- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oliverda
titán
Ott vannak a kész procik jól láthatóan tök ugyanazzal a lapkával, így nem hogy nem lesz, de már van.
A kisebb lapkákat pedig meg is kell tervezni, tesztelni, stb. Ez pedig jelen esetben nem éri meg, mert nem sokkal lenne kisebb a natív kétmagos mint a mostani négyes. Letiltani egyszerűbb, főleg ha nem kell belőle milliószámra gyártani. Még talán akkor is jobban járnak, ha hibátlan lapkákat tiltogatnak majd le, hasonlóan ahogy a Phenom II esetében tették.
-
Oliverda
titán
Elvileg később lesz 45 wattos is, bár ez nem hivatalos infó.
"A GloFo úgy kötötte meg az egyezményt, az AMD-vel, hogy minden gyártási selejt a GloFo kasszáját terheli, vagyis az AMD-nek csak a jó processzorokért kell fizetnie. Éppen ezért az AMd-nek nincs szüksége most 2 magos verzióra, mert, amelyik chip hibás azt nem veszik meg."
Miért ne vennék meg, ha el tudják adni? Llano 2C pedig nem lesz. Nem is lenne semmi értelme, mert több erőforrással jár egy új lapkát tervezni mint letiltani két magot, ráadásul a -2 magtól nem lenne számottevően kisebb a lapka, ergo nem éri meg. Itt jól látszik, hogy a kétmagos A4 és E2 is ugyanarra a lapkára épül.
"Úgyis kuka lenne belőle. Az viszont biztos, hogy az AMD nem ad többet pár dollárnál darabjáért, ha ez nem jó a GloFo-nak, akkor meg kidobják őket a kukába."
Azért ennyire nem hülyék egyik oldalon sem szvsz.
bozont: Javaslom, hogy nézd meg ugyanott mondjuk a Phenom II X4 965 árát, majd ezután pedig hasonlítsd azt össze az itthoni kisker bruttó árával.
-
Zso2
őstag
Ebből eszembe jutott a nagy fanok álltal skandált szó: felhasznállóbarát
[egy gyöngyszem]
Amúgy teljesen érthető, az AMd-nek is az első a profit és nem a felhasználló ,mint minden cégnek. -
-
-
KKaresz45
senior tag
Ehhez a Shogun 2 témához hadd fűzzek egy kis kiegészítést, többször is megemlítetted, hogy az IGP besegít az AI-nak a játékban.
A körökre osztott stratégiák esetében az AI a körváltásnál dolgozik, tehát amikor rányomunk az "End turn" gombra. Ekkor segíthet be az IGP, és annyit nyerünk vele, hogy a körváltás gyorsabb lesz. A real time csaták során az a baj, hogy a grafikus rész ilyenkor amúgy is fullon dolgozik, nem igazán tudom elképzelni, hogy marad kapacitás besegíteni az AI-nak. A játék többi részében így nem nyerünk semmit az IGP-vel, pedig a térképen navigálás is igen erőforrásigényes feladat, de ebben már nem segít az IGP (itt semmilyen AI-t nem kell számolni).
A grafika emészti fel a legtöbb erőforrást ebben a játékban, nem az AI. Én egy 6870-en játszom vele, (igaz, hogy full HD felbontást használok, ami elég nagy) de messze nem tudok kimaxolni mindent. Pedig azért ez sem egy gyenge kártya, a Llano IGP-jének kb. 3-szorosát hozza teljesítményben.
Azért írtam le mindezt, mert szerintem ezeknek a fényében Llano-t ajánlgatni Shogun 2-re eléggé merész húzás, bár bizonyára le lehet butítani a grafikát annyira, hogy élvezhető legyen (például nem kell fullHD).
Szerintem az attiati által említett Athon 2 X4 + 5670 párosítás játékra (még Shogun 2-re is) jobb, mint a legerősebb Llano. Maga a GPU kb. annyit tud, mint Llano-ban az IGP, viszont az 5670-et lehet GDDR5 memóriával venni, ami gyorsabban kezeli a textúrákat, mint az IGP által használt rendszermemória.
Javíts ki nyugodtan, ha rosszul gondolom.
-
attiati
veterán
"A Civ 5 kivételével egyébként nem lenne gondja a legerősebb APU-nak az említett játékokkal HD-ben."
Ebben biztos vagy?
Civ5-re 1280*1024-es felbontásban közepes grafika mellett láttam 25 körüli fps-t, ha jól emlékszem. Nem hiszem, hogy egy settlers7 kevesebbel beérné, és hogy még HD-ban is fusson. -
dabadab
titán
Pro:
- siman lehet belole miniITX-es gepet epiteniEn konkretan emiatt varok a Llanora. Ahogy elneztem az A8 tesztjeit, egy A4 paneltappal meg SSD-vel 20 W alatt lesz idle-ban, egyetlen PWM-es CPU huto (amit idle-ban gyakorlatilag hangtalanra lehet lassitani) elintezi a komplett rendszer huteset.
Kiralysag.
(Az csak szerintem vicces, hogy az Intel a BMW, az AMD meg az Audi tipusjelzeseit masolja?
)
-
attiati
veterán
Jah, de tul.képpen azért cserélném le a mostani gépet, hogy legalább a stratégiai játékok élvezhetően fussanak rajta, és hát csak kompromisszumokkal futnának. És ez a legerősebb apu
Teljesítményben alul is maradna az ugyanannyiba kerülő külön cpu+gpu párossal szemben.
Azért ezt így erős fejlődésnek nevezni. Lehetne erősebb, vagy olcsóbb.Várható a közeli jövőben erősebb APU?
-
fordfairlane
veterán
A cikkből:
Tekintve, hogy a VGA beépítése eléggé drága az OEM-ek számára ...
és ez:
Nem írtam le a cikkben, mert szerintem örök ötlet marad, de az OEM-gyártók azt javasolják az AMD-nek és az NV-nek, hogy csináljanak USB 3.0-s VGA-kat.
A kérdésem az lenne, hogy
1. Pontosan miért drága az OEM-eknek a beépített VGA?
2. Az USB 3.0-ás VGA-k erre miféle megoldást jelentenének? -
Angel1981
veterán
"Az AMD stratégiája annyiban más, hogy ez az új architektúra csak a felsőházban lesz jelen, így az alsóház marad a Cayman alapjain."
Ok, köszi, ezt értem, de akkor az SI csak annyi lesz, hogy a Cayman architektúra kap egy csíkszélesség csökkentést (olcsóbb előállítás, magasabb üzemi frekvencia), azt csá, aki meg erősebbet akar, az vegye meg az újonnan felső kategóriába érkező cGPU architektúrát (ami nem is lesz olyan hatékony játékban), vagy magát a Caymant is fejlesztik, megtűzdelik plusz tranyókkal, és marad a játékokban is "hatékony" tranzisztorkezelő architektúra, kifejezetten gémereknek?
-
Raucher
tag
..70%-a nem tartalmaz PCI Express kivezetést dedikált GPU-nak.
Nincs is ezzel semmi baj. Egy átlagos felhasználó, még akkor sem rak(at) a gépébe diszkrét VGA-t, ha az lehetséges. A játékosokon és speciális igényű felhasználókon kívül nem érdekel senkit.
Magyarul az OEM gyártók vásárlóinak 90%-a teljesen érdektelen ez ügyben.
Hasonló ok miatt látszik kevésbé sikeresnek a platform start.
Hiába jobb a grafikus teljesítmény, túlmutat a felhasználók igényein. Játszani még nem jó. A FULL HD videóhoz meg sok. Egyedül a jóárasítás hozhatna átütő sikert. (Bár az eddigi Brazos tapasztalatok alapján drágán fogják piacra dobni a készterméket.) -
Angel1981
veterán
És a Fermivel mi lesz, grafikus kártya?
Az ok, hogy addig marad a piacon, amíg csak lehet, de fogják még fejleszteni abba az irányba, hogy a játékokban jobban teljesítsen?
Tény, hogyha áttérnek 28 nm-re olcsóbb lesz az előállítás (így a végfelhasználói ár is), magasabb frekin fog üzemelni az egész, de önmagában ez még kevés lesz szerintem a SI ellen, mivel ott tudtommal architektúrafejlesztés is lesz a csíkszélesség csökkentés mellett (több shader, ROP, meg mittomén).
-
-
baluka26
veterán
Mirrmur-nak teljesen igaza van.
Ez a "kazuároknak" jó, meg azoknak, akik kompakt megoldást keresnek, de a Brazos-nál nagyobb teljesítményre vágynak, illetve laptopba kiváló. Esetleg második gépnek. De én ehhez csak mITX vagy mATX lapokat gyártatnék csak. Emellé egy diszkrét VGA-nak semmi értelme nincsen szerintem. -
Pusztitusz
tag
Ismet felremagyarazol, es a kerdesemre nem jott valasz.
Az a nagy tenyallas, hogy gyenge cpu-val csinaltak valamit ami jatekra gyenge, irodai gepnek felejtos, a kicsit is hozzaertok nem vennek meg maguknak. Mindezt olyan aron kenytelenek adni, hogy a darabonkent lesz par cent hasznuk.
Mar bocs, hogy leirom de ezzel csak a sajat belepo szintu vga piacukat kaszaltak el, mint ahogy tettek mar ezelott is. -
smkb
őstag
Nem csak a koprocesszor, nem új dolog ez a cpuba integrált igp sem... ott van a Cyrix MediaGX 1997-ből. Ők voltak az első igp integrátorok, nem az Intel és nem is az AMD. Sőt, ők még az audiót is beleintegrálták (a memóriavezérlőt és a pci busz vezérlőmellett). Mondhatni ők készítették az első x86-SoC-ot (máig nem tudok ilyenről ezen kívül, de ha van szóljatok). Ők voltak akik megteremtették az alacsony költségű nagyintegráltságú alap pc kategóriát. Kb pont ezt akarja most az AMD is. Annó a Cyrix belebukott, köszönhetően a gyenge cpu/fpu-nak, és a kompatibilitási problémáknak (audio), ill. ha valamit diszkrét vga stb-t mellépakoltak a processzornak. A Llano kb ugyanezt az elképzelést hozza vissza, csak sokkal jobban, elegendő a cpu erő (korábban ugye a szoftverrenderek idejében sokkal markánsabban számított, és pl egy Quake, iszonyat módon szelektálta a gyártókat intel - 100% >amd - 60% >cyrix - 40% fpu téren), jó igp, és komptabilitási problémák hiánya.
-
mirrmur
aktív tag
tehát valljuk be férfiasan. Mi nekünk ez a proci nem alternatíva, még egy "régebbi" Phenom II mellett sem. Szar ezt beismerni pár embernek, meg megy a műhype ezerrel, de ez NEM a PH népének procija. max 2. gépnek jó letöltögetni. Őszintén, kinek elég egy 4670-es teljesítményű VGA egy Athlon II alati teljesítményű CPU-val jelenleg (mármint a PH "népére" hajazva továbbra is).
Nekem ez a proci egy rakás... Visszalépés akár a régi Athlonhoz /C2Q-hoz képest is ami lássuk be, nem egy mai csirke.
Kiesik a körből egy olyan ár/érték/teljesítmény vonal (aka phenom II x2/3/4) amit ez a sz.. nem vált ki, a felső kategóriás bulldózer pedig nem lesz alternatíva az ára miatt (bár ha olcsó lesz akkor nem szóltam).Jelenleg egy PII X2@X4 dübörög a gépemben egy 5850-es HD-val megtámogatva, erről a reális váltás mindenképpen az SB vonal felé löki az embert. Úgyhogy ha a bull is ilyen szarcsi-foscsi lesz akkor mehet az AMD a p.-ba, mert nekem nem köll.
-
madgie
titán
Szerkeszteni én is tudom utólag a hozzászólást
Egyébként kit érdekel, mi meg milyen part? Natívan feltolnak ezek a progik bármit a FB-re és YT-ra (előbbire 720p, utóbbira 1080p is), mi kell ezen kívül az átlag júzernek? Kevesebb idő alatt átkonvertálok egy full HD filmet bármibe, mint ahogy a 7-zip előtte kitömöríti azt a rarokból
#71: az miből áll? kell nekik a part 14, mert feliratot akarnak beágyazni? na ne már
-
Angel1981
veterán
De a végcél nem a CPU és a GPU teljes egybeolvasztása, mivel bárminemű számítást vesszük alapul, hol ez jobb, hol az?
Ha ez a végcél, akkor előbb utóbb ennek az elvnek a csúcskategóriában, majd onnan még feljebb, a szerverpiacon is meg kell jelennie.
Vagy ez tényleg csak ott cél, ahol bárminemű képet kell megjelenítenie a vasnak? -
devast
addikt
Ja, ezzel én is tisztában vagyok. Azzal kezdtem, ezt nem nekem találták ki, de egyértelműen látni, merre halada technika. Most az van, hogy megint mindent egybeépítenek, mint anno 386/486 környékén. Majd kitalálnak valamit amihez megint külső kártya kell, majd ~10 év múlva azt is beleépítik a
cpuapu-ba. Lesz majd uapu (universal) meg iuapu (integrated universal) stbMost éppen ezen a pontján vagyunk a hullámvasútnak.
-
madgie
titán
Melyik formátumot nem támogatja, ami most használatban van? Mindenféle MPEG-et, AVI, MOV, WMV-t támogat. Na jó, 3GP-t talán nem... hátrány ez?
joi29: kétszeres gyorsaság? Több lesz az: cpu vs quick sync. És itt még nem is tepert annyira, a saját M2TS videóimmal kegyetlen gyors.
-
Angel1981
veterán
Ha jól értelmezem a cikket, akkor az IGP nélküli CPU-k, és a belépő szintű dedikált VGA-k majdhogynem rekordsebességgel nyugdíjazva lesznek, igaz?
Úgy tudom, hogy a GPU gyártó cégek bevételeinek nagyobb részét, az 50-100 USD közötti dedikált VGA-k adják.
Ha ezeket a GPU-kat ilyen gyorsan kiváltják, akkor a közép, felső-közép, felső kategóriás dedikált VGA-k esetén is gyorsan komoly változás lesz, vagy legalább is igencsak megdrágulnak, nem?
Ez viszont további visszaesést fog eredményezni az eladásokban, a folyamat öngerjesztővé válik, míg az IGP-k egyre erősebbek lesznek.
Egyáltalán lesz 3-4 év múlva dedikált VGA???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest