Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kchris78
veterán
az oled kijelzo egyik hatranya hogy kis fenyeron nem ugyanazt a szint adjak le.. emiatt maszik el a feheregyensuly es jelentkezik foltosodas.
maszkolas kb az lehet mintha felhuznad a tv fenyerejet maxra aztan sotet kepet jelenitesz meg rajta.. a vezerles meg minden nagy fesszel dolgozik aztaa vegen szurke jon ki.. igy nincs pwm mert 100% fenyeron nem hasznalja a vezerles hiaba szurke/sitetebb szint jelenit meg.. emiatt ha jol gondolom viszont a szinskala egy resze elveszik szarabb lesz a kep es a telefonnak is plusz szamitasi teljesitmeny igenyes dolog.
a dc dimming meg eleve kis feszultseggel hajtja meg az egeszet pwm nelkul..
-
South Velen
addikt
Ezt szerintem gondold át.
Ha ez így lenne, akkor nem lenne a PWM problémája AMOLED esetén, hiszen akkor elég lenne csak a maszkolás.
De mint írtam is talán, jelenleg max fényerő + maszkolást használok, és tényleg elég jó módszer, de aztért a kijelző inhomogénné válik, a szürke pedig bezöldül. De félő, hogy ez a huawei féle DC dimming is csak maszkolás.. már nagyon várom, hogy meglássam.
Persze az MA! szerzői újfent nem tudnak ebben a kérdésben nyilatkozni (azaz hogy maszkolásról vagy tényleges feszültségvezérlésről van -e szó), de ezt már megszokhattuk tőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Az mindegy, hogy kevesen használják, ettől még elég gáz a cikkben a villogós megoldások között példának említeni, amikor az pont kivétel, és nem villog...
Igen, ezt írtam, hogy az átlagra áll be, akkor itt alá is van támasztva, hogy helyesen gondoltam, köszi a linket! ( bár még csak beleolvastam, majd holnap megnézem rendesen )
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Igen, sajnos szinte mindenütt ezt nyomják (...de az izzó ettől még kivétel, igaz nagyon nem új ).
Jaja, én is akartam világító billentyűzetet, de pont a villogás miatt inkább nem vettem. Nameg igen, a sütő kijelzője is villog.
A nem romlikban nem lennék biztos. A pupilla beszűkölése szerintem védelmi mechanizmus is. Nem csak arra szolgál, hogy a megfelelően érzékelhető tartományba hozza a szembe jutó fény mennyiséget, hanem ezzel védi is a fényérzékeny sejteket... viszont a PWM miatt ezt nem teszi meg, így a villanásokra a sokszorosát kapják annak, mint amire "tervezve vannak".
Igen, majd ha mindenből újat lehet eladni miatta, akkor hirtelen megérkeznek a vizsgálati eredmények ezekről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Projektor topic
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest