- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #12229 üzenetére
Köszi!
" ... p20 próról beszélve(bár gondolom ez ebből a szempontból tökmind1)" - így van, mindegy. Sajnos - tapasztalatom szerint - ha valami ilyen alacsony szinten el van cseszve, akkor az minden készüléket érint.
"Ha a telefonon leveszem a hangot, hiába állítom a bluetooth eszközön, az néma." - ez, igen szomorú. Esetleg azt nézd majd meg kérlek, hogy a "developer options"-ben találsz-e olyat, hogy "disable absolute volume"
Én már csak abban reménykedem, hogy legalább a memória-kezelésen változtattak (majd írok privátot az esetleges teszttel kapcsolatban)
(#12231) smiti
"Kétkedve gondolok bele lesz-e egyáltalán Pie." - nagyon úgy tűnik, lesz. Ahogy menyasszony írta, a beta tesztelés már folyik. Én inkább az értelmében kétkedek. Mi értelme egy új rendszernek, ha megörökli az elődje hibáit? Engem - csupán - az, hogy az "About"-ban 8-as helyett 9-est látok nem boldogít. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #12227 üzenetére
"Nem biztos, hogy értem a kérdést ... " - ezek szerint nem követted itt a topic-ban az ezzel kapcsolatos nyígásomat. Annyi baj legyen!
Ezt próbáld ki kérlek!
1. Csatlakoztass össze bt.-n egy fej- vagy fülhallgatót a telefonnal (olyat, amin van hangerő szabályzó)
2. Indíts el valamilyen zenét, videót (a lényeg, hogy legyen hang)
3. Vedd le a telefonon a hangerőt 0-ra
4. Tekerd fel a a fej- vagy fülhallgatón 1/2, 1/3 vagy akár max. hangerőre
5. Írd meg, hogy mit hallaszui: természetesen a bt-s cucc lehet akár egy kis hangszóró is, a lényeg, hogy legyen rajta hangerő állítási lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #12225 üzenetére
"Ne haragudjatok!" - semmi gond, de ha már ide tévedtél, megírhatnád, hogy mi a helyzet bluetooth audio (itt a média hangerő és a külső eszköz hangerejének szinkronizálására gondolok) és task kezelés (Orux Maps, Locus) ügyében. Ha, egyikben (de főleg utóbbiban) nincs változás, akkor hajunkra kenhetjük a "pitét".
-
wdx
őstag
válasz Harcsai #11660 üzenetére
Ez a hagyományos ADB megoldás. Ehhez szerintem kell egy p10-hez való nocheck.img.
De. Ez feltöri a telefont (garancia ugrik)... Új, még teszteletlen rendszer kerül fel a készülékre (lásd nougat hibátlan volt, oreo tele volt hibával). Tehát hová is sietünk?Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #11477 üzenetére
Én nem használom ezt a "széfet" (azt se tudtam, hogy van ilyen a telefonon ) de most már kíváncsivá tettél. Ez valamilyen jelszó tároló app? Mondjuk, ha valami elég egyértelmű és/vagy látható helyen nincs export / import lehetőség, akkor félő, hogy tényleg nincs. Az ilyet nem szokás eldugni.
-
_CICAFIU_
aktív tag
-
dualcore
őstag
válasz Harcsai #10473 üzenetére
Bocs, elsiklottam a kérdés felett.
Ez számomra is jó kérdés. Ugye ezeket 1 kamerára tervezték. Na mármost, ha veszem a P10-et, beállítom monokróm-ra (mert én a 20 MP részesítem előnyben) és itt az rgb szenzorok nem okoznak meglepetést, szerintem nagyon szép fotókat lehetne lőni vele. Legalábbis én így próbálnám. -
dualcore
őstag
válasz Harcsai #10460 üzenetére
Én is gondolkodás nélkül cserélném. Jobb is mindenben, újabb is.
(#10463) DSPx
Mint korábban írtam, itt már elvérzik minden telefon, de a felhőréteg nálunk mindent vitt.#10452) benfolds
Nálam működik rendesen, igaz nálam az elsötétedés sem tapasztalható.
[ Szerkesztve ]
-
Vikooo
addikt
válasz Harcsai #10448 üzenetére
Nem csak a csatlakozó más, mivel ilyenkor (átalakítóval) nem az SOC -ben levő DAC -ot használja hanem az átalakítóban levőt. Apple esetében a hozzá adott átalakíóval rosszabb a hangminőség (még anno a GSMArena tesztelte).
Ki kell próbálni, nem tudom milyen minőségű a DAC illetve az EQ minősége. Kíváncsi vagyok mikor jelennek meg nevesebb gyártók (JBL pl) type c átalakítóval vagy fülessel.
Razer átalakító: Ez tuti jó és emeli majd a hangminőséget: THX Certified DAC
Vagy hosszútávon jóminőségű BT füles a megoldás (ugye ilyenkor is a fülesben levő DAC felelős a konvertálásért).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #10425 üzenetére
"Ebbe belefer, hogy a p20(pro) type c fules mukodik a p10el mindenfele mokulas nelkul?"
Gondolom, igen, mivel type-C füles, ezért van benne DAC, így a készülék digitális kimenetét használja.
Egy ilyen átalakítóval (ebben a leírás szerint van DAC) pedig a P10-en is működne bármilyen analóg füles.[ Szerkesztve ]
-
Vikooo
addikt
válasz Harcsai #10382 üzenetére
Project treble (PT): csak elméleti síkon beszéltük meg, hogy a PT bevezetése óta sokkal gyorsabban kéne, hogy jöjjenek az inkrementalis frissítések pl a biztonsági foltok, meg amúgy is a frissitesek. A frissítés menete ugyan az, miért kéne BL -t nyitni hogy megkapd a Huawei által kiadott hivatalos buildet?
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz Harcsai #10327 üzenetére
Személy szerint én nem veszem sértésnek, és nem is lehet annak venni. Pont arról volt szó, hogy kéznél van, lő és kész. Nekem is van Nikon, teljesen más opciókkal. Most is azt mondom, a P10 teljesen jó készülék, mint telefon, GPS, kamera, stb.
Más, én is a Gboardot használom, és nem vettem észre ilyen változásokat.
-
PACSA75
őstag
válasz Harcsai #10221 üzenetére
Fennebb leírtam egy garanciás eljárást, ezt meg kell érteni hogy a forgalmazó papírok (igazolások) nélkül nem tudja bizonyítani a gyártónak, márpedig egy "gyári hibát" nem fog a forgalmazó fedezni. Tudom hogy fájdalmas ha saját bőrön tapasztalunk elutasítást (én is jártam így, sőt én is utasítottam el😁), de ha próbáljuk megérteni a másik oldalt, be kell látni hogy van benne logika.
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #9361 üzenetére
Szia
Itt leírtam, hogy hogyan kell mert az csak az első lépés amit te csinálsz.
Vodafoenos a tied vagy Vodafoene kártyával használod?
Után visszamész a gyári frissítő menübe és ott keresed a frissítés, de a leírás végén van videó
[ Szerkesztve ]
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #8913 üzenetére
Meg tudom valahogy nézni nyitas nelkul, hogy a kod jo-e? Nem tudod megnézni de eddig még mindegyik jó volt..
Ha elütöd a pid kódot nem kapod meg a számsort...
A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!
-
Kovaratis
senior tag
válasz Harcsai #8899 üzenetére
Tudod mennyi idő egy új főverzióra ráhúzni az EMUI-t? Kint van a pure, ami egy Pixelen csak egy marok driver, és már mászik is (jó, nyilván ez túlzás). De egy EMUIt föléhegeszteni azért nagyobb falat.
Mikor jön már > köcsög gyártó
Miért lett így összecsapva > köcsög gyártó
Azért nem egyszerű fejlesztőnek lenni sztem. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #8784 üzenetére
Szerintem kérdezz rá, Te is, de én anno ezt a választ kaptam:
Kérdéseim a magyar support felé: (az első válaszban volt egy PDF, aminek kitöltésével igényelhetnék kódot ...)
Átolvastam a mellékelt PDF-et, de egy-két dolog nem világos számomra:
- A bootloader nyitó kód kérés ugye nem egyenlő annak használatával?
- Vagyis, mindaddig amíg azt nem használom fel - annak a megléte csupán - nem befolyásolja a jogaimat, ugye?
- Csupán a bootloader nyitás befolyással van-e az OTA frissítésekre, és ha, igen, milyen formában?
-- a készülék nem is fogja jelezni a frissítéseket
-- jelezni fogja, de a rendszer nem lesz frissíthető
- A PDF említ bizonyos DRM kulcsokat. Ilyen van a P10-ben? Vagyis egy bootloader nyitás, majd zárást követően már nem ugyanazt a készüléket kapom?
- Nyitott bootloader és módosított rendszer esetén garanciális ügyben tesznek-e különbséget a hibát illetően? Itt most arra gondolok, hogy ha olyan valami hibásodik meg a készülékben, aminek a működését nem befolyásolhatta egy módosított rendszer, akkor él-e a garancia?... és a válasz
Kérdéseire válaszolván, amennyiben kitölti a csatolt dokumentumot, azzal elfogadja az abban foglaltakat. A kód kiadásával a készülék gyári garanciája automatikusan megvonásra kerül, mivel a nyitott Bootloader vissza is zárható, amelynek nincs nyoma és lehetetlen ellenőrizni, de nem a Huawei által forgalomba került telefonról beszélünk már. Az OTA frissítések nagy része nem lesz elérhető, illetve amennyiben elérhető lesz, az nem fog települni. Ez a változtatások mértékétől függ. A DRM kulcsokkal kapcsolatban nincs érdemi információm sajnos és az illetékesektől sem kaptam bővebb információt. Az utolsó kérdésével kapcsolatban, sajnos a telefon gyári garanciája megvonásra kerül, ezáltal bármilyen javítás vagy szervizelés csak fizetős keretek között végeznek el.
Más:
Nekem egyébként kezd a tököm tele lenni az Emui-val, ill. a gyári rendszerrel (a sötétedéssel kapcs. holnap még tesztelek, aztán megírom, mire jutottam). Ha lesz egy kis időm, szétnézek ROM ügyben, és ha ígéretes lesz, amit találok, akkor "dobom" a garanciát és "repül" az Emui.[ Szerkesztve ]
-
glehel
senior tag
válasz Harcsai #8777 üzenetére
én lekértem a másik telefonunkhoz de nem fogom felhasználni mert igazán nincs rá szükség (eladásnál lehet számít majd, de ki tudja). Jogilag csak akkor vonhatják meg a garanciát ha be tudják bizonyítani hogy felhasználtad a készülék nyitására, a lekérés nincs semmilyen hatással a garanciára.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Harcsai #8761 üzenetére
" ... a sotetedes pedig elismerten szoftver hiba"
Az? Elismerten? A Huawei által? Az a baj, hogy - tudtommal - vagy nem is tudnak róla, vagy nem ismerték még el.(#8762) Eperkex
" ... a Wi-Fi magától kikapcsol aztán vissza kapcsol ... "
Nálam (de szerintem másnál se) nincs ilyen probléma. Mikor kapcsol ki a Wifi? Mikor le-lock-olod a telefont? Vagy akár "menet közben" is?(#8763) Asbee
"iphone x" - és nem bántad meg?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Harcsai #8573 üzenetére
Nekem még a Nougat van fönn, de ezt a vakuvillantás dolgot én nem találtam benne. Amikor itt kérdeztem, akkor a többiek is azt mondták, hogy nem tudja.
(#8576) wdx Ez a hívás bemondás kb hol lehet? Ha akarjátok megnézem nektek.
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
wdx
őstag
válasz Harcsai #7890 üzenetére
Told rá! Nyugi, nem csinál rosszat.
glehel:
Nekem adták a telefonhoz, ahogy mindenkinek. Bumszli töltő, bumszli kábellel. Nem felvágásnak írtam. Egyszerűen jár hozzá. Ami nem jár, az a mezei töltő. Az viszont pár pálcás.[ Szerkesztve ]
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #7237 üzenetére
Nem megy rá a Független, (vagy is test_keyes lesz) Csak az oeninfo cserével igen (ha arra irányult a kérdésed) akkor függő marad.
Android alap: Ha a egy függő telefonra fel teszek egy független ROM attól még az nem lesz független, és ugyan úgy fordítva is igaz.
-
VincentV
csendes tag
válasz Harcsai #7032 üzenetére
Nem csak te. Ugyanilyen készülékem van és nekem is viszonylag későn jelezte a frissítést, viszont én meg vagyok elégedve vele.
Eddig semmi hibát nem tapasztaltam a rendszerben. Az akkuidő is maradt ugyanolyan jó, 6 óra SOT most is megvan. Szép, gyors, simán fut minden gond nélkül mint korábban is pedig nem csináltam FR-t!Nekem bevált, tetszik az oreo és ennél valószínűleg csak jobb lesz ha jönnek majd javítások, frissítések hozzá a jövőben.
"ice-ice-baby" - jég-jég-csecsemő
-
entee
csendes tag
válasz Harcsai #6980 üzenetére
Ez a viber hiba nálam is jelentkezett, bár nem vettem észre azonnal az oreora frissítés után.
Más fórumon is előfordult, bár nem sokat írtak róla.
Nekem egy viber újratelepítés megoldotta. Csak közvetlenül előtte érdemes nyomni egy biztonsági mentést a viber beállítások között. -
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #6600 üzenetére
Az, hogy az egyik 1 simes a másik 2 sim-es ez egy alapvető külömbség,
Ha független és Dualostod akkor mindegy milyen kártyát teszel bele.
Az egy simes nem vesz be kettő egy forma kártyát mert nem fog működni.
Max az SS-ből mokolt dualistott vesz be minden kártyát ha független, ha függő akkor meg akkor meg ket azonos szolgáltatós kártyát használ
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #6600 üzenetére
Az, hogy az egyik 1 simes a másik 2 ez egy alapvető külömbseg,
Ha független és Dualostod akkor mindegy milyen kártyát teszel bele.
Az egy simes nem vesz be kettő egy forma kártyát mert nem fog működni.
Max az SS-ből mokolt dualistott vesz be minden kártyát ha független, ha függő akkor meg akkor meg ket azonos szolgáltatós kártyát használ
-
wdx
őstag
válasz Harcsai #6571 üzenetére
Nálam Nilkin vékony van...relatíve vékony. Tökéletes. Néha leveszem, mikor pucolom, ilyenkor élvezet hozzáérni a prémium kütyühöz, aztán elkezd nagyon kiszáradni a kezem a hidegtől, és 1-2 óra után visszakerül. Saját tapasztalat szerint, ez a grafit tok a feketéhez, tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #6400 üzenetére
Szia általában a Huawei oldalán szokott fent lenni a rollback és országonként. És ahhoz volt külön egy ROM amit fel kellett tenni..
Minden esetben külön volt a SS és DS-hez való Rollback. Ugyan úgy a ROM-is külön volt. A Rollback csak 3 gombossal lehetett telepite direkt ezt volt a lényege, és a ROM-is hozza csak 3 gombossal működött.
Ez a roolback.
És így kellene ROM-nak kinéznie.HUAWEI P9 Lite Firmware (VNS-L01, Android 6.0, EMUI 4.1.1, C432B161a, NEU) csak az update.app van benne és minden esettben újraindulásnál csinál egy factory reset.
ez a p9 lite-é de ha lesz az hasonló lesz majd..
A Rollback
HUAWEI P9 Lite Rollback Package (VNS-L01, from Android 7.0 EMUI 5.0, to Android 6.0 EMUI 4.1, C900B300, Hungarian).zip (73Mb) meg csak ekkora
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #6066 üzenetére
Szia
Nem 6 perc de lerírom.
Test_keyes akkor lesz, ha nem a megfelelő firmwaret teszed fel vagy valami oknál fogva nem települ, vagy az update_data_full_public és update_full_VTR-L09_hw_eu vagy hozzáértő user valami szedet vedet ROM-ot rá ereszt. Test_Keyes állapotban nincsen frissítő menü, és a Hicare se látja valamint Témák, és téma letöltések sincsenek, és azok az appok sem melyek a fent említett kettő zipbe vannak.
Innen az esetek 99% csak oeminfo cserével lehet végig menni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Harcsai #6066 üzenetére
Csak azért kérdem mert belemásztam az FF lelki világába és semmit nem csinál csak a proxy az Emui updaternek az üres válasz helyett a kiválasztott fw verzióját adja vissza.
Ugyanonnan jön minden adat. Lehet belenézek jobban, max. téglázom a telefont.
Kvázi "átvered" az updatert.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #5980 üzenetére
Szia
Igen az mivel valahogyan meg kell különböztetni a DS és az SS...
Huawei P10 VTR-L09C432Bxxx SS
Huawei P10 VTR-L29C432Bxxx DS[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz Harcsai #5959 üzenetére
Ennél a telefonnál van a legkevesebb értelme. Itt már nincs miért szenvedni.
VincentV:
Több alkalmazás csinálni fogja ezt, nem telefon hiba, egyszerűen nem éri meg frissíteni az alkalmazásokat...[ Szerkesztve ]
-
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #5795 üzenetére
FF mindegy mit jelez amíg Magyarországon hivatalosan nem elérhető a B185 vagy a B186 addig nincsen garancia.
Azt hogy hol elérhető vagy hol sem azt nem tudom
Én befejeztem ezt a frissítési témát mindenki úgy frissít ahogy akar, saját felelősségére.
[ Szerkesztve ]
-
bubus66
nagyúr
válasz Harcsai #5792 üzenetére
Szia
Ez is le lett írva az FF nem hivatalos tehát hiába elérhető a B185 és a B186 ha felteszed nincs garancia.
Mivel nálunk csak a B180 amit az OTA jelez tehát az a hivatalos arra van garancia a Többire ami felette van nincs addig amíg nálunk meg nem jelenik az OTA-n
más
A B151 témát meg senki nem keverje ide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával