- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
Update:
Háát, én még mindig nem cseréltettem ki a kijelzőt, pedig már többen mondták, hogy kb. 7-10 ezer Ft-ból kijönne. Ami feltöltős sim-et beletettem az meg már meg is szűnt. (a szám).
A tárhely bajaimra pedig (egyenlőre) megtaláltam a gyógyírt. "Adatok törlése" majd minden appnál. Így nyertem 0,5 Gb-ot. (Az mind1 volt, hogy SD kártyán volt az app, vagy a belsőn...) 1-2 játéknál elveszett a "dicsőséglista", a gmail meg eddig se vette zokon, így, hogy már 5 emailcím van összefűzve az is eszik 70-100 Mb-ot...
No, meg megszabadultam egy-két játéktól ami az SD kártyán volt, érdekes, de ettől a belsőn rögtön lett újabb 450 Mb hely...
Így 0,95-1,1 Gb között van a foglalt belső tárhely.
Természetesen frissíteni inkább csak az SD-n levő appokat szoktam engedni, Bár a Google Play Szolgáltatás is már 155 Mb-ra hízott, Bár néha azt is "lenullázom", sok proginak kell, illetve a frissítések enélkül nem mennek... -
andatti
senior tag
válasz
elistvan #1653 üzenetére
Igen, bár akivel beszéltem, azt mondta, elég lenne csak az egyik része, mivel az lcd nem sérült, most is úgyan úgy tudom használni... mivel "csak" az üveg tört össze...
amúgy gondolkodom másik huawei készülékben is. 2 Gb memóriával, 16 Gb háttértárral 40 alatt lenne a független huawei 6-os. A flottámban a P8 lite 46 rugó lenne, de nincs részletfizetés, az edigitálnál meg 65 rugó függetlenül, 2 év garival, igaz 3 évig lenne 2000 a részlet /75 össz./ De két év gari mellett hülyeség 3 évig fizetni a részletet... meg se kapnám, mert khr listás vagyok...
-
andatti
senior tag
Asszem még nem "dicsekedtem" itt...
Leejtettem a telómat, az üvege az alsó harmadban eléggé xarul néz ki... Elvileg megkaptam a hivatalos szervíz e-mailcímét, de nem írtam nekik... (az asus tabletem is 20+áfáért javítaná a szakszervíz, de 9-ért megcsinálnák az egyik pesti szervízben áfá-val...)
Annyit már tudok, hogy mivel ugyan úgy használható, az lcd-nek nincs baja, az üveget kéne cserélni... 2 pesti szervizt kérdeztem meg. Az egyik 15, a másik 17-ért vállalná...
Kecskeméten is érdeklődtem, de nem vállalják, illetve az egyik azt mondta, hogy 3 nagykert is megkérdezett és szerinte nincs hozzá alkatrész... EGy másik meg látni szeretné először...
Ezt még tetézi, hogy volt, aki lebeszélt róla, hogy nem lesz jó a telóm, ha kicseréltetem az üveget, mert utána még több baja lesz...Mivan???
Azért írtam ide, hogy mitévő legyek... Pedig épp azon agyaltam, hogy 2,5ért rootoltatom a telót és nem akarok másikat venni, "hiába" jár le a 2 év hűség decemberben...
Hajrá Magyarország, bár pont most kaptunk egy gólt... Messze még a vége...
-
andatti
senior tag
Nekem is mindig lefagy, ha bedugom a headset-et... Aztán vagy várok, vagy nyomkodom, de ha túl erősen, akkor meg újraindul...
Játékban már én is lassulok, igaz, nem vagyok már fiatal, de elsőre fura volt, hogy belassultam.
Én nem tudom milyen kalibrálásra gondoltatok, mert én semmit nem csináltam eddig a telóval...Pár napja észrevettem, hogy van hozzá frissítés... Valaki frissített már? Mennyire lett kevesebb a tárhely, mert nekem állandóan ilyen gondom van vele... Kell-e óvintézkedés (mentés) előtte, vagy csak "simán" engedjem és kész, nem kell összeomlástól-adatvesztéstől tartani?
-
andatti
senior tag
válasz
mlacko1111 #1603 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz? GPS miatt? Nekem több progi is fent van, főleg, hogy sd kártyán nem terheli a telefont...
Endomondo, road bike, runtastic, utóbbiak kerékpározáshoz, illetve még egy runtastic futáshoz... Az endomondo-nál pedig ki kell választani egy legordülő menüből a sportágat... Pl.: hiking, ami túrázást takar...
De maga a GPS-el eléggé vegyesek a tapasztalataim... (olvasgatva a mobilos fórumokat, ez teljesen egyedi, azaz azonos típusú készüléknél nagy gyártóknál is van, hogy tökéletes, és másnak meg eldobál és amúgy is használhatatlan...) Szóval én felraktam még az Active gps nevű progit, mert kerékpározás-futás-gyaloglás közben sokszor eldobott... (be is mondta, hogy gps signal lost), ez alig fél Mb helyet fog a belső tárhelyen, igaz, csodát ez se tud tenni, de 10-ből 6-8 esetben már nem veszít így jelet a progi... -
andatti
senior tag
Közben rákerestem és 24 rugóért függetlenben van az 560-as típus, ami ugye 8 Gb memóriával van, + a 16 Gb SD kártyám... amivel talán már jobban ellennék... Ez a korábban tárgyalt rootolás sehogy se jött össze, egyik (javasolt) progival sem. Igaz, év végén jár le a 2 évem, addig még ráérek és hátha lenne a flottában újra Huawei típus is...
-
andatti
senior tag
Háát, igen. Elsőre vagy fél napot rászántam az olvasásra, de én eléggé béna vagyok a műszaki dolgokhoz, így nem fogok belevágni, de ismerősöm sincs, illetve boltot sem tudok, ahol rootolnák a telefont... (pedig Kecskeméten biztos van/lenne, hisz megyeszékhely... )
1595
Én meg vagyok elégedve az 550-el, csak a tárhelye kicsi, néha nagyon be tud melegedni, töltőn meg pláne, de olyankor átrakom ultra módba és gyorsan helyre áll... Jó vételnek tűnik, bár én sose vettem használt telót... -
andatti
senior tag
Háát, szomorú vagyok, szombaton próbálkoztam, de ehhez a progihoz root jogosultság kell(ene) ami nekem nincs, azaz nem tudtam semmit törölni a gépről... így a karbantartás is elmaradt... Csak a szokásos tűzoltást csináltam meg... Megint töröltem 2 progit, ami a belső memórián volt, a guglis cuccokat meg visszaállítottam gyárira és nem engedem frissíteni...
Jelenleg úgy néz ki, hogy csak ezeket törölhetném:
Active GPS (ha mérem a mozgásom akkor kell, mert nem dobálja úgy el a jelet, mint enélkül...)
Handcent sms (ez azért kell, mert tud ékezetes sms-t is, és én döntöm el, hogy használom, vagy sem)
HiCare (ez nem tom mi, de nem mertem törölni)
Könnyű magyar billentyűzet (ezt meg nem akarom, mert kényelmes vele írni és nem fog nagy helyet...)
Facebook lite (ezt se akarom törölni és alig fog helyet, 1,5-3 Mb)
Eset mobil security (szerintem alap, nem akarom törölni)
Névnapok (160 kb helyet fog, de annál hasznosabb)
Tuneln Rádio Pro (az egyik legjobb rádiós app, url is beírható, hasznos, de közel 30 Mb-ot fog és nem találtam olyat, ami SD kártyára átrakható lenne és minimum azt tudja, mint ez)
Swipe for Huawei (ezt se mertem még törölni, bár lehet, hogy ezt se engedné...)
Mondjuk a "Használati útmutató" se tudom minek foglalja a helyet...Minden más progi, amit törölhetnék már SD kártyán van... onnan meg minek törölném, attól nem lesz több helyem a belsőn...
Lehet, végül rá kéne szánnom magam a rootolásra, főleg, ha letelik a 2 év, vagy nem veszek/nem tudok venni másik, normális, nagy tárhelyű telefont... (bár, ahogy hallottam a 8 Gb tárhely se túl jó, mert a rendszer ott is több, mint a felét elfoglalja, és már 1,5 Gb szabad helynél elkezd "sipákolni", hogy kevés a hely... akkor meg ugyan ott van az ember...) Kérdés, hogy a 16, vagy 32 Gb-os belső tárhelyű készülékeken mennyi hellyel lehet(ne) gazdálkodni... -
andatti
senior tag
Háát, én továbbra is szenvedek a szűk tárhellyel. A jó akkuidő pedig csak úgy érvényes, ha az ultratakarékos módban van, más esetben 1-2, esetleg 4 óra a maximum, ha nyúzva van...
Már szinte csak a guglis cuccok vannak a belső memórián, de újabban már 1,5 Gb-ig is fel szokott kúszni, ha törlök mindent, vissza a gyárira, akkor is csak 1,3 Gb-ig birok lemenni...
Épp ezért (mivel itt azt hallottam, hogy a buherált opot ráhúzva nincs ilyen gond) gondolkozom azon, hogy mivel decemberben már 2 éves lesz, úgysincs rá gyári gari, akkor meg kéne próbálni egy custom rom-ot, vagy egy olyat, ami stabil és legalább egy-két (eddig áttehetetlen) cuccot át tudnék tenni sd-re, hogy kb. 1 Gb-ra szoríthassam a belső memória használatot... /több mint 150 app van telepítve, de csak 2-3 amit nem enged áttenni...- így a nagy helyet az ő cuccaik foglalják el.../
A másik opció egy új telefon lenne, de DPI flottában és a Telenornál sincs most Huawei készülék, aminek nem tudom az okát, mást meg nem ismerek, így sem flottás korlátozott más márka, sem pedig olcsókinai egyenlőre nem jöhet szóba... Mert az ugrás lenne a sötétbe, ezt pedig már nagyon megszerettem...
Szóval, ha érdemes meglépni, akkor kéne egy link a letöltéshez, bár eléggé parázok tőle, hogy meglépjem, de a szűk tárhely is erősen bosszant már... -
andatti
senior tag
válasz
Hosssszu #1380 üzenetére
Ami a belső tárhely gondjaid illeti...
Nekem is volt, van, állandóan... A google-s cuccoknál töröltem az összes frissítést és letiltottam az aut. frissítést. Tettem bele SD kártyát, és amit csak lehetett átraktam, egy csomó felesleges progit pedig, ha nem engedte törölni, akkor letiltottam, sajna így is van kb. 100 Mb-nyi cucc, ami csak a helyet fogja, mert nem törölhető, de le van tiltva. Amúgy elsőre sikerült a 85%-os helyfoglalást levinni 40%-ra... De azóta már sok progit feltettem, legtöbbjük fut SD-ről, de ettől még hízik szépen felfelé... -
andatti
senior tag
Az összehasonlítást passzolom, de sd-n fut nekem rengeteg progi. Már amelyiknél megengedi az átrakást. De folyton helygondjaim voltak, míg itteni tamácsra amit lehetett letiltottam-töröltem, + a google-s cuccoknál az összes frissítést töröltem, + tiltom, így le,entem 50% alá. Igaz azóta a sok sd-re pakolt cucc miatt is telik, de jóval lassabban, a playt viszont muszáj hagyni, mert nem műxik frissítés nélkül. Az viszont rengeteg idő, mire azadott té,akörben megtalálja az eber az sd-s változatot, ami nor,ális is. A letiltottak pedig nem törölhetők, de a helyet fogják, ami újabbtárhely veszteség, nálam kb. 80 Mb.
-
andatti
senior tag
Közben rájöttem, hogy nem a fotók, vagy galéria-t kell indítani, hanem a témák-at. És meg van oldva. Időjárásból én is az időképet használom, bár annak még jobban örültem volna, ha sd-re át lehetett volna tenni... Bár sejtésem szerint jellegéből adódóan egyiket sem lehet. + szrintem egy külföldi nem lehet olyan jó, mint egy magyar.
-
andatti
senior tag
képernyőkép ügyben is kérnék segítséget..
ugyanis bármit állítok be elrontja, ha képernyőképet csinálok és azt akarom háttérképnek, akkor galériában még normális, de beállítva csak töredéke látszik és szétnagyítja... legjobb esetben életlen lesz a kép és elmosódott, rossz esetben pedig a töredékét mutatja.... beállításoknál pedig nem találtam olyat, hogy pixelre be lehessen állítani és olyat sem, hogy képernyőhöz igazíthassam a képet, vagy megnézném, hogy mennyi fog belőle látszódni...
Szóval nem értem sehogy se... -
andatti
senior tag
válasz
colonell #1320 üzenetére
Igazság szerint mindkettőt, mert bejelöltem az alkalmazásoknál, hogy frissítések eltávolítása, mire megkérdezte, hogy: Gyári beállítások visszaállítása? Ezt meg "csak" leokézni lehetett.
A letiltást google cuccoknál még nem alkalmaztam, de majd kipróbálom... (könyvek, filmek és társaik).
Amúgy nekem is a szinkronizálás, stb. miatt kell a chrome... -
andatti
senior tag
válasz
andatti #1317 üzenetére
Még annyi, hogy kivettem az aut.frissítés pipát mindegyiknél, illetve az értesítés/rákérdezés, ha frissítés elérhető már korábban be lett állítva. Érdekes, hogy az endomondó nem volt hajlandó részleteket mutatni, míg nem engedélyeztem, hogy a play frissítse magát... + a chrome mindig lefagy így.
-
andatti
senior tag
válasz
colonell #1316 üzenetére
Köszi a tippet, megcsináltam a gyári beállításokra a visszaállítást... Így 84% helyett 40% a belső memória használat, az össz. pedig lement 8%-ra. 0,98 Gb szabad helyem lett! Remélem nincsen benne nagy biztonsági kockázat...
Gmail "pampog" a levelekkel, és a chróm is kéri a jelszókat megint. Majd újra szinkronizálok... A frissítésekre rá szokott kérezni eddig is, de egy idő után mindig megcsinálja külön engedély nélkül...
Jah, meg érezhetően lassabb lett, + valamiért melegszik... -
andatti
senior tag
Köszönöm a tippeket!
Végül telepítettem a HiSuite-t, ami épp a kifogásolt módban hajlandó csak működni... Végre van biztonsági mentésem a telómról... Ezt mindig csak olvastam, de most már nekem is van...
Amúgy épp 2-3 napja van "megbolondulva" a telóm, mert a telefon memóriája az, ami 85%-os, "hiába" tettem bele a 16 Gb-os SD kártyát, az össz tárhelyet már levittem 23%-os foglaltságról 13%-ra, de a készüléké, a belső 85 helyett, csak 84-re ment le... "pampogott a fotók és videók miatt is, pedig azok alapból SD-re mentődnek...
183 Mb Chrome
97,93 Mb Google play szolgáltatások
77,64 Mb GMail
66,05 Mb Google alkalmazás
63,77 Mb Google +
61,55 Mb Google drive
46,65 Mb Kingsoft office
38,84 Mb Időkép - Ezt törölhetném, de nem akarom...
37,91 Mb Térkép
30,86 Mb Google play könyvek
29,93 Mb Tuneln radio Pro - Ezt törölhetném, de nem akarom...
25,29 Mb YouTube
759,42 Mb összesenSzóval ezek közül egyiket se lehet átrakni az sd kártyára és a jelzetteken kívül (időkép + tuneln pro) egyik sem törölhető...
Mondjuk az office munka miatt többször használatban is van, így nem akartam letiltani, az időképet szintén használom és nem tudok jobbról, amúgy meg gmail-eket használok és az asztali gépen is chrome fut, így azt sem akartam/tudom letiltani...
De számomra az is homályos, hogy ha letiltok egy alkalmazást akkor azzel nyernék-e bármit is...Most 1,4 Gb a foglalt és 257 Mb a szabad... De már nem tudok mit kitalálni, hogy csökkentsem a a belső memória leterheltségét... Amit lehetett áttettem sd-re, amit meg nem engedett, azt általában törölni sem lehet...
Minden ötletet szívesen fogadok, még ha ellenkeztem is pár sorral feljebb... De több progit azért nem telepítettem, mert nem lehet őket átrakni SD-re, így lemondtam róluk... Ezt a részt pedig amúgy sem értem, hogy mitől függ az áthelyezhetőség... és lehet-e valahogy orvosolni... -
andatti
senior tag
A korábban jelzett gps problémát megoldotta az active gps nevű play-es cucc, azóta nem veszíti el a jelet, de ha nem lépek ki belőle huzamosabb ideig és úgy akarok újra mérni, akkor megint előjön...
De most meg a mentéssel vannak gondjaim. Eddig simán tudtam a szgépre menteni az sd kártyáról dolgokat, vagy rámásolni, most viszont nem látja mindegyik mappát, pl. a képeket és a letöltött cuccokat sem. Legalábbis a win7 dokumentum kezelője nem látja... Tudnátok ajánlani szgépre olyan progit amivel talán lenne esély látni a dolgokat? (ugyanis az sd kártyának nincs baja, hiba nélkül mennek róla a progik és a képeket is jól látom, stb.) A total commander már elsőre sem látta a telefonom, ha rádugtam... Így az is kiesett... -
andatti
senior tag
Decemberben vettem egy huawei 550-et, ami egész jól működött idáig, de mostanában rakoncátlankodik. Nevezetesen használom rajta az endomondo-t, a playből. Eddig nem is volt vele gond, de amióta 1 hónap alatt volt 40 mérésem, azóta kerül fordul mondja, hogy gps lost, kis idő múlva gps signal stord. (biztos rosszul írtam...) Szóval elveszti a jelet. Ha kézben fogom akkor is, és ha elrakom "táskába" akkor is... Már kezdtem azt hinni, hogy ennyit bírt és megadta magát, de ma újítottam, az endomondo-ra ráindítottam az igo-t, (szülinapp). És lőn, bírta végig, oda vissza... (kerékpároztam) Bár elsőre is éltem a gyanúval, hogy nem-e rá akarnak venni az endomondo prémium használtára és azért nem akarja, mivel korábban semmi baj nem volt vele, csak a sűrű használat, (napi 5-10) óta van ez vele...
Szóval az a kérdésem, hogy ez mitől lehet? Mert ezen kívül egész jól elvan. Egy játékot kellett újratelepítenem, mert szerinte nem voltam online, holott folyamatosan a netet használva több progi is futott.
Bár, ha teszt, tényleg ki kéne próbálni, hogy a prémium esetén is ezt fogja-e csinálni... VAgy tudtok ajánlani másikat, ami legalább olyan jó, mint az endomondo? De akkor át lehessen rakni sd-re, mert az picit bosszant, hogy némely progikat át lehet rakni, némelyeket meg nem és nem látom/tudom, hogy ez mitől függ.
Pl. bevásárlós app-ból tettem fel 3-at, kettőt át lehetett rakni sd-re, a magyar nyelvűt meg nem...
"Vásárlós app"-ból is tettem fel, 2-t, az egyiket át lehetett rakni, a másikat nem... (wish igen, fashion days nem). A sort sokáig lehetne folytatni... Néha már eszemben volt, hogy írok a fejlesztőnek, pláne, ha magyar, hogy ugyan miért nem csinálják meg olyanra, hogy át lehessen rakni, de mivel nem értek hozzá, inkább nem tettem... Most viszont megkérdezem... -
andatti
senior tag
2 dolgot nem értek. A repülőgép üzemmód mire jó? Az is van olyan takarékos, mint az ultra mód? Illetve érdekelne, hogy betűnagyság és képernyő használatra van e beállítás, mert anyám samsungján simán be bírtam állítani, hogy (a kívánt módon) felülírja a betűnagyságot és teljes képernyőre áttördelte, nem kellett csúszkát használni... Szóval van ilyen az 550-ben?
-
andatti
senior tag
Én használok vírusírtót, eset-nod32-t.
Más
Szomorúan vettem észre, hogy hiába tettem fel a magyar billentyűzetet, sms-ben nem használ ékezeteket...
Nem lehetne valahogy mégis rávenni? (beírásnál nincs gond, de küldés után már nálam is eltűnik, és a fogadónál is ékezet nélküli lesz...
-
andatti
senior tag
válasz
Permet Elek #493 üzenetére
És tényleg... KÖSZÖNÖM!
-
andatti
senior tag
Még 1 kérdés, ti mivel szoktatok képernyőképet csinálni mobilról/mobilon? Én egy appot felraktam a playből, de a belsőre települt, át se lehetett rakni, + el se indult, így 1 perc után törültem...
Mert néha jó lenne nekem is kép a mobilomról, úgy, mint itt látom tőletek... -
andatti
senior tag
válasz
colonell #482 üzenetére
0,9 gb szabad? Az igen! Nekem fordítva van... De már ez is valami... Egy csomót letiltottam, amit lehetett, majd 1x ide is megírom, hogy melyekkel vagyok dilemmában... Amúgy a chrome böngészőt, meg az excel táblázatkezelőt sajnálom, hogy nem az sd-n van... Sajnos kell a munkához és jól jön, ha nincs szgép, vagy tablet...
-
andatti
senior tag
válasz
colonell #477 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat...
Háát, nem rózsás a helyzet, mert a chrome-ot és a my tv-t is én telepítettem, de pl. nem engedi őket sem törölni, sem áthelyezni, pedig méretben éppen a nagy kategóriába esnek...
Én naív azt hittem, hogy egyből oda, azaz sd-re fognak települni a cuccok, de nem, az időjárás sem oda települt, igaz használok widget-et, és írtátok, hogy annak muszáj a belsőre települnie...
Majd akkor újratelepítgetem a korábban használt appokat, de akkor is zavaró, hogy egyesével meg kell néznem, hogy áthelyezhető-e, vagy sem... 1 Gb-ig tudtam csak lemenni, jobban nem enged, azaz 1,04 Gb a foglalt és kb. még 600 mb szabad tárhelyem van... a belsőn. Ami nagyon kevés. Egy csomó progit pedig nem enged törölni, és áthelyezni sem... és a fájlkezelő "egyfolytában jelez", hogy a szabad memória 20% alatt van...
Legalább ezt tudva, tudom, hogy legközelebb minimum 8 Gb, vagy nagyobb (gyári) tárhelyű telefont fogok venni...
A javasolt tiltás és törlés a gyárilag telepített appoknál is ki fogom próbálni, de nem sok reményt fűzök hozzá. -
andatti
senior tag
Decemberben vettem egy ilyen telót, mire belaktam kiírta, hogy kevés a memória... Ezért vettem egy 16 gb-os kártyát, átállítottam a telót, hogy "alapértelmezett tárolási hely SD kártya" Letöröltem a progikat, de (újra)telepítéskor akkor is a belsőre telepít, és ki is írja, hogy SD kártyán nincs alkalmazás... De playből telepítve fel se ajánlja, hogy választhassak... Mit csinálok rosszul? Nem értem, mivel mások nagy tárhelyigényű játékokat is tudnak telepíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Új hozzászólás írása előtt nézz körül az Összefoglalóban!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest