- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DS39
nagyúr
válasz
Tomi120 #2293 üzenetére
root nélküli megoldás:
Real APK Leecherrel leszeded PC-re a programok APK-ját (telepítőfájl), majd SD-re másolod és onnan telepíted. akkor SD-re fogja telepíteni a nagyobb részét, csak a szokásos beállítási fájlok maradnak SD-n.
(Preferált telepítési hely legyen SD-re rakva)root-os megoldás amit próbáltál:
oda kell egy Link2SD nevű progi is ehhez és ext2 partíció. pontos részletek erről az első hsz-ben vannak. -
DS39
nagyúr
na most PC-ről megnéztem a háttérképes konkrétan nincs, csak a widgetes, meg a zene csengőhangnak.
a képernyőzárás amit meg kérdeztél az benne van. beállítod hogy mikor kapcsoljon ki a kijelző ha nem piszkálod (mondjuk 2 perc) és kész is, a képernyőzár be is zár. ilyenkor a kapacitív gombok sem reagálnak.egyébként itt van, a kolléga beszkennelte: [link]
-
DS39
nagyúr
szerintem egy hazai szolg.-i G300-zal jobban jártok, arra tuti két év gari van. (vagy Blade 3)
-
DS39
nagyúr
szerintem azért nem lehet, mert ha lecsatolod az SD-t fájlátvitelhez, meghalna az OS 256 MB RAM-mal. (meg ugye az SD nem is olyan gyors)
egyébként az Y201 OS-e is feltelepíthető erre, ha más hardveres része azonos, viszont ahhoz hogy a ram expandert bekapcsold el kell indítani az OS-t ami a fizikai rammal nem fog menni valószínűleg.
de ilyen szenvedések helyett jobban jár az ember egy Blade 3-mal.
-
DS39
nagyúr
válasz
SzalaiG #2226 üzenetére
nekem alapból az SD kártyára menti a képeket. (ha neked a belső sd-re, akkor próbáld meg a DCIM mappát áthelyezni a külsőre, hátha akkor már oda menti)
számítógépről a belső ill. a külső SD tartalmát láthatod. ill. van olyan progi ami látja belső memória tartalmát (pl total commander app, de az olvasáson kívül hozzáférni csak root joggal tudsz.)
-
DS39
nagyúr
válasz
SzalaiG #2193 üzenetére
mobilnetet wifi hotspotként megosztani minden androidos telefon tudja így ez is.
zseblámpaként nem tudod használni, mivel nincs rajta led-es villanó.(#2195) SzalaiG: a tesztet elolvastad gondolom ha ide írtál, akkor tudhatod hogy nincs led villanó rajta, ahogy kb 40k alatti okostelefonok egyikén sem.
app van olyan (Smart Tools) ami csinál fehér hátteret és megemeli a fényerőt, ezzel lehet világítani a sötétben
-
DS39
nagyúr
válasz
jakabtamas #2136 üzenetére
de ő nagyobbat szeretne, ez meg pont ugyanakkora, 1400 mAh.
(ill. valószínűleg gyengébb reális teljesítményt nyújt, mint a gyári) -
DS39
nagyúr
ilyenből nincs vkinek T-s verzió?
-
DS39
nagyúr
azt nem tudom, az van írva mikor kikapcsolod hogy egyes programok így is használhatják.
azt tudom hogy a gyári időjárás widget így is frissíti ha be van lőve a net, talán a gmail is mint gyári app, bár azt nem használom autofrissítéssel csak amikor akarom ránézek és kész. -
DS39
nagyúr
gyári állapotban tárhely és ram spóroláshoz:
- a gyári programok frissítések eltávolítása, kivéve amit használsz (nálam az a Gmail és a Youtube)
- indítás után a Google+, Play, és Maps kényszerített leállítása, ezek feleslegesen futnak alapból
- kevés ramot használó billentyűzet app használata (pl. a gyári, a touchpal, a smart keyboard)
- tovább lehet spórolni a Google Play frissítéseinek eltávolításával ekkor visszaáll az eredeti Market-té, kevés helyet foglal, viszont újra frissítené magát, ezért én nem használom telón, kikapcsoltam a háttéradatok szinkronizálását is (igazából csak emiatt volt rá szükség) így jobb az akku idő is.
- ezután megoldás az appok letöltésére PC-n a Real APK Leecher nevű progival. előnye: biztonsági mentés nélkül is meglesz az APK fájlod, nagyobb programot is feltehetsz a telóra, amit Play-en keresztül nem tudna letölteni mert kevés a belső tárhely (pl egy 40 MB-os app letöltése és telepítése kb lehetetlen), viszont így SD-ről telepítve megy, mert automatikusan SD-re is telepíti csak kisebb részt hagy a telón. -
DS39
nagyúr
válasz
jakabtamas #2076 üzenetére
igen így jó
-
DS39
nagyúr
válasz
balu9494. #2072 üzenetére
ahhoz hogy minden játék szaggatás nélkül menjen egy S3 kell (bár Androidon szaggatásmentesség még talán ott sem létezik)
jakabtamas: képet két módon tudsz berakni a fórumra, ha megvan a kép direkt linkje, megnyomod vagy a "link" gombot lent az üzenet ablak alatt, vagy a "kép" gombot és oda bemásolod a linket. leokézod és be is rakta az üzenet szövegébe.
-
DS39
nagyúr
gyári böngésző, alternatív böngésző, és alkalmazással próbáltad és mindegyiknél ez van? és csak ennél a két oldalnál? ez elég érdekes hiba.
böngészőkben töröld az előzményeket, sütiket, gyorsítótárat, az alkalmazásokban mert adatok törlése az alkalmazáskezelőben, ha az sem segít, frissítések eltávolítása.
-
DS39
nagyúr
válasz
Dan-szan #2040 üzenetére
röviden, mappánként jeleníti meg a képeket, nem külön, szóval szerintem a gyári galéria appban ezt nem lehet beállítani. és ahogy néztem a google play-en a többi ilyen galéria appban is így van hogy mappánként mutatja őket. szerintem rakd az összes képedet egy mappába, akkor megoldható az amit akarsz.
egyébként itt kérdezz rá, hátha tudnak olyat amiben ez váltogatható hogy mappánként vagy vegyesen mutassa őket.
-
-
DS39
nagyúr
nem jellemző hogy megáll a youtube videó, másfél óra után egyszer előfordult a múltkor de az is az app hibája volt, az utolsó 20 mp előtt megállt, pörgött a töltésjelző, de már le volt töltve végig a videó, kicsit vissza kellett tekerni azt ment tovább. játékoknál sem tapasztaltam ilyet hogy megállt, ami megy a telón az megy rendesen, ami nem az meg ha elfogy a ram, egyszerűen kilép (pl legújabb angry birds videós pályákat indítva).
-
DS39
nagyúr
válasz
pinnacle #1943 üzenetére
kicsit rákerestem a topikban a voip ill. a viber szóra. találtam egy ilyen véleményt egy ezzel kapcsolatos kérdésre:
Én nap mint nap használom a vibert, és wifin tökéletesen működik, de mobilneten még nem próbáltam... nem zárja be, nem fagy, tiszta a hang...nincs különösebb gond vele, a ram és a belső tárhely kevés, de ha csak erre kell és nem játszani, meg flash videókat nézni a böngészőben akkor elég lesz.
-
DS39
nagyúr
válasz
andreina #1899 üzenetére
A másik kérdés, hogy a gmail fiókomban a google drive-ban tárolt dokumentumokat lehet valahogy a telefonban is látni?
ezt szeretted volna, nem? a feladatok listája nem tartozik ebbe belea feladatokhoz:
To Do List app van Playen, de nem tudom hogy lehet-e szinkronizálni a Google-ssel.az Opera Mini-t természetesen lehet szinkronizálni a PC-ssel, Opera Link segítségével.
bár ezek inkább az Android alkalmazások topikba valók, mivel nem készülékspecifikus dolgok.
-
DS39
nagyúr
magyarán 512-es RAM modul van benne, tehát ettől a Plus-os
tényleg megéri, bár szerintem a ZTE Blade 3-at most nem veri semmi ár/érték arányban, ráadásul az Telenoros (tehát használható djuice-szal is), a T-Mobile-nál csak a net a jó, mert mindig akciózzák, a percdíjak katasztrofálisak. -
DS39
nagyúr
igen itt a fórumon közzé lett téve aznap délelőtt, még aznap estig rengetegen rendeltek (én is), és máig abszolút best-buy volt. (talán most hasonló a Blade 3 a Telenornál, és az nem is egynapos)
szerintem ez lendítette meg a telefon terjedés, mivel Magyarországon kvázi noname készülékként került a kínálatban, ha 30k-ért indítanak senki nem merte volna bevállalni pl a Samsung Galaxy Mini helyett (ami egy ismert márka volt hasonló áron).
persze hogy ez egy lényeges infó-e az elejére vagy sem azt nem tudom, történeti érdekességnek viszont megteszi. -
DS39
nagyúr
szép kis összefoglaló, ezt vki akinek van rá joga berakhatná első hsz-be.
annyi javítást tennék hozzá hogy MSM7227A van benne, az lett leskálázva 800 MHz-re (1 GHz a max, lásd G300-as modell), a 7225A-nak a max órajele 800.
ill. 256 MB, az a RAM, a belső memória pontosan 165 MB, amiből kezdetben valóban ilyen 80 körüli a szabadon használható. (amúgy ha ROM-mal együtt nézzük a belső memóriát akkor 512 MB, tehát egy lightosabb custom rommal több szabad memória csikarható ki a kicsikéből, de SD bővítés persze így is úgy is kell)
-
DS39
nagyúr
a led asszem 10-11%-nál kezd el pirosan villogni. az akku jelző ugrás lehet azért mert előtte komolyabb megterhelő appot futtattál, aztán meg semmit és visszaugrik, bár nálam ilyen nagy mértékű nem szokott lenni, olyan volt hogy telepítgetés utána, újraindítottam és 34 helyett 36 százalékot mutatott.
-
DS39
nagyúr
hát nem értek veled egyet.
oké a ram-ot rosszul tudtam (mobilarena-n el van írva, valóban 384 MB-os a Mini)
viszont minőségileg szerintem volt a Huawei veri a G. Mini-t. haveromnak van olyan telója, használtam már, az enyémhez képest szaggat a menü, a kijelző katasztrofális, és a flash sem megy rajta. de mondok jobbat, a Galaxy Gio-t is veri, kijelzőt tekintve az Y200-as, flash ott szintén offos az ARMv6 miatt.
ha ebben is 512 MB RAM lenne, akkor csak a kamerában lenne gyengébb mint egy Ace 1, ami azért nem kis árkülönbség még mindig. -
DS39
nagyúr
én ezeknek a felét sem tapasztaltam.
a ram egyébként ugyanannyi mint a Miniben 256MB. a szabad ram mennyisége tőled is függ, hogy miket futtatsz a háttérben.
a belső tárhely bővíthető SD-vel, a programok jó része áttehető, tény hogy 30+ app után már kevés lesz a belső tárhely, de addig okés.
az pedig hogy kevesebb cucc indulna el rajta mint a Mini-n szintén sarkítás, pl. a zengri börds starwars elindul rajta, igaz egy-egy pályán kidob, de kétlem hogy a Mini-n ne ugyanezt tenné, gyári érintetlen androiddal.kijelző érzékenysége? semmi gond vele. szerintem kifogtál egy rossz példányt a sorozatgyártásnál ez előfordul.
az élő háttérkép futtatása pedig megoldható asszem csak egy fájl hiányzik amit rá kell másolni, persze root jogokkal, de utána megy, volt is itt egy leírás róla.
egyébként egy Galaxy Mini után aminek szintén megvannak a belső tárhely és ram korlátai, miért vettél egy ugyanolyat? miért gondoltad hogy más lesz? ott a Tipo, a Blade 3 hasonló árszinten, én ha mostanában vennék telót olcsón azt vennék, vagy előfizetéssel egy komolyabb modellt (pl. SGS Advance).
(én első androidosként vettem az Y200-as, akkor nem tudtam, hogy alsó szinten szívás az android, de te tudhattad) -
DS39
nagyúr
ebben a telefonban lévő android (2.3) még támogatja a Flash-t, bár már hivatalosan nem telepíthető a Play áruházból, de az Adobe oldaláról természetesen letölthető. az Android 2.3, 4.0 gond nélkül viszi még a Flash-t, a 4.1-es verzióval viszont úgy tudom már nem kompatibilis.
-
DS39
nagyúr
a kijelzője nagyon szép, IPS-es. arra nem lehet panasz, a kategóriatársait veri. a fényképező viszont nem egy nagy szám, ebben a kategóriában talán a Galaxy Gio-nak az, a többi ... .
feleségednek ha csak telefonálni meg fényképezni kell a teló én nem okostelót vennék, hanem egy Samsung S5610 Primo-t (remélem jól írtam a számot), az olcsó függetlenül is, és nagyon szép képeket lő. -
DS39
nagyúr
válasz
balu9494. #1763 üzenetére
csak root jogokkal lehet törölni a gyári appokat, de a gyári programok frissítéseit törölheted, baromi sok tárhelyet lehet úgy spórolni, nem foglalnak kétszer helyet. youtube-ból nekem a 2.44 van, mert az még fekete, a fehér youtube-tól hülyét kapok sötétbe rohadtul vakít.
a google maps-et kényszerített leállítással lehet kilőni, az alkalmazások kezelése menüből, de úgy is napi kétszer beindul. a többit viszont simán a futók közül kilövőd azzal ramot tudsz felszabadítani.
-
DS39
nagyúr
válasz
balu9494. #1761 üzenetére
hát nem egy játék telefon ez, én ilyenek nem próbálgattam, 3D-s darts az jól megy még online is.
a youtube-ot viszont elég sokat használom, és ilyet még nem tapasztaltam. olyan volt már hogy még nem ért véget a videó, de a végére ugrott a csúszka, de ez ritkán fordul elé és szerintem a youtube app bugja. -
DS39
nagyúr
válasz
KamuMazsola #1757 üzenetére
attól hogy amit lehet átteszel SD kártyára a szabad RAM nem lesz több, csak a belső tárhely. (RAM != Belső tárhely)
a szabad ram méretét úgy tarthatod 50 MB körül ha figyeled hogy minden amit nem használsz az le legyen állítva. -
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1740 üzenetére
igen, ez van a gyáriban nem lehet, de mivel ez egy Android !!! olyat használsz amilyenben lehet, ha ez kell, valószínűleg a Huaweinél is ebből indultak ki.
de tulajdonképpen miért is jöttél ide? azon vitatkozni hogy a gyáriban miért nem lehet? ajánlottuk a LauncherPro-t amiben lehet 3-ra redukálni ezt a számot, és biztos kis kereséssel lehet olyat találni ahol 1-et is lehet.
retek telefon, mi? -> na a viszont (nem) látásra!
-
DS39
nagyúr
ja és plusz egy adalék:
a gyári launcher 5 home screen, amiből 4 van használva, kettőn widget is van az ikonok mellett, 11 MB-ot használ épp most, a LauncherPro 3 home screen, abből kettő üres, egyen vannak ikonok, 0 widget és 14 MB.
asszem jól optimalizál a Huawei(#1738) gabancs : ezek után még zavar hogy nem törölhető ha kevesebbet eszik???
de mondom a LauncherPro-t most próbáltam ki, 3-7 között lehet állítani tetszés szerint, nem tudom milyen nem törölhetőről beszélsz itt. -
DS39
nagyúr
-
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1731 üzenetére
nekem ne mondd
de hidd el, nem a gyári launcher veszi el pl az "engri bördc" elől a memót, az úgy kaki ahogy van, nekem is mindig kidob a star wars a videós pályákon. (ezt nem feltétlen neked írom, csak kérdezték)ezer meg egy launcher közül biztos találsz/tok egy olyat ami kevesebbet eszik és állítható a home screen szám
-
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1728 üzenetére
szerintem ha üres egy home screen nem eszi a memóriát csak ha tele van rakva ikonnal widgettel.
de amúgy nálam a launcher mindössze 18 MB körül eszik a ram-ból ami nem sok és ráadásul ez gyorsítótárazott folyamat, szóval induláskor betölti és kész.próbáld (vagy a tulaj) ki azt a launcherpro-t és abban fogod tudni szabályozni szerintem.
-
DS39
nagyúr
válasz
gabancs #1724 üzenetére
nem kell root egy launcher beállításaihoz, a leírásában sem írják Playen.
a gyári Huawei launcherben viszont nem tudod szabályozni a home screenek számát. mondjuk nem tudom miért zavaró hogy több van, engem nem zavart még, 5-ből 1 üres, azt annyi. legalább a háttérkép azon a screenen teljes egészében látszik
-
DS39
nagyúr
nem rossz a WP, és sokkal hatékonyabb mint az Android, mivel natívban futnak rajta az appok, nem egy java virtual machine-ban. finoman szóval sem hatékony a rendszer, ezért kell a gyártóknak a több mag, több ram harcot folytatni. tavaly vagy tavaly előtt volt egy Barátok Közt fail, a 64 magos proci esete, akkor még vicces elszólás volt, de lassan valósággá válik...
-
DS39
nagyúr
válasz
petike2014 #1666 üzenetére
akkor félre értettem, én nem lehalkításra gondoltam, hanem arra hogy elutasítod a hívást ill. leteszed a telefont ezzel a lefordítás mozdulattal. ezért gondoltam a tárcsázóra, hogy csörög, és elhúzás helyett, lefordítással utasítod el.
-
DS39
nagyúr
válasz
petike2014 #1664 üzenetére
nem tudom én nem próbáltam, de sehol nem olvastam hogy az Y200-as ezt tudná.
de az általad említett készülékek sem droidból tudják, hanem a gyártói tárcsázó alkalmazásuk ezek szerint ezt tudja. -
-
DS39
nagyúr
lehet nekem is kikapcsolna a rendes képernyő kikapcsolási idő után, ami nálam 2 perc, annál előbb meg szoktam nézni, elmulasztott hívás esetén, ill. hívás után mielőtt zsebreteszem.
ez ilyen android bug lehet, vagy a tárcsázó hibája hogy ébren tartja, mert normál esetben ha aktív a képernyőzár és megnyomom a gombot, hogy megnézzem az időt, pár másodperc múlva újra kikapcsol a kijelző. hívás után is így kellene, hogy bejön a zár, és pár mp és off a kijelzőnek.
-
DS39
nagyúr
nálatok szokott olyan lenni hogy ha hívnak (és ki volt kapcsolva a kijelző), miután leteszem visszalök a képernyőzár képernyőre, majd úgy is marad, tehát hiába aktív a zár, nem kapcsol ki magától újra a kijelző, csak ha megnyomom a gombot. ez azért furcsa mert így ha zsebben van és nem veszem fel, majd lerakják, feleslegesen megy a kijelző, amíg rá nem nézek.
-
DS39
nagyúr
a telefon valóban nagyon jól össze van rakva, abszolút nem érződik a kínaiság, az IPS kijelző is szép.
ami a rajta futó oprendszert illeti, az annyira nem nyűgözött le, bár ez legkevésbé a Huawei hibája, annál is inkább a Google-é. a hagyományos telefonok rendszerei sokkal stabilabbak, és ami még fontosabb a klasszikus telefon funkciókban erősebbek. az Android viszont a multimédiában fejlettebb. -
DS39
nagyúr
tudom, itt el van írva, de a ZTE oldalán és egyéb mobilos oldalakon mind 256-ot írnak, a topikjában is azt lehetett olvasni. erről a Plus-os verzióról nem tudom pontosan de ha 512 lenne benne, csak feltüntetnék a T oldalán mint feature.
a mi telónk specifikációs lapján se javították még az akkut, pedig mindenkinek 1400-as EU-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest