- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
válasz
Coyote2000 #950 üzenetére
Szia,
megígértem, hogy nem szólok többet hozzá, de nem érzed, hogy pont az olyan hozzászólásokkal, mint a tiéd, szítod a feszültséget? Egyébként a HTC dizájn csodája a Jiayu G3 elejének ügyes koppintása, szóval ne ájuljunk már el tőle ennyire. Tényleg nagyon szép és kreatív az összerakása, csak nem biztos, hogy ők "találták fel" elsőként. Ez természetesen mit sem von le a HTC értékéből, hisz a Jiayu egy nagyon kicsi kínai cég (bár a G3 egy igen jól eltalált telefonjuk). Játszani már egy korrekt teljesítményű 2 magos telefonon, de akár egy erős egy magoson is lehet. No meg ez a HTC One nem egy erőmű? (szerintem picit visszanyal az a fagyi).
A lényeg pont azon lenne, hogy NE úgy szóljunk hozzá a témához, hogy másokat megbántsunk vele és direkt célponttá tegyük magunkat vagy az adott telefont (jelen esetben). Ergo ne etessük a trollokat.
üdv, D.
Burt1793
Sajnálom, hogy nem olvastad végig amit írtam, mert így egy újabb értelmetlen HSZ-vel gyarapodott a topik.
Olvasás -> Értelmezés -> Felfogás -> Értékelés -> Érvelés -> Megfogalmazás -> KommentVan akinek a fém, van akinek a műanyag jön be, van akinek a szappantartó, van akinek a féltégla. Az isten verje már meg, hogy ennyi IQ betyár van itt! Emberek vagyunk eltérő igényekkel!
-
Dominó85
addikt
válasz
Burt1793 #944 üzenetére
Ez nem csak neked szól. S4 és HTC One fanok??? Öcsém egyik telefon még nem is kapható és a másik is csupán nemrég érhető el. Ti focicsapat esetén is 1 mérkőzés után lesztek fanok? Ez nekem inkább "divatb*z*lásnak tűnik... Elég legyen a belvillongásokból. Mindkét telefon a maga nemében igen jó készülék. Van aki ezt szereti, van aki azt. Ezt miért nem lehet felfogni?
Ezek okostelefonok, nem fényképezőgépek, DE arra hogy egy pillanatot megörökítsünk velük, teljesen jók. Ha nem úgy sikerül a kép ahogy elterveztük, max csiszoljuk a Photoshop tudásunkat, ennyi. Mint ahogyan a videózás része is csak a pillanatok sorának rögzítésére való. Ugyanis nincsen (a digitálison, ami egy rakat kaka) zoomolási lehetőségünk felvétel közben. Az meg igen vicces lenne, ha észrevennénk egy sztárt tőlünk 30 méterre és odaóbégatnánk, hogy: "Hé, Jessica, Jessica Alba ... Igen te csajszi, gyere már közelebb, mert nem látszol eléggé és a haverok nem fognak hinni nekem". Viszont arra, hogy haverokkal való marhulást, házi bulikat vagy esetleg fix pontos koncertfelvételeket felvegyünk elegendőek (bár ez utóbbinál a decibel miatt a hang amúgy is szutyok lesz, recsegés). A lényeg, hogy olyan telefonokba köttök bele, amiket még csak meg sem foghattatok élőben. Amikről az internetre felkerült képek alapján hoztok mélyreható döntéseket. Esetleg az egyik telefon birtokában a másik már csak hulladék lehet... Sajnos a troll-o-méter nagyon kileng. Gondolkozzatok el ezen. Én többet nem szólok hozzá ehhez az OFF-hoz és ha van agynak nevezett központi egységetek, akkor lehiggadva továbbléptek ezen a HSZ-en és befejezitek az értelmetlen és vége láthatatlan gyermeki civakodást, ami nem méltó egy szakmai fórumba. Béke.
-
Dominó85
addikt
Hogy érted, hogy a kijelzőre izgulunk? Én csupán azt nem értem, hogy lehet egy csúcsnak titulált készülékbe egy technológiailag jó pár éve "megbukott" panelt tenni? Mi a francért erőlteti a Sony még mindig ezt a nem túl acélos TN panelt? Lehet azért mert
qváraa profitra mennek rá és egyáltalán nem vevőorientáltak. Csak az a ciki, hogy más gyártók meg röhögve lekörözik őket. Nem az számít a csúcskategóriában, hogy "ki jön ki elsőként" valami újjal*, hanem hogy az az új kinél a legjobb! Hiába a felbontás, ha a mellé párosított technológia elavult vagy éppen gagyi hatást kelt. A ZTE Blade-m betekintési szögeivel vetekszik az Xperia Z, na ez a vérciki!*Xperia Z, FullHD kijelző
A HTC One-nál bevállalósak voltak ezzel az új kamera varázslattal, de lehet öngólt rúgnak vele. Természetesen olyan készülék sohasem fog létezni, ami tökéletes. Már csak azért sem, mert minden fogyasztónak (ha az általánosságban nézve minimálisan is de) eltér az igénye egy adott termék esetében. És ez így jó.
-
Dominó85
addikt
válasz
DiamondBack #225 üzenetére
Hiába csúcs készülék az Xperia Z, ha egy rakat romhalmaz a kijelzője... Hiába a FullHD-s nyáladzás ha fakó és élettelen a kijelzője. Az üzemidőn pedig tudtommal a mai napig nem sikerült javítaniuk. Igaz én brand telefont egy darabig nem fogok venni. Egészen pontosan addig, amikor végre a fogyasztó kerül az előtérbe és nem a statisztikák meg a kimutatások, továbbá az IT villongatások. Minden gyártó huszárkodik itt össze vissza és ennek a fogyasztók isszák meg a levét...
Xaels
Mit sem számít a megapixelek száma, ha ugyanaz a gyatra optika van mögötte és 5, max 8 reális megapixel van felskálázva 13-16MP-re, majd szoftveresen elbuzerálva. Tegyenek bele egy normális 5 MP optikát nagy látószöggel és értelmes vakuval. De addig csak megy az e-farokcsóválás a másik brand székháza előtt.HUTCHDB
Az a kép egy epic fail! Aki kicsit is ért a fotózáshoz, az levágja hogy nem azonosak a feltételek (távolság, betekintési szög, látómező szöge). Ha mindegyik telefont ugyanazon a ponton, ugyanolyan feltételekkel fotózták volna, akkor releváns lenne, de így nem.(Amúgy tudom mire gondoltál, hogyan értetted
)
-
Dominó85
addikt
Amíg ilyen pont (dot) optikákat szerelnek a telefonokba, ne várjon senki sem csodát. A dizájn és formatervben észlelhető trendek (kamera modul ne türemkedjen ki a telefon hátlapjából) megölik az esélyét annak, hogy normális hardveres környezetbe legyen ültetve egy korrekt képfeldolgozó egység élén a lencsével. Mint ahogyan normális koncentrált vakut (például xenon-t) sem tesznek ezekbe, csupán ledes vackokat (tisztelet a kivételnek, ahol azért erősebb led kerül bele, de az sem koncentrált). No meg persze a Xenon vaku többet fogyaszt, ezért is menne a sírás, mivel a minél karcsúbb (ezáltal kisebb akksis) telefonok nem bírnák sokáig a xenon mellett. Egy kis Led vs Xenon telefonokban összehasonlítás. Ezek a szoftveres megoldások pedig nem a legjobbak.
A mai napig nem lehet olyan képélességet és színeket elérni digitális képfeldolgozással, mint amilyet analóg esetén elértek. Ugyanez van a katódcsöves TV versus bármelyik slim TV esetén is. Egyiknek xar a fényerőssége, a másik túl szaturált, a harmadiknak a válaszideje rossz, míg a katódcsövesnél ilyen nem volt. Ja és azok 10-15 évig voltak TV-k, csak nagyokosok kitalálták, hogy az rontja a szemet, no meg technológia-innovációs forradalom korszakában nem volt maradása mily meglepő... a mélysége miatt! Lásd okostelefonok. Min spórolnak? Hát a "vastagságon", mi ússza meg ennek a levét? Hát az üzemidő. XXI. század gratulálok!
-
Dominó85
addikt
Vigyázz mit írsz, mert a sok FHD őrült még jön ide trollkodni. Egyébként egyetértek abban, hogy egérmozizáshoz untig elég a méretben bőven kisebb 1280-as felbontású HD videó is. Az OTG egy jó dolog, de jelenleg egy okostelefonon megnézel 2 darab 1,5 órás filmet és dughatod is töltésre.
-
Dominó85
addikt
Sürgősen felejtsék el ezt a "technológiai újítást". Akinek van szeme a fotózáshoz, most fogja a fejét a szörnyű látvány láttán. Ezen SW frissítés sem fog segíteni érdemben. Jaj HTC miért kellett ezt?
vipnolf
Nem inkább világoskék? Bár köztudottan a férfiak egy része színvak. -
Dominó85
addikt
válasz
Dr.Anonymus #111 üzenetére
"androidos mezőnyben, most szerintem egy ilyen telefon one..." - bocs nem hagyhattam ki.
dr.Kind
Remélem tényleg jó idő lesz. Várjuk a képeket majd.Scoobyka
Megnyugtatlak hasonló véleményen vagyok. Sokan panaszkodnak a rossz anyagi helyzetük miatt, de amint tehetik és pénz áll a házhoz, máris ugranak a boltba egy ilyen telefonért. Ez legyen az ő bajuk/örömük. Minden ember egyén. -
Dominó85
addikt
válasz
Scoobyka #104 üzenetére
A gyártók xarnak a fogyasztók fejére. Így is lesz elég sok ember aki megveszi ezeket a telefonokat. Magyarország nem képez számottevő piacot a világban, így itt nálunk a fogyasztókkal elszaladhat a ló addig amíg szeretnék. Pofájuk az úgyis akkora mint az előbb említett állaté.
dr. Kind
Tudom nem ti tehettek róla, ezért nem is nektek szól a dolog, ha úgy vesszük. Az a baj a mobilarénás cikkeknél a fotózással, hogy az egyik készüléket megkapjátok télen, míg a másik nyáron jön ki. Mindegyikkel csináltok tesztképeket, csakhogy nem egyenlőek a feltételek. Azaz télen nyilván rosszabbak a fényviszonyok azonos napszakban, mint nyáron. Illetve a növényzet (már ha nem hó borítja) sem ugyanolyan színű. Ergo csak azokat a tesztjeiteket relevánsan összehasonlítani, ahol azonos évszak, azonos napszakában készültek a fényképek.
Nyilván ez a telefon is jóval értékelhetőbb képeket fog produkálni verőfényes napsütésben, mint most a komor télben, nem éppen ideális fényviszonyok mellett.
-
Dominó85
addikt
Köszönet a cikkért. Nagyon szép telefon, bár a hátlapi része nekem nem jön be. Abban egyet értek, hogy nehéz belekötni, de 1 dolog nagyon zavaró. Mégpedig az örök dilemma, azaz a kamerája. Kiábrándítóan zajos, pixeles, hiányoznak az élek. Nos egy 200k-s termékbe illett volna jobb kamerát tenni. A Nokia PureView köröket ver rá. Elég ha megnézzük a színkezelését a két készüléknek. Messze a Nokiáé a szebb. A másik fájó pont az "egyedi dizájn és formaterv", nos akit érdekel keressen rá a kínai webshopok androidos (2 magos) telefonjaira. Lesz egy rakat klón, ez tény, de sajna ez a HTC One is egy hatalmas klón, még pedig egy előtte majd 1 évvel megjelent kínai telefoné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest