- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hurrikan
addikt
válasz
Loboda #15793 üzenetére
Vissza is tettem vele a gyári kernelt modulostul.
Jó volt ez a franco kernel, sebesség, multitasking jobb, valamivel smoothabb az egész rendszer...
...... de üzemidőben nagyon gyatra volt.... és játékoknál volt hogy kifagyott vele a telefon, nem is egynél.
Immár a harmadik kernel amit próbáltam. És azt kell mondjam a gyári a legstabilabb, még ha nem is a leggyorsabb, és a legjobb üzemidőt is a gyári hozza. -
hurrikan
addikt
válasz
hurrikan #15789 üzenetére
2.es kérdésemre a válasz....
A gond az, hogy eleve minden recoveryvel felrakható, vagy AROMA-s zip rossz, mármint rosszul van megírva.
Ugyanis amit a készülék lejátszik animáció bekapcsoláskor, az nem bootanimation.zip néven fut a rendszerben, hanem "hTC_bootup_one.zip" néven. És ezt kell lecserélni. Ha a zipe-kben lévőt erre átnevezem és ezt írom felül (kézzel bemásolás+jog megadás), akkor máris működik. Csak akkor azt nem értem hogy minek egy bootanimation.zip is (mert az is ott van attól) mikor azt le sem játssza. Ha kitörlöm az eredeti hTC_bootup_one.zip-et, akkor sem az általam berakott bootanimation játszotta le, hanem valami alap android bootanimációt, azaz ahhoz hozzá sem szagolt. Érdekes dolog ez.
De a lényeg hogy megoldódott.Továbbá fura az is, hogy sok zip alapján a bootanimációnak a sytem/media mappában kéne lennie, ehelyett a sytem/customize/resource mappában vagyon. Ext XDA-n is tudják gondolom, akkor miért írják kompatibilisnek a 4.0.4-hez....vagy miért nem írják oda mit kell csinálni.... na mindegy abbahagytam a károgást. Megcsináltam magamnak kézzel, ennyi, működik, végre nem vakít meg ha éjjel bekapcsolom.
-
hurrikan
addikt
Valamint lenne néhány kérdésem:
1. Hol találok a gyári 4.0.4-es kernelhez modulokat?
Mert a gyári kernelt megtalálom XDA-n, de hozzá a modulokat nem, visszarakni viszont csak a moduljaival együtt tudom, mert a franco kernelnél ugyebár le lettek cserélve a modulok is.
2. Hogy lehet az, hogy ha bootanimációt cserélek, akár kézi telepítéssel, akár recoveryvel, akár AROMA-installerrel, mindig a régi animációm marad?
Mindig kompatibiliseket használok, amihez azt írják hogy megy 4.0.4 2.17-esen. Telepítéskor is mindig azt írja ki, akár a recoverys, akár az AROMA-s, hogy a telepítés sikeres, ennek ellenére mindig a régi, gyári animáció marad. ilyet még életemben nem láttam. Mert ugye ha nem koompatibilis is akkor is le kéne cserélnie, max nem lenne animáció, de itt le sem cseréli, akármit csinálok. Ötletek?
3. Mikor megjött a 4.0.4 ugye fel tudtam tenni OTA-n, annak ellenére, hogy a bootloader nyitva volt, csak annyi kellett hozzá hogy a gyári recoveryt visszategyem rá. Szerintetek ez JB-n is menni fog majd? Nem okozhatok olyan kárt ami végleg hazavágja a telót? (tehát ha férre is sikerül... bootloader visszazárás és RUU mindeképp segít igaz?)
4. Ez már inkább kérés mint kérdés, tudna valaki adni linket honnan szedhetek le fullos RUU-kaz, mert XDA-n csak is kizárólag FileFactory-s linkek vannak, ahonnan meg csak prémium előfizetéssel lehet leszedni bármit is. Googlen is hiába írom be, csak FileFactorys linkeket ad állandóan.... -
hurrikan
addikt
Track ID
-
hurrikan
addikt
És meg superchargereztem a gyári romot, +felnyomtam mellé a FrancoKernelt.
Ez így együtt szerintem a legjobb konfiguráció. Gyorsabb bármelyik eddig próbált ROM-nál. -
hurrikan
addikt
válasz
markyy18 #15435 üzenetére
Tudod hogy az enyém is korai széria.... még áprilisi...
mégis hibátlan, se sárgulás, se pixel, se hullámzás, de még csak a Wifi hiba sem jelentkezett.
Jó szívtam vele énis, mert kiderült hogy nyitottat vettem stb. De becsülöm nagyon a cuccot, ráadásul én nem tudok vigyázni a telóimra, amennyit ez már esett meg aminek ki volt téve... csoda hogy megy még. És a kijelzője karcmentes, nade láttad, mutattam. -
hurrikan
addikt
válasz
markyy18 #15411 üzenetére
Bemegyünk együtt pénteken...
és a csávónak aki belekötött, hogy a hullámzás természetes meg nem garanciális, odaadom az enyémet hogy nézze meg hogy nem hullámzik és ennyi.
Ha meg nem cseréli írunk a panasz könyvbe+ a HTC Magyarországi képviseletéhez fordulunk.la_cc
Ha hozzáérsz, avagy nagyon enyhén megnyomod a kijelző szélét akkor behullámzik a kijelző.
Ha megcsinálod és nálad is megvan a hiba, akkor látni fogod milyen, ha meg nem látod akkor felesleges tudnodakkor örülj.
-
hurrikan
addikt
válasz
fcsaba89 #15261 üzenetére
Ezek nem gondok...
más gyártók se adnak nagyobb aksit, Note/Note2-ben sincs nagyobb akksi mégis bírja....
ROM szintén elég mert bővíthető lesz.... szintén nem adnak más bővíthető csúcsmodellekbe se 16-nál többet lásd Note2, S3, XperiaT stb. 32GB vagy nagyobb nagyrészt a nem bővíthető modellekben szokott lenni.
De a RAM al kár spórolni, bár kétlem hogy valóban 1,5GB lesz, máshol mindenhol 2GB-ot írnak. -
hurrikan
addikt
válasz
zsofzsof12 #15139 üzenetére
Téma nem nagyon lesz, de ahogy elnézem te az értesítési sávot +a gyári akkuikont akarod moddolni...
ez megy ODEX-elt gyári ROM-on is.
Van 3-4szín, AROMA, linkeli az oldalt ahonnan leszedheted, figyelj oda hogy AROMA-s telepítéskor a 4.0.4-es modot válaszd -
hurrikan
addikt
Volt itt valaki akinek beázott a telója és használhatatlan lett ha jól emlékszem...
Nem emlékeztek esetleg ki volt?
Lehet vevő lennék a készülék házra. -
hurrikan
addikt
Igen, sikerült.
Visszatettem a gyári kernelt, 4.0.4eset, majd egy régi recoverys mentésem visszaállítottam rá. Ennyi. Nem kérek a JB ROM-okból.
Mondjuk ha akarnék se tudnék így, mivel ha zárom a bootloadert nem tudom újra nyitni.... és a custom JB-khez meg kell a zárás majd nyitás....
Mindegy egy és kész. Várom a frissítést gyárilag.
Telefon így még nem szivatott meg mint a HOX..... és nem is fog többé, garantálom neki. -
-
hurrikan
addikt
Én is így vagyok vele.... szó szerint telefonok százát recoveryztem meg custom ROM-oztam, de ilyennel még nem találkoztam....
Xperiasok itt Eger környékéről mind hozzám járnak ROM-olni.Az egész kálvária ezzel a JB ROM-al kezdődött, feltettem a kernelt hozzá, majdf flaheltem a romot, természetesen előtte volt recoverys factory reset+cache ürítés is. És az istennek sem bootolt be....kinylódtam vele majd 2órán át...
Aztán gondoltam akkor megpórbálom a maximust, de ekkor már annyira lemerült, hogy nem engedte feltenni a kernelét. Ezzel a sriptes módszerrel sikerült feltöltenem 50%-ig. Felflasheltem a Maximus JB ROM kernelét, majd nagy nehezen működésre bírtam a recoveryt, telepítettem a ROM-ot, megint volt előtte minden visszaállítás.... erre ez sem bootol be, és az virtual SD meg full üres... érthetetlen.
Mi a fenét csinálok rosszul???Cyanogent is flasheltem előtte és SlimJB-t, azokkal semmi gond nem volt, ARHD ROM-okkal sem, egyszerűen nem értem...
Kell ezeknél a JB ROM-oknál valami különleges lépés vagy kihagyok valamit? -
hurrikan
addikt
új próbléma...
most már van töltöttség viszont továbrra sem megy semmi, a recoveryk sem bootolnak be hiába flashelem... ez mi a lófasztól van????
Sem a TeamRecovery sem sem a CWM nem botol be, bejön a kezdőképernyője majd rögtön kilép és újraindul. -
hurrikan
addikt
mV-t valahogy lehet tudni %-ban?
Hogy kb mennyi % lehet? Mert ugye a FASTBOOTNAK 10% kell.
Jelenleg 3702mV-nél jár. Kb. 2-3percenként meg fentebb eggyet. -
hurrikan
addikt
válasz
WiZARD #14986 üzenetére
Megyeget, rebbootolgatja 5másodpercenként, meglássuk....
ha sikerül küldök egy láda sört xDÉs akkor szájbarágósan:
Látogass ide
1.Másold át a kódot az idézőjelek kitörlésével a jegyzettömbbe
2.Mentsd le
3.A létrejövő txt fájlt nevezd át battery.bat fájlnak
4.A bat fájlt másold a fastboot mappába
5.Csatlakoztasd a telefont Fastboot módban
6.Futtasd a bat fájlt ameddig akarodA telefon folyamatosan, kb 4-5másodpercenként újra fog indulni amíg le nem választod a gépről.
Remélem működik.
-
hurrikan
addikt
Naoh van egy hatalmas problémám.
Tegnap addik kínlódtam, hogy életet leheljek az InsertCoin10-es ROM-ba, hogy lezuhant az akksi töltöttség, de ugye ezt nem láthattam mivel H-boot-ban meg recoveryben, fastbootban voltam csak felváltva, meg bootolgatott a teló de nem nírt a ROM-al. Ahogy este is írtam, meguntam a kínlódását, így feltettem az SD-re recoveryn keresztül a Football féle JB ROM-ot. Node itt jön a probléma, az akksi olyan szintre zuhant, hogy már nem hajlandó FLASHELNI a kernelt, kiírja hogy "failed battery low" no most, tölteni nem tudom, mert ha töltőre teszem, folyamatosan bootolgat, akkor is ha fastbooton át a kikapcsolásra megyek. Viszont be meg nem bootol ugye mert nem a kellő kernel van ott. Töltőn meg nem marad kikapcsolva... ha meg FASTBOOTBA lépek nem tölt olyan gyorsan mint ahogy a kijelző meríti fehér háttérvilágítással, tehát az sem megoldás hogy otthagyom és kész hagy töltse. Na ilyenkor mit tudok tenni?
Egyszerűen nem fogom fel miért nem enged kernelt flashelni... 2másodperces folyamat az egész.... se több, se kevesebb és annyit kibírna FASTBOOTBAN, mert ha belelépek majd 5-6percig ott tud állni mire lekapcsol.... és most emiatt szopok. -
hurrikan
addikt
őőőőő... valami gebasz van, nekem be sem bootol....
-Telepítettem a ROM-ot full wipe-val
-Feltettem a kernelt de bootnál megáll a forgó fej és rebootolgat...szerk:
Most harmadik reboot után túlment a bootlógón....
most az "Android is upgrading"-nál fagy ki, rögtön az 1-esnél... xD nem oké még itt valami -
hurrikan
addikt
A gyári ICS szoftverhez melyik kernelt ajánljátok? Van esetleg hibátlan 4-es?
valamint
ha beadnám a derekam...
melyik az a JB ROM amiben van SENSE?CM10-es Nightlyt próbálta valaki?
-
hurrikan
addikt
Látom már lett linkelve az Októberi frissítési hír.
Most már csak legyen is úgy. És akkor max 30nap és itt a frissítésünk.
Csak sikerüljön olyan jól, javítson annyit mint a 4.0.4 tette és elégedett leszek.
Bár sok mindenen nem hiszem hogy lehet javítani már.Legyen még jobb az üzemidő, javítsanak a kamerán....
többire így sem lehet panasz. -
hurrikan
addikt
válasz
hurrikan #13641 üzenetére
"2. Zósfi is kérdezte már, tud valaki olyan progit ami Wifiről mobilnetre álláskor automatikusan lekapcsolja a szinkronizációt?"
Smart Sync
megtaláltam magamnak, tehát a kérdés tárgytalanbár ha eddig nem tudott rá senki választ akkor ezután sem ment volna
a lényeg hogy megvan a progi
A Következő opciók vannak benne:
-szinkronizálás bármikor
-csak töltőre csatlakozáskor
-csak wifi hálózaton
-csak wifi hálózaton töltés közben
-wifi hálózaton vagy töltés közben
-meghatározott időintervallumokban (állítható)Tehát nekem tökéletes.
kb. 70%-ban vagyok Wifi közelben és 30%-ban Mobilneten, így csak 200mb-ra fizetek elő mobilnetet. És nem szerencsés mikor sokszor akkor jön rá a szinkronizálási kényszer mikor mobil neten vagyok. Ilyenkor van hogy a Facebook szinkron 80-90mb-ot lekap. A kézzel kikapcsolgatást pedig nagyon untam, sőt sokszor el is felejtettem, így szépen megette a netem, aztán ha meg szükség lett volna rá kínlódhattam 32/32kbps-en. -
hurrikan
addikt
2kérdés.....
1.dropboxba való regkor mennyit is kapunk +ba? Mert nekem semmit nem írt jóvá ahogy regeltem az X-ről.... csak az alap tárhelyet kapom....
2. Zósfi is kérdezte már, tud valaki olyan progit ami Wifiről mobilnetre álláskor automatikusan lekapcsolja a szinkronizációt? -
hurrikan
addikt
Ezek szerint nem vagyok egyedül.
-
hurrikan
addikt
válasz
LouiS22 #13605 üzenetére
Legfőbbképpen azért mert utálom a Samsungot és jelenleg ők gyártják a Nexust, emellett pedig az AMOLED kijelzőt is borzasztóan utálom..... xD majd ha a Sony vagy a HTC gyártja akkor meglátom
bár a Sony és a HTC extra funkciói is hiányoznának ha NEXUST vennék mert mindkettő rengeteg extrát ad.... egyik sem csak launcherből áll.
és ha Nexust csinál akármelyik is, abba nem fogja beletenni a saját extráit. Pedig a Sense és a Sony UX és sok dologban nagyon profi.
de nem kukáztam a Senset, csak a főoldalát, a launchert nem használom, ennyi.
azért sok minden mást is nyújt ám a SENSE. A launcherében is egy dolog nem tetszik csupán, hogy alul tálca nem átlátszó és nekem bénán néz ki hogy nem ér végig, szó szerint rondán, nade kinek mi jön be.Ionon is csak azóta használom a gyári Launchert, mióta a Sony átlátszóvá tette, így már nagyon szép.
ráadásul 4.0.4-es frissítés óta ott sincs akadás.
-
hurrikan
addikt
válasz
Barnee88 #13555 üzenetére
Hmm.... szerintem semmi baj az optimalizációval, főleg nem a frissítés óta.
Sokkal gyorsabb mint a 4XHD vagy az S3, a Launcher sem akad már Sense4.1 óta, APEX meg sosem akadt, tehát inkább a Launcher nem volt optimalizálva.
Egyébként ha a Benchmarkok másra nem is, jók, de arra igen hogy az optimalizációt megmutassák. És több mint ezer ponttal szerepel jobban mint bármelyik Tegra3-as modell. Nekem akadás sincs a rendszerben sehol....Amiket én rónék fel neki:
1-Nekem 1gondom van... az pedig a 23fps Full HD videó..... persze van kamera mod amiben már 29fps ki van csikarva benne, de ezt gyárilag illene tudnia.
2-Meg sokaknak az USB OTG ami hiányzik, ami szintén jogos kritika. Szerencsére azt én amúgy sem használnám.
3-Jah és makró fotó módban nem igazán jó a cucc, az 50ezer forintos XperiaU oda vissza leveri makróban.... de pl LG Camera nevű appal nagyon jó makrókat csinál.
4-valamint a Multitaskingon van még mit csiszolni.... -
hurrikan
addikt
Mégsem előz meg minket annyira sokkal az S3 JB frissítése:
JB S3-ra októbertőltalán akörül mi is megkapjuk. Vagy max 1hónappal később. Hiszen a szinte semmiben sem különböző X+ már JB-vel jön és most 19-én jelentik be. Onnantól pedig apró lépés átdobni a sima X-re a JB-t.
-
hurrikan
addikt
Nem tetszik az app designja.
Meg sokkal halkabb vele a zene fülesen mint a gyári appal.Ra's al GHul:
A videóddal lesz valami. Szarul van dekódolva. Az hogy AVI nem jelent semmit sem.
Nekem eddig mindent vitt simán, még a FULL HD-s avikat is.... ha meg más app se viszi, akkor biztos hogy nem a teló a hibás....
próbáld meg más lejátszóval. MX PLayer nálam még nem lépett ki semmiből. Harveres vagy szoftveres dekódolást használsz benne?zsofzsof12
-Szerintem ha nem cseréltél ROM-ot akkor működik, törölteket nem tudom vissza tudja e tenni....
-Nekem ráment az OTA, akkor is rootolva volt, bootloader nyitva volt, voltak alkalmazások letiltva is, de törölve nem volt semmi, se mod telepítve, de gondolom felül tudja írni amit kell vagy ami nincs rajta rátenni tehát menni fog az OTA ha a gyári recovery vissza van téve
-Sehogy, engem is idegesített, válts Chromera, vagy ha kell a FLASH akkor Opera, vagy Firefox
-RUU-t nem tudom, nem próbáltam még, de amennyire én tudom csak zártra megy fel RUU
-Nem tudom, de nálam is ugyan ez van a telefonkönyvben.... pedig Face hozzárendelés is van a kontaktokhoz és szinkron is belőve, Frienstream is
-Igen, gyárilag ODEXELT a 4.0.4, ezért lett gyorsabb és ezért van több szabad RAM
-Na ilyet még sosem kerestem... körülnézek. -
hurrikan
addikt
Van egy új zenei mod, mely hangszíneket ad a zenelejátszóhoz, az SRS WOW valami fantasztikus hangzást ad egy jó fülessel.
természetesen nyitott bootloader/root kell hozzá és CWM recovery.
-
hurrikan
addikt
válasz
zsofzsof12 #12123 üzenetére
Tulajdonképpen dupla expozició.
HDR avagy, ha kevés egy expozíció toldd meg mégegyel
elég régi cikk de a lényeg benne van.
és a különbség is
Tehát jó dolog ez. -
hurrikan
addikt
Összességében nem rossz a kamerája.
Hagyományos képek, kültériek, beltériek nagyon szépek. A színek is.
De a makró nagyon nem megy neki... a legolcsóbb Sony Xperia modell is porba alázza makróban.... ezen kéne javítani, meg hogy a videó végre 30fps legyen és minden tökéletes volna. -
hurrikan
addikt
-
hurrikan
addikt
válasz
lcee79 #12027 üzenetére
Pl itt:
de amint fentebb is írták, bolti gari.... (én is a gyártóit részesítem előnyben) de....
viszont ha valaki bolti garira adja a fejét, akkor őket ajánlom, mert a tartozékokat meg semmit nem vesznek ki, igaz a bolti garijuk csak 1év, de nincs rájuk panasz.
Fórumunkon is többen onnan vették onnan és senkit nem zavartak még haza hogy nem csinálják meg, valamint egyik ismerősöm a HOX-ot is. 2hét után visszavitte pixel hibával, majd 1,5hónap múlva wifi gonddal és kijelző sárgulással, egyik esetben sem ellenkeztek. XperiaS-nek szintén szó nélkül cserélték a sárgult kijelzőjét.... jómagam pedig anno egy LWW-t vettm tőlük, amiben 5hónap után kiment a hangszóró azt is cserélték. Jelenleg az Ion-om van tűlük, de az eddig nem szorult garanciális javításra.Náluk a HOX most 121ezer, az S4-es HOS 97ezer, a HOXL pedig 147ezer.
-
hurrikan
addikt
Úgy értem el 22órás üzemidőt a HOX-al, hogy 81%-ról indult a töltöttség
És 3óra 32perc kijelző használat volt benneazért ez így már nem rossz. És ez intenzív használat volt ugye.
Az eddigi rekordom 1nap 2óra 15perc. 4óra 21perc kijelzőhasználattal
ekkor természetesen 100%-ról indult a dolog.
Mindkét esetben automatikus fényerő. Élő internetkapcsolat és szinkronizálás. 30percenként frissülő Facebook APW Widget, 15percenként frissülő Fancy időjrás jelző. Volt benne játék, hívás, SMS, böngészés, Faceook, Facebook Messenger és még sorolhatnám
Összességében, a frissítés óta nagyon elégedett vagyok az üzemidővel. Nem gondoltam hogy egy frissítés ennyit javíthat egy készülék üzemidején. Valószínűleg a procit kalibrálták át nagyon okosan.
-
hurrikan
addikt
Azért mert 1-2embernél beakad nem azt jelenti hogy akinél nem akad az vak...
álljunk már le ezzel, hogy ha valaki valami negatívat tapasztal akkor annak kötelezően mindenkinél meg kell lennie, mert akinél nem az hazudik....
SENSE-n tapasztalják páran, ha meg nem SENSE a launcher akkor nem akad ott semmi, semmi köze a telefon kategóriájához, a SENSE felülethez van köze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest