- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Megérkezett az OxygenOS 15
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Huawei G510
aka Huawei U8951 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #2210 üzenetére
Tehát a hangerő+ power gombra úgy reagál, mintha mindkét hangerő gombot és a power gombot nyomnád?
Valószínűleg a hangerő- gomb akkor is megnyomódik, ha csak a hangerő+-t nyomod.
Nézd meg, nem szorult-e be valami oda, vagy ha nem boldogulsz vele, akkor szerviz.
Tudom, karácsony előtt nagy érvágás, de...Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #2179 üzenetére
Bootloadert csak szervizben (jobb GSM üzletben) lehet visszazárni, otthon nem megy.
Amikor nyitottad a bootloadert, buktad a garit, de ezt mindenütt leírtuk már...
Ha gariztatás előtt visszazáratod a bootloadert egy üzletben, és felrakatsz velük egy ROM-ot, talán olcsóbban jössz ki. Mivel kell gariztatni?Memento Mori!
-
balfek
tag
válasz
Okvagyok #2086 üzenetére
Halihó!
HELP! HELP!
sikerült twrp telepítést elbaszni, s most azt írja ki boot közben, hogy "image signature verify fail"
most mit csináljak? root megvolt, bootloadert kinyitottam, twrp telepítést akartam...kb ott baszhattem el, hogy twrp managerrel akartam android alól...
gyors segítség kellene (leírás), ui. este vinném magammal a telómat....
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #2078 üzenetére
A bootloadert mivel nyitottad ki? A root után használható ingyenes apk-val? A hivatalos Huawei logóval indul a telefon, vagy fehér alapon sárga felirattal?
A Huawei eleinte mindenkinek megküldte a kódot, aki kérte, szó sem volt garivesztésről. Ebben az esetben a hivatalos Huawei logóval indul a telefon, ha a progival nyitottad, akkor esetleg lehet azzal védekezni, hogy bár kérted a kódot, de a sokadik próbálkozásra sem küldték el, azért nyitottad a progival.
Nem egyszerű a helyzet, az biztos.
A root eltüntethető a SuperSU telepítése után, az ugyanis képes nyom nélkül eltüntetni magát, és a rootot.
Ennyit tudtam segíteni...Memento Mori!
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
Okvagyok #2003 üzenetére
Leszeded a legfrissebb CM11-et (felrakom a felhőre és majd frissíti magát).Felmásolod az SD-re mind 2 zipet majd telefont recoverybe újra indítod (hang fel + power, a hangerőt nyomva tartod és a powert elengedheted).Nem tudom neked melyik van CWM vagy TWRP (utóbbi jobb lenne).Wipe-olod a telót kivéve az SD kártyát.Majd ha ezzel meg vagy akkor mehet a cm-11-20140711.Ne indítsd újra még a telót hanem település után mehet is fel a gapps (ez a sorrend és nem szabad újraindítani amíg a gapps nincs fent).Ha az is meg van akkor restart és bekonfigolod a telót.Beállítások-->telefonról és alulról a második (buildszámra) tapicskolsz és akkor meg lesz a fejlesztői lehetőség is.A frissítést pedig beállítod hogy milyen időközönként keressen (érdemes napontai keresést beállítani és keressen NIGHTLY-t is).Felraktam a TWRP-t is javaslom annak a használatát.Az pedig csak annyi hogy kibontod bárhova a zipet telefont rádugod a gépre és hagyod hogy illessze a gép.Majd katt az Install-Windows.bat fájlra és kész a TWRP.Javaslom a TWRP felrakását mert egyszerű és utána mehet a CM11 és a Gapps.
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
Okvagyok #1971 üzenetére
Kizárt hogy bármit is gallyra tenne.Azt elfelejtettem hogy kell neki root és a superuser.Persze belenyúl a rendszerbe,de az a dolga.Különben ha nem nyúlna bele akkor nem tudnál beállítani extrákat.Persze ez csak a gyári romnál lehet szükséges.A CM11-ben sok minden benne mint ami az xposedben.
-
Emberkeman81
aktív tag
válasz
Okvagyok #1967 üzenetére
Sztem nem lehet elrontani.Leszeded magadnak a kellő csomagot ami romodhoz kompatibilis be konfigolod és hajrá.Én is elsőként ahogy megcsináltam rögtön jó lett.Menü hosszú gombnyomás -->világítás,vissza gomb hosszú gombnyomás-->böngésző.De ezt úgy állítod be ahogy neked szimpatikus.
-
mackoapo11
aktív tag
válasz
Okvagyok #1928 üzenetére
Olyan 22000 be jött ki,de adom is el.Nem kínlódok vele tovább.Visszatérek a Windows-hoz.
Értem én,hogy jobban testre lehet szabni az android miatt,de ezek a lassulások,gondolkodások,fagyások nem az én idegrendszeremnek való.
Egyenlőre még nem búcsúzok el,mert ha nem jön össze az üzlet,akkor kap egy utolsó esélyt és megpróbálkozok a főzőcskével.Csak az elején lévő leírás nekem nem jó.Már a root-nál elakadtam[ Szerkesztve ]
-
mackoapo11
aktív tag
válasz
Okvagyok #1923 üzenetére
Ezért szerettem volna visszarakni a vodafonos romot,de úgy látszik ennél se lehet visszafelé romolni dload-os frisitésel.A B198 romot simán újrarakta,a korábbi verziókat nem engedi fel.Na hátha valaki tud megoldást,csak ne volna ilyen bűn rossz a B198 rom.Nem is értem,hogy kerülhetett fel a gyártoi honlapra,olyan,mint egy kigyomlált rom.Nincsenek benne a kapcsolok,nem lehet témát váltani,hiányzik belőle sok minden.Mindezt úgy,hogy bűn Lassu.
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1836 üzenetére
Recoveryből kell telepíteni.
Kipróbáltam, teszteltem.
Expert v4 FINAL ROM + synopsis kernel + ZRAM 100 MB Antutu pontszáma 8100, és az utolsó, 3D tesztnél az fps értéke elérte a szédületes 1,8-as értéket, ami egy diavetítésszerű élmény nyújt...
Ha a ZRAM méretét a maximumra állítottam (236 MB), akkor kb. 100 ponttal többet adott az Antutu, és az fps értéke "csak" 2,8-ra csökkent, ami egy picit gyorsabb diavetítés - de ugyanúgy használhatatlan.
Mindkét esetben nagyon ingadozott az fps, először 8,6 - 1,8 között, a második esetben 8,5 - 2,8 között.
A ZRAM kikapcsolása és a SWAP partíció beüzemelése után (256 MB) a pontszám felment 8300 pont fölé, a 3D teszt minimális fps értéke 4,5-re, a maximális pedig 8,7-re emelkedett. Ezt a kernelt már próbáltam a saját 100 MB-os SWAP fájljával, akkor is csak 8300-8350 pontot kaptam rá. Ebben az esetben a swap.file a Cache partíción van, tehát nem az SD kártyán, a kártya sebessége nem számít bele a mérésbe.
Csak összehasonlításképpen: a ROM előző verziója, az Expert v4 a CeXstel kernel v.062-vel párban az általam lefényképezett 8800 pont fölötti értéket adta...
Konklúzió: nem meggyőző a ZRAM a SWAP ellenében (szerintem).Memento Mori!
-
Bóti
senior tag
válasz
Okvagyok #1794 üzenetére
Sziasztok!
A vibrálás a GPU driverek miatt van, sajnos ez nem is fog változni, mivel a huawei csak összehányta ezt a telefont, úgy adta ki. A modaco-n modding33k már reszelgeti a kernelt, elméletileg integrálja majd az OTG-t is. Ceastel kerneleiből a 0.57/0.58 a legjobbak, a többit működés közben nem ellenőrizte, csak annyit nézett meg, hogy bebootol-e velük a rendszer. Nemrég megkértem moddingg33ket, hogy csináljon egy buildet cm 10.1 alá is, elvileg lesz.
Az egyetlen custom kernel, amiben van nfc támogatás, az joestone-é, viszont ő abbahagyta a telefonra a fejlesztést.
Legjobb custom romok, azok közül, amiket én próbáltam:
4.1: Slimstock by fonz
4.2: cm10.1 by joestone (magyar fejlesztés, NFC-vel)
4.3: nem érdemes felrakni, mert nincs hozzá támogatottság.
4.4: SlimKat (weekly): kicsit még bugos
Ha valakinek akku problémája van, tegye fel twrp-ből a B199-es basebandet (modacon be van linkelve), nagyon sokat dob az üzemidőn. Nekem 3G-n másfél óra kijelzőhasználat után meghalt a teló, plusz a 8 órás munkaidőm 15-20%-ában nem volt térerőm. Ez az érték, a b199es basebanddel 0%, valamint a kijelzőhasználatom is felugrott több, mint 3 órára, köszönhetően a jobb 3G kezelésnek.
Amit én használok:
Recovery: twrp 2.6.3.3 (néhány rom telepítésénél baj van a 2.7-tel)
Kernel: Cexstel 0.58 for cm10.1, 400 mb verzió (407 megással nem működött rendesen a videó felvétel/lejátszás)
ROM: joestone's cm10.1 expert v4 build.proppal, swappel, néhány init.d scripttel.
Governor: ondemand (intellidemandnál lassabb a UI)
Scheduler: row (olvasás szempontjából a legjobb)
Xposed framework + néhány modul.Ha segítség kell dobjatok privátot, mert a fórumot ritkábban nézem a vizsgaidőszakom miatt).
Ui.: coyote itt is összefutunk, mint a voda smart 2-nél
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1796 üzenetére
Nézz körül itt, válaszd ki, melyik ROM tetszik, töltsd le, a .zip fájlt másold fel az SD gyökerébe.
Most jött el az ideje a már említett Titanium Backup programnak.
Azoknak a telepített programoknak, melyeket az új ROM alatt is használni akarsz, elkészíted a mentését vele, és a mentésben benne lesz minden beállítás is.
Ha STOCK ROM-ot akarsz feltenni, akkor leszeded a kernel STOCK verzióját, és azt is felmásolod az SD-re. STOCK ROM-hoz nem kell gapps csomag!
Telepítés: recovery módban indítod a telefont, majd "Wipe" menüpont alatt először "wipe data/factory reset", majd "Advanced" alatt a felsorolás első 4 elemét bejelölöd, és alul a csúszkát elhúzod. A wipe után visszalépsz a főoldalra, "Install" menüpont alatt kijelölöd a ROM-ot, majd a kernelt, és telepíted.
A telepítés után "wipe cache/dalvik", és reboot system.
Minél előbb visszarakod a Titanium-ot, es a mentésből visszaállítod a programokat+adatot.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1790 üzenetére
Örülök, hogy eddig jól muzsikál.
Finomhangoláshoz használd a Beállítások-> Teljesítmény-> Processzor-> CPU ütemezőt. Itt állítsd be próbára az "Intellidemand"-ot, minimum CPU frekvenciának 245 MHz-et, maximálisnak 1209 MHz-et. Jelöld be a "Bekapcsoláskor érvénybe" -t.
I/O ütemezőnek a "deadline"-t jelöld be, és ne felejtsd el a bekapcsolási beállítást.
Memóriakezelésnél engedélyezd a "Memóriaürítést" és a "KSM"-et.
Indítsd újra a telefont, hogy a változtatások életbe lépjenek. Várj egy-két percet, hogy a telefon feléledjen rendesen, majd futtasd újra az Antutut.Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1787 üzenetére
Legelőször Beállítások-> A telefonról->Build szám tapicskolj rá 7x, és előjön a fejlesztői menüpont.
Másodszor keress rá a neten, töltsd le és telepítsd a My Phone Explorert. A használatához az USB hibakeresést be kell kapcsolni, valamint a helyutánzatokat is. Ehhez kell a fejlesztői menüpont. A "Biztonság" menüpontban pedig az "Ismeretlen források" legyenek mindenképpen bejelölve.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: "Beállítások"->"Tárhely"->menü alatt állíthatod be, hogy a telefon milyen módon csatlakozzon a PC-hez. Ha a My Phone Explorert használod, akkor MTP-re állítsd. A program első indításakor feltelepít a telefonra egy kisméretű kliensprogramot. Lehet használni biztonsági mentések kezelésére, névjegyek, stb. szinkronizálására, fájlok mindkét irányba történő másolására és mindezt akár WiFi-n, akár Bt-n keresztül, nem vagy kábelhez kötve!
Keress magadnak launchert, a választék a fapados kinézetű, de villámgyorstól a csicsás, de lomhábbig hatalmas, mindenkinek más tetszik, válogass kedvedre. Különösen ajánlott program a Titanium Backup, amely nemcsak a telepített programokat menti el, hanem a hozzá tartozó beállításokat is (játékok pontszáma is megmarad!) Ha kell, tudok ebben segíteni
Egyenlőre ennyi, ha van még kérdésed, jöhet![ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1783 üzenetére
Így is van, de ha már fent van a TWRP, akkor miért nem teszed fel az Expert v4-et, a CeXstel kernel v.062-vel párban? Olvass vissza, tettem fel képet is az Antutu pontszámáról.
Pár hozzászólással ezelőtt linkeltem a ROM-ot, gapps - csomagot. Ha kell, a kernelt is feltolom a datára.
Update: kernel[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1777 üzenetére
Mindent leírtam részletesen, olvass vissza! :
Ha csak a kernelt raknád fel, másold fel az SD gyökerébe, indítsd el a telefont recovery módban, menj az "Install" menüpontra, keresd ki a kernelt, jelöld ki, majd az alul megjelenő csúszka elhúzásával telepítsd. Ha végzett, akkor "Wipe cache\dalvik" és újraindítás.[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz
Okvagyok #1751 üzenetére
Ugyan nem nekem címezted, de én is válaszolhatok neked.
Töltsd le a #1146 hozzászólásomban említettet, és olvasd el a következő hozzászólást is!
Kernelt csak úgy tudsz cserélni, ha a bootloader nyitva van, ahhoz viszont root kell és a Play-ről ingyenesen letölthető "Huawei bootloader unlocker.apk". Rootoláshoz ezt ajánlom, nagyon bevált darabMemento Mori!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínai gyátó újdonságát most mutatták be itthon, nagy IPS kijelző, átszabott, izgalmas kezelőfelület, de kicsit lassú sebesség jellemzi, ám sikere az árazásától függ igazán.
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Raspberry Pi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco X7 Pro 12/512GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Poco X7 Pro 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Z Flip 5
- Xiaomi 14T Pro 512GB Black Gyári független
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest