- Redmi Note 7 - nota bene
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kchris78
veterán
az oled kijelzo egyik hatranya hogy kis fenyeron nem ugyanazt a szint adjak le.. emiatt maszik el a feheregyensuly es jelentkezik foltosodas.
maszkolas kb az lehet mintha felhuznad a tv fenyerejet maxra aztan sotet kepet jelenitesz meg rajta.. a vezerles meg minden nagy fesszel dolgozik aztaa vegen szurke jon ki.. igy nincs pwm mert 100% fenyeron nem hasznalja a vezerles hiaba szurke/sitetebb szint jelenit meg.. emiatt ha jol gondolom viszont a szinskala egy resze elveszik szarabb lesz a kep es a telefonnak is plusz szamitasi teljesitmeny igenyes dolog.
a dc dimming meg eleve kis feszultseggel hajtja meg az egeszet pwm nelkul..
-
South Velen
addikt
Ezt szerintem gondold át.
Ha ez így lenne, akkor nem lenne a PWM problémája AMOLED esetén, hiszen akkor elég lenne csak a maszkolás.
De mint írtam is talán, jelenleg max fényerő + maszkolást használok, és tényleg elég jó módszer, de aztért a kijelző inhomogénné válik, a szürke pedig bezöldül. De félő, hogy ez a huawei féle DC dimming is csak maszkolás.. már nagyon várom, hogy meglássam.
Persze az MA! szerzői újfent nem tudnak ebben a kérdésben nyilatkozni (azaz hogy maszkolásról vagy tényleges feszültségvezérlésről van -e szó), de ezt már megszokhattuk tőlük.
-
Male
nagyúr
Az mindegy, hogy kevesen használják, ettől még elég gáz a cikkben a villogós megoldások között példának említeni, amikor az pont kivétel, és nem villog...
Igen, ezt írtam, hogy az átlagra áll be, akkor itt alá is van támasztva, hogy helyesen gondoltam, köszi a linket! ( bár még csak beleolvastam, majd holnap megnézem rendesen )
-
Male
nagyúr
Igen, sajnos szinte mindenütt ezt nyomják (...de az izzó ettől még kivétel, igaz nagyon nem új
).
Jaja, én is akartam világító billentyűzetet, de pont a villogás miatt inkább nem vettem. Nameg igen, a sütő kijelzője is villog.
A nem romlikban nem lennék biztos. A pupilla beszűkölése szerintem védelmi mechanizmus is. Nem csak arra szolgál, hogy a megfelelően érzékelhető tartományba hozza a szembe jutó fény mennyiséget, hanem ezzel védi is a fényérzékeny sejteket... viszont a PWM miatt ezt nem teszi meg, így a villanásokra a sokszorosát kapják annak, mint amire "tervezve vannak".
Igen, majd ha mindenből újat lehet eladni miatta, akkor hirtelen megérkeznek a vizsgálati eredmények ezekről...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A DC dimming vagy villogáscsökkenés egyre több AMOLED panelen érhető el, és sötétben hivatott a szemet kímélni. Megmutatjuk hogyan.
- Tudományos Pandémia Klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mercedes topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 7 - nota bene
- LED világítás a lakásban
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest