- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Nem okosságok, hanem tények.
Egyszer már leírtam a beállításaimat, amik másnál is mentek.Ezzel szemben te csak hülyeséget írtál és általánosítasz.
Azért mert te nem voltál képes rendesen beállítani a routeredet nem jelenti azt, hogy "a telefon nem szereti az n-és hálózatokat".
-
Jamesch
tag
Nekem csak szétcsatlakozik, aztán magától vissza, de úgy tűnik tényleg csak energiatakarékos módban.
Az a bajom pl hogy be van állítva hogy checkoljon be foursquaren ha kapcsolódik az otthoni wifihez, viszont ha alszik a telefon és szétkapcsol utána meg vissza (ha felébresztem vagy csak úgy) akkor megint becsekkol. -
Szecsibácsi
csendes tag
Igen. Ezek alapból forrasztott SMD alkatrészek, tehát attól nem eshetnek le a panelról, hogy leejtik a telefont.
Ha pl. szerelésnél a mellettük-fölöttük levő csatlakozót az alkatrész felől bedugott csavarhúzóval pattintja le valaki, meg is van a baj. Ráadásul amíg a csatlakozó a helyén van a szalagkábellel, teljesen eltakarja ezt a 2 mütyűrt.
-
Szecsibácsi
csendes tag
Szerintem sehogy, alaplapot cserélnek.
Meg náluk tudják, hogy erre vigyázni kell, és nem tördelik le rólaEz is egy ebay-es telefonról van, az eladó touch-üveg hibával árulta, mert leejtette... Ez igaz is, mert a kijező be van törve. Én balek ráharaptam, és ott tartok, hogy talán a kamera menthető az egész telefonból
Valaki előttem szétszedte, és szétbarmolta az egész belsejét -
Szecsibácsi
csendes tag
Íme.(remélem sikerült beilleszteni)
Próbáltam ezzel a piros Móricka nyíllal mutatni.
Látható, hogy a mellette jobbra levő alkatrész megvan( ez a hangerő fel), a hiányzónak meg a jobb oldalából egy darab, ami letört( hangerő le).
A bal oldala lesz nehezebb, mert onnan a panelról szakadt fel( bár a helyén látni a rézfóliát a nyákon, tehát van esély) -
-
s3nsitivity
addikt
Tegnap lehet a nagy meleg is közre játszott, a vonaton azt hittem leolvad rólam a ruha
D
Este felraktam a MIUI v5-t.
Reggel lehúztam az aksiról olyan 9 fele, 2g-WiFi-on , tötlögettem appokat, neteztem, zenét hallgattam.
Az előbb raktam fel a töltőre 23%alDe azért kihúzhatnánk kicsit jobban.. csak kár, hogy a kijelző zabálja az aksit
Szép ez az SLCD2, csak rohadtul zabálja.. -
s3nsitivity
addikt
Szeretni én is szeretem nagyon
Csak az üzemidő nekem gyilkos.. tegnap pestre utaztam..
1 óra busz + 2 óra vonatozás.
Közbe max másfél órát volt kézbe a készülék. ( neteztem )
Leszállás után 3 telefon hívás. (kikapcsoltam a 2g-t mert már láttam, hogy szalad lefelé az aksi % )
20 perc zene hallgatás.
És 20%on volt az aksi.. hazafelé a vonaton kikapcsolt..PA 3.6-al. Eddig semmi ilyen nem volt, sőt jobban bírta mint bármeliyk Sense-rom.
Most MIUI v5-el próbálkozok mert a MIUInak mindig jó az üzem ideje..
De egy Sense rom lehetne ami nálam is kibír 24 órát -
I-S-T-I
tag
A legnagyobb problémám a HOX-al a kevés memória... utolsó ICS frissítésbe nagyon jó volt a multitask, azóta már több JB frissítés jött is kijött és nálam kb egyre rosszabb a helyzet... van, hogy megnyitok 2 lapot Chromeban, kilépek és várnom kell mert szépen tölti be Rózsit...
-
blt.62
őstag
Az akumlàtoros tok nagyon megvastagítja? Mennyi az ára? Nem játszok rajta 8 órát egyfolytában, de helyszín biztosításkor, megfigyeléskor jól jön. Akkor cseréljem erre egy az egyben az S3-at? Ne adjak még +35 ezret az optimus G-re? Ha megveszem a Hox-ot akkor tudtok majd segíteni a beállításokban? Pl: Hol lehet állítani a hátteret, a lehúzható képernyőnél hogyan lehet cserélni az indító ikonokat?
-
g0n21
senior tag
Csatorna: egy router a jeleket csatornán küldi ki. A többi beállítás miatt ez egy egyedi csatorna, adott frekin 2,4-5ghz.
Ha auton van a csatorna, akkor ö dönti el, hogy éppen hányason küldi. Zajnak számít, (csakúgy mint a kommunikációban) ha egyszerre többen akarnak azonos frekin, és csatornán kommunikálni (persze az adat nem keveredik össze a jelszavas védelem (wpa, wpa2, psk, aes, tkip) miatt többek között. Képzeld el, hogy egy kocsmában vagy, és sok férfi (hasonló hang, hasonló freki) különböző nyelveken (jelszavas védelem) próbálja folyton túlkiabálni egymást. Ez mindenkit meg zavar, lassul a kommunikáció, vagy "eldobja" a fogadót..
Ha manuálisan állítod be a csatornát, nagyobb az esély, hogy azon nincsenek annyian (nem kocsmába mész, hanem a ligetbe),s ha a frekit is, akkor végképp kisebb a zaj (nők beszélgetnek a ligetben a szomszéd padon, de Te meg a haverod értitek egymást a hangszínek miatt).
Viszont ügyelned kell arra h minden eszközöd amivel csatlakoznál, ismerje / tudja az adott frekvenciát. (Vannak amik nem támogatják az 5ghz-t).Ezek olyan beállítások, amikkel próbálkozni kell, valamelyik nyerni fog.
Ez a technikai rész óvodás verziója, és bocs a hasonlatokért, kommunikációból van/lesz mesterdiplomám, neem műszaki tárgyból...
Zerge861: cseheknél. És a telemax-nál tudod leadni.
-
g0n21
senior tag
A dd wrt egy nyílt forráskódú firmware.
Nem tudok linkelni, mobilról vagyok, de wikin fent van. A fw a firmware. Ez az alap "drivere" vagy "bios" a routernek. Mindig van frissebb mint amit használsz, fel lehrt tenni az újabb típusú fw-t, és lehrt, akkor jobb lesz, csak előtte csinálj biztonsági mentést a router beállításairól a router felületén.
A többit pedig szintén a router felületén találod, a wireless settings fülön. Channel pld. Amit fix-re lehet állítani.De ha sok a hálózat a környezetedben nem ajánlott. De ez most hosszú lenne, javaslom olvass utána. Én is googleböl tudom egy részét. -
szrobi66
aktív tag
Persze, mindenképp, sajna 6ig melózok, utána buli, szóval éjszaka, ha eszemben lesz, de legkésőbb holnap leírom részletesen, ha előttem a router beállítás!
Utólag olvastam g0n24 hozzászólását, lényegében ez a lényegDhcp/adress reservationnak csak annyi a lényege, hogy mac cím alapján fix ip kioszást tudsz megadni minden routerre csatlakoztatott eszköznek, így mindig, minden újraindításnál, csatlakozásnál ugyanazt a beállított ip-t ossza ki, egyébként automatán függ a bekapcsolás sorrendtől, így több eszköz esetén mindig változhat.
Mindenesetre részletesen leírok mindent, ha gép előtt leszek! -
g0n21
senior tag
Edenyke hozzászólásai között itt kereshetsz
Amit meg a kolléga írt az az, hogy belépsz a routerbe, egy olyan gépről ami lehetőleg wifin csatlakozik hozzá.
ezt a router ip-jével teheted meg, ami 192.168.1.1 legtöbb esetben, ha kér jelszót, akkor márkától függően, de leginkább admin - admin
Ott a beállításoknál találsz olyat, hogy DHCP settings, abba belépsz, és ott van olyan, hogy dhcp reservation.
arra nyomsz, előjön sok sor, mind üres.
Az egyikbe beírod mondjuk, hogy 192.168.1.101, vagy 105, szinte mindegy, csak az ott szereplő tartomáyon belül legyen és ne ütközzön az éppen rá kapcsolód gép ip címével, ezt a taertományt szerintem ahogy belépsz a routerbe, látod.. (ha a router ip-je 10.1-re végződik, akkor 10.101-et) és a mellette levő mac adress sorba a telefonod mac címét, amit a beállítások-névjegy-hardwer-ben találsz.
save settigs, és voilá.
a router ip-jét megtalálod, ha a gépeden megnyitod az éppen aktív hálózati kapcsolatot, és annak "részletek" fülét, és ott IPv4 dhcp server néven.. -
kirkri
addikt
Ezért írtam feljebb, hogy a használt teló mindig lutri.
Ezen a gyári garancia sem segít. Járt nálam olyan teló, amit a gazdája gyári garanciásnak hitt és a papírja alapján az is volt. Megbontva a készüléket, a wifi probléma forrasztással volt orvosolva, és a rézfólia ami az akkumulátort és részben az alaplapot fedi, nem volt már benne. Ezzel a gyári garanciapapírral a teló a gazdája már kitörölhette...(#29038) Töpi: Minden elektronikai gyártó ezt csinálja.
Megjavítva, a szervizelésbe visszaforgatja a korábban leadott hibás alaplapokat. És ezt nem csak a mobilos cégek csinálják.
-
kirkri
addikt
Ha a magyar jogszabályok 1 év garanciát írnak elő, akkor írhat a HTC bármit egy tájékoztató füzetbe, akkor is egy év fog járni rá.
Meg is találtam a vonatkozó sort a linkelt tájékoztató utolsó oldalán:
"EGYES ORSZÁGOK JOGSZABÁLYAI ÚGY RENDELKEZHETNEK, HOGY A
GYÁRTÓ NEM ZÁRHATJA KI VAGY KORLÁTOZHATJA A FOGYASZTÓKKAL
SZEMBEN FENNÁLLÓ KÖTELEZETTSÉGEIT. EBBEN AZ ESETBEN A
JELEN KORLÁTOZOTT GARANCIÁBAN SZEREPLŐ KIZÁRÁSOK ÉS
KORLÁTOZÁSOK HATÁLYUKAT VESZTIK"Elnézést a nagybetűért, a szöveget a meglévő formában másoltam be.
-
szrobi66
aktív tag
Ezekkel én is próbálkoztam, de nekem sem segített
Érdekes, hogy nekem a netezéssel nincs gond, csak az ftp-vel, mivel xp-t használok, és ez az MTP (jól írtam? a kábeles megoldásra gondolok) illesztőprogram sehogy nem jön össze, az airdroidnál sokksl gyorsabb az ftp, ha összejön, de sajna sokszor nemÉs ftp-nál veszem észre, ha már csatlakoztatva van, sokszor megszünik a kapcsolat, és újra kell csatlakozni, csak pl egy 1Gb-s mappánál(ami több adatból áll) azt veszem észre, hogy sikertelen átvitelek: x, és nincs csatlakozva, és kezdhetem előröl, és pislogás nélkül nézem a telót, hogyha megszakad azonnal tudjak újracsatlakozni, mert akkor folytatja az átvitelt... NA EZ GÁÁÁZ.
Edenyke: Én is kipróbálom amit írtál! -
Zirowe
nagyúr
Eleve érdemes manuálisan megadni a csatornát, a lehető legkevésbé terheltet (telefonnal nézd meg, vannak rá appok).
Nagy előny, ha inkább dd-wrt van a routeren, de alap fw-vel is mennie kell rendesen.
Nekem most így néz ki:
6-os csatorna, 17dbm (50mW), g+n, 40mhz második csatorna alatta,WPA2 PSK (TKIP, CCMP)
Tökéletesen megy vele minden htc készülék a családban, köztük a one x is.Szeretnék majd 5ghz-re váltani, elvileg one x támogatja, csak akkor meg a többi eszközöm hisztizne.
Haver vezetéknélküli T-s modem routere (d-link talán), annyira fosul volt gyárilag beállítva, hogy sok telefon nem is látta, a többit meg ledobta 5perc után és restartolni kellett a routert, ha csatlakozni szerettél volna megint hozzá.
Persze pc-vel jó volt.
Amint kézzel beállította, máris megszűnt a problémája (nem magyar volt alap országnak megadva, és a csatorna túl magas volt, vagy vmi hasonló baja volt). -
blakey
titán
A csatorna állítgatása nagyon sok esetben segít, de vannak olyan eszközök amik nem szeretik egymást, nekem is volt egy tp-linkem amit nem szeretet az új gépem és ezt valahol megtaláltam a neten így nem is erőltettem tovább, eladtam.
Előfordul, hogy annyira "szennyezet" a környezet, hogy nem bírják egymást, ha nincs a közelben más wifi akkor már csak az van hátra, hogy egy másik routert próbálj ki, ha azzal sem működik akkor szervíz.
-
sprinter24
aktív tag
-
s3nsitivity
addikt
Ha vissza zárod a BL-t akkor nem lesz belőle semmi para..
Sőt nekem már nyitott BL-el is javították anno készülékem.Még több mint 1 év gari (T-mobile) van a HOX-omon és nyitott BL-en vagyok.
Egyébként tényleg sokat játsza az ígérgetést a HTC, de elég nagy szarba van most így kétlem, hogy kicseszne egy nagy réteg HOX használóval kockáztatva, hogy átpártolnak a Samsunghoz.
-
Zirowe
nagyúr
Böngészésre opera mini tökéletes amikor le vagy korlátozva.
Persze rossz minőségű képekkel, vagy teljesen kikapcsolt képekkel.Próbálj meg variálni a beállításokkal, mert sok tévhit és félreinformáltság ellenére jók azok a tp-link routerek.
Legalább is az eddigi, több, mint 10db htc készülékemnek semmi problémája nem volt a tp-link routereimmel (4év alatt kettő, de csak teljesítmény növelés miatt lett váltva, 1043nd és wdr3600).
Új hozzászólás Aktív témák
ma A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Villanyszerelés
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- The First Berserker: Khazan
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest