Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonye
senior tag
Megértelek titeket, hogy nem jó úszásra stb az óra.
Sajnos én elejétől fogva, mikor megjelent az okos óra, már tudtam, hogy ezek játékszerek csupán.
Arra jók, hogy valamit mutassanak ha sportolsz, de ez úgymond egy hobbi sport óra. Semmi több.
Aki igazán sportol, ne az 50 ezer körüli kategóriában keressen.Én a kinézete, a színes oled kijelzője és a jó üzemidő miatt szerettem bele. Na kb ezekért fizeted ki az árát.
Az iránytű meg a lépésszámlálás még hasznos.
A pulzus kicsit fura így, hogy telefonról indítható csak.Amúgy meg nem vinném be fürdeni, meg a Balatonba ezt az órát. Azért ahhoz nem olcsó, hogy elússzon.
Remélem a héten megérkezik a miband 4-is, aztán megnézem az mit fog tudni.
A terv az, hogy ez a munkába járós, meg ünnepi órám lesz. Strandolás, koszos melóra meg ott lesz a miband 4.Egyébként mint írtam én már 2x kifizettem az óra árát. De még így is nekem egy elegáns megjelenésű óra, amiért hajlandó vagyok pénzt adni. Sportos, elegáns és ezt kerestem. No meg a színes kijelző mindent visz. Ezek a doxa police stb órák nem tudnak izgatni, viszont a watch gt meg kinézetre nekem lazán hozza azt a stílust.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Szpisti #1097 üzenetére
Gyak. igen (egyébként jó cikk, köszi). Ennyit tud a technológia. Persze a drágább eszközökben (ld. korábban link-elt videóban a Polar Vantage V) már mindenféle okos algoritmusokkal, iránytűvel, gyorsulásérzékelővel, mit tudom én mivel el tudják azt érni, hogy a végén kapsz vm. hellyel-közzel értékelhető nyomvonalat. De, az is csak olyan, hogy ha futás v. túrázás után látnál ilyen nyomvonalat, akkor jó eséllyel vinnéd vissza készüléket a boltba.
(#1095) philoxenia
"egy tesztelőtől nem várható el, hogy nyíltvizi úszásban kipróbáljon egy ilyen kütyüt..." - természetesen nem, de ha valami mást akar letenni az asztalra, mint előtte a másik 999 tesztelő, akkor lehet el kellene gondolkozni rajta.
Más oldalról nézve viszont ismernie kellene annyira a technológiát, hogy - akár tesztelés nélkül is - leírhassa, hogy ez a kütyü bizony jó eséllyel ugyanolyan alkalmatlan az úszás közbeni nyomkövetésre mint a többi hasonszőrű ketyere. -
-
simongab
senior tag
válasz
philoxenia #1093 üzenetére
Sajnos a pontos pulzusmérés után most a frissülés lehetőségét is elvesztettem. Jöhet a Huawei kontakt pont
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
philoxenia #1093 üzenetére
"Útvonalat előre kell tervezni, ha pontos távolságot akarsz megtenni."
Ez igaz, de - én legalábbis - valamikor csak úgy nekiindulok (kerékpár v. kajak) és megyek míg jól esik (tudom ez nem profi sportolóhoz méltó, de nem is vagyok az). Szóval igenis jól jönne az a GPS nyomvonal, hogy merre jártam, ill. mennyit is mentem (vízen pedig külön praktikus lenne, ha nem a telefont kéne piszkálgatnom...). A földfelszínen az ember már kezd hozzászokni a GPS pontatlanságához, de amit ezek a készülékek a vízen - ill. alatta - művelnek, azt nyugodtan zárójelbe lehet tenni. Én spec. ezért haragszom is, hogy ennek nincs kellő nyilvánossága. 10-ből 9 ilyen sporteszköz tesztjében ki sem próbálják a készüléket rendesen. A "nagy" review-k kimerülnek abban, hogy hány, és milyen számlap van, meg, hogy cserélhető-e a szíj vagy sem.
-
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos (úgy tűnik) ez az "open water swimming" sportmód a egy nagy átba**ás. Ha utána néztek, olvastok, akkor látni fogjátok, hogy van rossz és nagyon rossz mérési eredménnyel "büszkélkedő" okosóra.
Vagyis a gyártók szvsz. kollektíve vágják át a kedves vásárlót, mikor azt állítják, hogy az adott eszköz majd jó lesz neked arra, hogy a szabad ég alatt történő úszkálásodat lekövesd.
Kültéri vagy beltéri medencében sokkal könnyebb a helyzet, mert ott adott a medence hossza.
Ez egyébként számomra is jó tanulópénz arra, hogy ne higgyek el semmit. Általában - vásárlás előtt - utána szoktam olvasni a dolgoknak, de az, hogy a GPS nem működik víz alatt, fel sem merült bennem.
Szépen rövidül azon sportok száma, amire - hellyel-közzel, érdemben - használni tudom az órát:síelés(sose tudta), úszás (csak medencében), kerékpározás, futás,kajakozás(sajnos ezt se tudja, pedig nincs benne olyan "nehezítés", mint a síelésben) -
tyukee
csendes tag
Szia. Mi volt az úszásnemed? Kezeden volt az óra? Megálltál pihenni, és volt olyan amikor az óra kint volt a vízből? Tegnap medencében nézegettem a gps-t senkit nem mér már 10 cm víznél sem, amint kivettem a kezem a vízből, max 10 sec és volt jel, és a távot ár is írta azonnal.
-
simongab
senior tag
Pulzusmérés: úgy tűnik ha a telefon nem megy párhuzamosan az órával összekapcsolódva, akkor az óra külön pontos pulzust mér, nem úgy mint a már itt sokszor feltett kérdédem, hogy amikor az óra és a teló is nálam van akkor mért nehézkes a pontos mérés....
-
<Adamsky>
nagyúr
Úgy tűnik nem csak a GT ilyen suta (odatekertem a kiértékeléshez) ha úszásról van szó. Aki tehát pontos (a GPS tudásához mérten) mérést szeretne, az jobb, ha a felszínen húzza maga után az órát (nem vicc). Bár hamarabb (még a vásárlás előtt) utána néztem volna ennek ....
-
<Adamsky>
nagyúr
-
tyukee
csendes tag
válasz
<Adamsky> #1078 üzenetére
köszi a választ... Medencében (kültériben természetesen) mértem gps-el, ott a medence mellett mutatta a helyét az úszásnak, kb 20-30 méterrel, a távolság pontos volt, pedig 50m-es medencében úszkáltam. A kezem néha kint is volt a vízből, a Balatonon nem. :-.( majd a nyáron még próbálgatom. Hátha.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a víz alatt nincsen gps jel ... "
Erről olvastam már én is, de még nem teszteltem. Igaz most jó pár évet kihagytam, de jövőre - nagy valószínűséggel - mennék az átúszásra. Szóval azért én reménykedtem, hogy ha az ember nem búvárkodik azért csak lesz GPS jel. Végül is mennyi ideig, és milyen mélyen van az ember keze úszás közben? Nem akarom elhinni, hogy az a "pár centi" víz ennyi jelentsen.
Távolság. Nem tudom, mennyi lehet a pontos táv, de ha 5200 +/- 100 m, akkor a 5830 m - szerintem (tévedés jogát fenntartva) - túl nagy difi. Ennyit nem kolbászolhatsz össze-vissza (főleg, ha a hajók mentén mész).
Szóval, ha ez az óra ennyit tud, akkor sajna bevések még egy strigulát abba az oszlopba, ahol azt gyűjtöm, miért kell mennie ...
Én egyébként az evezéssel szívtam (ld. korábban). Mivel nincs ilyen sport, ezért a futást választottam (a GPS szükségessége és a tempó miatt). Hiba volt. Erről jut eszembe! Azt sem értem, hogy az Other kategóriában miért nem lehet tetszőlegesen beállítani, hogy mit nézzen és mit ne nézzen (pl. lépések), ill. mi legyen bekapcsolva (pl. GPS). -
tyukee
csendes tag
sziasztok! segítség kellene! hétvégén Balaton átúszás volt... alig vártam hogy végre nyílt vízi úszást is érdemben kipróbáljam. Hát csalódás volt. Azt hittem hogy legalább - hamár a víz alatt nincsen gps jel - az indulási és az érkezési pozíciót rögzíti pontosan és a térképen összeköti egy vonallal... Hát nem, csak az utolsó 50-60 m jelenik meg a térképen, és ennyi. A teljes távot ettől függetlenül 5830m-nek mérte, ami még lehet hihető is, hiszen az eddigi uszodás úszások alatt 5200m-en 3362 karcsapásom volt, itt most 3782 lett (úszásnem mellúszás).Így a megadott adataim alapján, meg az eddigi úszás adatok szerint ki tudja kalkulálni hogy mekkora is lett a táv a végére, meg ugye totál egyenesen 5.2 km-en lehetetlen úszni. Az érdekelne, hogy aki használja a nyílt vízi úszás mérésére is annak milyen eredmények jönnek ki? AZ juotott még eszembe, hogy lehetséges az esetleg hogy mikor elindítottam, akkor nem indultam azonnal, kb 1-2 perccel később és esetleg ezért nem rögzítette az indulási pozíciót? A tömeg, zuhanyzás, szemüveg felvétele ilyenek miatt volt késve indulás. Aztán a vízben érzékelte hogy úszok, de akkor már nem volt jel amit rögzítsen??? tapasztalatokra lennék kíváncsi, akinek van!
-
Macika66
őstag
válasz
DonDragonka #1069 üzenetére
Nyugodj meg, nem az elkövetkező 8-10 évben lesz ez...
-
hyperst74
csendes tag
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
DonDragonka #1069 üzenetére
Szerintem ülj rá nyugodtan telefonálás közben. Simán elbír.
-
DonDragonka
őstag
+1
Az első olyan okosóra gyártó aki hajlandó lesz végre garfén alapú elemet gyömöszölni a mindent tudó kütyüjébe az tarolni fog a piacon... Én konkrétan minden pénzt megadnék érte... Kerül amibe kerül... Bár sajnos nem csak a drága előállítás áll ennek útjában, mármint a grafén alapú elemekének. Remélem még megélem a grafén térhódítását, mert akkor valami csuda egy világ köszönt ránk...
Nagyon sokat gondolkoztam a Samsung óráin mert egy pöttyet több dologra használhatóak, de az üzemidő mindennél fontosabb és ebben bizony a Huawei a nyerő.
Kompromisszumként elfogadom cserébe, hogy nem lehet rajta telefonálni(se)... -
PuliPuli
csendes tag
Sziasztok!
Édesapámnak szeretnék okosórát várásolni a közeljövőben. 3 delikvenst néztem ki:
- Huawei Watch GT
- Samsung Galaxy Watch Active
- Galaxy Gear S3 frontierA véleményeteket szeretném kérni, hogy melyik legyen befutó, jelenleg fater egy Xiaomi Amaizfit Bipet használ. Sportolni szokott ( heti 2-3 kerékpározás).
Nem nagyon tudok dönteni mivel még nem volt ilyenem, ezért esetleg ha valakinek volt dolga ezekkel a típusokkal, akkor a véleményét ne tartsa magába.
Előre is Köszi! -
Macika66
őstag
válasz
PeterPH #1060 üzenetére
Tudok az Omron fejlesztéséről. Kb. 2,5 év alatt sikerült végre olyan pontosságot elérni az órának, mire az FDA engedélyezte a forgalomba hozatalát.
De több sebből vérzik a dolog.Egyrészt az akksi erejével kell parányi pici kompresszorral felfújni a szíjba épített mandzsettát. Ez komoly áramfelvétellel, fogyasztással jár. Ameddig a Li-ion technológiánál nincs nagyobb energiasűrűségü áramforrásunk, addig ez komoly kerékkötője a fejlődésnek. Ráadásul ugye a szíj nem is cserélhető ennek megfelelően.
Másrészt a csuklón történő vérnyomásmérés ugye nem a legmegbízhatóbb, csak akkor képes viszonylag pontos értéket mérni, ha szívmagasságban van a csuklónk (ezt a csuklós vérnyomásmérőknél külön fel is tüntetik). Innentől az edzés, alvás, stb-stb. helyzetben történő mérés szinte értelmetlen, mert még csak közelítő értéket sem biztos, hogy ad.
Harmadrészt a netto 500 USD-s ára is erőteljesen vízválasztó.
Ennek ellenére ha valakinek nicns pénze egy huszonezres professzionális Omron felkaros vérnyomásmérőre, az nyugodtan vegyen 170.000-ért Omron vérnyomásmérős okosórát. Ha a szabályokat követve fogja használni, akkor még meg is magyarázható, hogy megérte megvenni...
-
sonye
senior tag
Egész jó kis üzemidő lesz ezzel az órával.
Eddig vasárnap hajnal óta nyúzom. és 47%-ról most vav 24-en. Tehát a 2 hét tényleg kb rendben lesz.
Gyönyörűek a színek, a kontraszt.
Mondjuk jó lenne még hasonló számlap, mint ami van és változtatja a hátterét.
Még a méretét meg kell szoknom, mert ez nem karperec.Szerintem a bluetooth frissítés nem is volt olyan lassú. A telefon frissítés se gyorsabb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
legenda007 #1062 üzenetére
A mérete miatt nem sok értelme volna...
-
MeSKA
aktív tag
válasz
legenda007 #1062 üzenetére
Az órán? Nem.
-
legenda007
aktív tag
Sziasztok!
Pdf-t vagy Word doc-t el lehet rajta olvasni? -
PeterPH
senior tag
válasz
philoxenia #1059 üzenetére
Nem csak elvileg, hanem gyakorlatilag is.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Macika66 #1056 üzenetére
Elvileg egy csuklós vérnyomásmérővel kombinálható lenne egy okosóra, de ha annak külön pumpálható csuklópánt is része lenne, nyilván nem használná senki. A csuklós vérnyomásmérés amúgy még mindig nem mindenkinek alkalmas módszer. Célkészülékkel sem.
"Negyvenéves kor felett, a csuklón mérés egyáltalán nem ajánlott, mert az évek előrehaladtával az érrendszeri elváltozások (pl. érelmeszesedés) meghamisítják az eredményt." [link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
<Adamsky> #1055 üzenetére
Privit írtam, csak még ide kívánkozik az, hogy a linkedet megnézve nem az jön le, hogy :
Az is sokat elmond, hogy vannak orvosok, akik ezt használják (gondolom első körben, mert gyors, egyszerű, és ahhoz képest egészen pontos megbízható képet mutat a páciensről).
Hanem az, hogy vannak orvosok akik használják ezt (is).(Aláhúzással jelöltem a lényegi különbséget.)
-
Macika66
őstag
válasz
<Adamsky> #1055 üzenetére
Annyi igazság van a dolgoban, hogy a WIWE-val kimutatható, ha baj van. Nem helyettesít SEMMILYEN orvosi vizsgálatot, de a maga képességeivel észlelt eltérés felhívja a figyelmet arra, hogy irány azonnal az orvos!
Egészen biztos, hogy életek ezreit menthetné meg, ha lenne mindenkinél ilyen és rendszeresen használnák is.
Nekem szimpatikusabb lenne az EKG-alapon működő eszköz elnevezés.
Mindenesetre az, hogy az Apple órákban EKG van, az egy DURVA csúsztatás.
-
Macika66
őstag
válasz
thomasa #1051 üzenetére
Egy IGEN leegyszerűsített, EKG-nek nevezhető valami van benne.
De vérnyomásmérő egyelőre egyetlen forgalmazott okosóra-készülékben sincsen. Egyhamar nem is nagyon lesz szerintem.
Már csak azért sem, mert magunk mellett lelógatva, vagy fejünk felé felemlve egészen más értékeket adna a csuklónkon lévő óra mérése.
Ugyanazért, amiért a csukló-vérnyomásmérő is csak akkor ad megfelelő értéket, ha szívmagasságban tartjuk a csuklónkat.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
philoxenia #1054 üzenetére
"A sok lúzer orvos használ csak 12 csatornás EKG-t, mert nem tudják megvenni a nyomorúságos fizetésükből az épülővaccsot...."
Ne told túl!
Ezt senki sem állította.
A FAQ-ban is benne van:
Helyettesítheti-e a WIWE a 12 elvezetéses EKG vizsgálatot?
Nem, a WIWE 1 csatornás EKG mérés készítésére alkalmas, mely egyenértékű a 12 csatornás EKG I. számú elvezetésével.Az is sokat elmond, hogy vannak orvosok, akik ezt használják (gondolom első körben, mert gyors, egyszerű, és ahhoz képest egészen pontos megbízható képet mutat a páciensről).
Egyébként nem akarok vitatkozni, legfőképp azért mert nem értek a témához. Csupán arra akartam rávilágítani, hogy létezik egészen pontos mérés, amire már lehet alapozni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
<Adamsky> #1053 üzenetére
Persze. A sok lúzer orvos használ csak 12 csatornás EKG-t, mert nem tudják megvenni a nyomorúságos fizetésükből az épülővaccsot....
Ilyen készülékek is csak a mellékelt támogatással érnek valamit. Nézd meg az érzékelők méreteit és a tápellátást. [link]
Lehet hinni sok mindent, a Victorinox is elhiteti mindenkivel, hogy a bicskájuk mindenre is jó, de valójában egyetlen komolyabb szerszámot sem helyettesít.
Az apple watch egy egycsatornás mérést helyettesít hellyel-közzel. Amit linkeltél az is egycsatornás mérést tesz lehetővé igazából.
Kicsit megkaparva:
Az Apple Watch ideális körülmények között sem tudja mindig, minden személy esetén megbízhatóan beolvasni a pulzusszámot, a felhasználók egy kis hányada esetén pedig különböző tényezők miatt teljes mértékben meghiúsulhat a beolvasás. [link]
Azaz még a pulzusszám is kétséges. Hol van ehhez egy rendesen felhelyezett EKG...
Biztosan hasznos funkció, ha nincs más és megfelelően használja olyan, aki ért hozzá, de ehhez minimum összehasonlító próbálkozások kellenek már ahhoz is, hogy egyáltalán jól illeszd föl a két elektródát, ami az órán van. A korlátait felismerve esetleg megelőzhetsz egy sztrókot, de azt feltétlenül még egy kórházi ágyon "vészhelyzetesen bedrótozva" sem tudja biztosan megtenni egy felkészült orvosi team sem.
Sokszor találkozni a mai modern kütyüknél irreális elvárásokkal. Nem kell elhinni a reklámot. Ez az óra is rendelkezik GPS vevővel például, de nyilván a normálisabb újabb telefonoké sokkal pontosabb . Mér pulzust, hellyel-közzel pontosan, de nagyjából te is számolhatnád valamelyik artérián tapintva hasonló pontossággal.
Monitorozza az alvást, de azért egy alváskutató minimum fenntartásokkal kezelné az eredményeket. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
philoxenia #1052 üzenetére
Az alma órája - állítólag - elég jó / pontos. És egyébként is igaz, hogy nem kellenek már mindenféle elektródák és bonyolult készülékek EKG méréshez (és akár annak kiértékeléséhez)
-
Nikaré
őstag
Szia!
Sajnálom az esetet.Vérnyomást nem mér.
Pulzust igen, valószínűleg nincs engedélyezve az applikációban, ha ott állítod be akkor a számlapon is megjelenik. -
sonye
senior tag
Sziasztok!
Kalandossn és jó drágán, de végre nekem is lett egy ilyenórám. Tavasz óta rá vagyok kattanva.
És az az AOD is nagyon jó.Kalnad lényege, hogy megrendeltem, aztán a cég szépen eltűnt. Előre utalt pénz. Se óra, se pénz. Eredmény, hogy méshol újra rendeltem.
No de a kérdésem, hogy vérnyomást ez az ófa nem mér?
Másik, hogy nem lehet pulzust mérni gyorsan, csak ha belemegyek a funcióba? Nekem a mérési eredményt nem mutatja a számlapon, ha olyat választok, amin meg kéne jelelenni. -
kopeka
újonc
Sziasztok!
Az eddigiek alapjan nagyon megtetszett ez az ora! Azonban Youtube videok megnezese es forumok olvasasa sem tette vilagossa szamomra, hogy abban a pillanatban, amikor egy uzenet megerkezik, akkor a kijelzon megjelenik plusz rezges, ugy hogy hozza sem kell erni semmilyen gombhoz es el is tudom egyuttal olvasni, vagy maskent tortenik?
Koszonom a segitseget!
-
MeSKA
aktív tag
válasz
caveman1 #1031 üzenetére
Neten annyit találtam anno, hogy túrázáshoz és futáshoz elmegy a GPS mintavétel, de biciklin necces ha sok irány váltás van. Amúgy ha nem stabil a GPS pl erdőben érdemes telefonnal összehozni, használja inkább a telefonét, de nekem nem vesztette el még eddig a jelet.
Tl-x: nekem is aktív a funkció, én is szeretem és megfigyeltem, hogy tényleg mozog a számlap a beégés ellen, kb mint a videón. Én nem félek egyébként ettől, nekem csak akkor megy ez a funkció, ha tudom, hogy időre kell mennem és akkor gyakran nézem az órát. Amúgy lezárom a képernyőt illetve ő maga is kikapcsol bizonyos idő után tétlenség esetén. -
tl-x
addikt
Nem fog így beégni a kijelző ha állandóan rajta van a számlap?
-
caveman1
tag
Köszönöm a választ!
Esetleg a GPS nyomkövetés pontosságáról tudnál még vélemyényt mondani? A mostani amazfit bip-emen ha visszaézem az útvonalat sokszor eléggé kacskaringós vonalat rajzol, meg pl. az elnyújtott kanyarokban is sokszor lesodródik a rendes útról, több 10 méterrel mellé rajzolja vagy levágja a kanyart. Tudom persze hogy a gps útvonal rögzítést sok tényező befolyásolja, de a mostani órám ezt tiszta égbolt mellett is produkálja. Meg pl. egy erdősáv teljesen meghülyíti.
Köszi!
-
MeSKA
aktív tag
válasz
caveman1 #1027 üzenetére
-Csak kinézetben van különbség (oldalsó gombok recések, picit más színű fém), szoftver ugyan az. És természetesen a szíj dizájnja is más.
-Google fitbe nincs szinkron.
-Bejövő hívás esetén szám és név is megjelenik
-Fagyásrol nem hallottam, üzem időben ettől jobbat nem nagyon találsz ebben az árban. -
tl-x
addikt
Ma futás közben elkapott az eső, alig áztam meg de az óra semmit nem küldött át a telefonomra. Elveszett az eredmény.
Eddig csak néha tapasztaltam, hogy kihagy a GPS.
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Bocsi hogy ismét kérdezem, de esetleg ha valaki tudna választ adni, tapasztalatot megosztani ezekben a kérdésekben az sokat segítene a döntésben:
"Tervezem egy ilyen óra vásárlását, eddig a barna szíjas ezüst verzió nyerte el legjobban a tetszésemet. A következő kérdésekkel kapcsolatban kérném a segítségeteket:
-Van e valami különbség a dizájnon kívül, a tavaly novemberben megjelent huawei watch gt (ha minden igaz az általam kinézett verzió is ilyen) illetve az idén megjelent huawei watch gt active és társai között? Érdemes inkább az újabbakat keresni (bár ez a zöld meg sárga nekem nem igazán jön be) vagy ugyanolyan jó minden téren a tavalyi modell is?
-A google fitbe, vagy egyéb külső appba való szinkronizációra van már esetleg valami megoldás?
-Bejövő hívás esetén a hívó fél nevét, vagy telefonszámát megjeleníti rendesen?
-Az órát átlagosan 10-12 órás hegyi túrák mérésére használnám, stabilan végigméri a hosszabb túrákat? Nem jellemző a lefagyás mérés közben? (Egy amazfit bip-em van jelenleg, sajnos ilyen téren nekem elég megbízhatatlan, lefagy a mérés vagy magától befejezi ill. hasonlókat művel, mindenképp olyan órát akarok ami nem csinál ilyeneket)"Illetve még annyit kérdeznék, hogy a firmware frissítések után mennyire pontos az órában a gps nyomkövetés. Korábbi posztban írta valaki hogy a gps mintavételezés nem volt a legjobb, ez fejlődött esetleg?
Köszi még1x a segítséget!
-
richies
senior tag
Más..
Huawei fórumon olvastam,hogy néhányan panaszkodnak, hogy túl hangos a rezgés.
Engem is zavar kicsit.
Szinte hangosabb mint rezgősebb...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Macika66 #1019 üzenetére
"Két okosórám van, ez a Huawei Watch GT és egy Samsung Watch 46 mm." - ilyen?
Ööö... ezt kicsit kifejthetnéd (mondjuk egy listában, pro / kontra)Más: kajakozáskor használta már valaki az órát? És, ha igen, milyen sportot állított be? Nekem a futástól teljesen "megreccsent" a Honor Magic-em. Talán úszást (kinti) kellett volna állítani?
-
nokiae51
tag
válasz
soundman1 #1017 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítőkész hozászolást!
Még egy kérdésem lenne....
Van e lehetőség arra, hogy ha alsó vagy a felső gomb megnyomása után a különböző "ikonok" ne középre rendezve legyenek, hanem félkör alakba ahogy a Samsung okos óráiban is vannak?Remélem érthetően fogalmaztam
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Tervezem egy ilyen óra vásárlását, eddig a barna szíjas ezüst verzió nyerte el legjobban a tetszésemet. A következő kérdésekkel kapcsolatban kérném a segítségeteket:
-Van e valami különbség a dizájnon kívül, a tavaly novemberben megjelent huawei watch gt (ha minden igaz az általam kinézett verzió is ilyen) illetve az idén megjelent huawei watch gt active és társai között? Érdemes inkább az újabbakat keresni (bár ez a zöld meg sárga nekem nem igazán jön be) vagy ugyanolyan jó minden téren a tavalyi modell is?
-A google fitbe, vagy egyéb külső appba való szinkronizációra van már esetleg valami megoldás?
-Bejövő hívás esetén a hívó fél nevét, vagy telefonszámát megjeleníti rendesen?
-Az órát átlagosan 10-12 órás hegyi túrák mérésére használnám, stabilan végigméri a hosszabb túrákat? Nem jellemző a lefagyás mérés közben? (Egy amazfit bip-em van jelenleg, sajnos ilyen téren nekem elég megbízhatatlan, lefagy a mérés vagy magától befejezi ill. hasonlókat művel, mindenképp olyan órát akarok ami nem csinál ilyeneket)
Bocsánat ha kicsit hosszú lett, előre is köszönöm a segítségeteket!
-
soundman1
senior tag
-
nokiae51
tag
válasz
Tailorzsolt #830 üzenetére
Sziasztok!
Az óra számlapok mindig ugyan azok? Vagy esetleg lehet valami mást is letölteni az órához! A segítséget előre is Köszönöm -
richies
senior tag
Sziasztok. Kaptam egy GT-t ma szülinapomra. Ez az elso okos órám, Szóval Süsü vagyok hozzá.
Messenger uzenetek nem olvashatók csak azt latom,h.kitol kaptam.
Hogy lehet ezt beállítani?
Alapon van minden.Köszi. Üdv
-
soundman1
senior tag
válasz
Szpisti #1010 üzenetére
Teszteltem egy kicsit egy naptári bejegyzéssel, mert én sem érte(tte)m miért tűntek el az üzenetek.
Miután átküldi az értesítést és ránézek az órán vagy a teló értesítési sávjában nem tűnik el egyik helyről sem. Ha azonban a telón megnézek vagy a telón az üzenetet megnyitom eltűnik. Az továbbra is talány, hogy bármit megnyitok az órán eltűnik, azoban vannak olyanok továbbra is, amiket (pl. e-mail) délelőtt a telón elovastam, és az óra hozza üzenetként. Csinálok az órán egy resetet, nem ez az első, ami nem jól működik.
Ettől függetlenül szétválaszthatnák az alulról sepréses menüt egy megtekintő felületnek, és a Notifications-t az üzenetek naplózásának. -
soundman1
senior tag
válasz
nyogo83 #1008 üzenetére
Ha a kézemelésre felébredjen nincs bekapcsolva az Egészség app-ban, akkor csak rezeg az óra és nem kapcsol be a kijelző. Ha szeretnéd, hogy felvillanjon, akkor a kézemelésre ébredjent vagy kénytelen használni. Nekem is hiányoznak a részletesebb beállítási lehetőségek.
Aktív kijelzőn egy felfele sepréssel meg kell jelenjen az összes üzenet.
Androiddal így van, de iphone-nal is így kellene működnie. -
nyogo83
senior tag
Sziasztok!
Ma sikerult beujitanom egy Watch GT-t, lenne par kerdesem. Iphone-al hasznalom, a legfontosabb dolog nekem az ertesitesek/hivasok jelzese es a hosszu uzemido (Amazfit Bip-rol valtottam, ott ez okes volt).
Az addig okes, hogy nem minden ertesitesnek jelzi az ikonjat, nem gond.
Viszont a kovetkezoknek igy kell mukodniuk?- ha ertesitest kapok, akkor rezeg az ora, viszont nem eled fel a kijelzo. Meg kell nyomnom a felso gombot, hogy mutassa az ertesitest
- miutan kikapcsolt a kijelzo, ha ujra megnezem az uzenetek nezetet, akkor nincs egy darab regebbi uzenet semNem kellene listaban szerepelni regi ertesiteseknek, amiket esetleg torolni tudok?
Nem kellene ertesitesre bekapcsolni/felvillanni a kijelzonek? -
Macika66
őstag
válasz
DonDragonka #997 üzenetére
Full szilikon a szíj. Aligha hiszem, hogy tudna zörögni...
De kipróbálom szíj nélkül, lecsupaszítva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ahhoz képest, milyen jó AMOLED kijelzőt kapott, a gyönyörű Watch GT aktivitáskövetésen túl nem sokat tud. Azt viszont elég jól, és rendkívül kitartóan.
- Nintendo Switch 2
- Politika
- OLED TV topic
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2, 2+ év gari, AppleCare+, számla, plusz szíjak
- Új Ticwatch Pro 5 Enduro Google WearOS 2 év garancia
- Apple Watch 3 Series 38 mm Silver Aluminium White Sport okosóra - akku 86%-os (!) - 1 hét garival! -
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2026.10.22. Apple jótállás
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest