- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Huawei G510
aka Huawei U8951 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya07
csendes újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy custom ROM telepítése közben ott akadtam el, hogy a bootloadert unlockolni kell. Próbáltam dv-unlockerrel, de nem nagyon sikerült. (Azt írta, hogy Phone not found, de egyébként se találtam hozzá drivert ) Előre is köszönök minden a segítséget
A szív nyelve intelligens, de roppant egyszerű. Nem kell sokat magyarázni. A szív előbb ismeri föl a hazugságot, mint az eszed.
-
alext111
csendes tag
sziasztok.
lenne egy kis problémám.adott egy g510-0100 eredetileg vodás,de bootloader unlock+root is meg volt.ami aggaszt hogy kikapcsolt állapotban a töltést jelző battery ikon ugrál balra majd középre.minden féle rom-ot és recoveryt kipróbáltam,semmi változás.lehet orvosolni a problémát valahogy?
köszi előre is.Taki
-
coyote55
őstag
Nos, sikerült?
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz rmartin94 #2319 üzenetére
Az Expert v.4 a legjobb.
Innen letölthető.
Telepítése: TWRP vagy CWM recoveryből.
Telepítés előtt: wipe data/factory reset, wipe system, cache, dalvik cache.
Telepítés után: wipe cache/dalvik (az esetleges szemét miatt).
A hozzátartozó gapps csomag: [link]
Ezt a kernelt használd hozzá
Kéz- és lábtörést![ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
rmartin94
aktív tag
Melyik a legjobb főzött ROM erre a telóra?
Mert a legújabb cm 11 nightly is csinál olyanokat, hogy lefagy az óra, meg újraindulgat a telefon.[ Szerkesztve ]
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
rmartin94
aktív tag
Bootloader nyitó kód kiolvasására van ingyenes lehetőség? Vagy csak a DC Unlocker általi fizetős?
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
rmartin94
aktív tag
Cyanogen mod 11 telepítésére van valahol valamilyen magyar nyelvű leírás ehhez a telefonhoz? Igazából 2 kérdésem van: bootloadert kell-e nyitni a CM 11 telepítéséhez? Illetve a cwm recoveryt ha zipbe töltöm le, azt a gyári recoveryből fel lehet tenni egyből? Vagy inkább tegyem fel a .img-set parancssorral adb-n keresztül?
Vagy el tudná magtarázni nekem valaki lépésről lépésre?[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz Black-core #2313 üzenetére
Ezek érintős, azaz kapacitív gombok. Nem veszik az érintést. Sajnos képesek a semmitől is tönkre menni, bár ritkán.
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek miért produkálhatja azt a telo, hogy az alsó gombok elsőnek csak néha nem és most már egyáltalán nem működnek? Egyik sem. A hardveres gomboknak és az érintőnek viszont semmi baja.?
-
Thorio86
csendes tag
Hello! Tudja valaki, hogy hogy tudom házilag ingyen és bérmentve kártyafüggetleníteni a telót?
Vagy inkább ne kérdezzek ilyeneket, mert ez halálos bűn, és a pokolra kerülök miatta? -
balfek
tag
Sziasztok,
tudja vki, hogyan lehetne csökkenteni a /cache partíció (mmcblk0p15, ext4) méretét, és növelni a /data part. méretét (mmc...p18 ext4)?
ui. a telóm a cache-ből használ kb 10-15 mb-t, nagy ritkán 30-50 Mb - erre van 192 mb most (expert v4 rom)olyanról is olvastam, hogy a /dalvik-cache-t átteszik /cache-be - tapasztalatok?
Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
thetester
csendes tag
Hello!!
A következő a problémám:
(HUAWEI G510-0100) Bootloader nem nyitott, Root nincs.Jelenleg most annyit csinál a teló, hogy bekapcsol, és az jön be, hogy
Formatting /data...
mount 'data' fail...
mount 'data' fail...
mount 'data' fail...
mount 'data' fail...
mount 'data' fail...
formatting /cache...
formatting /HWUserData
mount 'data' fail...
file backup success..Recovery nem megy, ADB-vel elérem a telót, és ha ADB reboot-bootloader el indítom újra, akkor lesz fastboot is. Ezen kívül semmi több.. Van egy RIFF boxom, amivel rácsatlakoztam, próbáltam a Resurrectet, de semmi..
felmásoltam SD-re az eredeti oldalról letöltött dload-ot, de kiírja, hogy eMMC read only.....
Mit lehet vele tenni??!
Köszönöm!
-
balfek
tag
Halihó!
expert v4-ben lévő dsp manager-t akarom lecserélni pure audio engine 2-re
erre: [link]denem akar felmenni, ill. nem látom jelét, h sikerült volna reoveryből a telepítés - hogy kell? lehet-e? mit rontottam el?
dsp-nél láttam pl. az apolloban, h. van eq opció, most nincs (dsp-t már eltávolítottam..)
(illetve itt van még pár másik audio engene - ezeket ismeri vki? DSP nekem nem jött be, hátha ezektől javul a hangszóró ereje (is) (min. kicsit)..
http://en.miui.com/thread-5817-1-1.html[ Szerkesztve ]
-
!attis!
tag
A telefonom garanciális hangszoró cserén átesett. B196 szoftverrel kapptam vissza.
-
Firka30
tag
Kamerával lenne olyan gondom,hogy csak előlapi működik,a hátsóhoz átkapcsolni sem lehet...ez mitől lehet?
Vissza raktam egy gyári fw-t ( V100R001C479B193 ) de ezzel is ugyan ez -
!attis!
tag
Sikerült! :-)
Találtam egy külföldi oldalon egy csomagot és azzal fel ment (G510-0100_V100R001C02B195_android_4_1_EMUI1_0_05011NLP). Itt megtalálható még!Illetve még pár dolgot csináltam mielőtt ráengedtem a frissítést.
TWRP -ben
1, wipe (factory Reset)
2, vissza flasheltem az eredeti recoveryt (3e)
3, wipe cashe/dalvik cashe / cust.
4, power off
5, Power+fel+le (Dload). (G510-0100_V100R001C02B195)Egy teljesen gyári telefon fogadott. . B195 rommal ami hivatalos, mert a B193 rol -> erre akarta frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
!attis!
tag
Segítségre lenne szűkségem. Megadta magát a telefonom hangszórója, így kénytelen vagyok visszavinni garanciáztatni. Akár mennyire próbáltam a 3 gombos megoldással visszaállítani sajnos nem tudtam. Elindult a frissítés és a 2. szakasznál mindig megáll hibával. Már visszatettem az eredeti romot (volt róla mentésem) kitöröltem belőle a rootos a dolgokat (su). Illetve Megtaláltam az eredeti stock recoveryt (3e) azt is vissza flasheltem. Még ennek ellenére sem fut le a frissítés, pedig így már teljesen gyári. Egyedül a bootloader van nyitva, ez nem engedheti? Illetve a B193 romra jött ki OTA (B195) frissítés azt sem csinálja végig :-S.
Van valakinek valamilyen ötlete? Mát teljesen tanácstalan vagyok. Vissza merjem így vinni garanciáztatni? -
válasz Elmeboy #2284 üzenetére
Köszi.
balfek: az odex file csak annyit csinál, hogy mivel már félig gépi kódra fordított az eredeti forrásfájl, ezért sokkal gyorsabban indul az adott alkalmazás, amihez az odex tartozik. Hátránya, hogy az eredeti állományon kívül ez is rajta van a rendszeren, tehát helyet foglal a háttértárból.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
balfek
tag
válasz coyote55 #2287 üzenetére
á, köszi a tippeket!
deodexálni vagy mit, azt kell átalakítás előtt? mert most van a perfcont.apk és a perfcont...odex file is?amúgy meg nem éri meg? hát, akkor lehet kihagyom - kösz a tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
balfek
tag
hali,
expert v4-et használok - cserélném benne a Performance control nevű appot 2.1 verzióról 2.5-re.
van benneupdate, de azt írja ki, h. nem tudja frissíteni.
megnéztem odex-elt
rootként csak uninstall/letöröltem végül, viszont a a 2.5 nem települt fel normális úton.ezt hogy is kell updatelni akkor?
-
Elmeboy
csendes tag
válasz coyote55 #2278 üzenetére
Most megint tégla lettem - szerencsére (még) csak félig..
Magam is túladnék a G510-en, ám úgy gondoltam nem ártana, ha az új tulaj gyári rommal kezdhetné az ismerkedést. A "dload"-os frissítés folytonos "failed" eredményeképpen utánanéztem mit is tehetnék. Nos, belefutottam az átkozott IMEI-hack nevű programba, amely Youtube-on működött, de a valóságban csúfos vereséget szenvedtem vele..
Az IMEI-mentés még sikerült, de az általam letöltött 195-ös UK original rom készülékre kúszása csak a rózsaszín csík egyharmadáig ment - ott végleg megállt. Újraindítás után csak boot-logo, alul egy egyenetlen fehér csíkkal..
Recoverybe nem akar (vagy nem tud?) belépni, és a DC-unlocker sem látja a bootloader állapotát. Az adb nem látja a telót, nem tudom hogyan tovább.. Sufni gsm!?Bolond is lennék, ha nem lennék bolond..
-
-
válasz coyote55 #2280 üzenetére
Xperia M2. Amikor először megláttam, nagyon tetszett és amíg nem kellett intenzíven internetet használni, addig teljesen jó volt. Sajnos azonban amint navigációra, vagy intenzívebb nethasználatra kerül sor, a szűkös memória azonnal térdre kényszeríti a cuccot - az utóbbi időben csak akkor hagyott cserben a G510, amikor kritikus fontosságú volt, hogy rendben működjön, így könnyeket biztos nem fogok érte ejteni. Elvonul tartalékba, remélem, nem kell visszatérnem hozzá.
-
Én meg búcsút intek a G510-nek, remélem, soha többet nem kell használnom.
-
Elmeboy
csendes tag
válasz Elmeboy #2274 üzenetére
..Viszont az akksival valami gáz van: vagy maga az akkumulátor haldoklik (egy éves), vagy a rom eszi. Jobban mondva a wifi. Csináltam egy akksi-kalibrálást, fél órás bluetooth-val való telefonálás után 1(!!!) százalékkal csökkent a szint. Bekapcsolom a wifit, és szinte fél percenként 2%-val megy lefelé az érték.
Bolond is lennék, ha nem lennék bolond..
-
Elmeboy
csendes tag
válasz coyote55 #2272 üzenetére
A SLIMKat 4.4 is tetszetős, de nem volt olyan fürge. Azt hiszem ott a Novát használja a rendszer, de a sok beállítási lehetőség miatt ram szempontjából amit nyersz a réven, elveszik a vámon.. (Pedig alapból az is cirka 180-200Mb szabad ramot ígér - de igencsak döcög.)
-
Elmeboy
csendes tag
válasz coyote55 #2272 üzenetére
Nem, az IMEI ugyanaz maradt.
Már nem tudom hol találtam a rom-ot (valahol modaco-n azt hiszem), de menten feltöltöm felhőbe és írom a linket!https://shared.com/l0d7h50h0r?s=l
( A "Download with shared.com download manager" elől vedd ki a pipát!)
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
-
Elmeboy
csendes tag
válasz coyote55 #2266 üzenetére
DMore.Rom r4-g
Az akku üzemidejében lehet tévedtem - de mivel amúgy sem combos az akksi, a mostani napi egy töltés normálisnak is mondható.
Ami érdekes: maga a rom kétszáz-egynéhány Mb. Ki van belőle szedve minden google-szemét - ugyanakkor indítás után rögtön felajánlja a google-beállítások letöltését, tehát a play link megvan, így minden - amit letöltünk - működik (szinkronizálás, mail, térkép, stb.).
A rendszer a gyakori 4.1-re épített Apex; melyen - ha nem töltünk le egy csomó felesleges appot - kb. 150-200Mb RAM marad "munkára", szabadon.
A tárhely érdekes: van egy belső, és egy külső memória (utóbbi most egy 8Gb-os sd-kártya). A belső memória nekem indítás óta változatlan (1,02Gb), minden a memóriakártyára rakódik.
Bár a telefonom szerint ő éppen egy g510-200-as modell (nem az), de aki a romot elkövette, megoldotta az NFC-chip működését is - hibátlan.
Eddig újraindulásom, spontán leállásom nem volt (akadozás pláne!); mondhatnók elégedett vagyok a rommal.Bolond is lennék, ha nem lennék bolond..
-
coyote55
őstag
-
coyote55
őstag
-
BrokeR1994
csendes tag
Üdv! van egy huawei gt 510-0100 telefonom rootolvan másik rom-al szeretném vissza állítani teljesen gyárira.
Az összefoglalóba írt opció nem akar működni 1/2 vagy 2/2-nél ki írja hogy uptade failed és fogalmam nincs hogy mért
cwm recovery-be csináltam egy rendszer mentést még mindenek az elején és ezt felrakva újra de ez se az igazi tele vágja vodafonos apkkal ha meg gyári visszaállítást csinálok akkor az értetési sáv hal meg mintha gt510-0200-as rom lenne fent.
Valaki tud meg oldást erre ? -
Elmeboy
csendes tag
válasz Elmeboy #2264 üzenetére
Nos megoldottam a problémát, él a telefonom - igaz, egy stock rommal..
Érdekes, hogy a gyári firmware-ek továbbra sem akarnak felmászni a telóra; de ami romot leltem, sokkal gördülékenyebb a kütyü, és picit az akksi is tovább bírja.Bolond is lennék, ha nem lennék bolond..
-
Elmeboy
csendes tag
válasz coyote55 #2262 üzenetére
Annyit tudnod kell a teló előéletéről (a garanciapapír alapján), hogy kétszer már járt szervizben: egyszer swap-csere, egyszer szoftverfrissítés okán. (A swapra utalva a garipapíron fel is lett tüntetve hogy már más az IMEI, mint vásárláskor volt.)
Próbálkozzak még vele, vagy vigyem be szervizbe mint aki nem tud semmit? A root-on feltehetőleg még átnéznek, de a nyitott bootloader gáz. Utána elég vastag lesz a számla, pláne hogy egy esetleges cseretelefont ilyen esetben a javítás idejére 500.- forint/nap áron számolnak fel. Vagy szervizkábel bedug, gyári firmware felereszt - oszt' ha nem megy akkor vagy jobban belenéznek, vagy újra swap!?
Bármi ötletet nagy örömmel fogadok, ha a "home-made"-módra van még egy picinyke esély..Bolond is lennék, ha nem lennék bolond..
-
Elmeboy
csendes tag
válasz coyote55 #2262 üzenetére
Szia!
TWRP-2.7.1.0-G510. Ez a letöltött recovery neve, és nem a "signed"-verzió (az nem csinált semmit). Most meg nem mondom hol találtam, de szépen felmászott a telóra, és látszólag jól is működött.
Ebben az állapotában sajna pont úgy veszik észre a mókolást, hogy megnyomják a "+" és a power gombot egyszerre - de ezt te is tudod. Gyárilag, vagy a voda nem rakja fel a twrp-t..Most azon agyalok, hogy talán ez a verziójú recovery nem jó? (Lehet egyáltalán cserélni egy régebbi kiadásra?)
Minden mindegy alapon megpróbáltam egy 'dload'-módot is: úgy elindult a frissítés(!?), de persze két perc után sárga háromszögben nagy felkiáltójellel végződött a failed..Anno az Y300-val ugyanez volt a helyzet. Teljesen ugyanígy jártam: boot-nál megállt a kicsike. Valami spanyol nyelvű leírás alapján leltem egy nagyon kiberhelt ROM-ot, amit elfogadott a twrp, és aztán el is indult a teló (utána pedig már bármilyen ROM felment rá vígan).
-
Elmeboy
csendes tag
..így a garanciát is felejthetem el: nem tudom törölni sem a TWRP-t sem a root-ot, a bootloadert meg nem tudom visszazárni. (Ugye most ha bekapcsolom a telót, a Huawei logonál megáll és slussz. A PC-m ettől függetlenül látja mind a belső, mind a külső memóriát - szóval remélem még nem full tégla..)
-
Elmeboy
csendes tag
Sziasztok! Egy hete vettem egy használt, de nagyon jó állapotban levő G510-es telót - egy Y300-assal már régebben igen mélyen "megismerkedtem", és szerettem is. A telefonon még egy év vodás garancia is van.
Meglepődtem a készülék szuttyogásán - amit persze meg lehet szokni -, de arra alapozva hogy a G510 és az Y300 firmware tekintetében szinte ikertesók, sajna neki is álltam a buherálásnak.
Bootloader-nyitás sikerült, TWRP Recovery és root szintén. Azonban a B196-os vodás ROM helyett ki akartam próbálni a B199-et - ami előtt nem csináltam mentést, viszont miután a recovery-vel mindent töröltem, az új ROM telepítésének megkezdésekor rögtön "Failed" üzenetet kaptam.
Jelenleg nincs OS a telón - mert bármilyen ROM-ot is próbálok rátenni, szintén hibát jelez. Mit ajánlanátok segítségképp?
(Telepítés előtt új ROM SD-re másol, wipe rendben - de a .zip-et kiválasztva install-nál állandóan csak "failed".. )
Mit csinálok rosszul!?Bolond is lennék, ha nem lennék bolond..
-
Firka30
tag
Hát nem lett jobb semmilyen fw-vel
Gyakorlatilag max 2-3m amiről fogja a jelet.
-
janeszgol
félisten
-
Firka30
tag
Lehet az szoftveres hiba ha a telefon akkor fogja a wifi jelet ha routertől kb 2-3 méteren belül van?
-
janeszgol
félisten
válasz eladogeppc #2254 üzenetére
Én gyárival használom. Kamera értő kezekben jó, szép képeket csinál. (Szebbet, mint a Lumia 520, 630.)
Akkuidő: az általad felsoroltakkal kb 2-3 nap. De ez függ az akksi állapotától is. Én új akkut vettem bele (eredeti), az enyém bírja, hetente kétszer töltöm.
Nos igen, beszélgetési minőség. Engem rendesen hallanak, avval nincs baj, mikrofon pipa. Viszont a beszédhangszóró halk. Engem hívtak S2-vel (annak a mikrofonja szar), Note 3-mal, Note 4-gyel és bizony fülelni kellett még a lakásban is. Nem nem vagyok süket.De szerintem jó telefon. A képe nagyon szép, csengőhangokat normálisan lejátssza, fülessel a hangzásvilága hozza a közepes szintet, a wifi nagyon jó, a mobilnetet stabilan tartja, az érintője pontos (nagyon ritkán ütök mellé). Függetlenül kb 15-18 ezret ér, függően én 14 alatt venném meg.
Romokról majd más beszél, nem az én asztalom.
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Beleolvasgattam a fórumba.
A kérdésem az lenne, hogy készülök ilyen kütyüt venni.
Akkuidő milyen lehet napi 1-2 óra beszélgetéssel, folyamatos szinkronnal ?
Van 4.4-es stabil verziójú ROM már a kütyühöz ? Vagy akár 4.2 ?Ami nekem fontos: Akkuidő, beszélgetési minőség, kamera.
Köszi előre is !
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
-
t.roby90
tag
Sziasztok,
Milyen romot ajánlotok ami stabil és nem olyan lassú mint a b193. A fórumot olvasgatva nagyon sokféle van, csak azért kérdeztem, mert a tapasztalatok alapján szeretnék dönteni. Apának van egy ilyen telója, és sok volt a panasz a sebességre és ebben szeretnék segíteni.
Előre is köszönöm.
-
pity02
tag
Megjött a Lollipop!
Igaz, még csak alfa állapot, de kísérletezni lehet vele.
Egyelőre a videofelvétel, lejátszás és a rádió nem működik benne.
[ROM][5.0.2][ALL]SlimLP Alpha 0.91 [05/02/15]
[ROM][Y300][5.0.2] Cyanogenmod 12A SlimLP G510-es verziója nálam, nfc nélküli telefonon csak úgy működik, ha törlöm belőle az nfc.apk-t, telepítés után.
-
ftsaba28
csendes tag
Felraktam a Cm 11 Nightlyt de nem látja a memória kártyát és nem ébreszt!
Mi lehet a probléma? -
!attis!
tag
Próbált már valaki a telefonon MIUI romot?ha igen milyen volt?
-
Ryle
tag
Esetleg kérhetnék szépen egy Vodafonos FW-t a készülékre ?
Mert úgy szeretném rakni a telefon és így nem fogom tudni megtenni...
Válaszokat előre is köszönöm
| Arch + Kde | Windows 8.1 | Android |
-
Ryle
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy a készüléket semmilyen fizikai ráhatás nem érte, és valamiért megszünt müködni az alsó érintő panel része.
Mivel nem én használom a készülökét, mint haladó android user...ezért nem tudom hogy mi történt vele pontosan Softwaresen...esetleg lehetséges hogy a készülékbe bele törölt a felhasználó ?
A készülék nincs rootolva, ezért csodálkozom ha valami rendszer file-t sikerült volna törölnie.
Ha valaki tudna segíteni életre kelteni a panelt, azért hálás lennék!
Válaszokat előre is köszönöm!
| Arch + Kde | Windows 8.1 | Android |
-
balfek
tag
válasz coyote55 #2237 üzenetére
BUÉK!
antutu kb 7900 körül ad, jogos, megnézem, milyen visszaállítva, zram nélkül is
"Ha a Dalvik rendszert is cacheled a ZRAM-ba, akkor azzal csak lassítod a rendszert szerintem."
ööö, én azt állítottam be, hogy "dalvik-cache on /cache"- ez nem azt jelenti, hogy átteszi a sima cache-be?Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
-
coyote55
őstag
Boldog Újévet kívánok minden G510 usernek!
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
Menjünk sorjában...
Számomra teljesen egyértelmű - legfeljebb nem hangsúlyozom ki minden alkalommal és ezért elnézést kérek -, hogy ha "belepiszkálok" a rendszerbe ezekkel a szkriptekkel, akkor kernelcsere után megismétlem, biztos, ami biztos. Természetesen nem minden szkript hatása szűnik meg egy kernelcsere után, de egyszerűbbnek tűnik a TWRP-ből feldobálni mindet újra, mint kísérletezni, hogy melyik élte túl a cserét.
Nem vagyok híve a ZRAM-nak, mert a fizikai RAM úgyis kevés, azt még tovább csökkenteni
A processzor is elveszítette már a csikófogait, miért kell hajszolni az állandó zippeléssel? Ha pedig a ZRAM be van kapcsolva, minek mellé a swap? Elvettél a fizikai RAM-ból 18%-t, és azt használod swapként, ráadásul zippelve, tömörítve, ezzel hajszolod szerencsétlen processzort. Üzemidő mennyit változott?
Ha a Dalvik rendszert is cacheled a ZRAM-ba, akkor azzal csak lassítod a rendszert szerintem.
Az Antutu hány ponttal díjazza a ZRAM+swap kombót?
A Link2SD használatához kell egy második partíció a kártyára, szintén elsődleges, a fájlrendszere ext3 vagy ext4, a mérete 512 MB - 1 GB.
Használatával memóriát ugyan nem nyersz, de sokkal több alkalmazást tehetsz fel a telefonra. Úgy működik, hogy a feltelepített alkalmazásnak csak egy kis része (kb 20-25%-a) marad a telefon memóriában, a többi a második partícióra kerül. Annyival jobb, mint az App2SD, hogy linkelni lehet widgeteket is - és működnek! -, míg a teljesen az SD kártyára telepítettek (átpakoltak) nem futnak.
Dióhéjban ennyi, ha valami nem volt érthető, kérdezzetek.Memento Mori!
-
balfek
tag
válasz coyote55 #2228 üzenetére
hopp, ez nekem új! kernel csere után fel kellene tenni a fstrim, zram-disabler, system_250MB, zipalign,?
én ezeket nem raktam újra: én most beállítottam egy 18%-os zramot, swap 250mb is megmaradt, s amikor reboot van, továbbra is kiírja ezt az 'android apps optimising: 1,2,... of xx apps" dolgot...
meg a másik: gplayes "Zram settings"-sel beállítottam egy olyat, hogy "Dalvik-to-cache"... ekkor mi van? fut a teló, nem fagy, - igazából mire jó ez a beállítás? ésez azt jelenti, ha pl. cache-t wipe-olom TWRP-ből, vagy android alól cache clean-t választom, akkor a Dalvik-cache is ürül egyből mostantól?
meg még egy: Link2SD-t érdemes alkalmazni? (partíciót megcsinálni, átvinni oda az appokat, stb.) - ettől több lesz a használható ram, vagy csak több appot tudok feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
coyote55
őstag
válasz darthdenes #2234 üzenetére
Örülök, hogy sikerült, használja anyukád egészséggel!
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz darthdenes #2229 üzenetére
Nem, ezt ne tedd fel, bugos!
Próbáld innen: Expert_v4Memento Mori!
-
darthdenes
tag
Állandóan hibát ír ki az összefűzésre.
Ez ugyan az mint amit feltöltöttél?
[link] -
coyote55
őstag
válasz darthdenes #2227 üzenetére
Még annyit: ha kernelt cserélsz, akkor az "ajándékcsomagot" ugyanúgy fel kell tenni utána, majd a szokásos wipe cache/dalvik, és reboot!
@pity02: neked megmaradt az IMEI számod?
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
pity02
tag
válasz darthdenes #2224 üzenetére
Total Commanderben kiválasztva a 001 végűt, a fájl menüben fájlegyesítés.
-
coyote55
őstag
válasz darthdenes #2224 üzenetére
Az Expertet csak darabolva tudtam feltenni, azt kell összefűzni.
Memento Mori!
-
coyote55
őstag
válasz darthdenes #2222 üzenetére
Ezek szerint a recoverys telepítéssel tisztában vagy.
Akkor ezeket szedd le (fűzd össze), és másold az SD kártyára:
Expert_1
Expert_2
Expert_crc
mini_gapps
CeXstel_v062_kernel
Synopsis_kernel
A két kernel közül válaszd ki, melyik szimpatikus.
A telepítés menete a szokásos: wipe, ROM, kernel, gapps. Flash után wipe cache/dalvik és reboot.Mivel közeleg Karácsony, kapsz egy kis "okosságot", hogy jobban pörögjön a telefon. Ezeket akkor tedd fel, ha már az első reboot megvolt, és beállítottad a szükséges dolgokat!
A sorrend lényeges!
fstrim
zram-disabler
system_250MB
zipalignGood Luck, Merry Christmas!
[ Szerkesztve ]
Memento Mori!
-
darthdenes
tag
Anyum használja ezt a telót. Gyári talán 197ről indulhattunk. Na az tragédia volt. Most slimkat van fent és ami a fenti kolléga ír (újraindul) a legfőbb baj. Sebesség elmegy. Mindegy lenne a verziószám csak működjön mint telefon, meg az a fos facebook fusson rajta, lehetőleg a telefon már ne kínossan lassu sebességgel működjön. Kb ennyi anyu igényei.
-
coyote55
őstag
Én tesztelgetem őket sorba, de eddig mindnek volt valami nyűgje...
Arról nem is szólva, hogy a csicsán kívül szinte semmi olyan pozitívum nincs megvalósítva, ami kívánatossá tenné ezeket. Ellenben lassúak, akadoznak, újraindulnak.
Nagyon tartok attól, hogy a fejlesztők nekiugranak a nyalókának, miközben még a KitKaton is lenne mit reszelgetni.Memento Mori!
-
balfek
tag
válasz darthdenes #2219 üzenetére
én Coyote által ajánlott expertv4-et használok (ez android4.2, CM 10.1-s), most épp synopsis kernellel.
de már kacsingatnék valamely 4.4 rom felé is...
-
darthdenes
tag
Mi a legstabilabb rom erre a csodára?
-
coyote55
őstag
válasz Okvagyok #2210 üzenetére
Tehát a hangerő+ power gombra úgy reagál, mintha mindkét hangerő gombot és a power gombot nyomnád?
Valószínűleg a hangerő- gomb akkor is megnyomódik, ha csak a hangerő+-t nyomod.
Nézd meg, nem szorult-e be valami oda, vagy ha nem boldogulsz vele, akkor szerviz.
Tudom, karácsony előtt nagy érvágás, de...Memento Mori!
-
Okvagyok
csendes tag
kingo root látta, de nem tud kapcsolódni ADB nem látja
-
Okvagyok
csendes tag
SOS Elszált expert v4 alatt minden a TWPR -es recovery inditásra is Firmvare update indul és fail.
-
coyote55
őstag
A múlt héten teszteltem Dazzozo CM11-es ROM-ját. Vegyesek az érzéseim.
Tény, hogy szénné lehet csicsázni, de kissé lassú. Próbáltam a saját kernelét is, a synopsist is, de különösebb változást nem tapasztaltam. Az AnTuTu sem díjazta próbálkozásaimat, 2; 2.5 ezer ponttal kaptam kevesebb pontot, mint az Expert v4 + synopsis duóra.
A teszt addig tartott, amíg a telefon úgy lefagyott, hogy le kellett venni az akkut
Ment vissza a mentett Expert v4.Memento Mori!
-
balfek
tag
válasz coyote55 #2198 üzenetére
ha jól láttam cextel kernelt már nem fejlesztik, talán tavasszal volt az utolsó 062 belőle...
a 4.4 romok milyenek? érdemes már velük próbálkozni? (műxik minden, stabilak?)
http://www.modaco.com/topic/365268-all-custom-roms-for-huawei-ascend-y300g510/Vitatkozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Crypto Trade
- ZIDOO médialejátszók
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple notebookok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest