Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vlevi

nagyúr

válasz dabadab #64 üzenetére

"Laptopot nem szoktam kikapcsolni"
    Nem elég, ha lehajtod a fedelét?
    Vagy azért cisnálod így, mert otthon az asztalon van, és nem akarod hajtogatni?

A powergombbal nekem csak az a bajom, hogy nálam hatástalan. Nyomogathatom ezerszer, akkor se történik semmi. Természetesen többször végigmentem már az összes energiabeállítási körön, hogy hátha valami, de nem. Jól van beállítva, mégse működik. Néhanéha reagál rá, de túlnyomórészt nem. A billentyűzeten lévő altatás gomb tökéletesen működik, az időzített alvás is megy, és a startmenüben lévő power menü shutdown is rendben leállítja a gépet, kizárólag a gépházon lévő power gombra érzéketlen.
    Érdekes, mert Win7-en nem volt ilyan probléma, Win8 óta vettem ezt észre. A win8-at is csak próbálgattam, nézegettem, de végül maradtam a hetesnél. Most is a 10-esről írok, és most már nagyjából kezd működőképesnek kinézni, legalábbis alapdolgokra. i5-ös asztali gépem van, semmi extra, lehet ez is az oka annak, hogy nem sok nyűgöt tapasztalok vele. Csakezapowergombb... Valamint az, hogy felesleges időpocsékolásnak érzem, hogy átálljak a jól beállt win7-ről. Talán, majd, ha a 250-es M2-es SSD-k jóárban lesznek (most 128-as van a gépemben), és lesz hozzá jóárasított alaplap, meg DDR4, meg bilibe ér a kezem, majd akkor talán újrarakom a gépet

• vlevi

nagyúr

válasz vzozo #34 üzenetére

Szerintem te nem láttál még ámítógépet. Én láttam. Itt ülök előtte :D

Nem arról van szó, hogy frissítéseket telepít, hanem arról, ha valami olyan alapvető dolgot változtatnak meg, ami nagyon beleszól a rendszer működésébe. Ha például a Win8-ról 8.1-re átállást is így oldották volna meg, akkor nagyon sok gép azonnal elvérzett volna azon, hogy a 8.1-esnek az új CPU követelményei, vagy a kötelezően digitálisan aláírandó driverek miatt egyikmásik gép nem hajlandó működni.
    Érdemes beleolvasni a Win10 fórumba.

• vlevi

nagyúr

válasz VIC20 #24 üzenetére

"de komolyabb, céges környezetben nem érzem, hogy biztonságos lenne a Windowsra támaszkodni ezentúl..."
    Nekem is ez a legnagyobb aggályom a dologgal.
    Adott egy cég amelyik beruházott valamikor XP-re, használta 10 évig, mentek alatta a szoftverek, nem volt gond driverrel, satöbbivel.
    Aztán nagy fejvakarás közepette átálltak Win7-re, és egy csomó dolgot le kellett cserélni, voltak szoftver problémák is, azokkal is kellett kezdeni valamit, de rendben van, tervezett átállás volt.
    Átállnak win10-re, elvileg megy rendben, aztán egyszercsak hétfő reggel a végfelhasználók várhatnak 1-2 órát, míg frissül az új buildre a rendszer (mert a végtelenségig céges környezetben sem tudják elhalasztani a frissítéseket), aztán vagy működik, vagy nem.
    Szóval veszélyes. Marhanagy humor, ha kiderül, hogy valamelyik ügyviteli rendszer összedől egyik napról a másikra, vagy a tervezőszoftver driverei már nem kompatibilisek az új windows builddel, satöbbi.

Új hozzászólás Aktív témák