-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
shifty!
senior tag
válasz
frewwy #37804 üzenetére
Short story long
Nos, miután megelégeltem hogy tepsifonokkal kell járkálni, gondoltam valami kisebb és erős széprésgre benevezek. Régi vágyam volt egy HTC, és amikor eladtam az 5,5"-os Redmi Note-t, gondoltam megnézem, mit tud mai szemmel egy 2013/14es csúcsmodell... 24e FT volt a készülék, szép állapotban, lényegében hibátlan funckionalitással, de mégiscsak egy 3 éves telefon, a szokásos kamerás gyerekbetegséggel és öregedő gyengülő aksival...
Az új kamera 3700, az új hátlap 2000, az "új" és hibás aksi (aminek az árát le fogom verni kis kínai barátunkon) 2600 FT volt, mind postaköltséggel, ebay-ről.
Ez 24.000 + 5700 (ha az aksit nem vesszük bele), tehát közel 30.000 Ft, egy gyönyörű, nagyon jól eltalált méretű készülékért, ami lényegében semmivel nem tud kevesebbet, mint egy mai középmodell, 2-2,5 x ennyi pénzért...
A kijelző mérete és felbontása az egyik legideálisabb, ami mobilhoz társulhat, lényegében tökéletes a képminőség a megjelenítőn, 2GB RAM szerintem ma is bőven elég mindenre egy telefonban, 32 GB háttértár olyan luxus amit még mindíg nem sok középkategóriás telefon enged meg magának (vagy csak jóval lassabb microSD-vel), a 4 Krait magos Snapi600 korrektül tarja a tempót, aki pedig profi fotósnak készül az úgyse mobillal a kezében fog járkálni. Szerintem ezek a fő szempontok, amiket először figyelembe veszel egy telefonnál. A szoftverezettség, ha nem ragaszkodsz a HTC Sense-hez, teljesen naprakész custom ROM-okkal, de ha ez elhidegít, a gyári szoft is elég szépen kiforrott.
Olyan megmosolyogtató extrákról nem is beszélve, mint az értesítési LED, a nem a képernyőből helyet rabló vezérlőgombok, vagy az infra, amiket még mindíg figyelni kell, ha ilyen felszereltséget is szeretnél...
Összeségében, ha az aksival nem kellene még szenvedni egy kört (és emiatt újra megbontani a készülékházat, ami a műanyag intenzív degradációjával járhat sajnos), tökéletesen elégedett lennék a felújítás utáni helyzettel. És így is nagy örömömre szolgál, hogy a kamerából kifogtam egy jó darabot. Páromnak fel is emlegettem, ha nem lett volna ez a mizéria az aksival, másik 1-másfél évig nem akarnék telefont váltani, és ha ez rendeződik, nem is valószínű hogy fogok.
-
ferob
őstag
válasz
frewwy #37116 üzenetére
Ingyenes megoldás nincs, valamint a bootloader nyitása nem csak a telefon bootloaderében látszik, hanem a lekéréskor rögzítik is az adatbázisban, így megvonásra kerül a készülék garanciája.
Az esély persze a megfelelően visszazárt bootloaderrel nagyobb, de erre számítani nem lehet biztosan.
Ha a meglévő Sunshine módszer nem megfelelő neked és drágának is tartod, akkor esetleg írj rám privátban és tudok segíteni. -
ferob
őstag
válasz
frewwy #37106 üzenetére
Azok a ROM-ok, amiket aránylag a mai napig frissítenek, azok mind jók, bár én a Viper ROM-ot kerülöm a rengeteg módosítás miatt.
Igazából csak az dönt, hogy mi a cél, így lehet Sense 7 alapú portolt ROM vagy a legfrissebb anélkül, de ezen kívül szinte teljesen mindegy, hogy ki melyiket használja, mert minden másban ugyanazt nyújtják.
Ott van még az AOSP, ami sok gonddal küzd ezen a készüléken, így az annyira napi használatra nem ajánlatos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged