Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PAtr0n

    addikt

    válasz Cunaja #26465 üzenetére

    Asszonynak meg magamnak is tavaly júniusban cseréltem aksit az akkor 2 éves készülékekben.
    Gyári Huawei-t rendeltem hazai webshopból. Jöttek az ünnepek, szól, hogy kifagy a kamera, meg újraindulgat, 40%-ról hirtelen merülés, kikapcsol. Csinálta ezt 2 napig, aztán dühösen bedobta a 3-ik napon az erkélyről a kanapéra, hogy most már csináljak vele valamit.
    Nézegetem a telót, erre látom, hogy a kijelző már fel van nyomódva, mondom hurrá, fújódik az aksi.
    Szerencsére volt itthon egy utángyártott aksi egy rommá tört alkatrész P9-ből, betettem az övébe, azóta hibátlan. Az aksiban vagy 4 cella volt felfújódva! De a történet itt még nem ér véget...
    Mondom cserélek én is aksit így fél év után, mert az üzemidőm már nagyon gyatra volt a fél éve cserélt gyári aksival.
    Rendeltem megint egy gyárit, szétkaptam a telómat, és már nálam is fel volt fújódva 1 cella!
    Mondom ilyen nincs, biztos kifogtam 2 gyári hibásat. Betettem az újat, kb laza 2 hét után, 40%-ról kikapcs, és már látszódott hogy emelkedik a kijelzőm.
    Azonnal rendeltem egy utángyártott (Blue Star) aksit, ami 2 napra rá érkezett meg, addig a kijelzőm már jó hogy szét nem reccsent. Kijött az aksi, minden cella rommá fújódva!

    Gyanakodtam, hogy nem e valamelyik töltőnk csinálja a gebaszt, de nem lehet, mert eleve van az aksiknak túláram, túlfesz, rövidzár védelme.
    Azóta monitorozom AIDA-val, a teljes töltöttségnél ír kb 4.25V-ot, ami 90%-nál már csak 4.15 környéke. Huawei gyári gyorstöltővel vannak töltve a telók, a max áramfelvétele 2500mA AIDA szerint, 4.2V-al.

    Ha ez az Blue Star aksi beválik, ezt fogom ajánlani mindenkinek. Az üzemideje parádés eddig amúgy (1 hét használat), reggel levéve, 2óra GPS-en (Waze) BT-n, és 4G-n lógás után, a töltőről levételtől számított 6 óra után 50%-al hoztam haza.

    Szóval én egyelőre óvakodnék a gyári Huawei aksiktól, persze azt nem tudni valóban gyáriak voltak e, az kevés, hogy a Huawei logó rajtuk volt. :U

    "Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"

Új hozzászólás Aktív témák