- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
Nekem még csak 4db 3,5"-os hdd van a passzív home serveremben, de már ezt simán hallani csendben. Igaz, hogy még mindig nagyságrendekkel halkabb, mint akármilyen ventilátor.
Az meg egyszerűen fenomenális, amikor 4 hdd raid5-ben egyszerre seek-el... na annak is van egy hangja -
BiP
nagyúr
Ha be tudsz egyet egyáltalán szerezni.
Amúgy én is gondolkodtam már ilyenen.
Mert nekem olyan cucc kell, ami egy okos router és egy nas funkcióit ötvözi, és min. 2 vinyót kezel. (hogy torrentezésre és file-megosztásra. - amit akár egy netezős smart tévé is elér, és le tudja játszani róla a filmeket)
De ha van olyan media player, ami tud torrentezni, és kezel 2 vinyót, nekem az is jó lenne -
osztraksajt
őstag
2db hdd részére viszont drága azért egy használt noti, 2 lemezes nasokat jóval 30 alatt is meg lehet venni, főleg ha használtban is gondolkodik az ember. 2,5 colos HDD meg finoman fogalmazva sem költséghatékony nagymennyiségű adat tárolására.
Pár HSZ-el fentebb leírtam a konfigomat, az nekem 35k-ból kijött HDD-k nélkül, és 6 sata+1 ide csatoló van benne.
Az MX31 házban nekem 3 db 2,5hdd + 2 db 3,5-es HDD van benne, igaz a táp ki van véve mert külső passzív tápról van meghajtva. Összesen 1db 8cm-es Noctua venti van benne ami szerintem sokkal halkabb mint bármely noti kis ventilátora, és napi 22 órában amúgy is áll, tehát teljesen néma a gép használaton kívül.
De mindenki a saját igényei alapján dönt jól vagy rosszul, ez mindenkinek a szíve joga. Nekem nem lenne jó az általad megoldás, mert mások az igényeim.
Mod: Csak egy PI-ből leghamarabb nyárra lesz valami, már a második előrendelős kör is kompletten elkelt.
-
osztraksajt
őstag
Aha, és 2-4 darab 3,5"-os 2-3 terrás hdd-t meg csak úgy simán rápattintasz. És akkor raidről, hűtéséről stb még nem is beszéltünk. De nekem a home serveremen se bill, se monitor, és alapterületre kisebb mint egy notebook.
Nekem egy 5k-ért vett smart-UPS van rákötve, amibe az akksi 3,5k ha mégis cserélni kell, egy thinkpad 20 perces akksi meg kb fél éven belül garantáltan feladja, ezt tapasztalatból mondom, és annak a csréje nem fog megállni 6-8K alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gitáros topic
- Milyen autót vegyek?
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest