- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Huawei Mate 8- A Kirinpáncélos
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carline
őstag
válasz
Zototh64 #13806 üzenetére
(13795)-ben írta:
Telepítéskor ha véletlenül piros szöveget kapsz, hogy a cache nem csatolható, akkor visszalépés és újraindítási menüben a recovery-t válaszd, ha elindul, választhatod az újraindítás rendszer-t.Na pont ez volt nekem is.
Lehet van valami nem publikált változtatás a Huawei részéről az L29-es sorozatban, hogy van akinél megy, másoknál nem.
-
janosgal
tag
válasz
Zototh64 #13787 üzenetére
Sziasztok!
Megoldódott a problémám szerencsére. Röviden leírnám, hátha másnak is hasonló problémája volt vagy lesz és segít neki.
A napokban úgy döntöttem, hogy a teljesen gyári Telekomban vásárolt telefonomon lecserélem a gyári rendszert. Elkezdtem olvasni a fórumot, minden információt átolvastam az összefoglalóban, ami ehhez kell.
Elősször is a megfelelő drivereket telepítettem a gépre (az adb nem volt egyszerű, elősször nem látta a telefont, de a HiSuit telepítése megoldotta.), majd a bootloader nyitó kódot szereztem meg a DC Unlocker program segítségével. Ezután a leírás szerint adb-ben beírtam a megfelelő parancssort és a nyitó kódot a bootloader nyitáshoz. Kiírta hogy kész és újra is indult a telefon. Viszont a twrp felrakás ezután nem működött, a cmd-ben ezt kaptam:
sending 'recovery' (25282 KB)...
OKAY [ 0.541s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: Command not allowed)
finished. total time: 0.553s
Ezután a fórumtársak segítségével kiderült hogy nem teljesen sikerült a nyitás mert az FRP Lock maradt és zöld a bootloaderben. Elkezdtem erről is érdeklődni neten és itt a fórumon. Szintén fórumtárs javasolta, hogy nézzem meg a fejlesztői beállításokban az oem feloldás opciót, amit engedélyezni kell. Na nekem ez inaktív volt és nem volt engedélyezve. Sok mindent megpróbáltam de nem sikerült. Kezdtem feladni, azután neten találtam azt az infót hogy ezt csak zárt bootloadernél lehet állítani. Ezután visszazártam a bootloadert. Ekkor már tudtam állítani a fejlesztői menüben az oem feloldás opciót. Engedélyeztem és ezután minden ment a leírás szerint. Jelenleg már a twrp is fent van és következik a rootolás.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és remélem ez a kis írás segít másoknak is. -
janosgal
tag
válasz
Zototh64 #13779 üzenetére
DC Unlockerel olvastam ki. Gondolom hogy jó. Elősször elfogadta, újra is indult a teló. De csak a PHONE Unlocked lett piros, az FRP locked az zöld maradt. Ezután akartam a twrp-t telepíteni de jött a hasonló üzenet (FAILED (remote: Command not allowed)) cmd-be. El nem tudom képzelni mi lehet a baj. Neten is keresgélek, de minden amit találtam hatástalannak bizonyult.
-
Hende
tag
válasz
Zototh64 #13660 üzenetére
tudom mi volt, nem is azzal van a gondom, csak még mindig nem tudom, hogy mik a hiányosságok
engem az érdekelne, hogy mi nem megy c432-n, mert ha az nekem se kell akkor cunaja ha kell akkor sajnos kang. zoomnál kilép vagy van olyan hogy a kamera fagy vagy valami?
járom norvégiát most jövöhéten meg london és kamera kell mindenképpen. meg ne ott derüljön ki út közben mi a rossz. szóval kérlek arról amiről tudsz azt írd már le. köszi!kamera zipet eddig nem találtam, majd most kezdem megint keresni
-
Hende
tag
válasz
Zototh64 #13604 üzenetére
Hát nem biztos, hogy csak ott lehet a baj. Nálam a c432-es soha nem frissített a frissítőből a régi és a mostani se.
DLOAD az nougat alatt még mindig nem működik nem?
kangvipről szerintetek most melyik módszerrel lehet a leggyorsabban átállni gyári b581-re?
Illetve miért jobb egy kangnál egy cunaja nougat?
Nekem hívásrögzítő, duplakopp, navbar height, hívásnál a led villogás kellenének.
Ezek benne vannak?
Mik a hiányosságok nálad?
Van valami gyűjtő hely, ahol fent van minden a cunaja rom telepítéséhez?látom a downgrade-t írtad. remélem most már nekem is frissít majd frissítőből, bár eddigi tapasztalatok alapján nem hiszem. Huwaei Updater 2.0 kellett. Bár még az se tudta nekem a b581-et feltenni. Van valakinek huawei-es linkje hozzá? hicloudos vagy mi. Nálam ott is a hitelesítéssel rinyált. Még írtátok itt is vagy valaki xda-n hogy rossz volt az és hiányzik valakinek a hitelesítés, míg másnak meg felment.
Sőt még b180-on se jötte soha se frissités nekem. -
válasz
Zototh64 #13594 üzenetére
melyiket ajanlod?
akku ido nagyon fontos.
jelenleg is egész kellemes, de elozo telefonon nagyon sovany lett frissitest kovetoen(legfrissebb).
es ez amugy mitol lehet hogy ezzel kaptam a telot garanciabol?
meg miert nem lehet fel frissiteni ezzel amugy?
a 3 gombos update nem jar gari vesztessel ugye?
koszi a valaszokat. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13582 üzenetére
Most melyik Cunaját tetted fel? A teszt romnál kellett felrakni a hiba javításokat. Az összefoglalóban lévőre nem kellene. A leírásban sem szerepel. Ha a végleges, javított romra is kellenek a patchek, akkor nincs kijavítva.
A navigációs sávot próbáltad eltüntetni és visszahozni? -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13557 üzenetére
Jó, de nekem a teljes, már javított rommal voltak az említett hibáim. A navigációs sáv probléma eu-s telefonon is előjött.
A B20 mindegyik Mate 8-on megy. A kínaiak és az eu-s között van néhány frekvencia különbség. Ez az összes kínain azonos. Valahol olvastam, hogy egy átalakítás után a kínain ugyan azok a frekvenciák működtek, mint az eu-son. Legalábbis, ezt állították.
Na, mindegy. Most tökéletesen elégedett vagyok a gyári b589-cel. Tegnap 7 óra 10 perces kijelzőidőm volt 17% akku töltöttségnél. Az értesítések is sokkal tovább megjönnek. Szóval, sajnálom ami történt, de nem áll meg a világ. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13554 üzenetére
Hardveresen ugyan az (kellene, hogy legyen), csak más szolgáltató által kiadott készülékek. Lehet, hogy a kínai app-ok különböznek rajtuk.
Biztos vagy abban, hogy Csocsoszán telefonján megy minden? Jeleztem Cunajának, hogy nem megy a zoom és a navigációs sáv, ha eltűnik, akkor azt csak trükkökkel lehet visszavarázsolni, de nem kaptam választ az észrevételeimre. Így, nem tudom, hogy egyedi-e az esetem, vagy rom hiba.
Most megyek dolgozni egy angol raktárba késő estig. -
csocsoszán
őstag
válasz
Zototh64 #13554 üzenetére
"Nem öröm"
jobb szerettem volna ha másképp alakul, de van aki másképp gondolkozott mint a többség!
Úgyhogy hamarosan visszakapom a telót! Aminek viszont örülök!
Akkor felrakok egy videó mentést, a működésről. Nagyok az elvárásaimmivel jó ideje csak a mixet nyomogatom!
A huawei szerintem direkt építi be ezeket a buktatókat ezzel is nehezítve a custom romok írását.
Arra meg senki se vegyen mérget, hogy hardveresen is egyformák ezek a telón. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13552 üzenetére
Ha Cunaja romot akarsz használni, akkor DL00-át szerezz be, mert a TL00-án nekem nem ment minden, amit nem értek...
A kínaira való átállásról még annyit, hogy az ilyen átállások után az esetek egy részében visszaállnak az eredetire, ezért nem biztos, hogy annyira nehéz kisakkozni a dolgokat. Lehet, hogy végig kell olvasni az adott témában a hozzászólásokat és megtalálod benne a megoldást. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13547 üzenetére
Miért akarsz eu-sból kínait csinálni?
Ha kínai romot akarsz használni, akkor arra ott van a Kang. Az mindig a legutolsó kínai romon nyugszik.
Ha vissza akarsz róla állni eu-sra, akkor először visszarakod a gyári recoveryt és utána már fel tudod rakni a b581-et.
Nincs eRecovery az eu-son, az tény.
Különben, ha egyik irányba megy az átalakítás, akkor visszafelé is mennie kellene. Csak találgatni tudok, de úgy próbálnám, hogy megnézném a módszert és azt, hogy milyen összetevőket kell felpakolni a kínaira, hogy eu-s legyen belőle, majd megkeresném a fájloknak megfelelő kínai összetevőket és azokkal a kínai cuccokkal csinálnám végig az átalakítást ugyan abban a sorrendben az eu-s telefonon. Ez csak logika, de nincs mögötte semmi tényleges tudás, ezért nem biztos, hogy működik a dolog, de elvileg kellene. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13522 üzenetére
Nem jön fel a felhúzásra, de sikerült visszavarázsolnom a NavBar height állítással. De az is össze-vissza állítgatja.
Most már megint eltűnt.
Azt vettem észre, hogy a telefon Beállításokban nem szabad beállítani a Navigáció Gomb-Navigációs sávot, mert ha rányomok az eltüntetésre, akkor csak a kangvip menü NavBar height állításával tudom előcsalogatni újra.
Elvileg a DL és TL ugyan az kellene, hogy legyen...
Jó éjszakát Neked! -
-
Cunaja
addikt
-
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13492 üzenetére
Ha megtalálom a témában a szöveget, megírom és átírhtaod másra.
Van ujjlenyomat?
Ha igen, akkor ez a végleges rom. Hiboard van?Szerk.
Csocsó telefonjára már 100 alkalmazást felnyomtam, de nem is érzi meg.
A kamerát is nézd meg.
Azt hiszem ma fogom kialudni magam.Mentem is aludni.
Ez nagy küzdelem volt. Most már elárulhatom, hogy az egész rom kínai és a Mate 9-el van keverve. -
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13473 üzenetére
Hidd el, a rollback lecseréli az alap partíciókat, magyarul a fél telefonod 6.0 a rendszer meg 7.0.
A megoldás az lenne, ha 6.0 lenne fent és frissíteni 7.0-ra majd a romom.
Így világos?
Nincs véletlenül 6.0-ás mentésed?
[Kamera jav] TWRP-ből telepíteni, de nem kell semmi wipe.
Indulás után, beállítások>alkalmazások>kamera kilövése>tárhely és adatok, gyorsítótár törlése.
Ezután megy rendesen.Most megyek ázni, mert meló van és az eső ömlik.
-
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13469 üzenetére
Akkor indítsd újra, és egyből nyomjad a hangerő fel gombot kikapcsoláskor és egyfolytában, mást ne, így mi indul?
Az érdekesség az, hogy a boot.img azaz a kernel, az EU-s.Amíg TWRP van fent, a gyári rom se csinál semmit. Elmondom mi a probléma. Ráküldte a rollback romot, ami az alap partíciókat átírta, és ilyenkor összeveszik vele.
Most 6.0 keveredik a 7.0-val. -
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13463 üzenetére
Akkor a kamerát leszámítva tökéletes, csak azt kell kicserélnem?
Fél óra múlva csinálok egy javító zipet rá, ha nem jön közbe meló. Most megyek zuhanyozni.Mert a belső tároló nem lett törölve. Ha a végleges rom lesz holnap, akkor a belső tárolót is bepipáljuk. Android, Igo mappa legyen mentve. A blogomban megtalálod az Adaway-t, azt használd reklám blokkolásra, a Kang részében az a Google-t is blokkolja.
-
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13460 üzenetére
Tökéletesen leírtad. Ez azért kell, hogy teljesen szűz rendszeren legyen a telepítés. A data törlés nem törli le a hw_init mappát, ezért csak a media és a hw_init mappát fogod ott találni. A media mappa a belső tároló.
A rom is törli a dolgokat, de én már mindent kizárnék.
Furcsa, hogy most van ujjlenyomat, eddig meg nem volt.
Telepítés előtt töröld le a képernyő pin feloldást, nehogy gond legyen.
Ha van helyed, nem ártana egy teljes mentés a mostani rendszerről.
A többi EU-s kolléga nevében isMelóba megyek, ezért darabosan leszek. A kamera már megoldva Csocsó telefonján. Amit cserélsz, az csak a képstabilizátort javítja a videónál.
A romolásra csak két napom van már, mert más dolgom lesz. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13440 üzenetére
Különben, ilyenkor teszteléskor, érdemes teljesen szűz rendszerre felrakni a romot, mert akkor látjuk ténylegesen, hogy mik a hibák.
Nekem, egy teljesen jól működő kang volt a telefonomon, de eRecovery-vel visszatettem rá a 2 Gigás gyárit a Cunaja előtt, hogy ne zavarjon be. -
vinczetibor
aktív tag
válasz
Zototh64 #13429 üzenetére
Semmi. Elkínlódtam vele vagy egy órát mire bemásolgattam, mert nem tudtam a TC-t használni. Az ES File Explorer teljesen máshogy működik, de azzal meg nem tudtam a jogosultságoknál a 644-et megadni.
Az én telefonom az új fájlokkal is működik. Van ujjlenyomat azonosító, de az nekem eddig is volt.
Nem tudom, hogy ezáltal előbbre jutottunk-e, de szerintem nem, mert Cunaja már kipróbálta Csocsoszán telefonján, ami kb. ugyanaz, mint az enyém. A zoom nem működik. Kb. ennyi.Jó éjszakát!
-
vinczetibor
aktív tag
-
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13422 üzenetére
Figyi,
Mivel nem cseréltél recovery-t, indítsd újra és kikapcsolás után, még a rezgés előtt nyomjad a hangerő fel gombot, amíg a recovery szövege be nem jön. Csak felül lesz szöveg.
Ezután ha a TWRP bejön, nyomd fel a romom és az rendbe teszi.
Ugyanis ha TWRP van fent, akkor a 3 gombossal semmit nem tudsz kezdeni.
Már tényleg megyek aludni. -
Cunaja
addikt
válasz
Zototh64 #13410 üzenetére
Azért képeket is mellékelhetsz, hogy lássuk mi történik.
A teló azt jelzi, hogy nyitva a BL? USB-hibakeresés engedélyezve, van amikor magától kikapcsol.
Majd reggel megcsináljuk.Milyen 192-őt? Fel ne tegyed, mert végérvényesen tégla, amit csak személyesen tudok megcsinálni.
[NXT-L29C432B851]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Huawei a legnépszerűbb kínai, a Samsung a legkapósabb globális márka
- Hír A Huaweihez „igazolt” Lionel Messi
- Hír Mobilarena TV: A Kirin ereje
- Hír CES 2016: Rövid ismerkedés a Huawei Mate 8-cal
- Hír Tényleg erős lett a Mate 8 és a Kirin 950
- Hír Ilyen élőben a Huawei Mate 8
- Hír Kirin 950 lapkával debütált a Huawei Mate 8
- Hír Rekordot döntött AnTuTuban a Kirin 950, a Huawei Mate 8 rendszerchipje
- Hír A vártnál is erősebb lesz a Kirin 950?
- Légies iPhone halvány színei
- Everest / AIDA64 topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest