Hirdetés

Huawei Ascend Y550 - 64 bit alsóhangon

Hirdetés

Bevezető

Valóságos belháború zajlik a kínai Lenovo, Xiaomi és Huawei között a piac harmadik számú okostelefon gyártójának címéért: nyáron még az utóbbi büszkélkedett el azzal, hogy a Samsung és az Apple mögött ők adták el a legtöbb készüléket, ősszel pedig pár nap különbséggel a Xiaomi és a Motorola felvásárlását befejező Lenovo közölte ugyanezt a nagyérdeművel.

Erős hardvert kapott a Huawei Ascend Y550
[+]

A felhasználót persze a gyártók üzleti sikerénél sokkal jobban érdekli, hogy melyik márkától milyen minőségű termékre lehet számítani, és a Huawei idén már piacra dobott nem egy remek darabot. Ilyen volt a középkategória egyik árkirályának számító Ascend G630, a villámgyors ujjlenyomat-olvasóval ellátott, fémházas Ascend Mate7, vagy a külön márkaként piacra dobott, százezer forintos csúcskészülék, a Honor 6. Most újabb ígéretes jövevény érkezett a családba.

A"
[+]

Az Y sorozat a Huawei alsóbb kategóriás készülékeit jelöli, ilyen például az Ascend Y330, amely, bár elég gyenge TFT megjelenítőt kapott alapszintű kétmagos MediaTek SoC-vel, az egyik legolcsóbb androidos alapkészülék a piacon. Az Ascend Y530 már az alsó- és középkategória határán szállt versenybe, és folytatása, jelen írásunk tárgya jelentős újításokkal próbál az ünnepi szezon egyik sztárjává válni. Sokat várunk a 64 bites Snapdragon 410-es SoC-től és az Adreno 306-os IGP-től, ígéretesnek tűnik az 1 gigabájt RAM, az LTE modem és a 4.4.4-es Android rendszer, ellenben fenntartásaink vannak a 4 gigabájt belső tárhellyel kapcsolatban, még ha SD kártyát be is lehet helyezni.

A Huawei Ascend Y550 megszokott tartozékokat kapott
[+]

Az Y550 hófehér, tesztelői kartondobozban érkezett szerkesztőségünkbe, nyilván a végleges csomagoláson termékfotók és alapvető információk is fel lesznek tüntetve. A papírszerkezet tartalma azonban a kiadásra szánt csomaggal megegyezett, azaz kaptunk egy 1 amperes töltőfejet, egy microUSB kábelt és egy hagyományos kialakítású mikrofonos fülest – no és persze némi papírnyomtatványt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés