Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dualcore

őstag

válasz California1 #1222 üzenetére

Én a mai napig azt használom, immár 4. éve, és egyszerűen nem akarom elengedni. Vannak problémák a google miatt, de ezeket elengedtem. Szerencsére amik nekem kellenek, mennek a huawei hivatalos oldaláról. Igy még marad egy darabig.

törölt tag

válasz California1 #1222 üzenetére

Helló!

Igen, a Huawei még ott van a mobiltelefonpiacon. 2019-ben az USA tiltólistára tette a Huawei-t. Ezért a 2019 májusa után gyártott eszközökön (telefon, tablet) nincs Google Mobilszolgáltatások csomag (GMS) előre telepítve. A tiltás egyelőre maradni fog.

A Huawei a tiltás után egy kissé megdöccent és felborult az év eleji-év végi csúcskategóriás készülékek megjelenése, de mára már ez visszaállt. Kínában a telefonokon, tableteken a Huawei által fejlesztett HarmonyOS fut. Kínán kívül pedig az újabb tableteken és egyéb eszközökön (okosóra, aktivitásmérő stb.) HarmonyOS fut, a telefonokon pedig Android-alapú (AOSP) EMUI rendszer van.

A Google appok használatára vannak különböző megoldások, de ezek nem 100%-ban adják vissza az előre telepített GMS-élményt. A Huawei saját alkalmazásáruházában elérhető 2 olyan app, amelyeken keresztül elég sok Google Play szolgáltatásokat igénylő app futtatható. A 2 app a GSpace és a GBox.

A Huawei Mate 40 Pro egy nagyon jól összerakott, kiváló készülék. Több, mit másfél éve használom és ezalatt sikerült elég sok appot tesztelni és a legtöbb olyan appot tudom használni, illetve találtam Google-alternatívákat, amelyeket korábban a P30 Pro-n használtam. Az általam használt Mate 40 Pro felújított készülék.

Új hozzászólás Aktív témák