon ritkán túrázok, csak itt a parasztmunka kondiban tart. Ha csak kitrágyázom a karámot, már vagy 10 km-t mentem talicskával, de a legelőn amúgy is rendszeresen kilométereket futok, ha valamiért ki kell menni. :D)

• Crystalheart

őstag

Jó dolog lehet. :) Mennyit futottatok? Sajnos nekem nincs 2K pénzem a nevezésre, meg még el is kellene odáig jutni vonattal, úgyhogy felejtős.

(Nekem egy 4-5000 Ft-os ledes fejlámpám van, a hagyományos égős lámpáknál kisebb intenzitású a fénye, de élethűbb, és erdőben valahogy mégis jobb vele közlekedni. AMúgy éjszakai pót-kertészkedésre szoktam használni, de akár futni is lehet vele az erdőben. Sőt, még jobban észreveszem a részleteket, a fehér fény kiemel mindent.)

Új hozzászólás Aktív témák