- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raucher
tag
"Mondjuk voltak akik valami síbothoz hasonló cuccal nyomultak őrült iramban."
-
Crystalheart
őstag
Naszályon ismerős vagy?
Egyszer elrándultam magamban, hogy megkeressek annyi barlangot az északi oldalon, amennyit csak lehet, hogy aztán majd a kisöcséméknek rendes túravezetőjük lehessek. Az idő szorított, ezért a sietve fölérés után egy föl-le futkározás várt rám az északi, igen meredek (átlag. 50-70°-os) hegyoldalon, hogy végigpásztázzam, hasadékok után kutatva. (A barlangokról csak homályos szöveges leírás volt, térképen nem jelölték őket, némelyiket egészen másutt találtam meg, mint számítottam. A meredekségről meg annyit, hogy két botot kihegyeztem magamnak, azzal húztam föl magam, mert néhol tök merőleges is volt, meg sziklák. Naszály északi oldala kellemes terep
) Később Google Earth-el lemérve az egész kiruccanás légvonalban egy olyan 35 km-t jelentett, de ötven-száz méteres szintkülönbség volt. Pedig maratonon még sosem próbáltam indulni. Igaz, vizet és ételt nem vittem, azzal gondom nem volt, és a nap vége felé egyre sűrűbben terültem el félholt formában.
A Zsömle-barlangban szerintem el is bóbiskoltam. Szóval persze nem mondtam, hogy végigfutni, csak futkosni, ahol a terep megengedi.
-
Crystalheart
őstag
Enyim 12 ledes.
Mondjuk ez nem mond semmit, led és led között is sok különbség van. Három darab AAA elemmel működik, szal ilyen hiperkompakt kiszerelés, és fél évig bírta a rendszeres éjszakai használatot, úgyhogy nagyon takarékos.
De egyebet nem tudok mondani róla, mert a csomagolásán nem volt semmi konkrét adat föltüntetve. Anyám csak úgy vette valamikor, hogy majd csak jó lesz sötétben szereléshez, vagy kecskékből kullancskiszedéshez éjjel. Tényleg elég szórt a fénye, úgy 10 méterig ellátni vele, úgyhogy hagyományos izzóhoz képest haloványnak tűnik, de hozzászokva egészen használható. Mondom, szaladni lehetne vele az erdőben - ha ösvény van, akkor meg pláne.
Na, mennyibe került a tied? Szerintem nem néznénk hülyének
Amúgy ja, rendes futásra gondoltam
Amikor egyedül megyek túrázni, én mindig futok, hogy minél többet bejárhassak. Közelsége miatt a Naszályt részesítem előnyben, és Vác belvárosából a csúcsig általában, már ha megyek, futni szoktam. Jó, 20 km után már én sem nagyon bírom, de ha lejtő van, akkor mégis nyomás, visz a gravitáció... (Megjegyzem, nagyon ritkán túrázok, csak itt a parasztmunka kondiban tart. Ha csak kitrágyázom a karámot, már vagy 10 km-t mentem talicskával, de a legelőn amúgy is rendszeresen kilométereket futok, ha valamiért ki kell menni.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest